Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
Podunavac

Kile_ kaže:
Evo i moje lampe i nosac koji sam uzeo,montirao juce sad jos cekam mikro prekidac i komplet sam.
inace bas sam se iznenadio sto se tice nosaca dosta su kvalitetni i jaki bar na oko ;)

oi40.tinypic.com/35ko4eg.jpg
oi39.tinypic.com/dw2m8o.jpg

inace nosac je iz dva dela deo koji se montira oko cevi i drugi deo prsten koji hvata lampu.kada s esastave zategne s ematica i stoje na mestu tako da moze i da se skida lapma po potrebi ;)

Kile između cevi i nosača uvek stavi parče gume, da ti nosač kada ga stegneš ne oštećuje brunir na cevi. Šteta je. Guma sprečava oštećenje brunira, a i ne deozvoljava okretanje (pomeranje) montaže ako nije dovoljno stegnuta.
Tri prsta 2Kolce

Kile_
 U pravu si podunavac moracu da skinem i podnetnem imam materijal od skaja jak dobar. bio sam zalepio karbon foliju na cev pa sa stegao preko toga.ali promenicu
Samo 300 i 4x4

BOJK
 Kile, jel dobra ova lampa sto je na slici, kakav joj je snop, i koliki je krajnji domet, mislim na koliko metara moze jasno da se vidi?

Kile_
 pa ja sam prezadovoljan kao sto sam gore rekao.
lampa ima zoom na katadiopteru tako da moze da se podesi na koju daljini da baca i koji snop.ako se zom smanji ona jako siri snop svetlosti u krug i za sumu je to ekstra od 20-50m vidi se ko dan.
a kada se zumira do kraja baca svetlost u kocku na daljinu od 120-150m! a kada malo smanjim zum da baca okrugli snop vidi se do 100m ,sto je za moje potrebe za nocni lov extra vidim lepo kroz optiku ko dan....to je to
Samo 300 i 4x4

BOJK
 Fala Kile Bye

kmkole

marlin kaže:
Zaboravih da postavim šemu ljudima koji sami isključuju modove a nisu "stručnjaci"kao i ja,na ovim lampama što imaju 5 modova rada....itanje 2
i49.tinypic.com/25p3cpg.jpg

nek me neko ispravi ako gresim ali ovo mi lici da je dioda direktno povezana na bateriju, sto nije dobro iz dva razloga, prvo zbog baterije a drugo zbog diode. dioda nije sijalica pa da mozes da je povezes direktno i driver sluzi da reguliste struju i napon koji bi trebao da bude konstantan a ne samo modove. direktno povezivanje je najbolji nacin da ti crkne dioda, jer npr za xml t6 ti je max 3A, za ostale dosta manje, ne kazem da ne moze vise i mnoje xml rade na 3.5A, a ako je povezes direktno ona povuce 4-5 ampera zavisi od napunjenosti i unutrasnjeg otpora baterije. i tako unistavas diodu a mozda ti i crkne odmah od pregrevanja ili jake struje. bateriju tako isprazni nekoliko puta do kraja ili ispod 2.5v i rizikujes da ti ventilira pri punjenju ili je jednostavno unistis i smanjis kapacitet. baterije koje se prodaju klasika kod nas kostaju kobaja i sve te ultra trust itd su uglavnom reciklirane baterije iz laptopova. na deal extreme i slicnim sajtovima imate kvalitetne baterije kao sto je npr sanyo panasonic samsung sony i poznate marke. isto trenutno najaca 18650 baterija je panasonikova od 3400mA tako da te ultra i slicne od po xxxxx mili ampera zaobidjite.

koliko neka lampa baca zavisi odnosa velicine i dubine reflektora + diode. kod dioda kao sto su sst i xml gde je veliki ugao isijavanja i povrsina diode, sirina reflektor igra vecu ulogu u snopu nego npr kod r2 i r5 koje imaju veci povrsinski intenzitet svetlosti manji ugao isijavanja, manju povrsinu. a sve lampe sa nekoliko dioda fizicki ne mogu da imaju veliki reflektor tako da bacaju siroko ali ne i daleko pogotovo sa xml diodama. druga stvar je u tome sto je nekad bolje poterati jednu xml sa vecim reflektorom do maksimuma nego li tri na 20 posto. nesto sto iole pije vodu kod lampi sa vise dioda su diode sa malim uglom isijavanja kao npr R2 i R5 koje bacaju daleko ali usko same po sebi pa kad uparite nekoliko onda moze i da bude nesto, a i ne crpe veliku struju pa sa kvalitetnim baterijama je izvodljivo to sve pogurati.

dugo nisam bio na forumima. neko me pitao za zelenu diodu, narucio sam lampu sa zelenom diodom imate je na dealextreme ultrafire 501b za zelenom crvenom i plavom diodom. sada sam prebacio zelenu diodu i u vecu lampu i dobio koristan zeleni snom od stotinak i malo jace metara.

a kad bi to fora sa lampama od 3800 w (3.8 kilovata) stvarno radilo to znaci da bi dioda ladno mogla da vas greje ko pec od 3.5 kilovata Grin banalan primer ali eto razmislite Grin

nmg sad mrzi me ali ko moze da narucuje sa neta a nije tesko i to cu objasniti ako treba dacu vam preporuku sa neke lampe sa dealextrema, da nas vise ovi kod nas ne sisaju sa solarforce i nexttorch om. ugl na dx imate sve sto je potrebno da neku lampu sredite, prepravite, promenite modove, pustite jacu struju itd, tako da delova ima koliko vam dusa voli. pozz vas i dobar pogled iveli

Neca92
 Dugo nije bilo upisa na ovoj temi... Kako se krecu cene u odnosu na pre par godina, ima nekih novih modela sa solidno cenom? Smile p.s. Mislim na lampe...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

marlin

kmkole kaže:

marlin kaže:
Zaboravih da postavim šemu ljudima koji sami isključuju modove a nisu "stručnjaci"kao i ja,na ovim lampama što imaju 5 modova rada....itanje 2
i49.tinypic.com/25p3cpg.jpg

nek me neko ispravi ako gresim ali ovo mi lici da je dioda direktno povezana na bateriju, sto nije dobro iz dva razloga, prvo zbog baterije a drugo zbog diode. dioda nije sijalica pa da mozes da je povezes direktno i driver sluzi da reguliste struju i napon koji bi trebao da bude konstantan a ne samo modove. direktno povezivanje je najbolji nacin da ti crkne dioda, jer npr za xml t6 ti je max 3A, za ostale dosta manje, ne kazem da ne moze vise i mnoje xml rade na 3.5A, a ako je povezes direktno ona povuce 4-5 ampera zavisi od napunjenosti i unutrasnjeg otpora baterije. i tako unistavas diodu a mozda ti i crkne odmah od pregrevanja ili jake struje. bateriju tako isprazni nekoliko puta do kraja ili ispod 2.5v i rizikujes da ti ventilira pri punjenju ili je jednostavno unistis i smanjis kapacitet. baterije koje se prodaju klasika kod nas kostaju kobaja i sve te ultra trust itd su uglavnom reciklirane baterije iz laptopova. na deal extreme i slicnim sajtovima imate kvalitetne baterije kao sto je npr sanyo panasonic samsung sony i poznate marke. isto trenutno najaca 18650 baterija je panasonikova od 3400mA tako da te ultra i slicne od po xxxxx mili ampera zaobidjite.

Ja nisam elektroničar i totalno se slabo razumijem u te stvari,ali ja sam sve uradio izgleda kako ne treba,i opet radi i služim se sa njom već dugo(nije pregorela dioda niti sam imao bilo kakav zastoj).Sada da li je to sreća ili nešto drugo...opet kažem ne znam..Za te pare koliko je tada koštala ona se isplatila već prve sezone,a da sam kupovao neku brendiranu,isto bih me služila kao i ova,a sada neko nešto voli i ima mogućnosti za nekim jačim kvalitetom...pa izbor je na nama.
Ovi ulošci me služe već treću godinu....bez zastoja Vreme

i41.tinypic.com/2emeoeo.jpg

Ova Crvena je 5300mAh

DamirKS
 Kolege koja je solidna lampa za pusku sacmaricu a da nije nesto preskupo?
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Neca92
 Zanimaju me vasa misljenja o ovoj lampi, a i o njenoj ceni...? Smile http://www.kupuje...d=26930629

Brka bez brkova

Neca92 kaže:
Zanimaju me vasa misljenja o ovoj lampi, a i o njenoj ceni...? Smile http://www.kupuje...d=26930629
ne valja sto ima 5 rezima rada,u lovu to puno smeta.

Neca92

Brka bez brkova kaže:

Neca92 kaže:
ne valja sto ima 5 rezima rada,u lovu to puno smeta.

Hvala na ovako brzom odgovoru! A je l' problem da se iskljuce ostali modovi i da se ostavi samo najjaci? Hmmm Cini mi se da sam negde provitao da nije mnogo komplikovano iskljuciti...

aca81
 Vecina lampi sa vise moda se sama resetuje i krece od najjaceg moda posle 30 sekundi Smile moja provereno tako radi
DOBAR POGLED

Neca92

aca81 kaže:
Vecina lampi sa vise moda se sama resetuje i krece od najjaceg moda posle 30 sekundi Smile moja provereno tako radi

Nista ja tebe, Aco, ne razumem. Smile Pojasni malo...

aca81
 Evo ovako....prvo ti verovatno ide najjaci mod pa zatim slabiji pa trepcuci.....i td......ostavi lampu na bilo koji mod (naravno ugasenu) osim pocetnog i sacekaj 30 sekundi i onda bi trebalo opet da krene od najjaceg sto bi bilo idealno za ceku.....poz.
DOBAR POGLED

aca81
 To je ta lampa a i prezadovoljan sam kako svetli....sve pohvale za prodavca jer mi je poslao i dve lampe i dve vrste baterija pa da iskombinujem sta mi odgovara,sto je retkost kod online prodaja.....poz.

http://www.kupind...-SOK-CENA-
DOBAR POGLED

Neca92
 Nekako mi te Police lampe uopste ne ulivaju poverenje, mozda zato sto ih ima bas puno u online prodaji za male pare. Confused Nisam imao prilike da vidim uzivo kako svetle, pa ne mogu nista da tvrdim, ali...
Aco, koliko lumena ima ova od koje si okacio link? Ona je, cini mi se, najjaci model od Police lampi. Ne mogu da nadjem neki klip na youtube da vidim malo bolje kako zapravo svetli, one slike koje kace prodavci mi nista ne znace...
Meni se svidela ova Ultra Fire (link u upisu 390), voleo bi da vidim neko poredjenje ove Police i nje, priblizne su im cene. Hmmm

Neca92
 Evo jednog videa gde UltraFire C8 ''ubija dusu'' kako svetli (po nekim mojim kriterijumima). http://www.youtub...xFognzEw40 Zanimljiva stvarcica za te pare, voleo bi da se javi neko ko ima iskustva sa njom...

lakistrike95

Neca92 kaže:
Nekako mi te Police lampe uopste ne ulivaju poverenje, mozda zato sto ih ima bas puno u online prodaji za male pare. Confused Nisam imao prilike da vidim uzivo kako svetle, pa ne mogu nista da tvrdim, ali...
Aco, koliko lumena ima ova od koje si okacio link? Ona je, cini mi se, najjaci model od Police lampi. Ne mogu da nadjem neki klip na youtube da vidim malo bolje kako zapravo svetli, one slike koje kace prodavci mi nista ne znace...
Meni se svidela ova Ultra Fire (link u upisu 390), voleo bi da vidim neko poredjenje ove Police i nje, priblizne su im cene. Hmmm

Zasto takvo misljenje? Ja imam police lampu, uzeo sam je prosle godine, sluzi me kao i prvog dana, jedino sto sam menjao je bio mikro prekidac, padala je milion puta na beton, nikad nista joj nije falilo, svetli kao i prvog dana, odlicna lampa, a posebno sto ima zum, za mene odlicna stvar za male pare, ko uzme nece se pokajati.

Zlatar

Neca92 kaže:

Mogu da napišu i Neca92 ako naručiš tako Ultrafire,Police,Nitecore,ima sto marki a sve isti proizvođač.Pogledaj na DX.com
Imam neku sa T6 diodom,ne znam koja je kao marka,jer se izlizala ima jedan mod mogu dve baterije 18560,može i jedna.
Radi odlično od otvaranja flaša do osvetljavanja.U polju kroz optiku se lepo vido 250-300m na 100m ubija isto kao na snimku koji si stavio.Mislim da se kod nas prodaju za 50tak i odlično završava posao.E sad ako imaš para ima tu i Jetbeam i slične pa daj 200 i nemaš brige,vrhunske su.

Imam nekoliko malih,lampi kojekude,u kolima,rancu,rade dobro i posluže ali imaju problema sa prekidačem,kontaktima,nije to problem rešiti,ovde mislim na lampe od 1000 din,to nije za lov.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,157,783 posete www.srbijalov.com