Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar puškar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar puškar
canis aureus
 Bravo 2
pohvale za preradu M48ce
Sigurno da je moglo i bolje ali verovatno bi i cena bila većaConfused a kad smo kod toga, koliko je koštala prepravka? -AKO nije tajna
Interesuje me koja visina montaže opt.nišana bi "odgovarala" za tu novu ručicu zatvarača pošto na slikama izgleda dosta krupno i "glomazno"
I dodao bih komentar za kundak -men' se čini da je prilično nizak ako će se montirati optički nišan na karabinYes a čekiranje na istom ne bih komentaris'oChut
... no kakva je izvorna ova je 3xB)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ohotnik
 Sto se tice same prerade lepo uradjeno A kundak sto se tice upotrebljivosti u lovu sa tehnicke strane [smanjenje trzaja,brzo vracanje u liniju za sledeci hitac, polozaj glave pri pucanju i jos dosta toga] Totalan promasaj po meni.

Lovac Stari
 Posto si tako naruzio ovu pusku, moja je sledeca (m48) sjeftic ;).
Dobar pogled.

ohotnik

Lovac Stari kaže:
Posto si tako naruzio ovu pusku, moja je sledeca (m48) sjeftic ;).
Za sve sto je kolega sjeftic uradio a to je sve osim kundaka Sam rekao da je lepo uradjeno.A kundak je pravio drugi majstor kundacar koji po meni sto se tice fukcionalnosti kundaka ne estetike. Nije kako treba taj kundak neradi ili drugim recima suvise je nizak preteran pad Sto daje jak udarac u rame strelca veliki odskok oruzja pucac mora da dize glavu od kundaka pucao optikom ili ne I jos dosta toga.Majstoru Sjefticu pohvale a kundacaru ne Po meni mi imamo malo majstora koji znaju da naprave kundak koji radi.A kundak je veoma vazan deo puske Moze on da bude na oko neznam koliko lep ako nevrsi funkciju a sa takvim oblikom i kako je napravljen on neradi.Opaliti metak kao 300w ili 6x68s iz njega i nikada vise necete pozeleti da pucate iz te puske A i sa 8x57 ce vlasnik imati odskok sa njim vrlo veliki i moze proci celo krdo svinja dok je vrati u nisansku liniju i namesti ponovo glavu da nadje cilj.A tebi preporucujem za tvoju M48 majtora sjeftica za mehaniku a drugog kundacara A ti kako hoces.

Lovac Stari
 Hvala na preporuci ika, poznajemo se ja i Ivica.
Poseticu ga za novu godinu, obecao neku turu pica i mesano meso u Avali Stari.
Dobar pogled.

I Jevtic
 ajde sad malo i ja da odgovaram rucica je sasvim dovoljno savijena tako da moze najniza montaza da se stavi kundak je radio majstor koi je kolezi apinestu uzeo mere ugao je ako se nevaram sedam santimetara mada se cini zbog fotografija inace cekiranje i izrada kundaka je uradjena normalno za cenu koja je placena e sad ukoliko se zahteva nesto drugo sve povlaci i cenu ali posto cu ja da ugrdjujem i nosace i optiku ne sekirajte se bice to nastelovano da kolega ne podize glavu u sustini karabin je za jednu kolicinu novca promenio izgled nadam se na bolje a ko zeli da odvoji malo vise para moze da se uradi pa da nemoze niko da nadje manu ali to je vec neka druga prica 
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

I Jevtic

Lovac Stari kaže:
Hvala na preporuci ika, poznajemo se ja i Ivica.
Poseticu ga za novu godinu, obecao neku turu pica i mesano meso u Avali Stari.

nista se ne sekiraj vodim na dimljeni vrat to je bolje nego mesano pitaj dekijaBye

apinest
 Da završim ovu špansku seriju od prerade M-48. Od 2003. godine kada sam je dobio od meni veoma dragog čoveka, na 48-ici nije ama baš ništa dirano. Svi znamo kakav je originalan izgled i da za današnje pojmove ninašta ne liči. Ove godine sam odlučio da ga preradim i za to sam spremio određenu svotu novca, za koju sam (računajući i dodatne troškove) mogao kupiti solidnan polovan M-70. Ali ja sam se odlučio da zadržim uspomenu na gore pomenutog čoveka ceneći njegov gest iz vremena kada mi je pomogao poklanjanjem 48-ice. Prerada je urađena onako kako je urađena, uglavnom ste mogli da vidite na slikama. Znam da sam to mogao da uradim mnogo kvalitetnije, bogatije i raskošnije, ali platežna moć to nije dozvoljavala, niti sam imao takvu nameru. Recimo, jedan majstor kundačar mi je cenio vrhunski kundak na 400 za koji je garantovao da će mi "trajati do kraja života", ali ova cena je prevazišla ukupnu sumu koju sam bio spreman da dam za preradu! Kod majstor Filke sam za 85 dobio kundak kakav ste videli, i za njega zaista ne trebaju komentari, meni je mnogo bolji od originalnog. Cev, sanduk, zatvarač i svi metalni delovi su urađeni i bolje nego što sam očekivao, ma šta neko mislio o tome. Da li sam preskroman, realan ili nešto treće(?), neka ostane da procene ljudi koji me poznaju i koji samnom love. Bilo bi korisno kada bi kolege sa foruma koji pišu kritike i komentare bili konkretniji u svojim upisima, recimo "trebalo je uraditi to i to kod tog i tog majstora na taj i taj način". Meni je svejedno, ja na ovom karabinu više ne nameravam ništa menjati (osim ugradnje optike sledeće godine), ali bi bilo dobro za one koji tek nameravaju nešto da rade u tom pravcu. I naravno, da tom prilikom imaju u vidu platežnu moć i finansijske mogućnosti prosečnog srpskog lovca, kakvih je najviše na ovom forumu.
Sve upise, komentare, pohvale, kritike i sugestije od prethodnih dana sam pročitao i primio k znanju, zahvaljujem se na njima, verovatno će mi nekad koristiti. Na kraju se ipak sve svede na onu staru: koliko para- toliko muzike... Pozdrav svima!

nemeza
 Kolega apinest, ako se tebi sviđa kako je urađen, odgovara ti i zadovoljn si koristi ga sa srećom i ne sekiraj se. Pozdrav. Bye

gugi
 B)
Bruvanjski Cerovac

gugi
 skonto da moram da pisem latinicom Angry
procitao sam ovu temu i zakljucio da moram da se vracam i "zapisujem" ono sto mi treba, tema je dobra pronasao sam ono sto me interesuje ali mislim da bi trebalo majstore puskare (ili neki vid kontakta) izbaciti negde na pocetnu stranu radi preglednosti, a ko hoce nesto vise da sazna i procita jednostavno linkom uputiti na ovu temu, naravno sa ovim bi se trebali sloziti majstori zbog svojih prava na "privatnost'' (barem ovi koji su na forumu) i admin tim zbog davanja "besplatne reklame"

Dobro došao kolega Mislim da ti je kolega Jeftić dao korektan odgovor

Srbijalov Admi Tim
Bruvanjski Cerovac

I Jevtic
 ovaj forum je napravljen za lovce i one koi vole prirodu i sport a puskari mogu da se reklamiraju na nekim drugim sajtovima i novinama kad plate a ovde jedina reklama majstora su njihova dela koja su uradjena drugim forumasima pa tako kolega slobodno pitas pa ce ti se sve kasti ovde nista nije tajna a puskari koi su ovde su u svojstvu obicnih forumasa koi mogu da ti pomognu ako kolegialno pitas pozdrav i dobro doso

gugi

sjeftic kaže:
ovaj forum je napravljen za lovce i one koi vole prirodu i sport a puskari mogu da se reklamiraju na nekim drugim sajtovima i novinama kad plate a ovde jedina reklama majstora su njihova dela koja su uradjena drugim forumasima pa tako kolega slobodno pitas pa ce ti se sve kasti ovde nista nije tajna a puskari koi su ovde su u svojstvu obicnih forumasa koi mogu da ti pomognu ako kolegialno pitas pozdrav i dobro doso

hvala na dobrodoslici i odgovorima
ja sam juce potrosio dosta vremena dok sam procitao ovih 20 strana postova pa sam zbog toga i dao takav predlog (u medjuvremenu sam imao nekakav posao pa sam se dva puta vracao na temu)
za moje probleme tj. probleme moje puske nasao sam odgovore i rjesio nedoumice na prethodnim postovima na ovoj temi, tako da vam ovim putem se zahvaljujem na iscrpnoj diskusiji i savjetima
one formule mi bas nisu nesto jasne al dobroFrownGrin
pozdrav, odo da trazim dje sam se predstavio da i to prebacim na latinicu
Bruvanjski Cerovac

apinest
 Pre par dana sam sa jednim poznanikom bio u Novom Sadu kod puškara Svetozara Paroškog, popularnog Toze, jednog od najpoznatijih puškara sa ovih prostora (posle sjeftic-a Grin). Odmah po ulasku u radionicu doživeo sam "deja vu" sećajući se brojnog oružja u arsenalu mog oca, stričeva i ujaka (mada je u mom "već viđenom" bilo i nekog drugog oružja, Cenzurisano,Cenzurisano i Cenzurisano, koje Toza ne drži i ne servisira)... Čovek svakom rečju i majstorstvom (a njegovi radovi to zaista i jesu) pokazuje i dokazuje da je doajen vojvođanskog i srpskog puškarskog zanata. Prepravka vojnih u lovačke karabine, spajanje razletovanih sačmenih cevi, izrada vrhunskih kundaka, otklanjanje manjih i onih većih kvarova, nabavka delova koji se skoro nigde ne mogu naći... deo su njegovog svakodnevnog posla. Ali da ne bude da ga besplatno reklamiram (Toza nije moj puškar, radio mi je svojevremeno samo gumu-amortizer na kundaku moje IŽ-ovke), ipak je on majstor za lovce i zaljubljenike oružja dubljeg džepa, a doći na red za neke intervencije (ako niste stalna i redovna mušterija) je prava premija.
U razgovoru smo se dotakli i gore pomenutog majstora-puškara sjeftic-a koji je po Tozinim rečima "mlad, ali već afirmisan majstor" sa dobrim izgledima da postane vrhunski puškar (što po mom skromnom mišljenju već i jeste, samo se nije pročuo). Mišljenja sam da će susret ova dva majstora koji se očekuje ovog proleća iznedriti jednu novu saradnju na zadovoljstvo i korist svih lovaca i kolekcionara kojima je oružje bitna stavka u životu (ako budemo lovili i nosili oružje).
Razgovor bi verovatno potrajao i mnogo duže da me kolega nije čekao u kolima i da majstoru nije stigla mušterija, ali se već unapred radujem sjeftic-evom dolasku u Novi Sad, i celodnevnom druženju sa forumašima, lovcima i ljubiteljima i pravim poznavaocima lovačkog i sportskog oružja. Do skorog viđenja... Srbijalov

DakiNS
 Apinest SRAM da te bude bio si u NS a nisi navratio kod Vukanovog puškara, da znaš da ću te odrukati VuletuPfft
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

apinest

DakiNS kaže:
Apinest SRAM da te bude bio si u NS a nisi navratio kod Vukanovog puškara, da znaš da ću te odrukati VuletuPfft

Dolazim uskoro sa sve majstor Ivicom Jevtićem i balističarom (ne balistom!!!) Zoranom Radovićem, ma ko da se krije iza tih imena... ROFL
Kolce

Indjijanac
 ta šta sad da je pregledaju razni majstori kad je tu pušku isprobao u starom selu jedan administrator
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 E Tjirko Grina patent a autorska prava a honorari od LSS i LSVHaHaHa

Indjijanac
 Rodjo polako s to platjanje!!!!
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 Ajde, pa ovi iz LSS uzmu platu , pa dnevnicu u LSS, pa putne troškoveza taj dan, pa koliko sam razumeo odu u neko LU pa njima naplate dnevnicu i putne troškove, i obaška naplate polaganje ispita i to sve posle ića i pića. " Ovaj puta me nećete prevariti .Oću svoj deo"HaHaHa

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar nož OPREMA 2195 12.03.2023. 01:00
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,892 posete www.srbijalov.com