Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
Dare_Makedonija
 Za koji dan polazem lovacki ispit i onda pocinje dilema. Sta da uzmem? Sta je bolje za covek koji se prvi put susrece sa sacmaricu? Mene nekako bolje lezi polozara ali ako ima neko neko bolje resenje hteo bih da cujem. Pozdrav kolege

aleksa
 Lovim poluautomatom iako sam tada planirao bokericu ali nije bilo TOZ 34 a IZ 27 mi se nije svidela,a i MP 153 je bio znacajno jeftiniji.I nisam se pokajao.Ali,mislim da je dvocevka prikladnija i na kraju i sportskija jer ima samo dva metka.Jos ako vec znas da ti neka puska lezi,uzmi takvu,ne pitaj nikoga za misljenje.I ja sam u medjuvremenu formirao ukus-POLOZARA!

mirko knezevic
 Kolega uzmi onu koja ti vise lezi,u prodavnici probas svaku ubacis u rame vidis kako ti lezi kako nisan pada na oko dal ti je kundak dovoljno dugacak il moze biti kratak... Puska se ne kupuje svaki dan,zato kad je budes uzimao nikako nemoj da zuris 2 sata 2 sata,al polako....

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
Za koji dan polazem lovacki ispit i onda pocinje dilema. Sta da uzmem? Sta je bolje za covek koji se prvi put susrece sa sacmaricu? Mene nekako bolje lezi polozara ali ako ima neko neko bolje resenje hteo bih da cujem. Pozdrav kolege

Tu niko ne može da ti kaže šta je za tebe bolje, to moraš sam da probaš i odlučiš. Naj bolje ako možeš od kolega lovaca da isprobaš puške negde na streljani pa da vidiš šta ti naj bolje leži. Ili ako već smatraš da ti leži položara uzmi nju.

Dare_Makedonija
 Ovako. Kod mene nema streljana u blizini (najbliza je oko 100 km od mesto gde ja zivim) pa streljanje se odvija na terenu gde nema ljudi. Probao sam jednu rusku polozaru(mislim da je bila Baikal ali ne zn koji model) i stvarno mi je dobro legla. Lepo leze u ramu a trzaj je slabi bar za mene( 180 cm i 90 kg). Prodavac u jednoj prodavnici u Skopju mi je preporucio jedan turski automat koji je bio jeftiniji od ove polozare(oko 300e). Pa sada kad polozem videcu.Ipak hvala. Ako ima neko neki predlog hteo bih da cujem. Pozdrav svima

Podunavac
 Poluautomat ti je malo komplikovaniji za korištenje i dosta komplikovaniji za održavanje. Ovde si mogao da pročitaš iskustva drugih kolega sa jeftinim turskim poluautomatima, koja baš nisu pozitivna. Ruske puške su ti proverene kvalitete bez obzira položare, bokerice ili poluautomati. Puška se ne kupuje svaki dan, pa nemoj da gledaš na male razlike u ceni da se ne bi posle kajao. Imaš soluciju i da kupiš polovnu rusku pušku što nije loša investicija ako je očuvana.

Dare_Makedonija
 Hvala puno. Da prvo sredim neke obaveze oko fakulteta pa onda zdravlje boze dolazi na red i ta puska(videcu sta cu).

Rade kamenorezac

Dare_Makedonija kaže:
Jednocevka klibar12 probaj a sam odluci sta ti odgovara
SAMO TERIJERPas

charuga
 dare,
italijanka,12,poluautomat..malo skuplja od nove ruskinje..100-150e
ipak to nisu naocare za sunce da kupujes svake godine..
..............

BojanKG
 nisu naocare za sunce,a sta je to lose kod ruskinje? No no no nece se pokaje sigurno...
srbijalov markafazan

charuga
 nisam rekao da su ruskinje lose,samo da su italijanke bolje..

Ruskinje su jeftinije od italijanki!
A na kraju se sve svede na isto - okineš jednom ili nekoliko puta, i ideš kući!
Sremac75!*

..............

nemeza
 Dare_Makedonija ljubitelji PA će ti predlagati PA i braniće svoje mišljenje argumentima i biće u pravu, jubitelji prelamača će ti predlagati prelamače i braniće svoje mišljenje argumentima i biće i oni u pravu, budi jedno siguran to će ti biti prva puška, vremenom kako sazrevaš kao lovac i uviđaš prednosti jednih i drugih znaćeš šta da odabereš i kupiš, ali prva će uvek biti prva zato kupi onu koja ti se najviše sviđa u okviru svoje platežne moći i ne sekiraj se mnogo. Pozdrav-kupi ago što je tebi drago.

charuga
 istina nemeza,ali dare,hvali sve a vozi mercedes...
..............

mirko knezevic
 Ja sam prvo lovio bokericom,pa sam kupio PA a onda sam opet kupio bokericu jer ih volim. Sto se mene tice obe vrste su dobre i bok i PA,jedino mi polozare ne leze kako treba...Confused

nemeza
 mirko knezevic zamisli dvocevka pa lepo položiš namestiš se i opališ dva puta uzastopno a ne prepunjavaš imali šta lepše... Mala šala nema ljutnje. Pozdrav.

Podunavac
 Nemeza da li prvo opališ onu uže ili šire razbušenu?

charuga
 zamisli nemeza koliko je lepse da opalis 4-5 puta uzastopce i to italijanku..
..............

Sremac75
 Ruskinje su jeftinije od italijanki!
A na kraju se sve svede na isto - opališ jednom ili nekoliko puta, i ideš kući!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Hmmmm, Sremac.... Jel ti to govoriš o lovu ili o švaleranju? Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mirko knezevic
 Nemeza sto kaze charuga moze i 4 5 puta... Ljudi sve je stvar ukusa i naravno svakom coveku neka puska drugacije lezi... Iz dedine Toz-63 vrlo slabo pucam,jednostavno nije mi to to... Inace kad sam kupio turkinju prodavac mi uz rezerne delove daje nastavak za jos dva metka!!!Frown Frown Reko prijatelju necu ja u rat,on kaze pa to ti ide uz pusku... Nikad ga stavio nisam jer bih verovatno bio lud da nosim 8 metaka u pusci...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,141,828 posete www.srbijalov.com