Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: PRVI PARTIZAN

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
PRVI PARTIZAN
pavikpavlovic
 Pitanje za iskusne kolege:
Kako zastava m70 u kalibru 30.06 nosi teza zrna, konkretno GROM 11g i Sp11,7?
Hvala unapred...

schweps
 Za Zastavin karabin je korak uvijanja 1/10 i za to preporucena zrna su 180greina ili 11.7g
Lisica

Cadara
 Da li se na našem tržištu pojavilo novo zrno iz Užica, zove se Z-GROM, umesto olova u zrnu je Zn (Cink valjda) a u donjem delu zrna ima 3 prstena što olakšava prolazak zrna kroz cev valjda i manje haba cevi od punog zrna. U nemačkoj ga ima u prodaji samo u kalibru 30 (308, 30-06 i 300WM) i teško je 11gr.
Imal neko neke informacije?

kempi
 u Nemackoj ga ima nazalost pre nego kod nas

http://www.egun.d...id=5521888

kolega_LOVEc
 Naleteo na neke podatke o PPU municiji pa mozda nekog zanima,
s`obzirom da uzicani bas vole da stede na podacima...
http://www.ppu-usa.com/standard-calib...ition.html
inace nista posebno samo sto su dati balisticki koeficijenti ppu..ovih zrna...Meni se cini samo da su u tabeli brzine malo "nafilovane" i nisu iste na svim distancama sa onim podacima sto kod nas mogu da se nadju...
Vim vi repellere licet

galjaman
 Jel ima neko iskustva sa ppu hpbt 12,3g u kalibru 308win?

kolega_LOVEc
 i64.tinypic.com/105z3bk.jpg

Izgleda da su resili da rade i monolitna zrna
Vim vi repellere licet

arli
 galjaman kaže:

Jel ima neko iskustva sa ppu hpbt 12,3g u kalibru 308win?

Za papir-mete je ekstra,a za divljač nije za preporučiti. Skoro 2/3 u prednjem delu zrna je prazno,tako da pri pogotku u divljač dolazi do velike deformacije-ostane samo zadnji deo-koji ne prodire kao lov.zrno...
E sad sa čeke ako možeš natenane...☺

Podunavac

kolega_LOVEc kaže:

i64.tinypic.com/105z3bk.jpg

Izgleda da su resili da rade i monolitna zrna

Ovo je isto što i Grom zrno, samo što šupljina nije zalivena olovom. Ovo je sada u trendu eko zrna, koja ne zagađuju meso sa "otrovnim" elementima kao što je olovo. Verujem da je namenjeno izvozu i da ga u našim radnjama baš i neće biti u ponudi.
Tri prsta 2Kolce

kolega_LOVEc
 Nisam siguran da je bas isto zrno, mozda imaju istu konstrukcionu osnovu.
A da u nasim radnjama nema kompletne ponude PPU municije, i da je nece ni bitii, sinurnije je nego smrt Grin
iveli
Vim vi repellere licet

Podunavac
 Nisam ni mislio identično isto, ali su razlike (konstrukcijski) minimalne. Malo će da bude ušminkano da se razlikuju.
Tri prsta 2Kolce

DjordjeL
 Hteo bi da podelim sa vama moje današnje iskustvo sa PPU. Danas sam bio malo na sttrelištu i među municijom koju sam poneo kutija PPU koju sam kupio prošle godine. PPU 308win SP 9.7gr. Prvo što mi je upalo u oči je pet metaka u kutiji koji izgledaju oksidirano slika je ispod. Municiju čuvam na suvom u sobi tako da nije izložena velikoj vlazi a znam da municiju iz te kutije nisam nosio u lov da je eventualno tu mogla da se iskvasi.

Pošto mi se ovo prvi put desilo pozvao sam prvo kolegu lovca koji je iskusniji da pitam za savet, a potom i čoveka koji radi na strelištu odgovor isti ispucaj ih u papir.

Ja uradim kao su me stariji savetovali. Kada sam ispalio prvi metak video sam vidno oštećenu čauru i reko hvala ali ja ovu municiju više ne pucam.

Mislim, nisam siguran da moj karabin CZ 550 ima ispuste sa strane baš da bi se izbegla opasnost i oštećenja u ovakvom slučaju. Puška je NE oštećena jedino što sam našao je malo mesinganih opiljaka na zatvaraču.

Ovo sam podelio sa vama čisto kao iskustvo, ja sam moju lekciju naučio.
Na svu sreću bez posledica. Smile

i64.tinypic.com/54b28h.jpg

i66.tinypic.com/2unww42.jpg

i64.tinypic.com/23uon7l.jpg

Kile_
 Ovo jos nisam video. Kao neka kiselina da je izjela...
Samo 300 i 4x4

sasaruma
 To isto sam ja doziveo, samo sa vojnom municijom.Neko nije dobro skladistio ili proizvodjac ili prodavac.Jednostavno municija je dokacila vlagu i to je to.Samo sto se kod mene rascepila cela caura od vrha do dna ali bez posledica po leziste metka.

stefan092
 Ово не мора значити да је по дифилту крив ППУ. Можда је лоше кладиштена у продавници, мозда је купац заменио муницију за другу серију а пре тога је држао ко зна како и где..
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

sasaruma
 I ja mislim da nije do PPU-a.Ipak je to ozbiljna fabrika sa rigoroznim kontrolama.

kolega_LOVEc
 Hmmm Nije bas ozbiljno, tvrditi da u nekoj fabrici municije nema "rigorozne" kontrole.
Ali gledajuci ovu municiju, i jos desetine drugih po raznim trgovinama u za dlaku boljem stanju od ove i uporedjujuci sa 7.92 koja ima utisnutu 1938. godinu na cauri, odmah mi se pojavi sumnja u kvalitet.Confused
Vim vi repellere licet

dzudzubajac
 Ozbiljna fabrika ne koristi dve različite vrste baruta u jednoj proizvodnoj šarži...

Ali odnos cena/mogućnost je za nas, na sreću ili na žalost, vrlo prihvatljiv Smile
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Podunavac

DjordjeL kaže:

Mislim, nisam siguran da moj karabin CZ 550 ima ispuste sa strane baš da bi se izbegla opasnost i oštećenja u ovakvom slučaju. Puška je NE oštećena jedino što sam našao je malo mesinganih opiljaka na zatvaraču.

Kolega svi karabini iz serije 550 imaju bočni otvor na sanduku u zoni čela zatvrača, koji služe za odvod vrelih gasova od oka strelca u slučaju prskanja čaure.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Nije krivica PPUa i ne bih rekao da je "ovo" usled slabog kvaliteta.
Skladištenje municije je jedini krivac i ništa drugo. A kako je ta municija stigla u to pakovanje i u prodavnicu to je drugo pitanje.
Ovakvu municiju sam viđao ... većina je ležala na podlozi koja je bila namašćena SINOLom i drugim uljima za čišćenje oružja, i nije obrisana već je vraćena u kutiju i tako je duže vreme odležala, ili je ostala u posudi koja je bila nauljena.
Kolega je imao jednu kutiju municije koju dugo nije koristio i bila mu je na dnu metalnog sanduka(municijska kutija - 12,7mm) u kojoj je čuvao i ostalu municiju. Na dnu tog sanduka je bilo ulja(možda i DRNČa) koji ili se davno prosuo a vlasnik nije video ili je već nekako drugačije tu stigao ... te se ta zadnja kutija jednim delom natopila ... municija je bila ista kao i ova sa slike.
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Prvi Damski lovački klub u Srbiji LOVAČKA UDRUŽENJA 69 26.08.2016. 22:37
Moj prvi lovački pas KINOLOGIJA 13 03.07.2014. 20:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,068,411 posete www.srbijalov.com