Momci, u redu je, ispromovisali ste to udruženje 'Oružje slobode', tolerisali smo, ali malo ste već preterali, dosta je bilo.
Ovo je tema koja se odnosi na predloge izmena Zakona o oružju i municiji, a ne tema na kojoj će se promovisati bilo koje udruženje gradjana.
Nemojte koristiti Srbijalov za nečiju promociju u meri koja prelazi granice dobrog ukusa i tolerancije.
Lalo sto su preterali?
Tema je Izmene zakona o oruzju i municiji.
To je jedino udruzenje koje postoji kod nas, a da se stvarno trudi da nesto promeni u oblasti zakona o oruzju i municiji, a sto je i NASLOV OVE TEME.
Mi pisemo po forumima, a oni momci izbacuju video klipove i sto je najvaznije, ucestvuju aktivno u izmenama zakona, jer vole oruzje, kao i verovatno 100% clanova ovog naseg foruma(ako ne racunamo prikrivene zelene).
Ako vec mislis da nije mesto ovim upisima na ovoj temi, otvori im novu temu gde ce se pisati o njihovom radu, jer ljudi se bore za nasa prava kao lovaca (i kao kumunista )
Nasa krovna udruzenja lovaca (savezi) su po tom pitanju uradila jedno veliko NISTA, a ovi se bar trude za sve nas, u to nema sumnje.
Treba napraviti neku pricu sa njima i saradnju, malo ih uputiti na nase lovacke probleme sa zakonom o oruzju i municiji, a oni ce za razliku od nas koji samo pisemo na forumu, nesto pokusati da promene kroz ucesce u javnim raspravama, zvanicnim predlozima izmena zakona, edukaciji i promociji na Net-u, a ne ovako ih terati sa foruma...
Ja sam misljenja da SRBIJALOV treba da im bude dobar partner i da ih podrzi, nije to prodavnica lovacke opreme pa da imaju profit, oni rade dobru stvar za sebe, ali i lovce....
Podelite !
Da li smatrate da su gradjani sa postojecim zakonima i propisima LAKA META siledzijama , lopovima , silovateljima ,kriminalcima ali i teroristima! Podsecamo vas na saopstenje za javnost tokom teroristickog napada u Kumanovu gde "policija navodi da ne mogu da garantuju ničiju bezbednost sasvim uobicajno stanje na terenu tj.u zoni teroristickih napada.
Nakon teroristickog napada u Keniji :
"Generalni sekretar Interpola Ronald Noble je izjavio danas da je Amerika kao i ostatak demokratskog sveta na raskrscu po pitanju sigurnosti, u vezi sa proslomesecnim smrtonosnim napadom u al-Sharab soping centru u Najrobiju, Keniji - i predlozio da bi resenje bilo naoruzavanje civila.
Drustvo mora da razmislja o tome kako ce pristupiti problemu - rekao je Noble. Jedan od nacina je da zelimo naoruzano gradjanstvo, mozete videti razlog za to. Drugi je da enklave budu toliko osigurane da kada bi teroristi zeleli da dodju do lake mete morali bi da prodju kroz maksimalno obezbedjenje.
Kako zastiti lake mete (osobe koje su nezasticene tj. ranjive u slucaju vojnog odnosno teroristickog napada)? To je pravi izazov. Ne mozete imati naoruzane policijske snage svuda. Jedan od nacina da se zastite lake mete, po Interpolu, je da se teroristima dodatno oteza internacionalno kretanje. Tako da ono sto pokusavamo da ucinimo je da nadjemo nacin da sve zemlje skeniraju pasose, koji su teroristima najbolji prijatelj, i time ogranice njihovo kreanje iz drzave u drzavu. I takodje, nastojimo u tome da podelimo sto vise informacija o potencijalnim teroristima.
Zapitajte se: Da se to desilo u Denveru, Koloradu, ili pak u Teksasu, da li bi ti momci bili u stanju da provedu sate, dane, pucajuci po nasumicnim ljudima? - rekao je Noble vezano za drzave sa pro-oruzanom tradcijom. Ono sto zelim da kazem jeste da se policija sirom sveta zapita, kao i sami gradjani kakvo je njihovo vidjenje na kontrolu naoruzanja (zakone i propise koji regulisu proizvodnju, kupo-prodaju, transfer, posedovanje,modifikaciju i upotrebu vatrenog oruzja). Da li je naoruzano gradjanstvo danas potrebnije nego ikad zbog nadolazece pretnje terorizma? To je nesto o cemu se mora diskutvati!
Za mene je ovo duboko pitanje - Ljudi koji su brzi da prvi kazu - kontola naoruzavanja i ljudi ne bi trebalo da su naoruzani itd. Ja kazem da treba da se zapitaju - Gde bi se radije nalazili da su u tom Soping cenru, dali u gradu gde je jaka kontrola naoruzanja i gde niko od gradjana nema oruzje, ili negde kao u Denveru ili Teksasu ?
Kolega, tvoja inicijativa bi imala mnogo veću snagu ako bi se predstavio punim imenom i prezimenom.
Ovako....
Kolega, tvoja inicijativa bi imala mnogo veću snagu ako bi se predstavio punim imenom i prezimenom.
Ovako....
Srbijalov Admin Tim!*
Контакт
Face Book :Оружје Слободе Србија
Mail :
Тел: 061-2821926
Председник удружења Филип Данојлић
О нама
Ми смо непрофитабилно невладино удружење грађана која се залаже за измену закона о ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ (у виду либерализације набавке, поседовања и ношења оружја),
Измена Кривичног закона (у смислу ослобађања кривичне одговорности лица која су бранила себе, свој посед и друге)
Измена закона о АМНЕСТИЈИ (који би ослободио од кривичне одговорности лица која су починила “кривично дело” када су бранила себе, свој посед и друге)
Крајњи циљ ових измена је да се повећа безбедност грађана, да се смањи криминал и да се генерално повећа слобода поштених грађана. Такође, развој стрељачких и стреличарских спортова.
Kolega 100, pozdravljam vašu inicijativu i vaše zalaganje, mislim da ste jedina organizacija koja se bori za liberalizaciju naoružanja. Na žalost naši lovački savezi ni prstom da mrdnu , kao da jedva čekaju da lovce razoružaju ne misleći pri tome da seku granu na kojoj sede. Koliko sam uspeo da pregledam linkove koje si postavio uočio sam da je vaša težnja liberalizacija nabavke i posedovanja oružja kao recimo kod amera, nasuprot njima neke evropske države imaju strožu kontrolu nego kod nas , da ne pominjem recimo nedozvoljavanje posedovanja kratkog oružja. Bez obzira koliko su mi lično omraženi ameri, mi po mom mišljenju nismo još dorasli takvoj liberalizaciji. Iako u ubistvima procentualno vatreno oružje u veoma malo učestvuje ipak sam malo skeptik. Cenim da bi proceduru nabavke oružja trebalo pojednostaviti ali ipak sa nekom ogradom (potvrda psihijatra ili uvid u zdravstveni karton) , na žalost naš razvoj kao društva još nije na tom nivou da bi se moglo sa lakoćom proveriti nečiju mentalnu sposobnost. Iako je naš zakon ne smešan nego žalostan , jer recimo traži da ljudi koji imaju decenijama oružje moraju da idu na kurs za rukovanje iako kod kuće već imaju isto oružje samo u drugom kalibru. Da ne pominjem diskreciono pravo policije (iako ponekad opravdano) ili slične gluposti. Vaš nastup je po mom mišljenju nekako previše radikalan (ne mislim pri tome na političku opredeljenost) smatram da bi u liberalizaciji zakona o oružju trebalo ići postepeno u etapama da bi se građani polako privikavali na pojedine etape. Ovako smatram da bi se nagla liberalizacija zloupotrebljavala ( netrpeljivost komšija na primer). Amnestija osuđenih bi se selektivno trebala uraditi , iako su na žalost u zatvoru završili čak i oni koji su branili sebe , svoju porodicu ili imovinu. Kod nas je bolje pustiti da te izrešetaju nadajući se da ćeš preživeti , nego završiti desetak ili dvadeset godina u zatvoru ako se braniš. Sa druge strane zakon je razoružao poštene građane a zlikovcima olakšao zle namere jer znaju da obični građani poštuju zakon i nisu naoružani . Nisam dublje zalazio u analizu vaših ciljeva, iako ću to prvom prilikom uraditi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Kolega 100, pozdravljam vašu inicijativu i vaše zalaganje, mislim da ste jedina organizacija koja se bori za liberalizaciju naoružanja. Na žalost naši lovački savezi ni prstom da mrdnu , kao da jedva čekaju da lovce razoružaju ne misleći pri tome da seku granu na kojoj sede. Koliko sam uspeo da pregledam linkove koje si postavio uočio sam da je vaša težnja liberalizacija nabavke i posedovanja oružja kao recimo kod amera, nasuprot njima neke evropske države imaju strožu kontrolu nego kod nas , da ne pominjem recimo nedozvoljavanje posedovanja kratkog oružja. Bez obzira koliko su mi lično omraženi ameri, mi po mom mišljenju nismo još dorasli takvoj liberalizaciji. Iako u ubistvima procentualno vatreno oružje u veoma malo učestvuje ipak sam malo skeptik. Cenim da bi proceduru nabavke oružja trebalo pojednostaviti ali ipak sa nekom ogradom (potvrda psihijatra ili uvid u zdravstveni karton) , na žalost naš razvoj kao društva još nije na tom nivou da bi se moglo sa lakoćom proveriti nečiju mentalnu sposobnost. Iako je naš zakon ne smešan nego žalostan , jer recimo traži da ljudi koji imaju decenijama oružje moraju da idu na kurs za rukovanje iako kod kuće već imaju isto oružje samo u drugom kalibru. Da ne pominjem diskreciono pravo policije (iako ponekad opravdano) ili slične gluposti. Vaš nastup je po mom mišljenju nekako previše radikalan (ne mislim pri tome na političku opredeljenost) smatram da bi u liberalizaciji zakona o oružju trebalo ići postepeno u etapama da bi se građani polako privikavali na pojedine etape. Ovako smatram da bi se nagla liberalizacija zloupotrebljavala ( netrpeljivost komšija na primer). Amnestija osuđenih bi se selektivno trebala uraditi , iako su na žalost u zatvoru završili čak i oni koji su branili sebe , svoju porodicu ili imovinu. Kod nas je bolje pustiti da te izrešetaju nadajući se da ćeš preživeti , nego završiti desetak ili dvadeset godina u zatvoru ako se braniš. Sa druge strane zakon je razoružao poštene građane a zlikovcima olakšao zle namere jer znaju da obični građani poštuju zakon i nisu naoružani . Nisam dublje zalazio u analizu vaših ciljeva, iako ću to prvom prilikom uraditi.
liberalizacija u svakom pogledu, za lovce (zašto lovac ne bi nosio kratku cev u lovu)..., lakša nabavka, korišćenje oružja za sport sa manje ograničenja.
zakonodavci trenutno pišu novi zakon o lovstvu, cilj je privatizacija lovišta, u nacrtu stoju da maksimalna površina ne sme biti veča od 5000 hektara. to znaći cepanje i usitnjavanje lovišta i davanje onome ko najviše plati (strancu) u zakup.
Dobro veče, imam jedan problem u vezi legalnog držanja oružja pa bih vas zamolio za savete. Moj deda je bio lovac, imao je tri puške (dve bokerice i karabin), i nakon njegove smrti (2007. godine) te puške je nasledila moja baba. Medjutim, iz neznanja ona to nije prijavila SUP-u, tako da su oružani listovi ostali na ime mog dede. Ove godine je i ona umrla, a njeni zakonski naslednici (otac i stric) nisu puške prijavili u ostavinu. Mislili su da je baba puške odnela u SUP i da je to izregulisala. Medjutim pre neki dan su našli puške i oružane listove koji glase na dedu, pa ne znaju šta da rade sada. Ja bih želeo da položim obuku za rukovanje oružjem i lovački ispit i da se učlanim u lovačko udruženje, pa me interesuje da li postoji ikakva šansa da mi to oružje zadržimo? Stric je lovac ali on živi u inostranstvu i ne bi voleo da nam policija oduzme te puške ali eto došli smo u takvu situaciju. Da li bi to moglo da se prijavi kao novopronadjena imovina i da se pokrene dopunski ostavinski postupak? Molim vas ako ima neko rešenje da ga podelite samnom. Pozdrav!
Jesam, tačno je, ali eto interesovalo me je da čujem još koje mišljenje, znači mi svaka moguća informacija, možda je baš neko bio u sličnoj situaciji...
Лепо речено (написано) Ацо. Али на жалост нема ово ко да чује код нас. На свакакве се глупости које долазе са запада наша влада угледа. Али на овакве добре ствари неће никада. Можда ако педери почну да купују оружје закон постане мање репресиван по овоме питању.
Sinoć na poslu dobijam informaciju da su povrijeđeni otac i sin. Sina nisam vidio ali ovog drugog su mi doveli na snimanje (CT glave) sa višestrukim prelomima krova lobanje sa fragmentima utisnutim u tkivo mozga, krvarenjem u mozak ....... dalji epilog priče ne znam.
Ovo je samo jedna od priča koju redovno ovdje viđam ali sam svaki put zatečen i iznenađen brutalnošću a da budem iskren tamo gdje ja živim i radim ovako nešto se rijetko vidi.
Povrijeđeni od strane grupe Roma samo zato što su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme. E sad dolazi ona prača da je dozvoljeno nošenje oružja da li bi se neko usudio da ovako napada kad god i gdje god stigne, malo bi se i napadači zapitali. Vi ovdje imate nešto liberalniji zakon nego u RS ali to nije razlog da ne utičete da bude još normalniji, imate brojnost koja nije mala samo da se organizuje kako treba, što kon nas npr. nikad neće biti.
[xhide]Да постоји закон и власт у овој држави тим циганским паразитима не би ни пало на памет да тако нешто направе! На жалост они су заштићени као бели медведи али ће се једном и то променити.
Ако је наш закон о оружју либералнији онда до к...а [/xhide]
AcaNik kaže:
[xhide]Да постоји закон и власт у овој држави тим циганским паразитима не би ни пало на памет да тако нешто направе! На жалост они су заштићени као бели медведи али ће се једном и то променити.
Ако је наш закон о оружју либералнији онда до к...а [/xhide]
Znam da zvuči ružno ali uz sva ograničenja zamisli još zamjenu oružnog lista na svakih 5 god. koja košta nešto malo manje od 100e po svakom pištolju/revolveru. Lovačke puške su na sreću za sad izuzete od toga. O porezu neću ni da pišem jer sam već to ranije pisao a kad se sabere iznos koji platite uz gore navedenu zamjenu to daleko preće vrijednost tog oružja samo u 5 godina. O tome pričam da vas makar takve stvari ne snađu a pošto naše vlade međusobno prepisuju sve što stignu bez imalo uključivanja mozga ništa nije isključeno.
Dobio je dv jakauboda u glavu i,vrat i ledja.... katastrofa.jadan covek koji radi za 150e u toj trafici zivotda izgubi...jednostavno ne smem da iznosim svoje iskreno misljenje... ne smem.
a mi lovci i vlasnici oruzija smo gradjani treceg reda i tu je tacka....
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?