LU "SREM" Šid
|
wolf |
Objavljen 17.05.2012. 21:11
|
Mlađi član
Upisa: 15
Pristupio: 22.02.2012. 13:05
|
Stvarno ste ljudi neverovatni!Čini mi se da ste vi ovde samo da bi nešto kontrirali!Baš bi te kolega ficho voleo videti na nekom rukovodećem mestu,ali tek nakon što položiš lovački ispit naravno!Tih 180.000 je dobijeno isključivo za LTO i drugačije se ne mogu potrošiti!Ako se potrudite i pogledate kako je konkurs glasio i pri tom vidite da je morao uz prijavu ići i predračun firme građevinskog materijala videćete da te čeke koštaju i više!Sekretarijat je dao deo novca,a svako ko konkuriše morao je obezbediti drugi deo!!!!Moje društvo je sagradilo 6 čeka,4 hranilišta za krupnu divljač i 12 za sitnu!A koliko čujem i druga društva su vredna i prave LTO!Znači kolege iz drugih LU ne sudite o našim lovcima naspram par neradnika!
Što se tiče lovočuvara,ne bih da se ponavljam,prvi sam za to da je Kuljanski kao krivac trebao da bude kažnjen,a ne po mom mišljenju nagrađen-manja odgovornost i manje obaveza!
A vi kolega ficho očigledno niste obavešteni od strane vašeg predsednika Timarca o dešavanjima oko komerijalnog lova!Sva društva su dobila detaljan izveštaj o istim,i o naplatama lovova i odstrela!!!A nije prvi put da Timarac laže,bio sam prisutan kad je pokušavao upravnicu da ubedi kako u "Cerju" ima najviše 4 svinje,iako je samo jedan lovac prilikom obilaska šume video 6 jedinki,a ukupno je tog istog dana viđeno 16 jedinki divljih svinja!
Toliko o gospodi!
Kolega ficho mislim da bi trebao da saslušaš još neke ljude ne bi li čuo i neke istine!Složićeš se samnom da svaka priča ima dve strane!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.05.2012. 21:32
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Tačno je da se sredstva iz Fonda za razvoj lovstva daju namenski. Ali je isto tako tačno, da je LU moglo konkurisati sa nekim drugim projektom, a čeke izraditi u sopstvenoj režiji. Bilo je na konkursu predvidjeno više stvari, koje je podržao Fond za razvoj, a ne samo izradu LTO.
Nego, o kakvom se to 'paušalnom' ugovaranju komercijalnog lova radi, kakav crni paušal, jel se to neko zeza ili je stvarno tako ugovoreno?
O čemu se ovde radi, sunce mu ljubim? Jesam li ja lud, ili je neko drugi poludeo? To je najgori vid kršenja propisa. Maltene kao iznajmljivanje dela lovišta i divljači, onako, na djuture! Pa šta se pobije, gotovo, nema veze!?! Kakav cenovnik, kakvi pravilnici, kakvi zakoni...
Vodite računa šta pišete, jer neke stvari je teško dokazati, a papir trpi sve.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 17.05.2012. 21:32
|
Lovčina
Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Apsolutno je tako. Ali položen ispit ili ne nema veze sa tim da li je neko čovek ili nije. Ne meri se nečija čovečnost ispitom iz lovstva. Mnogi koji su položili i "položili" lovačke ispite u udruženju nisu zaslužili ni bez pušaka da prošetaju šumom. Nazvati nekog lažovom je hrabra izjava kolega Wolf.
Svi znamo kako se "broje" i broje jedinke bilo zeca, bilo fazana, bilo DS. A tog dana sam i ja išao i brojao. I ja nisam video niti jednu DS. A provlačio sam se groz najgušće čestare gde bi trebalo da se bar čuje neka ako ne može da se vidi. Na kraju ta šuma je uz sam rub granice sa Hrvatskom, tako da ono što je izbrojano, ako kvalitetnim radom nije zadržano u šumi, kao i da nije izbrojano.
Smatram da je kukavički a ne hrabro kako sam se maločas izrazio, nazvati nekog lažovom, a taj neko je društvu u Šidu ostavio plus u kasi od 140.000 dinara, što za vreme BB i ekipe nikada nije moglo da se desi.
Ja i bez lovačkog ispita imam dovoljno znanja da pojedine članove koji ga imaju "položenog" mogu da nosim u zubima jer imam dobrog mentora koji me upućuje potpuno besplatno u sve tajne ovoga zanata.
Kako ti znaš kolega Wolf, osim ako nisi u upravi udruženja koliko su te čeke koštale, da li je ili nije neko obavešten oko komercijalnih lovova.
Moji upisi nisu kontra nego se trudim da iznesem istinu, a za dobar deo upisa postoje mnogobrojni svedoci tako da se ne sekiram previše.
Funkcija u LU me ne zanima previše jer se sprema jedna kvalitetna ekipa koja će preuzeti funkcionisanje, a drago mi je da su, bez obzira što nemam položen lovački ispit, poslušali i prihvatili moje zaista dobronamerne sugestije kako pravno da unaprede rad udruženja. |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 17.05.2012. 21:39
|
Lovčina
|
Lalo reči paušal koristio je opet pred mnogobrojnim svedocima predsednik udruženja na pitanja članova udruženja u Šidu oko komercijale u Ceriju. Ne kažem da nije bilo propusta i Šiđana jer su trebali da i sami budu pristutni u tom lovu i da pošalju svoje predstavnike, pa sada možda i nemaju pravo da se ljute, ali nazivati nekoga lažovom je po meni nedopustivo čak i ako neko ima čvrste dokaze za tako nešto.
Ja se već nosim mišlju da zaista snimam sastanke UO LU Srem pa da se vidi već jednom ko je šta rekao a ko ne., ko je za šta glasao, a ko je tražio da mu se mišljenje izdvoji na zapisnik. Da ostane budućim pokolenjima. |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 17.05.2012. 21:44
|
Lovčina
|
U tom čuvenom brojanju video sam par zečeva i fazana, jednog lepog srndaća i dosta srna, ali ni jednu DS. I sve ono što sam video sam zabeležio onako kako jeste i kako pravila nalažu.
Pošto ste bili pristuni kolega Wolf interesantno bi bilo da čujemo šta je bilo sa pojedinim članovima društva koji su se direktno oglušili o upravničin i Timarčev dogovor oko brojanja i početka brojanja, kada su svi lovci došli na dogovoreno mesto, a samo par njih pametnih je, ne fermajući upravnicu, upravnika Timarca i nas ostale kolege otišlo samo njima znanim putem. Pitam se zbog čega? |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 17.05.2012. 21:45
|
Lovčina
|
Dakle mogu da garantujem za ono što sam JA video a za ostale ne mogu i neću da garantujem. |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 17.05.2012. 21:46
|
Lovčina
|
Na kraju, kao što već znaš, a znam da znaš, Timarac je podneo ostavku tako da udruženje neće više imati na koga da se poziva i traži opravdanje za svoje propuste. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.05.2012. 21:47
|
Moderator
|
Samo da zamolim kolege, da ne omalovažavaju jedni druge na osnovu dužine staža u lovstvu. Mislim da Ficha ima znanje, na kome bi mu mnogi dugogodišnji lovci mogli zavideti. Pa čak i neki rukovodioci po LU, koje sam slušao kako lupetaju, kada pričaju o sprovodjenju i tumačenju propisa.
Nije dužina lovačkog staža garancija znanja i poznavanja lovstva. Znam lovce koji love 20 godina, a nemaju pojma ni šta je lovna osnova.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
moharac |
Objavljen 17.05.2012. 21:52
|
Član
Upisa: 149
Pristupio: 13.04.2012. 16:08
|
Kolega ficho jesuli to mladi lovci u ld šid konačno shvatili da bez njihovog angažovanja nema ni napretka društva,a setimo se da je ld šid bilo jedno od najbrojnijih društava u lu srem.
Jel bila skupština ld šid ? |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 17.05.2012. 21:54
|
Lovčina
|
Samo ću da kažem da je u pripremi i da se rađa jedna dobra i kvalitetna ekipa. Dižemo se kao feniks iz pepela u inat pojedincima. |
|
|
|
moharac |
Objavljen 17.05.2012. 22:03
|
Član
Upisa: 149
Pristupio: 13.04.2012. 16:08
|
Mislim kolega ficho da ti treba da imaš mesto u uo ld šid,a to koliko si lovac i koliki ti je lovački staž nije bitno.
Bitno je da imaš pravilno razmišljenje i da nisi pao pod uticaj nekih interesnih grupa lovaca kojima je bitan sam njihov interes.
Lovci ld šid su sačuvali divljač u ceriju i tamo koliko sam ja čuo ima dobar fond ds i srneće divljači.Ovu pohvalu sam čuo od drugara iz np koji je obilazio seču u ceriju što je za svaku pohvalu. |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 17.05.2012. 22:14
|
Lovčina
|
Moharač ja želim da im pomognem kako god. Nemam putera na glavi, nemam pušku, nisam krivolovio...nemaju me ni za šta niti će me iko ikada imati, budi siguran. Rekao sam već da mogu u lov i bez puške. U potrazi sam za dobrim štenetom, da ga obučim pa mogu i u šetnju sa njim sa kolegama lovcima. Ako Bog da biće mađarska vižla.
Wolf, što se tiče lovačkog ispita i funkcija i BB je imao položen lovački ispit i bio je predsednik pa vidimo dokle smo dogurali, i lovočuvari imaju položen ispit pa vidimo šta rade, i predsednik sadašnji ima položen ispit pa ne pokreće disciplinske postupke protiv onih koji prave materijalnu štetu društvu, i sekretar ima položen ispit pa mu nije smetalo da podržava BB u njegovim igrama... dakle upamti prijatelju da je taj ispit jedno veliko ništa ako nisi dobar čovek.
Džaba lovočuvarima ispit kada ne znaju da vode lovočuvarkski dnevnik, kada prave takve brlje da to nije normalno...ali su izučili druge "zanate", a naročito one preko haube. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.05.2012. 22:18
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega ficho svaka čast na stavu i načinu razmišljanja . Već sam napisao da tvoje kolege imaju upola pameti koliko je izgleda nemaju podržali bi te , i napravili bi pravu stvar jer tereni kakvima vi raspolažete idealni su za sve vrste divljači a sa relativno malo ulaganja za početak mogli biste biti s vremenom svetska lovna destinacija.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 17.05.2012. 22:25
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Kolega fićo ...SVAKA ČAST!!!..NEMAŠ PUŠKU, ALI IMAŠ ZNANJE I POŠTENJE, NEMAŠ ISPIT, ALI VOLIŠ I CENIŠ DIVLJAČ I PRIRODU ...E ZATO SI VEĆI LOVAC NEGO ŠTO ĆE NEKI IKADA BITI I TO SA SVOJIM PUNIM ORMARIMA PUŠČETINA I SA NEKIM DIPLOMAMA ZA KOJE SU MORALI NAUČITI DVIJE LEKCIJE, A ONDA SU KRKALI PARIKAŠA MULE SA MENTORIMA!!!...SAMO NAPRED "MLADA I NOVA" EKIPO ŠIANA!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.05.2012. 22:25
|
Moderator
|
Ficho, primeni sledeći recept
[movie=youtube]47fDy83nTr8[/movie]
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 17.05.2012. 22:49
|
Lovčina
|
Hvala kolege na lepim rečima.Zaista su mi namere krajnje časne a u glavi mi se već rađa ideja oko pomoći svim lovačkim društvima na teritoriji opštine, ali prvo ovih dana moram da proverim neke stvari koje se tiču njihove papirologije, ali o tom potom. |
|
|
|
wolf |
Objavljen 17.05.2012. 23:46
|
Mlađi član
Upisa: 15
Pristupio: 22.02.2012. 13:05
|
Kolega Ficho nije mi ni najmanje bila namera da osporavam tvoje znanje ,nego je lovački ispit preduslov biranja u organe upravljanja!Isto tako se slažem sa upisima koji govore o lovcima sa položenim ispitima koji su sa druge strane vrhunski nepoznavaoci lovstva i divljači i kojima selekcija divljači znači "udri šta prvo izađe"!!!
A što se tiče lovaca koji su se na brojanju u Cerju oglušili o naređenje pretpostavljenih,nema se šta pametno reći.Obzirom da znamo ko je u pitanju nije nikakvo čudo!A i činjenica da trenutno ima DS u šumi ide u prilog upravnici koja je tvrdila da nije napravljen ,kako kažu pojedini lovci iz Šida,masakr prilikom lova u kom je odstreljeno 9 jedinki.A i nije u redu prozivati da li je dozvola tad bila dobro ispisana,i da li su ispisani trofejni listovi i drugi slični navodi!Čuo sam kad je g-dinu Timarcu rekla da otvara svu evidenciju njima i bivšem inspektoru na uvid,jer je smatrala da Timarac i ekipa njemu veruje!A i jedino sam od nje čuo pohvale na račun bivšeg inspektora Fiće,samo je ona hvalila njegov rad,dok su ga drugi uglavnom blatili i jedva čekali njegov odlazak u penziju!
Ni najmanje mi nije namera da nekog branim,nego jednostavno ne volim kad se većina lovaca LU "Srem"svrstava u grupu neradnika i ljudi koji od lova vole samo krivolov!Mislite šta će lovci iz drugih LU misliti o nama!Pa nismo mi najgori od sve dece!Čuh ja i mnogo gore stvari!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.05.2012. 00:11
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega nemoguće je da su svi neradnici, samo je kod vas problem , a i mogu reći i kod mnogo drugih LU da su ljudi pognuli glave , zažmurili na loš rad , umesto da kao pravi Sremci ne dozvole da ih nekolicina maltretira. Za mene je maltretiranje ako neko ruši ono što je godinama građeno , ako gazi po intiligenciji i ponosu , a to je kod vas više nego očigledno.Nemoguće je da niko na skupštini nema petlju da iznese ono što ne valja, ima takvih ali nisu podržani.Zašto? Zašto plaćaju lovočuvare lenštine okaljane neradnike koji i ono što se napravi upropaste, da li iz interesa? Zbog svega toga ispada da su svi nerednici jer ništa nisu uradili da to promene.Ovo je isključivo moje mišljenje .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 18.05.2012. 05:18
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
moharac kaže:
Mislim kolega ficho da ti treba da imaš mesto u uo ld šid,a to koliko si lovac i koliki ti je lovački staž nije bitno.
Bitno je da imaš pravilno razmišljenje i da nisi pao pod uticaj nekih interesnih grupa lovaca kojima je bitan sam njihov interes.
Lovci ld šid su sačuvali divljač u ceriju i tamo koliko sam ja čuo ima dobar fond ds i srneće divljači.Ovu pohvalu sam čuo od drugara iz np koji je obilazio seču u ceriju što je za svaku pohvalu.
Mnogo je bitnija LOVAČKA SVESNOST nego LOVAČKI STAŽ,a i on nije niišta ako nema rezultat iza sebe u vidu svesnog lovca.
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 06:01
|
Lovčina
|
Kolega Wolf ako pažljivo pročitaš moje upise videćeš da što se tiče upravnice moj matori kaže da je ona bila jedan od najboljih studenata i da su joj i danas njegova vrata otvorena kada god bude želela nešto da ga pita. Poenta je što joj je okruženje loše. A ono joj čini stručnu službu.
S obzirom da Predsednik lu srem odbija da pokrene bilo kakav disciplinski postupak protiv lovočuvara opravdano počinjem da sumnjam da ne može jer i on ima putera na glavi, jer možda lovočuvari znaju nešto o njemu.
Suviše ja njega dobro poznajem i znam da je sjajan govornik i da ume da se nametne sagovornicima i on vodi diskusiju koju onda majstorski razvodni. Nije ga džaba BB vodio sa sobom i ovaj mu bio predsednik skupštine.
Ponavljam što se tiča Momirke Babac Grulović i ja i matori je smatramo jedinom svetlom tačkom u proteklih 12 godina koja se dogodila udruženju i ovom prilikom je javno pozivam da se matorom obrati kada god proceni da joj je njegova pomoć i savet potreban, a i moja su joj vrata u opštini po svim pravnim pitanjima uvek otvorena.
Poručujem joj da vodi računa o svome okruženj, da ne radi ništa protivzakonito, jer će prvom prilikom biti od pojedinaca gurnuta niz vodu a svi znamo da upravnik lovišta i krivično i materijalno odgovara. Predsednik je samo volonter. Pitanje je ko potpisuje one dokumente koji su za zakon bitni.
Što se tiče komercijale u Ceriju odgovornost je podeljena jer je bilo propusta sa obe strane. Ona mora da zna da se sa svim sekcijama mora pismenim putem opštiti i da je potrebno da svaka sekcija dobije po primerak GPGL kako bi svi lovci koji ih plaćaju imali uvid u rad i planove udruženja.
Neka se otrgne ljudi koji je okružuju jer su svi do jednog bili igrači BB i veliki deo odgovornosti za loš rad udruženja leži na njima. |
|
|