Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Mislim da je Sremac danas dokazao da je ostavka MORALNI ČIN POJEDINCA.

Moralni čin može da učini samo onaj koji ima morala!
Sad je onima koji su me pritiskali da se prihvatim informisanja u savezu jasnije valjda zašto sam sve ponude 'a priori' odbijao - sa kim bre da radim? Sa onima koji su ogorčeni kad se nešto javno iznese, i to ni manje ni više nego predsednik Komisije za informisanje izjavi?!? O čemu dalje da pričamo, da skoro pola Komisije za informisanje čine članovi redakcije časopisa 'Lorist' i administratori istoimenog portala, koji par godine NIJE HTEO DA PIŠE o dešavanjima u LSV? Perjanice informisanja, majko mila...

Za onog koji ne zna šta znači reč 'nepotizam', pretpostavljam da ne zna ni šta znači reč 'etičnost', ali takvom ne vredi objašnjavati.
Kao što ne vredi trošiti reči ni o nekoj prodanoj vaški vrste '800 kila kuruza' koja prducka kojekuda, dopisujući se sam sa sobom.
Ljakse!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Aaaaa evo i velikana lovačkog informisanja koji otkriva mlaku vodu! Oglasio se Jeremija, u svom stilu, na svom Lorist forumu:

'Kako Lorist nezvanično saznaje na danas održanoj sednici UO LSV u Belegišu posle upućenog predloga od strane pojedinih članova ovog tela da se smeni i isključi iz rada svih tela Saveza, Nikola Jović je podneo ostavku na mesto predsednika Komisije za pravna i organizaciona pitanja. Ostavka je uz dva uzdržana glasa usvojena.
Nikola Jović je kritikovan zbog serije napisa na forumu Srbijalov kao i zbog iznošenja sadržaja rada tela i organa a da za to nije bio ovlašćen.
Podsećamo da je Jović banovan sa ovog foruma sa nikom Sremac75 zbog bahatog i izuzetno nekulturnog ponašanja i pisanja.
Očekivan i iznuđen potez rukovodstva LSV.'

Pa ja nisam znao da za iznošenje informacija o radu saveza koji je po Zakonu i Statutu JAVAN, potrebno neko ovlašćenje?!? Od koga ovlašćenje da traži, majke ti?!? Ko je taj koji propisuje šta o radu saveza sme da se iznese javno, a šta mora da ostane tajno?!? Šta pričaš ti čoveče?!?

Jeremija, lupaš kao otvoren prozor!

Znači, po tvom mišljenju i mišljenju onih koji su ti informaciju dali, delegat u Skupštini ne sme da kaže šta je na Skupštini radjeno, član UO ne sme da iznese svojim lovcima šta je odlučivano, predsednik neke Komisije ne sme javno da napiše šta su radili??

Jeremija, da nisi ti nekad nosio kožni kaput, čoveče?!?

Mene bi bilo sramota da sam napisao ovu rečenicu koju sam boldovao u tekstu koji je Jeremija napisao na svom forumu!
Tužno je kad čovek u njegovim godinama ne razume da ovo nije 1948., nego 2015. godina!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Tomash

Lala kaže:
Milovančev će, kada prenoći, nadam se postati svestan da je današnji UO LSV bio demonstracija moći i pokazivanje stvarnog odnosa snaga u LSV. Da li je siguran da ima većinu u UO LSV? Primer Milana Pažina nije bio dovoljno dobra škola da se shvati sa kim se ima posla?

Svestan je on itekako......ali svestan je toga da mu je upala kasika u med!
Daj bre Lalo, osvesti se vec jednom! Lepo sam ja na pocetku rekao, da niste bili u pravu za ovog coveka.

Politicar da uradi nesto korisno?
Naravno, ali za svoj dzep, nikako drugacije. Mislis da Beuk vrti njega oko prsta? Cime? Pa on je predsednik! A Beuk, koliki god manipulator bio, nema sanse protiv politicara, jos nije ni svestan da igra po njegovoj igri, ovamo se stvara prica da Beuk vrti, stvara se los publicitet, misljenje o Beuku (sto je i opravdano), a ovaj politicar kao sve uzdrzan, a sve mu ide na ruku....Ma nije nego, bas se pobunio......, evo pustim besnu dzukelu da radi za mene pa se posle pravim nevinasce, ja sam bio uzdrzan, a sve me sramota koliko mi je dobro.....Ma kakvi...

I cemu u opste i sluze ti savezi? Zeleni nam razbijaju bulju, a oni cute. Propisi se menjaju mimo njih, a oni cute...

Njima se ne placa clanarina, vec REKET!

Jer kako drugacije definisati: Daj mi pare jer ti nesto radis, a ja hocu procenat!

Koju uslugu mi njima placamo?
Za prodavanje magle se ide u corku, za kradju se ide u corku, a nekada se i za nerad islo u corku....

STOP PLACANJU CLANARINE

Ako hoce savez, neka iskamce od drzave, od lovackih para koje uplacujemo u budzet, kao i kroz novce koje svi drzavljani uplacuju u budzet, jer je divljac DRZAVNO vlasnistvo, a sada malo da placaju lovce sto je cuvaju i odrzavaju!

Kada vec placaju zelene da je cuvaju....kroz kojekakve projekte gledanja u divljac!

More marsh bagro jedna pokvarena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MARŠ

zoranp
 Nakon svega ovde rečenog, i ovih godina u lovstvu svega viđenog, odlučio sam da podržavam zelene u potpunosti! Naime pošto 80% lovaca Srbije nezna (i ne želi da zna) ništa drugo doli uzeti pušku i pržiti u lov, a ova bagra, koju bi 48-e streljali, ali ih od 70-ih pa na ovamo veoma poštuju I PODRŽAVAJU, pokrade i uništi sve živo, prave veću i nenadoknadivu štetu po ovu državu, nego hiljadu organizacija zelenih. Moj poziv je prema svima koji se bore protiv današnjeg načina i shvatanja lova i lovstva u Srbiji kao celini, da ako trebaju neku moju pomoć slobodno mi se obrate!! Čast vama braćo koji volite, cenite i poštujete divljač kao OSNOV LOVSTVA, ali nažalost mi smo velika manjina i kao takvi ćemo ostati i bez divljači i bez lova, a ionako nas niko nevoli, jer puno talasamo....e pa kad se talasa, nek se talasa do kraja!! ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI, I ONA NA KRAJU UVEK IZLAZI NA VIDELO!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Кад боље размислим, кристално је јасно да је у питању био смишљен и оркестриран напад.
Свако је имао своју улогу и припремљен текст...

Образложење да је проблем био у томе што сам објављивао информације без одобрења је глупо чак и за оне који су га написали.
Нешто је друго у питању.

Сметало је што сам предложио да се укину дневнице.
Сметало је што сам направио предлог измена и допуна Закона по вољи ловаца а не манипулаторског руководства.
Сметало је што су знали да ћу ја истрајати управо на таквим изменама.

Сметало је што је Комисија за правна и организациона питања радила свој посао, па и више од тога.
Одржали смо три седнице и решили неколико захтева ЛУ која су се обратила свом Савезу за помоћ, и то тако да никада није фаворизована једна страна, него онако како закон прописује.
Али некоме не одговара поштено мишљење усмерено на помирењу завађених струја у ЛУ,... много је боље када се они свађају..... тада је лакше владати њима....
Сметало је што су ЛУ почела да осећају корист од свог Савеза...
Сметало је што смо указали на кршења Статута...

Сметало је што је Комисија желела да ради измене и допуне Статута, и то бесплатно, а не ко Грдинић....
Сметало је што смо дали предлог да с размотри понуда Дневника око гласила за много мање паре него што узима Јеремија...

Сметало је што сам инсистирао на томе да се рад у органима и телима не плаћа....

То је разлог зашто су се као лешинари окомили на мене... дириговано....
Претио сам да покварим све митове које су годинама о себи стварали....

Ипак су били у праву они који су сумњали у однос снага у УО...
Тамо потпуну доминацију има узгајивач свиња - професор, и Милованчев је ту немоћан, а то је јуче и показао када се није супротставио нападима на мене, не схватајући, или не желећи да схвати да то нису били напади на мене, него пре свега на њега и на све оно што је требао да мења у ЛСВ-у, али и на људе који су га искрено и без жеље за личном коришћу изгурали за Председника.
Мислим да му неће бити потребно пуно времена да схвати да је изгубио јединог искреног сарадника...
Ово је његов пораз....

Мени је само жао што сам себи дозволио да далеко гори од мене добију прилику самном испирају уста, али сам у све то свесно ушао са жељом да нешто променим, знајући за ону народну "ко се помеша са помијама, поједу га свиње".
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Cadara
 Ne poznajem lično Sremca 75 ali sam se iskreno nadao da će se glas lovaca, običnih lovaca čuti i uvideti svi problemi koji su evidentni, problemi koji se guraju pod tepih, da će makar ovi iz Ministarstva čuti predloge lovaca a ne sitnih interesnih grupa, avaj sve to pade u vodu.......
Potpuno podržavam sremca75 u odluci da da ostavku, jer ni jedan normalan predlog nije mogao proći UO, praktično džaba sav trud, rad i ideje.
Jedino je rešenje da se sva udruženja isčlane iz saveza i ne plaćaju članarinu, ali kad i udruženjima su često izabrani ''igrači'' koji duvaju u istu tikvu.
LUg Zrenjanin ima 1400 lovacaXčlanarina LSV 1200 din = 1.680.000 dinara pa ti sad braćala izračunaj jel se to isplati i za šta.
jedan fazan najskuplji od 12-14 nedelja sa PDV-om košta 730 din pa za te novce LUG može da kupi 2.300 fazana vrh klase. Koliko čeka, pojilica, hranilica može da napravi, to je 14.000 eura jednu ladu nivu novu novcijatu 9.800 eura i još bogatu opremu za 2 lovočuvara na primer samo za godinu dana.
To samo vidi običan lovac a ni jedan rukovodilac to nevidi.
Ej Srbijo među šljivama....

Sremac75
 Прву стрелицу је упутио Ратко Кушић, председник Комисија за информисање, а раније члан те Комисије.
Њему је наводно сметало што сам објавио детаље са седнице Комисије за информисање на којој сам учестваовао.

То су глупости, али припремљени текст се мора прочитати...

У стваи је сметало то што сам им у очи рекао

Sremac75 kaže:
- Reako sam im da smatram da je informisanje lovaca bilo katastrofalno!
- Da je časopis miljama daleko od pravovremenog i objektivnog informisanja!
- Da je bolje da sajt ne postoji, obzirom koliko je ažuran
- Da se mora razmisliti o drugim načinima informisanja, npr. podlistak u dnevnim novinama koje izlate u Vojvodini

Сметало му је што смо на форуму писали о томе да у комисији седе два човека блиска Јеремији и доносе одлуку о томе да Јеремија штампа гласило.

Сметало му је што сам му доставио понуду Дневника за издавање часописа
i57.tinypic.com/30u8g1k.jpg

Дневник је понудио 12 бројева са доставом на адресе ЛУ по цени од око 250 динара по ловцу.
Комисија се ипак определила за Јеремију који ће издати 5 бројева по цени од 300 динара по ловцу.
Ове понуде се не могу мерити ни по цени, ни по ефикасности информисања.

Али можда неко има неки други интерес да Јеремија издаје ловачке новине???

Сметало је и то што сам приговорио њиховој жељи да повећају цену на 400 динара.

Сметало им је и то што се нисам сложио са њиховом оценом да је информисање било добро и да су ловци презадовољни Јеремијиним новинама.

Следећи је био Милош Беуковић, који је спремио свилен гајтан као Кум Вујица секиру.
Шта о њему рећи а што се већ не зна.
Узгајивач свиња са титулом професора (добио је под старе дане), "Бог који хода" (иако више личи на утвару)....
Човек који је најодговорнији за стање у којем се налази ловство у Војводини...
Свима је јасно зашто сам њему сметао....

Инсистирао сам да се отера из Савеза.
Инсистирао сам да се отерају и сви његови људи.
Инсистирао сам да се Статут измени и укине место заменика.
Претио сам да пољуљам "бајку од живота".

А ту је и Слободан Грдинић, чувени статутописац...
Иначе Слободан Грдинић је до скора био председник Комисије за правна и организациона питања, али га то није спречило да од ЛСВ-а у 2012. години наплати износ од 333.783,оо динара, а у 2014. години износ од 237.342,оо динара.

Њему је сметало што је био искључен из свих активности Савеза, а види се колико је то било уносно за њега.
Сметало му је и што сам му рекао да је обмануо Скупштину када је рекао да је нови ауто набављен на законит начин.
Сметало му је и што сам га питао да ли је наплаћивао Ловачким удружењима писање Статута и која му је била цена.
Сметало му је што више није могао да наплаћује своје услуге...

Е то су људи који су били задужени за напад на мене и који ће убудуће поново бити господари ЛСВ-а, иако сви знамо који су резултати њиховог досадашњег рада.

Али исто тако је интересантно да нико, осми мене и Боре (председника НО), није ни покушао да им се супротстави, и то је оно поражавајуће и што је мене навело да дигнем руке од свега и поднесем оставку.

Исто тако, тада сам схватио да ће на исти начин пропасти и свака друга иницијатива у циљу мењања стања у ЛСВ-а, мислим на измене Закона, Статута...тако да би сваки труд био узалудан јер већина у УО не жели да се било шта мења.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

krilas
 Ima istine da ima i LU po neki od "onih" igraca, ALI masa je masa, i AKO masa odnosno clanstvo kaze DOSTA BRE, e onda je to neka druga situacija, SAMO sto to kod nas bas i ne ide i tako NAZALOST!!!
Siroma

DakiNS
 Ne sekiraj se , tebi je savest čista! Setiće se jednog dana , preCednik kad mu dođe odozdo do glave , kako je mogao ostati nevin , ovako mu je profesionalni uzgajivač svinja pored prstenca gurnuo još nešto veće. Ko bi rekao da će jedan školovan čovek nasesti na tako providnu igru , i još pride smo ga na forumu upozorili na nju. Što se tiče službenog auta , pa videli smo ga u Pivnicama na službenom putu , gde se službeno koristio da doveze službene degustatore gulaša.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ficha007
 Moj upis na "Loristu" o ostavci Nikole Jovića:

"Ahahahahahahah kakvi ste vi mega carevi ovde... pa Nikola Jović i mnogi sa Srbijalova su Moralne Ikone za vas ovde, a pogotovo za administratore ovoga foruma."

E sad što se tiče ovih u LSV...ja tebi Lalo garantujem da su se dresovi odavno "presvukli" ili će se presvući samo da se malo odmere snage pred najavljene izbore. Itekako lov ima veze sa politikom i krajnje je vreme da se to jednom shvati.

Moj drug Sremac demonstrirao je nešto što ja ovih dana zovem "ne dam guzicu za stolicu" i ja mu od sveg srca i iskreno čestitam na tom stavu jer je pokazao da je dostojan sin Mike Jovića i da ima stav za razliku od mnogih koji ga danas nemaju i prodaju se za sve i svašta.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Evo šta ti je moralna gromada i perjanica lovstva odgovorio.
oscar
Administrator
Lovac veteran
Na mreži Na mreži

Odg: UO LSV prihvatio ostavku Jovića
« Odgovor #3 poslato: danas u 10:37:47 »
Fićo, zar zaista nisi imao ništa pametnije napisati nego ovu lakrdiju od posta. Zar zaista u školi nisi ama baš ništa naučio. Poznajem ti oca i sasvim sam siguran da si iz kuće poneo drugačije i bolje vaspitanje. Gde se ono zagubilo ne znam ali znam i vidim da se tvoje ponašanje graniči sa normalnim. Ne razumem šta si hteo da poručiš ovom prostotom, da li da braniš svog mentora i duhovnog vođu ili vođe ili da možda pokažeš svoju uzvišenost i moralne vrednosti, tek ja mislim da si napravio glupost i pokazujući svoje pravo lice, praktično sebe si eliminisao sa ovog foruma.
Takve gadosti piši na drugim mestima a ovaj forum neće biti mesto za tvoje frustracije i izlive primitivizma. Neka ti je sa srećom.

Sremac da li je sem tebe iko sedeo na UO jer su guyicu davno dali pa nemaju na čemu sedeti. Sad

AcaNik
 Надам се да је сада свима јасно да треба формирати нови савез, без било кога из претходног савеза.
Најбоље да то буду млади људи, јер о њиховој се будућности ради.
Савези су убице ловства у Србији!

ficha007
 Evo i ovde da mu odgovorim: ahahhahhahahahahahha, pa šta bre više reći na ovakva pisanija. Svu sreću u životu Vam želim gospodine Jeremija. "Bože oprosti mu (im), (ne)znaju šta rade"
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

krilas
 Znaju , znaju i te kako! Bog moze i da oprosti ali MI NEBI SMELI !FIKPalica
Siroma

Sremac75
 А о Јеремији и његовом трошењу наших новаца (из Фонда за развој ловства која пуне ловци куповином ловне карте и уплатом накнаде за одстрел дивљачи) ће врло брзо бити говора, па ће сви моћи да се увере о каквој "величини" је реч...
PraviloPraviloPravilo
Palica

Cadara
 Stvarno ne mogu da verujem da ako je Zakonom propisano da novac od lovnih karti i naknade za planirani odstrel divljači vraća se nazad korisnicima lovišta koji imaju validne projekte za unapređenje lovišta i razvoj lovstva da taj novac mogu dobijati druga pravna lica koja nisu ni dinara uplatila u taj fond, nebitno o kome se radi. Znači taj novac mogu dobiti LU koja su korisnici lovišta, Vojvodina šume, Nacionalni parkovi, ribnjaci registrovani i jedno jedino privatno lovište kod Bele Crkve. Čak ni naučne institucije koje rade projekte a tiče se divljači ili lovstva ne bi smele trošiti/dobiti ovaj novac, eventualno uz neku javnu saglasnost svih korisnika sredstava ovog fonda.
I da to niko od nadležnih ne reaguje i ne vidi zašto, kako, ko je to odobrio,....
na znam stručni niti pravni naziv za ovu pojavu, verovatno ne postoji u Zakonu pa se može...

milenko0609

AcaNik kaže:
Надам се да је сада свима јасно да треба формирати нови савез, без било кога из претходног савеза.

Aco ne treba nama novi savez da se bori protiv ovoga, ma jok!
Nama treba nova vrsta udruživanja recimo "ASOCIJACIJA LOVACA/LU VOJVODINE" ??
Ta asocijacija recimo kao sto imaju poljoprivrednici, ili recimo kao što je semenska asocijacija srbije, ona bi se bavila isključivo samom sobom i zastupala interese pred višim organima?

Članstvo bi bilo na dobrovoljnoj bazi, sa jednim interesom -ŠTO LAKŠE FINANSIJSKO FUNKCIONISANJE ZA LU-
Zamislite samo CENU da se 5 LU i traži:
- ponudu za 10000 fazana od neke fazanerije?
- Ponudu za planska dokumenta??
- ponudu za bilo koju opremu?
.........
.........

Asocijacija bez drugih interesa?
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

DakiNS
 Ficho da li si ikada video čoveka kome se toliko gade moralne norme.

AcaNik

milenko0609 kaže:

AcaNik kaže:

Aco ne treba nama novi savez da se bori protiv ovoga, ma jok!
Nama treba nova vrsta udruživanja recimo "ASOCIJACIJA LOVACA/LU VOJVODINE" ??
Ta asocijacija recimo kao sto imaju poljoprivrednici, ili recimo kao što je semenska asocijacija srbije, ona bi se bavila isključivo samom sobom i zastupala interese pred višim organima?

Članstvo bi bilo na dobrovoljnoj bazi, sa jednim interesom -ŠTO LAKŠE FINANSIJSKO FUNKCIONISANJE ZA LU-
Zamislite samo CENU da se 5 LU i traži:
- ponudu za 10000 fazana od neke fazanerije?
- Ponudu za planska dokumenta??
- ponudu za bilo koju opremu?
.........
.........

Asocijacija bez drugih interesa?

Нека се зове и Кремезабла али само да штити и бори се за интересе ловаца.

zoranp
 KO SA ZEREMSKIM,TIKVE SADI...CenzurisanoO JE JEŽU LEĐA!!! ...podsetimo se malo!!! http://www.lorist...ic=1422.15
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,128,989 posete www.srbijalov.com