Evo prvog finaliste, Sremac75: suptilnim pristupom i stavom premu hrkanju, neočekivano dirljivom melodijom hrkanja, sa povremenim uzletima i dramskim pauzama, takmičar Sremac je pobrao simpatije jednog dela žirija i publike, a ostaje da se vidi kome će forumaši dati svoj glas!!
Nagrada za pobednika će biti iznenadjenje!
Očekujemo da se i ostale kolege priključe u ovom na svetu jedinstvenom takmičenju. Bitno je samo da se zvuk pojača do maksimuma, kako bi se mogle uhvatiti i čuti sve one finese u tonu hrkanja! Na snimku je samo delić Sremčevog koncerta, na kojem je uspešno pogadjao tonalitet, mada je jedan deo publike negodovao, naročitu u ponoćnom delu koncerta, i kasnije, u rano jutarnjem repriznom delu.
Iako su neki od nas bili svesni rizika od spavanja u istoj prostoriji sa Rančerom, hrabro smo se upustili u ovu avanturu. Ja sam na vreme Miši skrenuo pažnju na opasnost koja se nadvila nad ekipom forumaša, ali me čovek nije dovoljno ozbiljno shvatio. Posle je bilo kasno.
Takmičar Rančer je izazvao pažnju kompletnog auditorijuma svojim beskomprimisnim nastupom, i bojom tona hrkanja koji je proizvodio. Pretpostavka je da je ta boja postignuta hrkanjem kroz gustu bradu i brkove, mada i kapacitet pluća ima ulogu!
Dakle, publika nije mogla ni da trepne, koliko je ovaj takmičar izazvao pozornost. Udarni deo koncerta je bio u 2 ujutro, i trajao je sa prekidima sve do pola 5. Od ovog hrkanja su se i kreveti tresli, pošto ljubomorni takmičar Sremac sve vreme pokušavao da izminira takmičara Rančera zviždanjem, dozivanjem, i drmanjem kreveta, ali se Rančer nije dao omesti i uspešno je priveo svoj nastup kraju, a onda su nas već budili da idemo u lov. Čuj budili!?!
Na snimku je sam kraj Rančerovog koncerta. Posle je hteo da me bije!
Kako testerise Sremac, svaka mu cast. Izgleda da je naleteo na neki cvor i debelu planinsku bukvu.
Rancer ko da krese tanke grancice.
Glas za Sremca.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Domaćini Miša i Darko, i druge kolege lovci iz Kučeva su nas ubedjivali da se neretko oko njihove kolibe/salaša čuju vukovi kako zavijaju, pa čak su i par puta prilazili kolibi. Dok je Rančera i Sremca, vukovi mogu samo da beže kad ih čuju kako oru duboko!
Noć subota na nedelju, kad smo mi 'spavali' tamo, nije se čulo ništa osim naizmeničnog hrkanja. Moram da dodam da sam čak i kroz zid izmedju sobe i boravka čuo kako hrče predsednik LU Darko, ali on se takmičio van konkurencije, pošto je, jelte, predsednik i domaćin takmičenja, ali verujem da bi prema onome što se čulo, i on bio vrlo visoko kotiran!
Pez, kolega i prijatelju, mislim da si subjektivan u davanju glasa za Sremca! Kao nagradu ćeš prvom prilikom da dobiješ boravak/noćenje u istoj sobi sa Rančerom!
Čovek je apsolutni šampion u hrkanju, veruj mi! Ako meni ne veruješ pitaj Mišu, Dakija... Toliki je šampion da je čak uspeo da u pola rečenice razgovora sa mnom zahrče! Da ne veruješ! Ja ga cimam, ubedjujem ga da ne možemo da spavamo od njega, kaže on 'ladno: 'ma važi, nema problema, evo sad ću ja samo da se okrenem, a reci Sremcu da prestane da...' i tog momenta nastavi da hrče!
Čovek je za Ginisa, veruj mi.
A sad malo tmurniji dogadjaj, koji se ipak na neki način završio relativno dobro.
U povratku smo dobrano okasnili, ne daju domaćini da krenemo, te 'ajd prvo jedite', pa onda opet 'a zašto ne biste nešto prezalogajili', pa kad smo jedva nekako zbrisali od stola, onda je počelo 'ajd da popijete nešto, piće, sok, pepsi?', pa kad smo i to nekako eskivirali onda dodjosmo do kafe, a napolju se namrgodilo, počela ledena kiša i susnežica, gadno duva. Nekako smo sišli sa planine, dočepali se asfalta i krenuli natrag kući. Mračno medju onim planinama kao u rogu, polako idemo, klizavo je, kad odjednom dva udarca sa desne strane kola! Brat Sremac je potrefio neku rupetinu, pa su stradale dve alu felne i isečene obe desne gume. Sva sreća da je vozio polako! Stanemo, odmakli smo od Kučeva jedno 15-20 km., imamo rezervnu gumu, ali fali još jedna. Stojimo na sred puta, hladno kao u štenari, šiba vetar i ona susnežica, da se smrzneš... Vadimo ceo prtljag i stavljamo u kabinu, da bi izvadili rezervni točak, ali sad nema mesta unutra da se sedne - mogu samo dvojica na prednja sedišta! Solidarišemo se sva 4, niko neće unutra, ali muka sad kako ćemo kući? Zovemo Mišu i Darka u Kučevo, i verovali ili ne, za pola sata dolazi Darko i donosi još jedan komplet točak za Megana, a Miša po Kučevu organizuje poteru za vulkanizerom, nedelja je uveče, niko ne radi... Uglavnom, stižemo nekako natrag do Kučeva, majstor nekako osposobljava auto za bezbedan povratak, stavlja dve druge polovne gume, pošto novih nema da se kupi. Mene frapira činjenica da su tako brzo uspeli sve da organizuju oko popravke, a još je frapantnija činjenica da su na Sremčevo pitanje majstoru koliko košta opravka, svi redom i domaćini i majstor skočili kao opareni, ni da čuju, kakvo plaćanje, hoće da se ozbiljno naljute... Ni majstor neće dinar da uzme, gleda u Mišu i Darka kao u ikonu i smeje se, kakvo plaćanje bre... Da častimo makar za piće nešto, ne dolazi u obzir!
E prijatelji moji i kolege forumaši, zbog ovakvih stvari postoji i ovaj forum. Po ko zna koji put se pokazalo da prijateljstva i poznanstva izmedju forumaša mnogo znače. Šta bi mi mučenici radili u planini noću na mećavi bez šanse da se pomerimo, da nije bilo ovih ljudi, prijatelja?
Kući smo stigli sa kašnjenjem od nekoliko sati, ali smo stigli bezbedno.
270 kaže: Upis je obrisan.
Niko ne zaslužuje da kvari ovu lepu temu!
Nastavi "druženje" sa Administratorima kojih ovde više nema!
Sremac75
Prijatelju da ti ja kao domaćin koji je ugostio prijatelje sa foruma Lalu,Dakija,Sremca,Rančera,Slavu,uricu, koji su i mene predhodno ugostili, kažem da nekomentarišeš nešto što neznaš.Gore imenovani članovi ovog foruma su bili moji gosti!!!!!!!!!
Pa povodom toga neprozivaj domaćina , ne komentariši organizaciju jer pišeš napamet i LUPETAŠ.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
E prijatelji moji i kolege forumaši, zbog ovakvih stvari postoji i ovaj forum. Po ko zna koji put se pokazalo da prijateljstva i poznanstva izmedju forumaša mnogo znače. Šta bi mi mučenici radili u planini noću na mećavi bez šanse da se pomerimo, da nije bilo ovih ljudi, prijatelja?
Naravno Lalo druže moj samo pojedini neće moći to da shvate ni za sto godina
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
Svaka čast majstori. Nego mogli ste Sremca malo i da okadite kad ste mu već sveću iznad glave upalili. Još je samo falilo da ga Miša slika službenim foto aparatom. Što se tiče hrkanja tu su negde, razlika je u nijansama. Vi vojvođani kad god idete na druženje u Srbiju napravite neki lom na kolima. Prošle godine Rančer, a sada Sremac. Sledeći put se povezite autobusom. Ili još bolje vozom, pošto nema gume.
Podunavac, brate, pominjali smo i tebe i Bejbija, i još neke ljude. Jbg. uvek nam neko nedostaje kad se dešava nešto. Nadam se da će oko Božića biti onaj susret u Neštinu, makar da sednemo kao ljudi i bez lova (i bez nasilja hehehehe). Nismo se dugo videli svi skupa.
Znaš već kako večito neki cirkus napravimo; hebo nas onaj ko nas sastavio ovakve!
Da ne bude zabune: u okviru svih dešavanja smo imali i jedan deo od oko sat, sat i po, gde smo pričali o vrlo ozbiljnim temama iz lovstva, o gazdovanju lovištem, o problemima kojih uvek ima.
Kako god, nekako uvek prećutno ispoštujemo pravilo da kad je ozbiljna priča, nema zezanja, kad je zezanje, nema ozbiljne priče, a kad se lovi, onda niti se priča, niti se zeza. Sve u svoje vreme.
E moj winčesteru (ili ti dvestasedamdesetice).
Vidim ja šta tebe žulja. ne smeta tebi taj lov i druženje.
Tebe žulja SLAVA, AL NEZNAŠ KAKO DA ZADENEŠ KAVGU.
Osetio si potrebu /kao Elko/ pa opleti. Ti si još mlad,pa kad osetiš potrebu a ti u toalet a ne na forum.
Dobro si primetio "da nekih forumaša nema na druženjima".Fale -ovi kuriri, po kojima je on slao toalet-papir,forumašima.
Vidiš nekog banuju, a nekog baš neće puštaju ga smatraju da mu je to veća kazna.
Znaš bio je jedan "tajfun" ,koji je mnogo voleo-a i PAZinskog ćurka, a ja sam mu nabacio i jednog kauboja,mislim indijanca. Pa NIJE voleo kada se o njima loše piše i rešio da razbuca ovaj forum. Al cvrc, ništa. On im kupi novi. Pa sad tamo pišu samo "glavi" super admin i Guba. Al Sv. Evstatija oduvo tajfuna. Katanac.
Nebih se pozdravljao sa tobom, jer ovi te neće BANovati, a tebi to baš smeta.
Konačno da se i ja oglasim .Malo mi je više trebalo za "oporavak".Tome je zaslužno Sremčevo vino Ivanova i željkova rakoja od šljive ranke i ono omanji čopor prasića i jato pilića kod naših domaćina. Subota ujutro ,ustajem u 6 i 30, ispijam kafu i natenane se spremam . Dogovor je da Sremac ode u Bač po Rančera i da budu oko 8 sati kod mene. Par minuta do 8 nazovem Sremca da vidim dokle su stigli. Čujem bunovan glas: Ja zaspao idem da se obučem i spremim pa ću po Rančera. Odjednom mi pritisak ode u nebesa. Dogovor je da do 12 sati budemo kod Miše da za dana stignemo u planinu jer je put smrznut a i kada nije , prava je avantura stići gore. Ljt počem da nabrajam u sebi Sremčevu rodbinu, žena me samo bledo gleda (poznaje me) odjednom kaže neko je stao autom pred kuću , pogledam i sine mi. Od ranog jutra zloyebi me počeli trpati. Uskačemo i odmah isti scenario za Lalu. Čujem mu po glasu, da je i on presečen.Posle sledi rafal psovki kada sam mu rekao da ga čekamo ispred zgrade. Stajemo u prodavnicu da se snabdemo cigaretama, Cipiripijevskom Sremčevom drugom i vlažnim maramicama. Bata Sremac se zaleteo za neko šareno pakovanje , a devojka zaposlena u prodavnici ,nudi mu druge, on baš zapeo za one šarene, sve dok mu onako ispod glasa nije rekla: To su "intimo". E to je već bilo dovoljno za salvu smeha. Put kao put je dobro protekao osim što smo Lala i ja imali ružan pogled ispred sebe.
DakiNS priložio:
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Nije baš sve teklo baš po planu . Bila je i jedna krizna situacija. Sremac ne dozvoljava da se zapali cigareta u autu pa nije hteo da stane da zapalimo . Sve dok Rančeru nije prigustilo. I kada je konačno stao , Rančer se nađe u problemu , zamrsio se učkur na trenerci pa je skoro došlo do havarije
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Bilo je sve dobro i sto se mene tice jedino sto mogu da zamerim jeste vreme koje smo imali za razgovore posle lova!!Ledena kisa je ucinila svoje i hladno vreme koje je pojedince oteralo ranije sa cekanja ali u buduce ce mo i to ispraviti......bice prilike...........pozdrav i hvala na svemu domacinima !!!!!!!
Rođo ovakav pogled vam je bio stereo, na oba prednja sedišta. A Sremac je možda baš i hteo Intimo maramice, u slučaju da se ojede od pentranja po planini.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?