Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na DIVLJE PATKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na DIVLJE PATKE
tulipan
 Kod nas je zadnjih 10-tak dana situacija sa patkamaB),tako da i danas idemo malo na teren;)! Mnogo vise ima krdza nego gluvara ali ih imaGrin! Dobar pogled!

Cvele
 Mi nismo izlazili prosle nedelje.... ali zadnjih 3,4 nedelja kako smo izlazili ni jednu jedinu da vidimo a kamo li odstrelimo Histerian valjda ce ove nedelje biti bolje... mozda je navratilo neko jato, a i otvara se druga polovina, od prilike ista duzina reke, tamo nije smelo da se ide zbog besnila, ali proslo je 3 meseca i sada moze Smile srbijalov
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Browningbar
 Ja sam danas izasao sa par kolega u lov pored Zapadne Morave, videli smo par jata ali su se dizale na udaljenosti od oko 60 metara od nas i nikako im nismo mogli prici blize!
S' obzirom da ih proteklih dana nije bilo a danas jeste, nadam se da ce ih i sutra biti! Videcemo!Confused
Pravo u centar!
srbijalov

petar
 [xhide]Kod nas u ataru nema vode u tecnom agregatnom stanju vec dve nedelje, sve je smrzlo, pa pataka od srpske nove godine ni za lek, inace ih ima, ali kad je ovako sve pod ledom, jednostavno nestanu, svaka voda moze peske da se pregazi preko leda, moji drugari su juce vozili Ladu Nivu, njih petorica unutra preko Tamisa, ladno, jesu ludi, ko struja, ali eto dokaza koliko je surova Banatska zima...Frown[/xhide]
Just like old times!

Limun
 Ja danas isto forsirao obalu Zapadne Morave, i s@ebo me tel. U trenutku kada sam krenuo da se javim, jato pataka ladno polece sa vode i ostavlja me da blejim za njima sa sve tel. u ruci! A sto puta sam rekao da to g@no ne nosim sa sobom kada idem na patke JBG!JaoooCryHisterian 
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

mirko knezevic
 Jaooo Limune Limune pa tolko dana jurimo patke po Moravi,i ti sad kad ih ima pricas na tel...Frown Grin Lepo petar kaze da kad se ide u lov mora da bude....Chut

Sniper Hunter
 Ni na Velikoj Moravi nema pataka u nekom velikom broju i padaju po sredini ne vredi pucati jer i ako pogodis steta je i nije lovacki ne mozes da ih pokupis a preleti su kratki i mrsavi bar na delu gde sam bio veceras ,idem jos sutra a onda nazad u CHSad

mirko knezevic
 Sniper jel ovo generalno kod nas nema pataka ili sta je u pitanju?Confused Preleti su bas bas mrsavi a i toku dana se slabo vidjaju da lete pa makar i visoko. Barem je tako kod nas na Zapadnoj Moravi...Smile

Browningbar
 Umesto da ih ima sve vise sada na Moravi kada su ovi mrazevi i kada su okolne manje vode okovane ledom izgleda da ih ima sve manje, ko zna gde su, sve se okrenulo nesto!ConfusedHmmm
Pravo u centar!
srbijalov

arnotije
 Od ovih hajki ne stizem da idem na patke, a preko nedelje ne smem ni da pomislim jer ena, a i pravo da vam kazem mnogo je hladno, ne znam za vas ali ja kera ne ubacujem u vodu po ovom mrazu ni po koju cenu!

Limun

arnotije kaže:
Od ovih hajki ne stizem da idem na patke, a preko nedelje ne smem ni da pomislim jer ena, a i pravo da vam kazem mnogo je hladno, ne znam za vas ali ja kera ne ubacujem u vodu po ovom mrazu ni po koju cenu!
Ma koja ena ja sam sa namerom uzeo slobodne dane u firmi baš u ovo vreme ni pet takvih nebi me zaustavilo!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Browningbar

arnotije kaže:
ne znam za vas ali ja kera ne ubacujem u vodu po ovom mrazu ni po koju cenu!

Kolega ni ja kerove ne vodim na patke u zimskom lovu a i ako ih povedem vodim racuna da tada nisu jaki mrazevi!B)
Kada ih vodim tada vise idem zbog njih nego zbog samog lova jer su patke veoma oprezne i vide i najmanji pokret na zemlji tako da od lova nema nista!B)
Pravo u centar!
srbijalov

Cvele
 Browingbar, kako mislis da dohvatis pogodjenu patku u tekucoj vodi? Smile (sem camca)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

BojanKG
 Pa cvele lako je to preplivace do nje Njanjanja2 
srbijalov markafazan

Sniper Hunter
 Konacno se upisah zadnje vece na preletu na Velikoj Moravi ! danas je imalo malo vise pataka a bogami i gusaka cini mi se da tek sada dolaze jer dok smo se vozili kolima ka reci kroz loviste videli smo jato od otprilike jednom 250 gusaka kako se spusta na jednu veliku parcelu gde je ponegde strcao kukuruz iz snega sa moja dvadrugara probali smo da im se prikrademo ali kako je bio brisani prostor primetile su nas i odletele, stizemo do reke a tamo prolecu divlje patke mnogo bolja situacija nego predhodnih dana i danas po prvi put nisam poneo lokere ali postavljamo se ja i jos jedan drug na rastojanju od nekih 70 metara jedan od drugog treci odlazi jos dalje povise nas ja ostajem nizvodno jer imam jedini ribarske cizme i mogu da zagazim najdublje u slucaju da patke padnu dalje od obale postavili smo se oko 15h .30min prelecu vec mala jata ali na vecoj visini jedno se spusta prema mestu gde ceka drugar i on uspeva da obori jednu patku zatim se nista ne desava do pred sam mrak a onda pocinje prelet ali patke ne prelecu u vecim jatima nekako po dve ili tri u jatu kratak prelet i cini mi se nikad brze nije pao mrak , prolece patka na maloj visini i tu se upisujem i ja zvoni telefon treci kolega koji se je laganije obukao zuri prema kolima jer mu je zima mi ostajemo jos nekih 10 minuta pada s moje strane jos i jedan patak i odlucimo da krenemo prema kolima jer nas ocekuje dobrih 20 min pesacenja do auta a onda pocinje koncert sakala ,ori se vrbak od njihovog zavijanja javljaju se i sa druge Lozovicke strane Morave tiha jeza blagi uzas u kolikom broju se javljaju i zavijaju, u tom momentu prolece ogromno jato divljih gusaka na velikoj visini idu u pravcu juga kecemo polako prema kolima uz koncert sakala iz vrbaka stvarno se ta zverka dobro namnozila u nasim krajevima ovim sam zavrsio moj odmor i lovnu sezonu umalo da se zavrsi bez divljih pataka inace mog omiljenog lova.
PS: slike kasnije nesto me nece postavljanje veceras konekcija nije najbolja
Da dopunim
Evo i slika
i53.tinypic.com/3179t1z.jpg
i52.tinypic.com/2md4482.jpg
pogled na reku sa mesta na kome sam cekao
i53.tinypic.com/2ildnx0.jpg
i56.tinypic.com/6qf9l5.jpg
moj drugar Peca

petar
 [xhide]Cestitam Sniper...Bravo 2[/xhide]
Just like old times!

mirko knezevic
 Lep ulov. Svaka cast!B)

Browningbar

Cvele kaže:
Browingbar, kako mislis da dohvatis pogodjenu patku u tekucoj vodi? Smile (sem camca)

Skinem se i plivam Cvele!GrinGrinGrin
Salim se naravno, retko kada ih pucam kada lete iznad same reke a ako se to desi znam tacna mesta gde ih matica nanese pored obale i tu ih uzmem!B)
Pravo u centar!
srbijalov

Sniper Hunter
 Hvala kolege!Smile

Lovac Stari
 Bravo Sniper, kazem ja lepo da na Moravi mozes doci do Patke(Patana) i do sveze razvedenih Raspostenica Stari.
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na divlje svinje LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 3922 17.02.2025. 20:47
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,478,129 posete www.srbijalov.com