Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Sremac75
 Mislim da oko toga neće ni biti više problema, pošto je sadašnji predsednik svestan na koliku podršku za izbore može da računa!

Biće : "...eto da sam mogao da se kandidujem ja bih sigurno pobedio....ali Statut....!"
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 Ne bi se baš kladio, ali sam negde u dubini sebe ubeđen da će sadašnji predsednik ostati i dalje u LSV i to na prilično visokom nivou. Ne bih ga baš tako lako otpisivao.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sremac75
 Pa naravno da će ostati......zasluge su to!
Ni novi predsednik neće hteti da ima uticajnog (ne znam zašto) neprijatelja!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

u indjiju ima djungla kaže:
ovde se očigledno radi o igri reči,verovatno su hteli da ustede na papiru pa nisu više puta ponavljali ključnu reč i na koga se odnosi.inače je gosp.Beuković kod nas na konstitutivnoj skupštini udruženja održanoj 06.03.2011 zastupao stav o transparentnosti statuta sa kojim treba da budu upoznati svi članovi i kako ga nemožemo verifikovati dok ga svi nevide,pitam se kada smo mi kao članovi videli statut LSV-a?

Čudi me da neko nije video statut, LSV je baš poznat po blagovremenom i detaljnom informisanju IznenadjenMolitva
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala

LU Aleksandrovo kaže:
Ne bi se baš kladio, ali sam negde u dubini sebe ubeđen da će sadašnji predsednik ostati i dalje u LSV i to na prilično visokom nivou. Ne bih ga baš tako lako otpisivao.

Niko nikog ne otpisuje, ako neko bude 'otpisan', sam će sebi biti kriv.
Mada, u ovom delegatskom sistemu koji je u LSV, i sa dosadašnjim načinom rada delegata, sve je moguće.
A što se toliko prašine diže, za savez koji po novom zakonu neće imati neke velike ingerencije, ne znam. Ja mislim da je ova članarina, koju sad dobijaju, je verovatno poslednja, koju će ubirati direktivom sa UO i skupštine LSV.
Sledeća će biti prikupljana sa drugih pozicija - po zakonu ponude i potražnje, a u skladu sa zakonom o udruženjima. Kao što rekoh za LSS, isto važi i za LSV: šta nude za članarinu, kolika je članarina, i koliko ima zainteresovanih LU za članstvo. I takodje mislim, da će uskoro doći vreme, da zaposleni iz LSV mnogo više budu prisutni na terenu, i da animiraju LU da budu članovi LSV. Koliko LU će hteti da ostane van saveza, pošto više članstvo u LSV/LSS nije obavezno?
Takodje, da pomenem i jednu stvar koja nije baš puno poznata, a to je da su neki ljudi zaposleni u LSV istovremeno i upravnici nekih lovišta. Da li za to dobijaju neku naknadu, ili ne, ne znam.

LU Aleksandrovo
 Lično ne vidim da ima problema sa stručnom službom udruženja, uvek su bili korektni u vršenju svojih obaveza, saradnji, pomoći i savetu. Mišljenja sam da su oni dobar tim, i potreban lovcima Vojvodine.
Ono gde ja vidim problem je kao i u većini udruženja, upravo u onim organima koji vode udruženje/savez, njihova nezainteresovanost, samoživlje, nedostatak pristupu ozbiljnog rešavanja problema i njihovom gomilanju koji polako počinju da dovode do odbojnosti i nepoverenja prema svima njima.
I ovi izbori imaju prvenstveni cilj utrku za vlašću pojedinaca a najmanje ozbiljan pristup kovanju i iskivanju čvrste asocijacije lovaca Vojvodine to jest LSV.

Lala
 Cule, ovu napomenu sa upravnicima lovišta sam napisao, imajući u vidu da ubuduće LU moraju da imaju zaposlenog upravnika lovišta (moći će 1 upravnik na 3 lovišta, tako se priča).
Znači, samim tim prestaje i potreba i mogućnost za dosadašnjim vidom angažovanjem ljudi iz stručne službe LSV. Ili će moći da rade po ugovoru o delu, ali nisam siguran, da li je to u skladu sa zakonom. Ne mogu da tvrdim ni da može ni da ne može.

LU Aleksandrovo
 Pa zaposleni mogu imati problema upravo zbog odredbi i primene novog zakona, verovatno se neki izlaz vidi u formiranom ,,Vojvođanskom lovcu,,.
Samo onda po meni ima više logike da ga vode stručnjaci nego izabranici od kojih većina smatra da su lovački geniji, a neki i šire. 

Lala
 E pa evo malo da napišem moje vidjenje načina rada LSV, u ovim okolnostima oko promene zakona, u vreme izbora u LSV, itd. Ova priča je vezana za izradu GPGL za LU u Vojvodini:
Danas sam svojim očima video jedan primerak godišnjeg plana gazdovanja, koji je uradio čovek zaposlen u stručnoj službi LSV. Ništa novo, i ranije su GPGL radjeni u stručnoj službi LSV, i to je bila praksa. Cvrc!
Ovaj primerak GPGL ima na naslovnoj strani logo 'Vojvodjanskog lovca' doo, a na poslednjoj strani je overen pečatom 'Vojvodjanskog lovca', a potpisan ne od direktora Vojvodj. lovca, nego od strane radnika LSV!!!
Na skupštini LSV, kada su odlučivali o visini članarine, rečeno je da je članarina 1000 dinara po lovcu, ali da će zbog veće članarine svako LU imati obezbedjeno od LSV 'besplatna' planska dokumenta. I sad se odjednom pojavljuje u igri 'Vojvodjanski lovac' (jednočlano privredno društvo, direktor Zeremski Milenko), a kao projektant GPGL se pojavljuje osoba zaposlena u stručnoj službi, potpisana pored pečata firme, u kojoj NIJE zaposlen!
O čemu se ovde radi? Zašto nije stručna služba LSV uradila planski dokument, kad za to primaju platu od naše članarine, a ta članarina je 66% veća nego u drugim delovima Srbije?
Ja pretpostavljam da bi ovo možda mogao biti scenario: da je LSV angažovao svoju ćerku firmu 'Vojvodjanski lovac', da radi planska dokumenta za LU - članove LSV!
Koliko ja znam, osim direktora Zeremskog, nema drugih zaposlenih u Vojvodjanskom lovcu, koji bi mogli da urade ta dokumenta. E onda firma 'Vojvodjanski lovac' angažuje po ugovoru o delu, ili na neki drugi način, osobe iz stručne službe LSV, koji primaju platu da bi ove stvari radili, pa onda ta osoba, za isti posao, možda biva dva puta plaćena!!! U radno vreme ne rade ta dokumenta kao službenici LSV, nego ih rade (možda i u radno vreme) kao osobe angažovane u drugom pravnom licu, po nekom osnovu (ugovor o delu npr.), i za to možda dobiju neki honorar!!! A pare za izradu planskih dokumenata im možda prebaci LSV, iz sredstava dobijenih za članarinu lovaca iz LU!!!
Na ovaj način se (moguće je) novac koji bi trebao da bude upotrebljen preko LSV za npr. unapredjenje lovstva, preliva u Vojvodjanksi lovac, a posle možda i zaposlenima u stručnoj službi LSV!!!!
Nemam načina da kao pojedinac proverim, da li je ovo tačno, i da li se pare iz LSV prebacuju u Vojvodjanski lovac, ali ovo što sam video, budi u meni sumnju da se to možda i dešava! Da podsetim, da Vojvodjanski lovac kao jednočlano privredno društvo, nema svoj UO, nema skupštinu, nego direktor odlučuje sam, šta će i kako raditi, a odgovara osnivaču. O ovome smo pre nekoliko meseci pisali kao o mogućnosti, ali evo sada se to možda i dešava - naše sumnje nisu bile bez osnova?

Dakle, da postavim par pitanja:
1. Kako lice zaposleno u LSV, koje plaćamo mi lovci svojom članarinom, može da se potpisuje na dokumentu koji se overava pečatom drugog pravnog lica?
2. Da li je iz LSV prebacivan novac u firmu Vojvodjanski lovac, za isplatu izrade planskih dokumenata, koje su za Vojvodjanski lovac radili zaposleni u LSV?
3. Da li lice zaposleno u LSV ima dozvolu svog poslodavca-LSV, da iste poslove koje treba da radi na svom radnom mestu, te poslove obavlja u drugoj firmi, za istog korisnika (LU), koji je član LSV?
4. Da li je Skupština LSV dala dozvolu da se izrada planskih dokumenata poveri nekom drugom pravnom licu, osim LSV i njegovoj stručnoj službi, koju plaćaju lovci?
5. Da li su ovako uradjena planska dokumenta, koja imaju pečat jedne firme, a potpis zaposlenog iz drugog pravnog lica, uopšte validna? Formalno, nisu, po mom mišljenju, jer pored pečata Vojvodjanskog lovca nema potpisa odgovornog lica Vojvodjanskog lovca!
6. Ko je dao dozvolu, da se podaci o LU i lovištima, koji su dostavljeni LSV, predaju na korišćenje i obradu drugom pravnom licu?
7. Kako je moguće, da osnivač Vojvodjanskog lovca (LSV), na mesto direktora te firme postavi sekretara LSV, čime je napravljen sukob interesa po mom mišljenju, jer onda sekretar LSV Zeremski, kao odgovorno lice u LSV, može da utiče na kontrolu rada direktora Vojv. lovca Zeremskog??
8. Kako je moguće, i ko je dozvolio, da direktor Vojv. lovca Zeremski, angažuje ljude iz stručne službe LSV, gde je isti Zeremski sekretar, i rukovodi radom te službe?
9. Koliko ljudi iz stručne službe LSV (uključujući i sekretara LSV) je radilo planska dokumenta za LU, pod pečatom Vojvodjanskog lovca?

Ovo je po mom mišljenju toliko loš potez, da nemam reči!!! Imajte u vidu, da koliko ja znam, izrada jednog GPGL košta oko 20 hiljada dinara (možda i više). U Vojvodini ima oko 60 LU, pa kad se izmnoži, ako su svi GPGL radjeni na isti sistem, preko Vojvodjanskog lovca, i ako su pare prebacivane iz LSV u Vojv. lovac, onda je moguće da se desi da se po tom osnovu oko milion dinara prebaci na raspolaganje Vojv. lovcu, koji bi opet taj novac možda prosledio nekim zaposlenim u LSV, za izradu planskih dokumenata, a po odluci direktora Vojv. lovca Zeremskog (nema ko drugi)! Krug zatvoren? Da li je ovo moguće da se desi?
A možda su zaposleni u stručnoj službi LSV, prešli na rad u Vojvodjanski lovac, a da članstvo - lovci, to ne znaju?
A možda je Vojvodjanski lovac ovo radio i besplatno, pa ja pišem bzvz?

Izbori u LSV su pred vratima - koliko ja znam, jedan od kandidata je za svog potpredsednika predložio dosadašnjeg predsednika LSV! Pa što ovako rade?

Sniper Hunter
 A kako stoimo tu Lalo sa zakonskim normama etika je vec prosla stvar?

Lala
 Minimum koji ovde ne štima, po mom mišljenju, je čist sukob interesa, a kad su u pitanju podaci iz LU, onda možda ima i nečeg drugog. Ista stvar je i sa potpisom zaposlenih u LSV, na dokumentima drugog pravnog lica.

Koliko ja vidim, možda se ostvaruje najlošiji scenario, koji smo u nagadjanju razloga zašto se osniva Vojvodjanski lovac, pričali pre 4-5 meseci.
Možda je moguće da se sad polako otkriva zašto LSV radi ovako tajanstveno, kako radi, bez informacija, bez obaveštavanja. Kolike su plate u LSV? Plaćam piće onom koji zna taj podatak, osim rukovodstva LSV!

Jank

Lala kaže:
Minimum koji ovde ne štima, po mom mišljenju, je čist sukob interesa, a kad su u pitanju podaci iz LU, onda možda ima i nečeg drugog. Ista stvar je i sa potpisom zaposlenih u LSV, na dokumentima drugog pravnog lica.

Koliko ja vidim, možda se ostvaruje najlošiji scenario, koji smo u nagadjanju razloga zašto se osniva Vojvodjanski lovac, pričali pre 4-5 meseci.
Možda je moguće da se sad polako otkriva zašto LSV radi ovako tajanstveno, kako radi, bez informacija, bez obaveštavanja.
Kolike su plate u LSV? Plaćam piće onom koji zna taj podatak, osim rukovodstva LSV!

Auuuu bre Lalo kako si otkrio ovu državnu tajnu. Pa ovde se neyna ko pije, ko plaća zna se - Vojvođanski lovci,... Nisam pravnik ali čini mi se.....Ma važno je da se potroše tuđe pare....SRAMOTA...Frown
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank
 PA OVO NE MOGU DA VERUJEM, opšti javašluk, šta rade ti ljudi u LSV kada im neka druga firma radi plansku dokumentaciju, valjda su posle ovoliko godina stručni da nešto i sami urade, ili je to malverzavcija da se zaturi trag novca...Frown
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

punisher
 "Krivično pravo za neupućene" Nova knjiga u vašim knjižarama. Specijalno izdanje i edicija. Autor se zahvaljuje rukovodećim organima LSS i LSV na inspiraciji za ovo remek delo lovačko-pravne beletristike. Vredi imati u svojoj kolekciji. Naročito namenjeno rukovodećim strukturama LSS i LSV kao obavezno štivo pred spavanje.

Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga

Član 233.

(1) Ko se u nameri da obmane kupce ili korisnike usluga posluži tuđim poslovnim imenom, tuđom geografskom oznakom porekla, tuđim žigom ili tuđom drugom posebnom oznakom robe ili usluga ili unese pojedina obeležja ovih oznaka u svoje poslovno ime, svoju geografsku oznaku porekla, svoj žig ili u svoju drugu posebnu oznaku robe ili usluga,

kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

(2) Ko u svrhu prodaje u većoj količini ili vrednosti nabavlja, proizvodi, prerađuje, stavlja u promet, daje u zakup ili skladišti robu iz stava 1. ovog člana ili se bavi pružanjem usluga neovlašćeno koristeći tuđe oznake,

kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(3) Ako je učinilac iz stava 2. ovog člana organizovao mrežu preprodavaca ili posrednika ili je pribavio imovinsku korist koja prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,

kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.

(4) Predmeti iz st. 1. do 3. ovog člana oduzeće se.

Nesavestan rad u privrednom poslovanju

Član 234.

(1) Odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja koje svesno krši zakone, druge propise ili opšte akte o poslovanju ili očigledno nesavesno posluje i time iz nehata tom preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja prouzrokuje štetu koja prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara,

(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana nastupila šteta koja prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara ili je pokrenut postupak prinudnog poravnanja ili stečaja,

učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Zloupotreba ovlašćenja u privredi

Član 238.

(1) Odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja koje ima svojstvo pravnog lica ili preduzetnik, koje u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za pravno lice u kojem je zaposleno, za drugo pravno lice ili drugi subjekt privrednog poslovanja koji ima svojstvo pravnog lica ili za preduzetnika:

1) stvara ili drži nedozvoljene novčane, robne ili druge vrednosne fondove u zemlji ili inostranstvu ili protivpravno onemogućava ostvarivanja vlasničkih prava akcionara;

2) sastavljanjem isprave neistinite sadržine, lažnim bilansima, procenama ili inventarisanjem odnosno lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica, neistinito prikazuje stanje ili kretanje sredstava ili rezultate poslovanja, pa na taj način dovede u zabludu organe upravljanja u preduzeću ili drugom pravnom licu prilikom donošenja odluka o poslovima upravljanja ili preduzeće ili drugo pravno lice stavi u povoljniji položaj prilikom dobijanja sredstava ili drugih pogodnosti koje im se ne bi priznale prema postojećim propisima;

3) sredstva kojima raspolaže koristi protivno njihovoj nameni;

4) na drugi način grubo povredi ovlašćenja u pogledu upravljanja, raspolaganja i korišćenja imovinom;

5) protivno volji akcionara ne potpisuje prospekt za trgovanje akcijama na berzi, a davanjem lažnih podataka dovodi u zabludu kupce akcija o stanju kapitala pravnog lica,

kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.

(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist koja prelazi iznos od pet miliona dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

(3) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko petnaest miliona dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.

Falsifikovanje isprave

Član 355.

(1) Ko napravi lažnu ili preinači pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili neistinitu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe,

kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno u pogledu javne isprave, testamenta, menice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona,

učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

(3) Za pokušaj dela iz stava 1. ovog člana kazniće se.

Posebni slučajevi falsifikovanja isprave

Član 356.

Smatraće se da čini delo falsifikovanja isprave i kazniće se po članu 355. ovog zakonika:

1) ko hartiju, blanket ili drugi predmet na kojem je neko lice stavilo svoj potpis neovlašćeno popuni izjavom koja ima vrednost za pravne odnose;

2) ko drugog obmane o sadržaju isprave i ovaj stavi svoj potpis na tu ispravu, smatrajući da se potpisuje pod drugu ispravu ili pod drugi sadržaj;

3) ko ispravu izda u ime drugog lica bez njegovog ovlašćenja ili u ime lica koje ne postoji;

4) ko kao izdavalac isprave uz svoj potpis stavi da ima položaj ili čin ili zvanje iako nema takav položaj, čin ili zvanje, a ovo ima bitni uticaj na dokaznu snagu isprave;

5) ko ispravu načini na taj način što neovlašćeno upotrebi pravi pečat ili znak.

Zloupotreba službenog položaja

Član 359.

(1) Službeno ili odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog,

(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četristopedeset hiljada dinara,

(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.

Nesavestan rad u službi

Član 361.

(1) Službeno lice koje kršenjem zakona ili drugih propisa ili opštih akata, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi način očigledno nesavesno postupa u vršenju službe, iako je bilo svesno ili je bilo dužno i moralo biti svesno da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, pa takva povreda, odnosno šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara i nastupi,

(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do teške povrede prava drugog ili je nastupila imovinska šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

(3) Odgovorno lice u ustanovi ili drugom subjektu, osim onih koje se bave privrednom delatnošću, koje učini delo iz st. 1. i 2. ovog člana, kazniće se kaznom propisanom za to delo.

Prevara u službi

Član 363.

(1) Službeno ili odgovorno lice koje u vršenju službe u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist podnošenjem lažnih obračuna ili na drugi način dovede u zabludu ovlašćeno lice da izvrši nezakonitu isplatu,

kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,

Odavanje službene tajne

Član 369.

(1) Službeno lice koje neovlašćeno drugom saopšti, preda ili na drugi način učini dostupnim podatke koji predstavljaju službenu tajnu ili koje pribavlja takve podatke u nameri da ih preda nepozvanom licu,

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno iz koristoljublja ili u pogledu naročito poverljivih podataka ili radi objavljivanja ili korišćenja podataka u inostranstvu,

(3) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno iz nehata,

učinilac će se kazniti zatvorom do tri godine.

(4) Službenom tajnom smatraju se podaci ili dokumenti koji su zakonom, drugim propisom ili odlukom nadležnog organa donesenim na osnovu zakona proglašeni službenom tajnom i čije bi odavanje prouzrokovalo ili bi moglo da prouzrokuje štetne posledice za službu.

(5) Službenom tajnom, u smislu stava 4. ovog člana, ne smatraju se podaci ili dokumenti koji su upravljeni na teške povrede osnovnih prava čoveka, ili na ugrožavanje ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, kao i podaci ili dokumenti koji za cilj imaju prikrivanje učinjenog krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći zatvor od pet godina ili teža kazna.

(6) Odredbe st. 1. do 4. ovog člana primeniće se i prema licu koje je odalo službenu tajnu pošto mu je prestalo svojstvo službenog lica.

... i tako dalje. Samo osnovna dela. Biser krivičnog zakonodavstva. Pozivam i OJT te odgovorne u MUP RS Odeljenje Privrednog kriminala, te SBPOK da malo pročešljaju poslovanje LSS i LSV.

Lala
 UFFFFF!!!Jaooo

Sremac75
 "I vuk sit i ovce na broju!"

"Obećali smo vam da ćete za članarinu dobiti besplatno planska dokumenta. Dobili ste ih! Šta vas briga ko ih je radio, vi ste ih svakako platili članarinom!"

A kada se zna da lovci u Vojvodini plaćaju članarinu 1000 dinara, znači 400 dinara više nego ostali lovci u Srbiji, kada se zna da u Vojvodini ima oko 24000 lovaca, dođemo do ukupne cifre od oko 1.000.000 dinara!

Koliko si Lalo izračunao da koštaju GPGL za LU u Vojvodini?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Problem je, što, ako je bilo nekih transakcija izmedju V.lovca i LSV, i ako je bilo isplata onom ko je pravio GPGL, dakle, ako je novac odlazio iz LSV, nije smelo po ovom osnovu. Mogao se taj novac upotrebiti za unapredjenje lovstva, pomoć LU, unos divljači... da ne redjam, ako postoji stručna služba u LSV, onda je trebalo da uradi posao za koji primaju platu.
Posebno je pitanje, kako je moguće da zaposleni iz LSV potpisuju dokumenta sa logotipom drugog pravnog lica, i overena pečatom drugog pravnog lica.
Moja računica oko koštanja GPGL je gruba, na osnovu nekih mojih saznanja, ali kada bi se ovim sistemom radilo za sva LU u Vojvodini, onda je cifra oko 1 milion.
Znači, ne da nije besplatna izrada planskih dokumenata, nego je ta izrada još kako plaćena kroz članarinu veću za 66%. A stručna služba LSV dobija plate (kolike?), da bi baš to radila, a ne radi, nego rade preko V. lovca! POd kojim uslovima, ja to ne mogu da proverim, ali sam napisao šta je jedna od mogućnosti.
A moguće je i ono što sam napisao, da je moguće da su možda neki ljudi iz stručne službe prešli na rad u V.lovac, ali o tome nemam saznanja.

Sremac75
 Pa čak i ako su se radnici stručne službe LSV u međuvremenu prebacili u Vojvođanski lovac doo, to opet ne znači da ta firma može da radi planska dokumenta za LU, pošto je skupština donela odluku da planska dokumenta izrađuje stručna služba LSV i to je i bio razlog za članarinu od 1000 dinara.

Sve u svemu, još jedna sramota, VELIKA SRAMOTA! 
PraviloPraviloPravilo
Palica

stane
 Za sve manipulacije i lopovluke koji se dešavaju u lovačkoj organizaciji (u oba saveza, po pojedinim društvima (Bačka Palanka), ili udruženjima (Šid), i slično) kriva je država i njeni predstavnici iz ministarstva i pokrajinskog sekretarijata, inspekcije, policija i tužilaštvo pa i sudovi. Dok oni ne budu radili svoj posao, za koji su plaćeni manipulatori i lopovi će raditi svoj, naočigled nemoćnog i zbunjenog a u uplašenog članstva. Napred bando razjebite sve.

Lala
 Stane, ta dva slučaja koja si naveo, nažalost, nisu jedina. Ima ih više, negde se procesuira, negde policija po nalogu tužilaštva radi provere krivičnih prijava, negde se rade neke druge stvari... Baš danas sam dobio info, o još jednom LU u Sremu (opet Srem), da su policija i tužilaštvo počeli rad u tom LU.
Slažem se u jednom: dokle god neko debelo ne fasuje, za sve marifetluke koji se rade, dakle, kada 1 (jedan) krivac bude papreno kažnjen, bez obzira na funkciju, dotle će se provlačiti i sitni i krupni 'umetnici', na hiljade sitnih i na desetine krupnih.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,135,737 posete www.srbijalov.com