Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
AcaNik
 Друже знам те псе од Зорана Бакића и зло у лову! Зоран је разуман човек и са њиме се може договорити око цене. Углавном има троколорце. Мало су му оштрији пси. Гледао сам његовог кера како се качи на вепра.
Иначе сам од њега хтео да узмем женку за Ероса па да ловим у пару Smile
Једном подмлатку сам средио да добије његовог пса. Међутим он је био неодговоран и није водио рачуна. Убацио пса у свињац док му не среди где ће да буде и овај их подавио Sad
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

lovac junior
 Slazem se sa tobom da ima izvrsne pse. Nisam imao priliku uzivo da ih gledam, ali svi ih hvale i ima ih svuda po svetu. Uvezao je dobrog psa iz Francuske, bas trikolora, pas daje preslikane pse kao sto je on, ali im je i cena jaca
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

DakiNS
 Šta je problem navesti cenu , imaginarno - jača , za nekoga je 50 dinara a za nekoga 50 hiljada dinara.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

fox
 Jeste to je on. Da se razumemo ima stvarno dobre pse. I ovaj sad sto mi je ponudio je odlican pas,barem tako deluje na slici ,nisam isao uzivo da gledam. On traI 200eur + papiri. Mozda to i jeste neka realna cena ,nisam siguran. Ali ja sam sad imao neka veca ulaganja i prosto nisam spreman toliko novca da izdvojim. Na fonu sam pa ne mogu trenutno sliku da ubacim. A ovaj iz Cacka sto mi je zapao za oko to au u pitanju ovi stenci https://www.halooglasi.com/kucni-ljub...5626817960 . Ono sto sam ja trenutno u mogucnosti je da izdvojim oko 100 eur. Frown

AcaNik
 Мени лично те титуле и сва та звања не значе ништа ако пас не ради. Сем обавезне оцене екстеријера, друго ме од тих изложби не интересује. Да видимо, када је штене у питању, како родитељи раде.
Немам ништа против људи који иду по тим изложбама и то их занима. Једноставно мени то ништа не значи. Да неко не помисли да Ерос нема претке са тим опасним речима, има их. Цезара и првог и другог, и Магнума, ... и још неке које не знам напамет. Али шта мени то има да значи ако он не лови?
Иначе одгајивачница А&N исто имају предивне псе!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Slažem se da pas treba da prvenstveno radi , ali ne smemo zanemariti eksterijer , da se kroz par godina ne bi desilo da moramo pogađati kojoj rasi pas pripada. Ocena u eksterijeru govori o izgledu psa i mogućim manama , ali i vrlinama. Svakome je njegov pas najlepši , ali svejedno volim da uporedim psa da bih znao gde pripada. Što se tiče cene od 200 E , sve zavisi i od porekla i naslednih osobina , kao kad kupuješ auto , putnički su svi ali neki je fića a neki ferari.

fox
 Da se razumemo , niko mi ne garantuje da ce pas da bude vrhunski. Ali je veca verovatnoca da ce pas da lepse izgleda a i da radi ako ima dobre ocene. Uostalom sve je Daki objasnio. Koliko sam video sve odgajivacnice traze toliko. E sad ja sam mislio da pogledam te u Cacku. Roditelji mi deluju lepo na slikama. Ali me strah da pas nema neke skrivene mane . A nisam od onih koji mogu tek tako da ga se rese i daju nekome inace evo ga pas.sto mi je nudio zoran bakic dodaj.rs/images/6ZJxx.jpg

Tomash
 200 eurića je ništa za dobro štene...

Za 100 eura manje, može da ispadne da dobiješ ništa(a možda i bude nešto ko zna), pa onda opet pazariš štene od 200 eura da se sastaviš i ideš u lov sa njim ko čovek, a sveukupno te izađe 300 eura na kraju (to škart štene što ćeš naposletku nekome pokloniti 100 + dobro štene 200 da se pokrpiš i ideš sa njime u lov...)

Cena od 200 eur je, da se razumemo, smešna i bagatela za dobro štene. Nekada su te cifre bile dosta veće.
Ako neko hoće da svaštari, uvek ima ko će mu pokloniti štene u svom LU/LD i teraj Miško!

Ker je dugoročna investicija (barem 10 godina) i 100 eura razlike u startu je iznos koji prosečan pušač potroši za manje od dva meseca....a opet je neprocenjiv za lovca ako je dobar.

Možeš se kockati, a možeš ići na sigurno. Kako hoćeš. U svakom slučaju srećno!

DakiNS
 Ako je to poslednje kuče iz legla postoje dve opcije , ili ga je odabrao kao najbolje ili je ostalo jer su drugi kučići bili po nečemu superiorniji pa su ranije odabrani .

fox
 Svestan sam ja svega toga. I bas zato ne bih nabavio bilo kakv stene. Nisan siguran,uglavnom ostalo je jos samo to. Iskreno ja ne znam kako bih mogao da odredim koje je stene superiornije od drugog. Ovde naravno ne govorim o nekim urodjenim manama eksterijera. Kontaktirao sam takodje jos odgajivacnivu Od Poštara,oni traze 200eur sa papirima. I on ima samo jedjo stene i kao nije siguran da li da ga ostavi ili proda. Znace za par dana .

lovac junior
 Kolega Tomash, da li ste sigurni da je pas inveticija za 10godina? Ja sam kupio stene i razbolelo se i morao sam da ga uspavam, znaci plus sto sam ga platio i plus koliko sam platio eutanaziju. Mani se odgajivacnica druze, tu ces najjeftinijeg psa naci za 150e, ali najjeftinijeg. Ja sam Cezara platio 100e i evo sa njegovih 19 meseci sam ja sasvim zadovoljan kako lovi, jedino taj aport mu fali, ali tu sam ja kriv, ne on. Cena ne mora nista da garantuje, evo drugar je platio stene NKD 200e koje je jedva smirio da se ne plasi pucnja, ali ono se i sad strecne kad pukne puska i savije rep. Nista nije sigurno, i pas od 300e moze da pokupi zarazenog krpelja ili neku bolest ili mu se nesto desi ili se plasi pucnja.... da ne nabrajam sad. A taj pas od 100e u opste ne mora da znaci da je los, jednostavno nema ime. Ja ne mogu da procitam koji su psi u ovom rodovniku, tako da necu nista reci za njih. Moj ti je savet da ne zuris, polako i strpljivo i naci ces pravog psa. Ako se ne razumes u linije bretona, moj predlog je da se malo raspotas, jer da bi pas radio, mora imati i dobre pretke, to sto pise u rodovniku je itekako bitno. Jer bez toga nema dobrog psa.
Elmermarkafazan

HANTER
 https://www.kupuj...=155846425
na ovom linku je oglas za štence bretona ostale su tri ženke, vakcinisani su i revakcinisani 2 meseca i deset dana. Moj drug ih prodaje a ja sam iz tog legla uzeo mužjaka. imate i rodovnike za roditelje da vidite koji su odlični lovni psi.
MIHAJLO

fox
 Sa svakim psom je potreban ozbiljan rad, ali ipak poreklo i kakvi su roditelji mnogo govori. Bas iz tog razloga ,iako mogu da dobijem stence besplatno ,nisam hteo da uzmem. Moj pas je bio odlican ,dobijao sam silne pare ali nije mi palo na pamet da ga prodam ,ali eto desilo se to sto se desilo. Nije da zurim ,ali ipak da bih imao kakvog takvog kerica za edecu sezonu ,ne mogu previse da cekam. Pa sam to mislio ovxe da se raspitam.
@hanter u principu trazim musko stene ,ali ako ima neko dobro zensko nije probem. Jel mozes da mi kazes cenu ,ako jije problem ?

lovac junior
 Tako je, koliko je bitan rodovnik, toliko je bitan i rad sa psom. Ovi stenci imaju dobro poreklo. Imam liniju preko Shorty-ja i nista tu ne bih menjao. Ovi stenci su extra odnegovani i imaju dobro poreklo.
Elmermarkafazan

AcaNik
 Више ми се допада порекло мајке а има и заједничке претке са мојим псом Smile

fox
 Cek cek ,o kojim stencima pricate ? Izgubio sam nit Grin

HANTER

fox kaže:

Sa svakim psom je potreban ozbiljan rad, ali ipak poreklo i kakvi su roditelji mnogo govori. Bas iz tog razloga ,iako mogu da dobijem stence besplatno ,nisam hteo da uzmem. Moj pas je bio odlican ,dobijao sam silne pare ali nije mi palo na pamet da ga prodam ,ali eto desilo se to sto se desilo. Nije da zurim ,ali ipak da bih imao kakvog takvog kerica za edecu sezonu ,ne mogu previse da cekam. Pa sam to mislio ovxe da se raspitam.
@hanter u principu trazim musko stene ,ali ako ima neko dobro zensko nije probem. Jel mozes da mi kazes cenu ,ako jije problem ?

Cena je 70 eura plus rodovnik koliko bude bio u KSS. Štenci su napredni krupni hranjeni samo mesom i granulom, tri puta čišćeni od parazita i juče su drugi put vakcinisani.
Pošalji mi na PP tvoj broj telefona da ti pošaljem na viber snimak mog kerića od pre par dana
MIHAJLO

DakiNS
 Kučići su lepo odnegovani, malo i debeljuškasti, po rodovniku imaju sve što im treba, sad je stvar samo do tebe šta ćeš da uradiš. Juniore u dvorištu imam Zika mužjaka EB 15 godina star , Aka , 10 godina stara , i Žule 15 meseci. E Mrvan je stradao sa 15 meseci . To samo govori o našoj odgovornosti prema psima. Ja sam odgovoran što je Zik 15 godina , a i što je Mrvan stradao sa 15 meseci.

Tomash

lovac junior kaže:

Kolega Tomash, da li ste sigurni da je pas inveticija za 10godina? Ja sam kupio stene i razbolelo se i morao sam da ga uspavam, znaci plus sto sam ga platio i plus koliko sam platio eutanaziju. Mani se odgajivacnica druze, tu ces najjeftinijeg psa naci za 150e, ali najjeftinijeg. Ja sam Cezara platio 100e i evo sa njegovih 19 meseci sam ja sasvim zadovoljan kako lovi, jedino taj aport mu fali, ali tu sam ja kriv, ne on. Cena ne mora nista da garantuje, evo drugar je platio stene NKD 200e koje je jedva smirio da se ne plasi pucnja, ali ono se i sad strecne kad pukne puska i savije rep. Nista nije sigurno, i pas od 300e moze da pokupi zarazenog krpelja ili neku bolest ili mu se nesto desi ili se plasi pucnja.... da ne nabrajam sad. A taj pas od 100e u opste ne mora da znaci da je los, jednostavno nema ime. Ja ne mogu da procitam koji su psi u ovom rodovniku, tako da necu nista reci za njih. Moj ti je savet da ne zuris, polako i strpljivo i naci ces pravog psa. Ako se ne razumes u linije bretona, moj predlog je da se malo raspotas, jer da bi pas radio, mora imati i dobre pretke, to sto pise u rodovniku je itekako bitno. Jer bez toga nema dobrog psa.

Nesreće (i krpelji) se dešavaju, ali DA, zaista mislim da je ker investicija za narednih 10 godina, ako smo dovoljno revnosni i pažljivi, i uz malo sreće naravno.
U mojoj grupi je breton od 10 godina (takoreći mladić), a naš kolega Daki ima bretone od 15 i 11 godina....

Prve godine se mučiš sa njim, upoznajete se, druge krene da ti daje sve u lovu, a od treće ti bude samo ponos i dika. Posle toga ti priraste za srce, i bubreg bi dao za njega sada...

Ne znam da li ste vi mene dobro razumeli, ali ono što hoću da kažem je sledeće: PROVERENO ŠTENE OD PROVERENOG ODGAJIVAČA je jedino što daje neku sigurnost da od njega može postati ker ako se pravilno radi sa njim.

Papiri i titule ne znače APSOLUTNO NIŠTA, jer se sve lažira, prijavljuju se legla od dva šampiona, a štenci su od Pere, Mike, Žike....veze sa vezom nema....

Ja sam svoje štene tražio skoro godinu dana i dooobro se pomučio da do njega dođem, jer sam hteo provereno.
Ako je neko godinama u poslu, i bije ga mnogo dobar glas.....gde se može pogrešiti? Jedino u odgoju i obuci. Ono što je jeftino..., sa razlogom je jeftino, a to kasnije može biti nečije brukanje u lovu, pa još kad ga zavoliš (pa ne možeš da ga se rešiš), i onda te bruka i neupotrebljiv je nekih 7-10 godina...ode veliko parče života...

Još gore (a znam takvih dosta) je kada uzmu štene jer je povoljno, a ono nema nos (verovali ili ne) Shock Shock Shock Shock Shock Shock Shock Shock

Uvek ima primera gde za malo novaca nabaviš štene pa ono ispadne vrhunsko, ali da li je iko spreman na takvu kocku?

Najbolje varijante su kada mu znaš i oca i majku(loviš sa njima), pa kolege lovci izbace leglo od tih kerova, i tada tačno znaš šta dobijaš, ali to su retke situacije, i većinom su štenci zagovoreni unapred za sebe i prijatelje, možda se poneko nađe da pretekne za prodaju, ali retko, jer se to radi planski.

Druga najbolja varijanta je uvek provereni odgajivač.

Evo ti jedan prost primer, kako se najlakše dolazi do proverene krvi:
Mrwin Ares je napario ODLIČNU kuju iz svog LD, i dobio štene čokoladicu, a ona sa dva meseca udara marku i vuče kule. Sa oba ta kera(roditelja) sam lovio, i ostao oduševljen. Taj isti Mrwa je Aresa uzeo od kolege pred čijom je kujom (Aresovom majkom) lovio. Sa druge strane, u grupi imam lovca sa NKD koji je tek odkora proradio, a ima 8 meseci. I neuporediv je sa recimo Mrwinim Aresom, Dakijevim Žuletom, ili mojim Medom u tom dobu. U najboljem slučaju će biti ispodprosečan ker, i to ne zbog obuke, već zbog krvi i svaštarenja. Dobio ga džabe. Pametnome dosta.

AcaNik
 Кер је у лову битнији од пушке!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,068,354 posete www.srbijalov.com