Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Ova večerašnja emisija na Lorist TV sa Šormazom i Ristićem je u tehničkom smislu nešto najjadnije što je Jeremija uspeo da 'proizvede': totalno negledljivo, sa jezivim bagovanjem slike i još gorim tonskim prekidima koji su jednostavno sasvim onemogućili praćenje emisije.
Samo na mahove sam uspevao da čujem i razumem pojedine rečenice, ali nema šanse da sam uspeo da shvatim šta je ko od gostiju govorio.
Zato sam sasvim jasno razumeo Jeremiju koji se žalio što nema špricera u studiju jer se lovački divani po njemu odvijaju uz pristojne količine špricera, do zore! Mnogo je pametan i bistar, samo je uspeo takvom glupom izjavom i pokušajem duhovitosti da potvrdi onu ružnu sliku o lovcima kao pijandurama. E pa kad takva cvećka koja se kune u svoj dugogodišnji staž tako nešto izvali kao voditelj, šta onda neupućeni gledaoci i aktivisti zelenih mogu da misle?!?
Ma žali bože. Onoliko koliko sam uspeo da na momente čujem šta se priča, nisu se uopšte držali tema, a mizeran broj pitanja lovaca pokazuje da je dobar deo njih jednostavno batalio maltretiranje sa ovim likovima koji samo nešto obećavaju, a u praksi rezultati sve gori i gori.
Čuo sam da u više navrata pominju pisanje po društvenim mrežama, e pa mogu samo da im obećam da će tek imati šta da čitaju, koliko ja mogu da vidim, na horizontu se sprema štošta zanimljivo za neke ljude, uključujući i ovu trojicu koja su danas ukrašavala nešto što Jeremija ponosno i pretenciozno naziva TV studio. Bolje da se okane dizanja perja samom sebi, jer ovo što on pravi nit je televizija, nit je informisanje.
Usput budi rečeno: kada je od postojanja tog tzv. TV Lorista bilo koji čelnik LSV učestvovao u emisiji (mislim na predsednika LSV, ili zamenika, ili sekretara)? Ko tu koga ignoriše: Jeremija njih ili oni Jeremiju?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

AcaNik
 Значи стварно има неко ко и гледа ту његову твZbunjen

Lala

AcaNik kaže:
Значи стварно има неко ко и гледа ту његову твZbunjen

Eto Aco ja sam jedan nepopravljivi optimista koji se uzalud nadam da ću čuti nešto pametno od lovačkih 'veličina' na tom Jeremijinom sokoćalu što se vika Lorist TV. Nada umire poslednja, pa tako i ja pogledam neki put ovo Jeremijino brbotanje. Ali mislim da ću i ja odustati od daljeg njakanja sa ovakvim i sličnim stvarima.

Lovci moraju sami da srede situaciju u svojim organizacijama. Pa neće onda Šormaz u javnost izlaziti neobrijan, zarastao u dvodnevnu bradu, i neće više na direktna pitanja tzv. gosti davati bezvezne odgovore koji blage veze sa pitanjem nemaju.

Voleo bih da se emisija reprizira samo da bih se uverio da nisam u onim nemim delovima propustio štogod. Eeee, da, čuo sam da Šormaz pominje pare, ako lovci hoće da im se čuje glas da moraju neke pare da daju? Ako sam dobro čuo, tako nešto je rečeno, ali ne smem da tvrdim jer je strašno nerazgovetno bilo i sa prekidima.

A šta bi sa onim uticajem na koji se Šormaz onoliko pozivao u predizbornoj kampanji, kako će on ovo i ono? Ma da... Kako da ne!

Sremac75

Sremac75 kaže:
Još jedna važna stvar ...

Na predlog Predsednika Komisije za pravna i organizaciona pitanja, a uz saglasnost i konsultaciju sa Predsednikom LSV, Predsednikom Skupštine, i Predsednikom NO, Komisija za pravna i organizaciona pitanja će u najkraćem roku pokrenuti inicijativu za izmenu Pravilnika koji reguliše isplati putnih troškova i dnevnica (ne znam tačan naziv jer ga još nisam dobio).

Tim izmenama bi se uveo moratorijum na isplate dnevnica u naredne 2 godine (najmanje) a sve u cilju štednje koja je ,složili smo se, neophodna.

Inače, po mojim saznanjima, članovi organa i tela Saveza (UO, NO, Sud časti, komisije) sada za svaki dokazak za sednicu imaju pravo na putne troškove u zavisnosti od dužine puta, i dnevnicu od 2.000,oo dinara.

Smatram da ima smisla ostaviti pravo na isplatu putnih troškova, ali isto tako smatram da je dnevnica u iznosu od 2.000,oo dinara za obično 2-3 sata posla, sramotno visoka.
U stvari, ja smatram da oni koji učestvuju u radu LSV-a samo zbog toga što mogu naplaćuju visoke dnevnice, i koji će verovatno biti protiv ovog predloga, ne moraju ubuduće ni dolaziti jer takvi neće ništa dobro ni doneti.
Možda će ovo biti i svojevrstan filter, pa oni koji su dolazili zbog uzimanja dnevnice više neće ni dolaziti.

i58.tinypic.com/e98aqq.jpg
i62.tinypic.com/xddyfb.jpg
i61.tinypic.com/14446e.jpg

Na sledećem UO LSV-a će se naći predlog izmena ovog Pravilnika, kojim će se stvoriti uslovi za obustavu isplata dnevnica svim članovima organa i tela LSV-a.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Danas se desio pravi fijasko sa zakazanim sastankom Radne grupe LSV koja je trebala da pripremi predloge izmena ZODL.
Od desetak članova, na zakazanom sastanku su se pojavila samo DVA ČOVEKA: Nikola Jović (Sremac75) i Zoran Ristić, autor onog ubitačnog predloga izmena zakona koji predvidja plaćanje zakupa otvorenih lovišta po ceni od 1 euro/ha!
Ostali članovi radne grupe se nisu pojavili. Imaju preča posla?

Nekim proverama smo ustanovili da je delu članova Radne grupe poziv za sastanak stigao DANAS, iako je datum na pozivu 13.07.!!! Imajući u vidu da pisma putuju 24h, to može da znači da je neko svesno držao/zadržavao pozive dva dana, i da zbog toga deo članova nije došao! Neki članovi radne grupe pozive uopšte nisu ni dobili?!?
Ostaje nejasno zbog čega poziv za sastanak toj grupi od desetak ljudi nije upućen SMS-om, ili telefonom?
Ko je zatajio sa slanjem poziva?

Iz ovoga što sam napisao svako neka izvuče svoj zaključak, da li se radilo o svesnoj ili nesvesnoj opstrukciji zakazanog sastanka, ili jednostavno o nečijem nemaru i obolenju koje se zove 'bašmebrigizam'?

Šta god da je u pitanju, ovo je teška blamaža za koju neko mora da snosi odgovornost. A masne plate, dnevnice i naknade će svako od njih primiti na vreme, to se ne sekiram.

Sram vas bilo, 'dušebrižnici' lovački, i umišljene veličine!

Milovančevu je krajnje vreme da već jednom reaguje na gomilu gluposti koja se dešava, jer se svaka dobra ideja koja se pojavi, obavezno na neki način minira od strane NEKOG. Do sada nisam čuo da je na bilo kakve svinjarije Milovančev reagovao - počev od onih glasina i pričica kako ne dolazi u savez i ne radi ništa, preko onog Jeremijinog traktata na komisiji za informisanje pa na dalje, zaključno sada sa ovim sabotiranjem veoma važnog posla oko izrade predloga izmena zakona.

Ima li iko tamo u LSV od starih proverenih mutljaroša meru i granicu kada će reći da više nema smisla da prave gluposti?

Sram vas bilo, još jednom, sve na gomili!!!!!

Lala
 Možda će malo više svetla oko pozivanja/nepozivanja na sednicu Radne grupe baciti sledeća informacija: naime, pozivi članovima Radne grupe su poslati, sudeći prema pečatu pošte na koverti, 13.07. 2015., ali ne kao preporučena pošiljka, nego kao redovna pošta.

Ono što je još zanimljivije jeste činjenica da je na koverti kao otpremni pečat udaren žig 'Vojvodjanskog lovca' - što može da ukaže na mogućeg 'majstora' koji je zabrljao sa slanjem poziva, pa je ili neke pozive slao ranije a neke kasnije, jer je nemoguće da pismo iz N.Sada do npr. Šida putuje 3 dana!? Ili još gore, da pismo iz N.Sada do Sr. Kamenice putuje 4 dana (udaljenost 5 km)!?

I jedno suštinsko pitanje: da li je Radnu grupu formirao 'Vojvodjasnki lovac' pa poziva članove, ili je to uradio LSV? Ili 'Vojvodjanski lovac' uslužno radi ekspediciju pošte za LSV? Odakle nekom ideja da pozive za organe saveza šalje pod otpremnim pečatom 'Vojvodjanskog lovca'?

Ma ovo je opšti diletantizam, anarhija, aljkavost, nebriga i brljetanje.

Neko je pominjao da LSV ima i sekretara - nešto se ne čuje i ne vidi da radi bilo šta, jer dobar deo sekretarskog posla obavlja Milan Novkov iz stručne službe saveza. Sekretar Brzak kanda više barata sa krompirićima u šerpici...
Evo slike otpremljenog poziva kao dokaz:

Lala
 Juče dobih nezvaničnu informaciju da je do sada ukupno za LSV uplaćeno jedva nešto više od 9000 članarina za ovu godinu!
Prethodne godine broj članarina je bio, ako se ne varam, nešto preko 15000?

I ovde nikom ništa nije čudno šta se dešava sa članstvom?

Da li je onaj koji za sebe tvrdi da je 'Bog koji hoda' sada ponosan postignutim rezultatom svog delanja u nekoliko mandata u LSV?

mrwa22250

Lala kaže:

Da li je onaj koji za sebe tvrdi da je 'Bog koji hoda' sada ponosan postignutim rezultatom svog delanja u nekoliko mandata u LSV?

Pa verovatno jeste ali ne u potpunosti,jer njegov i plan njegovog kolege je max 5000 lovaca u Vojvodini iscepkanih u 500 nejakih lovista,koje ce opet neki srdja zlopogledja da kupuje za tepsiju ribe.Pitam se samo,koliko para ce uspeti da iskamci od tajkuna za njegove fantomske NIR-oveTrt Milojka
Jos neki"strucnjaci"pokusavaju da se uhvate u to kolo,ali nisu videli pa ne znaju da doticni u kolu zna da bude nezgodan,da ne kazem nazadanROFL
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala
 Vidim i čujem da se na više mesta i na više nivoa pominje Srbijalov u nekom kontekstu, a naročito Lala i Sremac. Bave se zaludni ljudi mojom malenkošću i likom i delom, jer ne umeju ništa pametno da kažu ili napišu.
Za gospodu (naročito za dva komada 'gospode' bivših, i njihovih mentora pametnih) koja spletkare, bave se maštarijama, doživljavaju tripove i štošta slično, e za njih sve komplet koji nemaju pametnija posla imam samo jednu poruku, nek čitaju tekst sa video snimka:

Sremac75
 Данас је одржана седница УО ЛСВ у Белегишу.
На дневном реду је било неколико ствари у којима сам имао непосредног учешћа.
Прво је дошао ред на Комисију за информисање на чијој сам једној седници учествовао (о чему сам већ писао),

Sremac75 kaže:
Evo malo iz prve ruke...

Održana je danas sednica Komisije za informisanje LSV-a.
Na sednicu sam i ja bio pozvan ispred Komisije za pravna i organizaciona pitanja.

Kada sam ušao u prostorije i ugledao Jeremiju, pomislio sam da li je moguće?
"Pa ti si žiiiiv?????" je bilo prvo što mi je palo na pamet, ali sam ipak malo ublažio pitanje na "Pa ti već ozdravio?" na šta su se članvi komisije nasmejali i prokomentarisli da ga to svi pitaju.
Baš se pitam zašto?
Jeremija je odmah zauzeo gard i odgovorio "Otkud ti znaš da sam ja ozdravio?"

Nakon što je Predsednik Komisije Ratko Kušić otvorio sednicu i nakon što je Komisija konstituisana, osvrnuo se na rad u prethodnom mandatu, prvo on a posle njega i ostali članovi komisije.
Koliko sam ja mogao da shvatim, članovi Komisije iz prethodnog saziva su otprilike zadovoljni svojim radom i učinkom na informisanju lovaca, odnosno smatraju da je to bio maksimum imajući u vidu sredstva koja su im bila na raspolaganju.
Đurđev koji je novi član Komisije je rekao da se komisija ne sme baviti samo novinama nego mora naći i druge načine za pravovremeno informisanje lovaca.

Onda sam ja zamolio za reč.
Rekao sam da ću im se obratiti iz pozicije običnog lovca i preneti svoje utiske o informisanju poslednjih godina.
- Reako sam im da smatram da je informisanje lovaca bilo katastrofalno!
- Da je časopis miljama daleko od pravovremenog i objektivnog informisanja!
- Da je bolje da sajt ne postoji, obzirom koliko je ažuran
- Da se mora razmisliti o drugim načinima informisanja, npr. podlistak u dnevnim novinama koje izlate u Vojvodini
- Da Predsednik Komisije za informisanje mora biti taj koji će istupiti i predvoditi sve akcije oko informisanja lovaca, a da to više nikako ne sme da bude Jeremija Trifunović, koji je po meni izgubio svaki kredibilitet u lovačkoj javnosti, što potvrđuje i obaveštenje o razlogu za otkazivanje sinoćne emisije, iako mi je on danas (hvala Bogu) izgledao odlično.

Onda je reč dobio Jeremija...
Prvo što je rekao jeste da ga šokira činjenica što Jović (tj. ja) kreira politiku Saveza, i rekao da je to poražavajuće.
Rekao je i da se nada da je ovo samo jedna prolazno stanje u u savezu, koje će brzo proći.
Rekao je i da sam se ja do pre par meseci zalagao za ukidanje Saveza, a sad tu kao nešto....jel..... iako je to samo jedna u nizu neistina koje smo čuli od Jeremije, jer sam ja uvek smatrao da je savez potreban lovcima, ali ne Savez kakav sada imamo (još uvek ili kakav je bio do skora) koji bolje da ne postojo jer služi za ispunjavanje ličnih ambicija neiživljenih pojedinaca.
I iznenadio me otvorenim animozitetom prema novom Predsedniku LSV, jer ga ta otvorenost prenma nekom iz vladajuće strukture do sada nije krasila, gde je rekao da se tako kako je on (Predsednik) zamislio ne može raditi, da on ne može sa njim komunicirati preko sekretarice jer on ima ime i prezime koje nešto znači u lovačkim krugovima jer radi u lovstvu 28 godina (ako sam dobro zapamtio), da nije pozivan na sednice UO posle izbora...
Rekao je i da je krivac za neažurnost sajta Sekretar (Deda Deja) jer mu nije na vreme dostavljao informacije za objavljivanje.
Još je rekao da sajt uređuje besplatno, da ga je izradio besplatno, da je hostovan na njegovom serveru besplatno, na šta sam mu ja rekao da toliko i vredi!

Milan Novkov nas je obavestio da je izrada novog sajta u završnoj fazi, na šta se Jeremija našao posebno uvređen što on o tome ništa ne zna, pa je čak zapretio da će odmah sajt LSV da obriše ....

Na pitanje zašto još uvek nema 6. broja VLG, Jeremija je rekao da mu je Predsednik Lsv-a rekao posle izbora da ga još ne objavljuje i da će mu se javiti....

Bilo je tu još svašta nešto, ali ne mogu baš svega da se setim....

Ostalo je da Komisija za informisanje napravi plan rada za ovu godinu, i dostavi UO predloge vezane za dalje izlaženje VLG, ili za neki drugi oblik informisanja.

Предсеник Комисије Ратко Кушић изразио своје огорчење што сам у 21.05 часова истог дана објавио своје виђење дешавања на тој седници (валда сам требао да објавим његово виђење).
УО на наведену прозивку није одреаговао.

Онда је на ред дошао извештај Надзорног одбора који НИЈЕ УСВОЈИО финансијски извештак за првих 6 месеци 2015. године, где је Милош Беуковић имао примедбу зашто се НО бавио набавком аутомобила када је исти "купљен" за време мандата претходног НО.

Затим је на ред дошао предлог "моје" Комисије за правна и организациона питања да се измени Одлука о дневницама и да се иста НЕ ИСПЛАЋУЈЕ изабранима у органе и тела ЛСВ.
Већина чланова УО је тај предлог назвала ДЕМАГОГИЈОМ, па исти уз један уздржан глас (Председник Милованчев) НИЈЕ УСВОЈЕН.
Значи днеевнице од 2000 динара остају за сваки састанак + путни трошкови.

8. тачка дневног реда је носила назив "ЕТИЧКИ ПРИНЦИПИ РАДА ЛСВ-а" где је председник Милованчев рекао да сматра да сукоби у ЛСВ треба да престану и да се у јавност не износи прљав веш, и посебно истакао да му је засметало моје објављивање података на форуму.
Милош Беуковић је у свом маниру узгајивача свиња са титулом професора, осуо дрвље и камење на мене, форум, форумаше....и предложио да ме УО разреши са функције Председника Комисије за правна и организациона питања.
УО, па ни Председник Милованчев, на наведену прозивку нису одреаговали.

На крају је чак и Слободан Грдинић имао примедбе на мене, па је лупио да сам у свом предлогу измена и допуна Закона који сам и овде објавио покушао да избацим ловачка удружења из Закона о дивљачи и ловству, а када сам га питао где то у мом предлогу пише - НИЈЕ ЗНАО ДА КАЖЕ.
Иначе Слободан Грдинић је до скора био председник Комисије за правна и организациона питања, али га то није спречило да од ЛСВ-а у 2012. години наплати износ од 333.783,оо динара, а у 2014. години износ од 237.342,оо динара.
И такав има мени нешто да каже???

Како сам ја већ неко време био свестан да је Кум Вујица подмазао своју секиру, узео сам реч и рекао да стојим иза сваке речи коју сам о сваком руководиоцу Савеза (оба) написао (био је присутан и Шормаз који није полемисао иако је Беуковић покушао да га увуче у причу), да је очигледно да идеје за које се залажем немају подршку већине чланова УО и да је очигледно да се ништа битно неће променити док је овакав однос снага у УО, ТЕ САМ ПОДНЕО НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ НА СВЕ ФУНКЦИЈЕ У ЛСВ НА КОЈЕ САМ БИО ИМЕНОВАН, и иста је усвојена са уздржаним гласом Председника Милованчева

Председнику Милованчеву сам пожелео успеха у будућем раду али и изразио сумњу да ће ишта од онога што је замислио иуспети и да уради обзиром да су ајкуле дошле до даха и преузеле главну реч у Савезу.

У праву су били они који су тврдили да је Беуковић морао да одлети 2 дана после избора, а како се то није десило Милош Велики, узгајивач свиња са титулом професора, ће ускоро, ако то већ није, поново бити "Бог који хода!"

Ја сам пробао да нешто променим, и није ми жао енергије, живаца и времена које сам потрошио, али сам сада 99% сигуран да се никада ништа неће променити, јер је немогуће било шта променити док је макар један од гробара нашег ловства у позицији да доноси било какве одлуке.

П.С.
Захваљујем се једном глупандеру на упозорењу.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 He he he , jel to vaskrsao pažinizam ? Naguzi se i ćuti. A obećanja iz predizborne kampanje? Najlakše je obećati . Nije PreCednik dorastao starim ajkulama. Davno sam ja rekao da LoSoSi i LoSoVi treba da otvore školu za političare, ovi sadašnji političari su male bebe za lovačke funkcionere. Milovančev jednostavno nije njima dorastao, a suviše je sujetan da bi prihvatio pomoć poštenih lovaca.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

krilas
 Treba jedna dobra metla da radi! A uz nju, ili jos bolje pre nje da udari "nemac", jer gospoda samo od njega strepe! Kad udari nemac onda ce sami da odu bez da ih iko tera!FIK
Siroma

DakiNS
 Živnuo i ljaksofonac ( ljaksofonac- najudaljenija tačka komparacije reči seljak. Odlikuju ga glupost, polu-pismenost, primitivnost i sl.) Pa laje na zvezde.Oi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

milenko0609
 Sremac bravo druze na zeljii volji, da das svoj doprinos u borbi za bolje lovstvo, ničija nije gorela do zore, tako da neće ni ova, pasće oni i brze nego sto mislimo, STOP PLAĆANJU ČLANARINE i da vidis kako ce se kula od karata srusiti......
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

mrwa22250
 Rekoh ti ja buraz da je to jalova rabota i da se od govana pita ne pravi,ali i pored svega,svaka cast na upornosti i trudu.I moram da ponovim da su saranitelji nasli ono sto im uvek polazi za rukom,a to je politicka podrska uz koju sve brljotine imaju svoje objasnjenje.Drugovi politicki komesari na celu oba saveza,od prvog dana svojih mandata svojim izjavama da ih ne interesuje sta je pre njih bilo,jasno su nam stavili do znanja da vrana vrani,oci ne vadi i da ce se vrlo brzo usemiti sa ekipom koju su morali da proteraju iz lovstva(a moglo je biti i Zatvor).
Definitivno ostajem pri stavu da treba obustaviti placanje clanarine svim savezima jer je njihova trenutna uloga iskljucivo drpanje lovackih para i samoreklamerstvo.Okrenimo se sebi i svojim lovistima u kojima ima posla da se ne zna kud pre da se udari.Drugovi funkcioneri neka se malo zayebavaju o svom trosku a lovci svoj novac neka trose na pametnije stvari(divljac,LTO,hrana,so....).
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala

Sremac75 kaže:
На крају је чак и Слободан Грдинић имао примедбе на мене, па је лупио да сам у свом предлогу измена и допуна Закона који сам и овде објавио покушао да избацим ловачка удружења из Закона о дивљачи и ловству, а када сам га питао где то у мом предлогу пише - НИЈЕ ЗНАО ДА КАЖЕ.
Иначе Слободан Грдинић је до скора био председник Комисије за правна и организациона питања, али га то није спречило да од ЛСВ-а у 2012. години наплати износ од 333.783,оо динара, а у 2014. години износ од 237.342,оо динара.
И такав има мени нешто да каже???

Pa kad nema argumenata za raspravu, onda se pribegava izmišljanju; to naročito dobro 'upali' kad se deo UO LSV prethodno 'preparira' da na mig onog koji za sebe tvrdi da je 'Bog koji hoda' krene da napada, pa makar i izmišljotinama. Tako su isto mogli neki od prisutnih da iznesu tvrdnju da je Sremac gay orijentisan, pa šta treba, da im dokazuješ da nisi?!? Zna se kako se to radi, napravi se lepo dogovor ko će šta da kaže, u kom momentu i kojim redosledom, i džaba što je istina jedno, kad UO LSV na mig 'onog koji hoda' može da izglasa da je planeta Zemlja ravna ploča! Ti brate Sremac imaš (kao i ja) nekoliko (barem 10) neoprostivih grehova:
1. Radiš (radio si) besplatno u savezu, pisao na forumu, iznosio činjenice i dokumente, i time kvario biznis onima koji naplaćuju sve živo!
2. Ne poštuješ mig onog koji za sebe tvrdi da je 'Bog koji hoda' i kvariš nečiju 'bajku od života'
3. Usudjuješ se da imaš svoje mišljenje, umesto da onako kumrovački ideš kod nekog po mišljenje
4. Osim što hoćeš da imaš svoje mišljenje, usudjuješ se čak i da to svoje mišljenje javno izneseš!!!
5. Imaš ambiciju da stvari u svom okruženju postaviš na način da većini bude dobro, a ne onako kako odgovara odabranim pojedincima! JERES!
6. Pored ambicije da stvaraš ambijent koji odgovara većini, imaš još lošiju ambiciju da hoćeš i da pomogneš svima, pa čak i onima koji to ničim ne zaslužuju ('ebo te... znaš već ko!!).
7. Još su klasični mislioci podelili ljude po načinu delanja na idealiste i materijaliste. Kako ti materijalistima da objasniš ideale? Ili slušaj 'Riblju čorbu' koja u jednoj pesmi ima adekvatan stih..
8. Raspolažeš vrlo pristojnom količinom znanja, obrazovanja i kulture, a to se baš i ne ceni, baš takvi ljudi su zgodna meta da se oblate bilo kako, jer budale misle da će time biti sličniji TEBI!
9. Imaš mozak koji ti brzo radi, i umeš da ga upotrebiš za proizvodnju korisnih ideja
10. Poslednji greh ti je što nisi poslušao Lalu u mesecu maju 2015. leta gospodnjeg!

Milovančev će, kada prenoći, nadam se postati svestan da je današnji UO LSV bio demonstracija moći i pokazivanje stvarnog odnosa snaga u LSV. Da li je siguran da ima većinnu u UO LSV? Primer Milana Pažina nije bio dovoljno dobra škola da se shvati sa kim se ima posla?

Onaj Milenkov lap top je kriv! Da mu se odmah izvadi baterija!!!

Nego, da pitam još jednu stvar: ko je ono u martu-aprilu insistirao da Nikola Jović bude deo tima Bate Milovančeva? I da li je taj koji je to insistirao išta uradio da zaštiti čoveka kojem je (verbalno) poklonio potpuno poverenje, a zatim mu uskratio pristup informacijama i dokumentima?
Gde je Dule Bjelobrk? Gde je sada Sanja? Gde je Nikola Jović? Gde je Boro Majstorović kad mu Beuk drži vakelu? Gde je predsednik Skupštine Gutić? Priča se da LSV čak ima i sekretara, ali to je kanda neki 'stealth' (nevidljivi) sekretar... Gde su ljudi koji su bili u timu Milovančeva sada, samo 4 meseca posle izbora? Nema ih nigde! Ali su zato svi stari iz prethodne garniture ponovo jednoglasni... A predsednik Milovančev UZDRŽAN!!!
Isto tako imamo i obećani novi sajt LSV, koji je takodje 'stealth', i na kojem će biti informisanje dignuto u nebesa sama... Evo tek što nije...
Imamo i smanjenu članarinu...
Ma sve je ružičasto, čisto se prelivaju boje k'o fazansko perje!

Druže moj Sremac, ti si danas ponovo pokazao gospodi iz UO LSV da je ostavka zaista MORALNI ČIN! A moralni čin može da učini samo neko ko ima moral.
Možda onaj koji ne zna šta znači NEPOTIZAM ne zna ni šta znači strana reč ETIKA?!? Možda je tu problem, 'ebote, čista jezička barijera?!?

Ma ove ne treba uopšte više shvatati ozbiljno. Nema novaca za članarinu savezu, i 'ajd dovidjenja! Pa neka trtomude koliko hoće, kad ne bude para, nestaće im i motiva!

Lala

Sremac75 kaže:
8. тачка дневног реда је носила назив "ЕТИЧКИ ПРИНЦИПИ РАДА ЛСВ-а" где је председник Милованчев рекао да сматра да сукоби у ЛСВ треба да престану и да се у јавност не износи прљав веш, и посебно истакао да му је засметало моје објављивање података на форуму.
Милош Беуковић је у свом маниру узгајивача свиња са титулом професора, осуо дрвље и камење на мене, форум, форумаше....и предложио да ме УО разреши са функције Председника Комисије за правна и организациона питања.
УО, па ни Председник Милованчев, на наведену прозивку нису одреаговали.

Eeee sad polako dolazimo do suštine stvari, a to je javnost rada saveza!!!
Znači, nije ETIČKI da se na forumu piše o prljavom vešu u savezu, o muljanju, spletkarenju, o izvlačenju novaca za raznorazne NIR, nije etički da se iznesu podaci do kojih forumaši dodju teškom mukom - i to ISTINITI PODACI a ne frizirani! To nije ETIČKI?!?
A etički je sakrivati podatke o poslovanju saveza od članstva, etički je raditi rebalans finansijskog plana koji donese Skupština, etički je kršiti Statut saveza i ne odgovarati za to, etički je napiti se kao svinja i praviti skandale, još etičkije je lovcima udarati 'prstenjak' na proslavama, a najetičkije je verovatno u skladu sa najboljom tradicijom Kumrovačke škole koju su neki prošli kao omladinski rukovodioci 'osuti drvlje i kamenje' po onima koji kažu da 'CAR JE GO!'? A jel Tito stvarno umro?
Javnosti se plaše Beuković&co, najviše se plaše toga! I zato je, po mom mišljenju, NEKO 'navukao' Milovančeva da se usprotivi iznošenju u javnost negativnosti u radu saveza! Da se ne iznosi prljav veš?!? Dobro, onda molim da savez kupi par cisterni ružičaste boje kojom ćemo ofarbati zelena lovačka odela, da bi nam sve bilo ružičasto!
A jel neko pominjao katastrofalan odliv članstva? Otkud to da od tako dobrog saveza pobeže polovina članstva, i to baš za vakta g. Beukovića kao predsednika i kao zamenika? To nisu na UO LSV raspravljali? A smeta Srbijalov portal? Kada smo mi to izneli nešto što nije tačno? Znači, nije problem što pišemo istinito, nego je problem što uopšte pišemo?!? Sorry, Beukoviću, Srbijalov je realnost, a to što tebe i još neke žulja postojanje ovog portala i pisanje na portalu, to je tvoj problem - nemoj raditi ono što si loše radio, pa te niko neće pominjati! A možeš i da se žališ Jeremiji...Inače, pošto je Beuković prema pisanju Blica rekao da ne zna šta znači reč 'NEPOTIZAM', pomoći ću mu, ta reč ima sledeće značenje:
непотизам (л.nepos, nepotis нећак), латиницом: nepotizam
повлашћивање рођака у давању положаја и звања на рачун других положаја и звања на рачун других заслужнијих људи који би, с обзиром на своје заслуге и способности, требало да имају првенство; увлачење рођака на уносне и утицајне положаје; првобитно: утицај папиних рођака на државне послове

Lala

Sremac75 kaže:
Предсеник Комисије Ратко Кушић изразио своје огорчење што сам у 21.05 часова истог дана објавио своје виђење дешавања на тој седници (валда сам требао да објавим његово виђење).

Umesto što izražava ogorčenje što se saznalo šta se tada dešavalo na komisiji, g.Kušiću bi bilo pametnije da napravi plan rada Komisije kojoj predsedava, jerbo su lovci u strukturi članarine platili i 300 dinara za informisanje. A gde mu se nalazi to informisanje? Evo ja izražavam ogročenje što mojih 300 dinara neko ne koristi za ono čemu je namenjeno, nego ispoljava sindrom 'uvredjene mlade'! Zamisli, neko je javno rekao šta se dešavalo na Komisiji! Kakav skandal!!! Pa dobro je da niste na Komisiji napamet učili pesme Miće Boškovića 'iz biserne lovačke duše'...

Sremac75 kaže:
Онда је на ред дошао извештај Надзорног одбора који НИЈЕ УСВОЈИО финансијски извештак за првих 6 месеци 2015. године, где је Милош Беуковић имао примедбу зашто се НО бавио набавком аутомобила када је исти "купљен" за време мандата претходног НО.
УО на наведену прозивку није одреаговао.[/b]

Imao primedbu što nije jasno po papirima kako je automobil nabavljen, pod kojim uslovima (3 ili 5 godina otplate?)? Ako je sve čisto oko te nabavke (a NIJE čisto!), zašto se onda buni? Gde su pismene saglasnosti članova UO LSV za odluku donetu na telefonskoj sednici? Gde je odluka Skupštine LSV da se auto nabavi? Eeee, svako se češe tamo gde ga svrbi!

Sremac75 kaže:
Затим је на ред дошао предлог "моје" Комисије за правна и организациона питања да се измени Одлука о дневницама и да се иста НЕ ИСПЛАЋУЈЕ изабранима у органе и тела ЛСВ.
Већина чланова УО је тај предлог назвала ДЕМАГОГИЈОМ, па исти уз један уздржан глас (Председник Милованчев) НИЈЕ УСВОЈЕН.
Значи днеевнице од 2000 динара остају за сваки састанак + путни трошкови.

Na izbornoj Skupštini LSV, u svom govoru posle izbora za predsednika LSV, Milovančev je sa govornice rekao da neće koristiti službeni auto saveza, i da NEĆE UZIMATI DNEVNICE!!!
Kada Nikola Jović predloži da svi ostali birani članovi organa ne dobijaju više dnevnice, onda se to nazove demagogijom! A zašto junačine nisu Bati Milovančevu na Skupštini rekli da je odricanje od dnevnica demagogiija?
Nikola Jović takodje nije uzimao dnevnice.
Nije slučajno što je ovo danas tako rečeno pred Milovančevim - ovo je bila čista demonstracija realnosti oko većine u UO LSV! Jer kad onaj koji za sebe tvrdi da je 'Bog koji hoda' namigne, onda se kreće u napad, i pokazuje se ko šefuje!
Primer Milana Pažina izgleda nije bio dovoljna škola Milovančevu da shvati sa kim ima posla!!

Ali to je sada već problem Milovančeva, neka mu je Bog u pomoći (ne onaj koji hoda!), i nek mu je sa srećom! Imao je priliku, ne samo priliku nego čist penal da uvede red, nije to uradio, a zašto, nemam pojma. Eno mu sad Beukovića, Zeremskog i kompanije da nastave gde su stali.

A gde su ljudi koji su bili u Batinoj ekipi? Gde je Sanja - povukla se! Gde je Dule Bjelobrk? Povukao se na vreme! Nikola Jović podneo ostavku! Boro Majstorović kao predsednik NO LSV doživeo da mu Beuk drži vakelu na UO LSV o tome čime NO treba ili ne treba da se bavi, i o tome se ćuti!? Boro će sigurno dobro razmisliti da li će i dalje dozvoliti sebi da mu ovaj popuje šta treba da radi, ili će uraditi nešto drugo, što će dovesti do vanredne skuptine LSV, a nek se već jednom agonija prekine! Gde su ostali ljudi iz Batine ekipe? Priča se da LSV čak ima i sekretara, da se preziva Brzak, ali izgleda da taj čovek ima moć da bude nevidljiv... Isto kao što je nevidljiv i onaj obećani novi sajt LSV, koji će navodno biti čudo od informisanja, evo tek što nije krenuo, sledeće nedelje, sledećeg meseca...
Mislim da će primer Nikole Jovića slediti još neki ljudi, možda ne kroz ostavku, ali kroz pasivizaciju, sigurno.
Ove šampione koji sada drmaju savezom treba izbegavati u širokom luku, i ne davati im novce. Kad nestane para, nestaće i motiva da sede i muljaju tu gde su sada!

AcaNik
 Е јбг Sad
Већ је објављено на другом форуму Sad

Bacvanin55
 POŠTOVANI lovci!
Pitate se šta se danas desilo na UO? Ništa novo jedan običan lovac.borac za pravdu i borac da Vama bude bolje je IZGOREO i to pored PREDSEDNIKA LSV, koji ako neće da prođe kao PAŽIN je sledeći na redu, potrebno je da ZABORAVI ŠTA JE GOVORIO NA IZBORNOJ SKUPŠTINI i POKLONI SE PODPREDSEDNIKU KOJI IMA UPRAVNI ODBOR IZA SEBE: ISKORISTIO JE DEDA DEJU I ZABORAVIO GA, OTPISAO PAŽINA kao igračku a VI i dalje plaćajte članarinu i čekajte da Vas Vaši predstavnici u UO zaštite od "DERIKOŽA" i LEPOG ŽIVOTA KOJI VAM MOŽE OMOGUĆITI SAMO BOG KOJI HODA" ako glasate za njega i njegove satelite.
SREMAC čestitam Ti na izdržljivosti i časnoj borbi sa lovačkom .........
Druže Boro spremi se sada smo TI i ja na redu da nas "BOG KOJI HODA" odstreli bez ispaljenog metka. A VI POŠTENI I ČASNI LOVCI SPAVAJTE I ČEKAJTE DA VAM BUDE BOLJE SA OVIM RUKOVODSTVOM. DOBAR POGLED.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,129,008 posete www.srbijalov.com