Hvala Bobane za postavljanje fotke.Šteta što je profesor morao danas na posao ostali bi još jednu noć a taman sam se nameračio na jednu sa epruvetama.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Neco biće prilike i za druženje ja svake godine idem kod drugova iz Petine,Vitanovca i Dvorana i Kruševca pa će se potrefiti i da se vidimo.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
bogoljub kaže:
Neco biće prilike i za druženje ja svake godine idem kod drugova iz Petine,Vitanovca i Dvorana i Kruševca pa će se potrefiti i da se vidimo.
Сва та места су бас близу мог села. Видимо се!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
Danas je u Neštinu održana hajka na lisicu i šakala, a kao gosti su bili pozvani i neki forumaši. Deo nas je bio planiran da noći u kući Sremčevog dede u Neštinu, i da veče pre hajke provedemo zajedno. Tako smo se u Sremčevoj dedovini okupili Daki, Zoranp, Mrwa i ja, uz domaćina Sremca. Prisutno je bilo još nekoliko Sremčevih i prijatelja, i ovaj put i harmonikaš koji nas je 'navukao' da se oprobamo kao pevači. Bilo je dobre klope, i još boljeg neštinskog belog i crnog vina iz Sremčevog podruma. Vino se naročito dopalo upravo domaćinu, koji je kasnije posle veselja i pesme, tokom noći pevao solo ariju iz 'Rigoleta', nad wc šoljom. Veče je bilo začinjeno zaista odličnim raspoloženjem, zezanjem i sprdnjom, mene je stomak boleo od cirkusa koji napravimo, a Mrwa koji je prvi put bio sa nama (ali ne i poslednji put) prvo se malo čudio svemu, a posle je i on shvatio da se mi zaista 'otkačimo' i opustimo. Čak sam i ja popio čašu ili dve crnog vina, ponela me atmosfera, a i Mrwa koji ne pije takodje je bio u elementu, pa je ujutro morao guta tabletu protiv glavobolje!
Evo dela atmosfere tokom večeri, horsko pevanje posle izvesne količine vina (pojačati zvuk, i zapušiti uši!):
Želim da vam predstavim pobednika takmičenja u solo pevanju 'Prvi glas Neština', kao gost je nastupio Sokalni Volista Zoki-Bejbi, sa pesmom 'Oj oraje, oraje', u ličkoj verziji! Publika zanemela!
Na momenat sam pomislio da je na druženju bio i Zvonko Bogdan, a onda sam shvatio da to Lala peva. Beybeu sve čestitke na pevačkim sposobnostima i repertoaru. Nego nebi bilo loše da smo čuli i Sremca kako peva, ali je čovek bio zauzet žvakanjem.
Joj ljudi..što ja ljepo pjevam....ka Slavuj...svaka mi čast!!!..nažalost jedini zemo Podunavac prepoznaje te kvalitete i performanse!!
Zemo ala vera na sluhu za pravu muziku!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Daki je imao naučni pristup problemu obrade mesa, a nadahnuće je dobio posle otprilike litre belog neštonskog vina. Kao uzrečica večeri je ostala upamćena Sremčeva upadica 'Manje kisele vode sipajte, to plaćamo, a vino je u podrumu!!'
Daki u elementu:
Lalo pevaš ko slavuj iz Mrčajevaca, mogao bi da snimiš neki CD ili bar da pevaš prateći vokal nekom od ovih poznatih, za mog sestrića Bejbea već znam slušu sam ga dok smo po Lici sjekli bukve...raskošan talenat ...Pavaroti bi mu pozavideo...eeeee svaka vam dala...
U jednom momentu smo pomislili da smo ostali bez jednog dragog nam člana, dede De.... pardon deda Lale, ali je ipak u jednom momentu otvorio oči, kada mu je jedan domaći lovac rekao : "Pa ti si žiiiiv"!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ja mislio kad pustim snimak solističke numere kolege Beybe-ta ima da produvaju zvučnici a ono prateći vokali glasniji od njega .
Vrlo moguće da to Neštinsko vino utiče na grlo ...
Lala kaže:
Danas je u Neštinu održana hajka na lisicu i šakala, a kao gosti su bili pozvani i neki forumaši. Deo nas je bio planiran da noći u kući Sremčevog dede u Neštinu, i da veče pre hajke provedemo zajedno. Tako smo se u Sremčevoj dedovini okupili Daki, Zoranp, Mrwa i ja, uz domaćina Sremca. Prisutno je bilo još nekoliko Sremčevih i prijatelja, i ovaj put i harmonikaš koji nas je 'navukao' da se oprobamo kao pevači. Bilo je dobre klope, i još boljeg neštinskog belog i crnog vina iz Sremčevog podruma. Vino se naročito dopalo upravo domaćinu, koji je kasnije posle veselja i pesme, tokom noći pevao solo ariju iz 'Rigoleta', nad wc šoljom. Veče je bilo začinjeno zaista odličnim raspoloženjem, zezanjem i sprdnjom, mene je stomak boleo od cirkusa koji napravimo, a Mrwa koji je prvi put bio sa nama (ali ne i poslednji put) prvo se malo čudio svemu, a posle je i on shvatio da se mi zaista 'otkačimo' i opustimo. Čak sam i ja popio čašu ili dve crnog vina, ponela me atmosfera, a i Mrwa koji ne pije takodje je bio u elementu, pa je ujutro morao guta tabletu protiv glavobolje!
Evo dela atmosfere tokom večeri, horsko pevanje posle izvesne količine vina (pojačati zvuk, i zapušiti uši!):
...a ovaj u čelu "gusla" li "gusla" po tanjiru...samo veze sitan vez..
E sad Lalo, čije je vino to je diskutabilno...vino je onoga čiji su vinogradi, a ja mislim da to nije moj drug i brat Sremac. Neko drugi ima ključeve magaze.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Nego jedno pitanje za Sremca. Kakvi su bili drugari Klaja i Podunavac. Jel tu sve proteklo u redu? Braše su mi incidentne ličnosti pa ko velim...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?