Lovačka komora
|
Lala |
Objavljen 13.01.2011. 08:21
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Punisher, druže, jedini koji je probao da se uključi, je Vlada Videnović, potpredsednik LSS, koji se registrovao pod nickom 'smilovica'. Probao, i zbrisao! U roku od jednog dana. Kada je osetio atmosferu medju lovcima, i kad je dobio nekoliko vrućih komentara, ode čovek glavom bez obzira, sve vičući 'nisam ja kriv'... Pa šta bi tek dočekalo ostale, mnogo odgovornije, kad bi se pojavili i oglasili? Kanonada komentara, milion pitanja 'zašto? kako?', a odgovori su takvi, da se ne smeju izgovoriti, kako vidim. Jer, ako bi dali iskrene odgovore, možda bi isplivalo brdo koječega, za koje se odgovara i moralno, i materijalno.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 13.01.2011. 09:54
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Nije uopšte loše da se počnu oni malo i međusobno "krljati", bez obzira koji su im motivi za to!
Pa kad oni mođusobno iznesu prljav veš, vedećete da smo mi (obični lovci), male bebe i da nismo mogli ni da zamislimo šta se sve radilo!
Mala bara puno krokodila!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
gavra bakos |
Objavljen 13.01.2011. 12:36
|

Član

Upisa: 168
Pristupio: 04.08.2010. 14:18
|
Ma ljudi ja sve ovo čitam i to bez daha.Neznam šta da napišem. citiraću lalu:
I da kažem i ovo: sramota je za naš Lovački savez, velika sramota, da mi na forumu moramo da informišemo lovce, dok rukovodstvo po tom pitanju ne radi ništa
LOVČKE SAVEZE TREBA IZ KORENA MENJATI NIKADA NAS NISU NI INFORMISALI , A NAŠI DELEGATI U MOM lu "FAZAN" ADA NIKADA nam nisu doneli ni jednu
povratnu informaciju.Sve je to rabota LOVAČKE MAFIJE .Ljudu na funkcijama u lovačkim savezima gledaju samo svoj interes. Pozovimo sve lovce da se ne učlanjuju u ovakve saveze ukoliko ne dođe do promene njihovog sastava. |
|
|
|
punisher |
Objavljen 13.01.2011. 12:44
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
gavro
najveći problem je neinformisanost lovaca o aktuelnim zbivanjima po savezima i komorama a razlog je činjenica da je lov odavno prevazišao okvire druženja i prijateljstva, okvire ljubavi prema prirodi i divljači... i postao ogroman biznis u kome se vrte strašne pare kako u LSS, LSV, tako i u samim LU gde pojedini predsednici zarad moći i uticaja, pa i para dovlače političare i kriminalce u lovišta i dozvoljavaju im da im odstreljuju kapitalne primerke divljači zarad svoje lične, političke, materijalne koristi. Da ne širim temu van granica Komore, toga su svi svesni ali su malobrojni oni koji žele da se otvoreno suprotstave. Pa i ti koji su na funkcijama su obični ljudi, koje smo svi mi birali u te iste saveze da nas zastupaju i predstavljaju. To što su neki na kao nekim važnim funkcijama samo ih još više obavezuje da rade u interesu svih lovaca, a u isto vreme da tu svoju funkciju na koju su ga njegovi dojučerašnji prijatelji postavili obavlja časno i pošteno. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.01.2011. 21:11
|

Moderator

|
Gavro, hvala što me citiraš.
Moram da kažem da izgleda da je, po mojim saznanjima, ovaj cunami koji smo mi zatalasali ovde izgleda već uzdrmao neke, do sada uticajne ljude. Neću da kukuričem pre zore, ali hajde da zapamtimo šta sam sad napisao, pa za koju nedelju da se podsetimo.
Nego da se vratim na komoru i dogadjaje oko nje.
Niko još nije objasnio KO JE I PO KOJIM KRITERIJUMIMA DELEGIRAO LJUDE ZA KOMORU ISPRED LSS? Tu prvenstveno mislim na delegate iz Vojvodine. Zar od toliko lovnih radnika, nadjoše baš Miloša Kunovca (protiv kojeg nemam ništa lično), koji je zaposlen u LSV, i čiji je otac pomoćnik pokrajinskog sekretara, zadužen za lovstvo, Dušan Kunovac, koji je opet delegiran od strane ministarstva!?! Isto kao i Jovan Bradvarević, (takodje pomoćnik sekretara), koji je privodjen u policiju zbog krivolova (početkom 2010.).
Da li je g.Radosavljević bio neinformisan o ovim činjenicama, i da li je savez bio svestan da će neko graknuti na očigledni nepotizam, pa je namerno baš poslao mladjeg Kunovca? Ili niko nije razmišljao o tome? Ko je predlagao imena za organe Komore? Ili je sve bilo unapred režirano?
Šta sada, kada se pokazalo da je način formiranja komore vrlo diskutabilan sa stanovišta zakonitosti? Šta ćemo raditi mi lovci, ako bude proglašena ništavnost osnivanja Komore? Ko će nam licencirati upravnike lovišta, i lovočuvare, da bi smo mogli da učestvujemo na konkursu za dodelu lovišta, koji bi prema odredbama zakona, trebao da pude raspisan krajem proleća, a okončan početkom leta? Kome da idemo pod prozor i da 'pevamo serenadu'?
Potrošio sam puno znakova pitanja u ovom komentaru. Imam ih ja na lageru još puno, ali nema smisla da ih lupam sve odjednom.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 13.01.2011. 21:16
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Na skupstini LSS 19 feb. izgleda da ce biti lomova a nadamo se i promena na bolje!!!!
A mozda ce se sve zavsiti jednoglasno!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Limun |
Objavljen 13.01.2011. 21:21
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
punisher kaže:
gavro
najveći problem je neinformisanost lovaca o aktuelnim zbivanjima po savezima i komorama a razlog je činjenica da je lov odavno prevazišao okvire druženja i prijateljstva, okvire ljubavi prema prirodi i divljači... i postao ogroman biznis u kome se vrte strašne pare kako u LSS, LSV, tako i u samim LU gde pojedini predsednici zarad moći i uticaja, pa i para dovlače političare i kriminalce u lovišta i dozvoljavaju im da im odstreljuju kapitalne primerke divljači zarad svoje lične, političke, materijalne koristi. Da ne širim temu van granica Komore, toga su svi svesni ali su malobrojni oni koji žele da se otvoreno suprotstave. Pa i ti koji su na funkcijama su obični ljudi, koje smo svi mi birali u te iste saveze da nas zastupaju i predstavljaju. To što su neki na kao nekim važnim funkcijama samo ih još više obavezuje da rade u interesu svih lovaca, a u isto vreme da tu svoju funkciju na koju su ga njegovi dojučerašnji prijatelji postavili obavlja časno i pošteno. Svaka ti je zlatna punisher!!!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.01.2011. 21:22
|

Moderator

|
Nešto sam razmišljao i računao: obrni/okreni, na skupštini LSS opet jezičak na vagi, koji odlučuje o ishodu nekog glasanja, izgleda predstavljaju glasovi vojvodjanskih delegata. Do sada su uglavnom vojvodjani koristili tu poziciju, i 'trgovali' svojim glasovima, i glasali svi isto. Nadam se da će ta praksa prestati, da će se NAŠI PREDSTAVNICI U SAVEZU opasuljiti, i prestati da idu po svoje mišljenje kod drugog, i da već jednom počnu da razmišljaju svojom glavom. Pa valjda im moždane vijuge nisu zakržljale, što bi rekao Balašević 'ne dobija se rak od razmišljanja!'.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 13.01.2011. 21:26
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Vojvodjani samo mute vodu u savezu !
Organizovani su po sistemu TROJKI!!!!!!Gore nego u Balkanskom Spijunu.
Jer moze neko da mi potvrdi da li je Ceranicev kum Zeremski??? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.01.2011. 21:39
|

Moderator

|
Mislim da jeste, ali ne smem da tvrdim. Kumovi su, samo ne mogu da se setim od koga sam čuo tu info ranije, i ko je kome kumovao, ako je tačno.
Hajde kad smo već kod kumstva, da li je tačno da su Strnad i Ćeranić kumovi?
Lalo nisu kumovi vec su bili kucni prijatelji do skoro!!!
Slava
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
marcony |
Objavljen 13.01.2011. 21:47
|

Član

Upisa: 171
Pristupio: 08.11.2010. 13:33
|
Ovo mi se sve vise i vise svidja mislim da ce ovaj nas forum pomrsiti mnogima konce |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 13.01.2011. 22:07
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
marcony kaže:
Ovo mi se sve vise i vise svidja mislim da ce ovaj nas forum pomrsiti mnogima konce
Najiskrenije se nadam će LOVCI uspeti da se izbore za svoj status i opstanu kao lovci u ovoj našoj državi i da će forum uspeti da pomrsi konce ...
Sve pohvale svim "borcima" i u "borbi" sam uz Vas!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.01.2011. 22:30
|

Moderator

|
Momci, ovde će tek da bude interesantno; dokle god se neke stvari dešavaju van očiju lovaca, dotle će biti ovakva kilava situacija u lovstvu. Ovaj portal služi da baci malo svetla na dešavanja. A sad, što to smeta nekim našim 'zaslužnim drugovima' i 'dugogodišnjim radnicima', i što ih ometa u nastavku istog načina rada, to je njihov problem. Zamislite samo, koliko stvari nismo napisali, zato što imamo stav, da objavimo samo ono što možemo i da dokažemo; stvari koje su se desile i dešavaju se, i svi znamo šta se radi i ko radi, ali za sada ne možemo da obezbedimo pokriće za priču, što ne znači da će tako i ostati. A članovi foruma su važan izvor informacija.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 13.01.2011. 22:37
|

Veteran

|
Hvala Limune na lepim rečima.
Sve što sam naveo posledica je razgovora sa lovcima koji su mi prijatelji i koji pojma nemaju šta se zbiva u savezima. Njihovi predsednici sekcija i društava "idu po pamet" kod svojih predsednika LU, koji su tek posebne "cvećke" a od kojih su neki do sada i osiđivani. Onda im ovi isperu mozak kako u lovstvu cveta cveće i mirišu ruže, pa im onda organizuje da im dođe neki "drug" iz saveza u lov po mogućstvu organizuju neki lov a la "Ćeranićev voćnjak" ( pozdrav Sremac ) kako bi običnim lovcima pokazao kako njega i njegovu politiku podržavaju "veliki i moćni drugovi" u savezima.
A druga varijanta je kao što je parafrazirao Lala "Ko tebe Kalibrom i Zovom ti njega Srbijalovom" Pa da vidimo kom opanci, a kom obojci. Da vidimo gospodo čija majka crnu vunu prede. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.01.2011. 22:40
|

Moderator

|
Što bi Limun rekao: da vidimo čija baba duva travu!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 13.01.2011. 22:43
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
"Ko tebe Kalibrom i Zovom ti njega Srbijalovom" E ovo mi se svidja!!!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
bela |
Objavljen 13.01.2011. 23:13
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
slavaplana kaže:
U zivotu nisam vise citao zakone i tumacenja nego ova par dana od kako pisemo na temu komora !
Koliko tu ima zackoljica i reci koje menjaju smisao u celosti ako se napisu drugacije da je to cudo!
Bolje sto sam zavsio DIF ubise me ovi clanovi!!!!!!!!!!!!!!!!
Zamisli prosecnog lovca koji ima 8 razreda skole na temi KOMORA???????
Da bacis pusku i da ides u pecarose
nism bio prisutan 2 dana , sve nešto na brzinu. danas mise smutio razum .
vižlan i terier
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.01.2011. 00:02
|

Moderator

|
Kolege, pročitajte OBAVEZNO intervju Zeremskog na naslovnoj strani! Moj komentar na taj intervju je već upisan!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 14.01.2011. 00:20
|

Veteran

|
Joooj sad pročitah i ne mogu da verujem.
Kakva crni Zakon o udruženjima da ih obavezuje. Pa to je opšti zakon. Gde u njemu piše da je LSV u obavezi da formira "Lovca". Ajaaaaaoj ala ne znaju ni pravo ni propise. Pa ni Zakon o divljači i lovstvu ne obavezuje LSV da formira "Lovca". To je bre čist njihov ćeif i račun da zloupotrebe podatke iz LSV i kad LSV izgubi svaki značaj, a počeo je da gubi, samo preorjentišu poslovanje na "Lovca" koji je klasično privredno društvo osnovano u formi DOO znači po odredbama Zakona o privrednim društvima. Kakav crni Zakon o udruženjima i Zakon o divljači i lovstvu. "Lovac" je klasična firma sa matičnim, pibom, direktorom, upravnim odborom i verovatno skupštinom koji će da im služi da lepo zarađuju pare od LU za izradu planske dokumentacije uz pomoć Vertikale o kojoj se priča ovih dana i čije je postojanje dokazano imenima i prezimenima pojedinaca koji su zauzeli par fotelja jer im više ona jedna očigledno nije dovoljna. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.01.2011. 00:25
|

Moderator

|
Punisher, radi se o jednočlanom privrednom društvu Vojvodjanski lovac, koje po zakonu ne mora da ima UO i Skupštinu preduzeća. Direktor je Zeremski, i može da odlučuje po svom nahodjenju bez ograničenja!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|