Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Sremac75

Sremac75 kaže:
Данас је одржана седница УО ЛСВ у Белегишу.
На дневном реду је било неколико ствари у којима сам имао непосредног учешћа.
...
...
...
Затим је на ред дошао предлог "моје" Комисије за правна и организациона питања да се измени Одлука о дневницама и да се иста НЕ ИСПЛАЋУЈЕ изабранима у органе и тела ЛСВ.
Већина чланова УО је тај предлог назвала ДЕМАГОГИЈОМ, па исти уз један уздржан глас (Председник Милованчев) НИЈЕ УСВОЈЕН.
Значи днеевнице од 2000 динара остају за сваки састанак + путни трошкови.

Данас сам добио информацију из прве руке, да се Одлука Владе Србије о смањењу дневница, односи и на полицајце и жандарме.
Тако да је један мој пријатељ, жандарм, за обезбеђивање фудбалске утакмице "Ц.Звезда-Војводина", где је био ангажован више од 12 сати добио дневницу од 150,оо динара.
Да је ангажовање трајало мање од 8 сати онда би му дневница износила 75,оо динара.

Е, а господа функционери из ЛСВ, која проведу 2-3 сата на састанку, у топлом, у удобним столицама, који неретко буду почашћени и ручком или каквим ексклузивним ловом, инкасирају дневницу од 2.000,оо динара.

Да ли их је СРАМОТА?

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

milenko0609
 [xhide]MA NETREBA NJIH DA BUDE SRAMOTA ŠTO TROŠE???
SRAMOTA JE DAVATI NEKOM KO NEZNA PAMETNO DA TROŠI!!!
KAD PRESUŠU SVE ČESMICE TADA ĆE SE I KULA SRUŠITI!!
[/xhide]
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

MMilos
 Ako, i treba...pandur treba da doplati što mu glava u torbi, a političarima da se da još!

Što da ih bude sramota?
Nas treba da bude sramota, što trpimo bagru i što smo im omogućili da nas j*bu! A niko ih nije glasao...

Suština Srbije se da videti ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=MqkT4...qkT4B-9MGk

ika

AcaNik
 Треба пандурима и да укину дневнице! Ко их јебе кад не раде свој посао! Немају наређење !? А имају кад треба да приме мито?!
Сиротињу могу да а'апсе одмах без наређења јел?
А тек оно, ми хапсимо, судија пушта и друга страна нису прибавили довољно доказа ;) У талу сви! Па ухапси и судију није ти фамилија!
Једни су тако исто чекали да им стигне наређење. У чекању земља све мања и мања и на крају оста ово парче само Sad

DakiNS
 Ne bih se baš složio sa tom konstatacijom . Onaj ko nosi uniformu , posebno mislim na terence , nemaju mnogo mogućnosti da razmišljaju jer imaju naređenje , a ono se ne krši , seti se vojske : Izvrši pa se žali .Da imamo državu kao što nemamo policajac ili bilo koja druga služba , bila bi solidno plaćena i ne bi bili u situaciji da uzimaju da bi preživeli. Sa druge strane na žalost došlo je do zamene teza , pa što si veći lopov više vrediš , a što si pošteniji to si jadniji. Tako i Lovci biraju najveće neradnike a često i lopove pa pošten čovek nema šta da traži u njihovom društvu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Gedza66
 Moram da se umešam uz rizik da me ponovo nagrdi moj zemljak iz Lebana.

Mislim da mešamo babe i žabe. Žandarmu koji obezbeđuje utakmicu (rizičnu) ne treba isplatiti službenu dnevnicu već prekovremeni rad ako je toga dana angažovan više od 12 sati (sa osnovanim pitanjem šta oni rade između dve rizične utakmice i koliko takvih utakmica ima godišnje). Drugo, ne treba imati mnogo sažaljevanja zbog rizičnog posla policajaca ili službenika policije, pa plakati zbog malih dnevnica, jer među njima ima i onih sa III stepenom obrazovanja i položenim 6-to mesečnim kursom za policajce, koji po ceo dan šetaju palicu bez ikakvog rizika a imaju veću mesečnu platu od npr, nastavnika matematike ili fizike.

Mišljenja sam da treba praviti razliku između službenih dnevnica i naknada za članstvo u upravnim i nadzornim odborima i raznim radnim telima i komisija i pitam, da li te nadoknade imaju status službenih dnevnica ili nadoknada?

Da bi to mogli bolje shvatiti, zamolio bih mog brata Fichu da nas upozna sa iznosom naknada članova raznih radnih tela i komisija SO Šid koje se isplaćuju članovima za prisustvo jednom sastanku navedenih organa i radnih tela u trajanju od 30 minuta i to u radnom vremenu.

Da ne budem pogrešno shvaćen, apsolutno podržavam nastojanja i predloge da članovi UO i raznih komisija LSV to čine bez ikakve novčane nadoknade ali to ne treba upoređivati sa nečim što nije uporedivo, a usuđujem se da predložim i da članovi organa i radnih tela viših nam lovnih asocijacija plaćaju neku kintu zbog privilegije članstva u ovim telima i organima.Hmmm
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

pescarac
 Gledam novi sajt Lovačkog saveza Vojvodine
U delu odbori piše da je Predsednik suda časti gospodin Jovanović Zoran
Uz svo poštovanje svih članova i samog saveza, na konstitutivnoj sednici sam rekao da predlažem isto kao u prethodnom sazivu da predsednik suda časti bude najstariji član suda, a to je bio koliko se ja sećam Slobodan Dursun,
Koliko se ja sećam toj sednici je prisustvovao i gospodin Milovančev, i da je ovaj moj predlog usvojen.
Sad ili ja nisam pri pameti, ili je posle toga bila još neka sednica za koju neznam, pa je promenjen predsednik suda časti, ili je gospodin Dursun podneo ostavku pa je po difoltu ulogu predsednika preuzeo sledeći najstariji član (ukoliko je Jovanović Zoran najstariji od nas nekolicine), ili je to nečija samovolja, ili pak greška administratora u izradi sajta
Iskreno bih voleo da je ovo poslednje,
U svakom slučaju, voleo bih da sam na vreme obavešten o ovoj izmeni

Bacvanin55
 Poštovani Prijatelju!
I ja sam video na sajtu LSV da nešto nije uredu sa informacijom ko je predsednik Suda časti, i to sam preneo drugu Novkovu koji je preuzeo na sebe da će se to rešiti ali kao vidim ništa od toga. Pozdrav za pescarca.

milenko0609
 Zar je bitno više šta piše na sajtu LSV-a?????
Rade ljudi "šta hoće i kako hoće" ali su zaboravili treći deo ove narodne izreke "al nemogu dokle hoće"???

DakiNS

Bacvanin55 kaže:
Poštovani Prijatelju!
I ja sam video na sajtu LSV da nešto nije uredu sa informacijom ko je predsednik Suda časti, i to sam preneo drugu Novkovu koji je preuzeo na sebe da će se to rešiti ali kao vidim ništa od toga. Pozdrav za pescarca.

Da li je bitno ko je predsednik suda časti ili član istog , ionako ništa ne rade. Da je časti od preCednika LSV pa na niže ili na dalje sve bi bilo drugačije, nešto bi se uradilo, ovako sve po starom , osim članova , njih je sve manje . Seče se grana na kojoj se sedi . Jedini koji je hteo nešto da uradi , je Jović a njega su bojkotovali , jer ako on radi onda će se videti koliko drugi ne rade , a možda se i progleda pa se vidi koliko neki rade protiv lovstva.

Sremac75
 Моја идеја је била и да се мења Статут ЛСВ, између осталог и у делу који се односи на Суд части, чија улога мора бити значајнија и чији ставови морају бити обавезујући.

Међутим и то је био један од разлога што сам био "трн у оку"...

И сматрао сам да тај посао треба да ради Комисија за правна и организациона питања ЛСВ-а која је била састављена од 5 дипл.правника, а не Слободан Грдинић који је још прошле године дебело плаћен за посао који није до данас урадио и који се правда да треба сачекати нови Закон о дивљачи и ловству.
А није мислио да треба сачекати са плаћањем пре новог Закона о дивљачи и лловству...???

УО ЛСВ није подржао овај предлог Комисије за правна и организациона питања...........
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Već sam, rilikom puštanja u rad novog sajta LSV, napisao da je estetski bolji, i daleko profesionalnije napravljen od prethodnog. Ali sam isto tako napisao da kvalitet sajta ne čini izgled, nego sadržaj.
Nije ovo sa predsednikom Suda časti jedina greška; greška je što još uvek kao predsednik Komisije za pravna pitanja na sajtu LSV figurira Nikola Jović, iako je on podneo ostavku još pre dva meseca na sve funkcije u savezu!
A što se tiče vesti i novosti, tu je situacija očajna, dakle ista kao što je bila (kao što je i politika saveza ostala identična uprkos promeni na čelu LSV - sve ostalo je isto)!

Zašto, recimo, na sajtu LSV ne napišu šta se dešava povodom predloga izmena ZODL? Protekle nedelje su održana najmanje dva važna sastanka (jedan u Upravi za šume) na kojem je iznet RADNI PREDLOG izmena ZODL. Ja neću da pišem o tome i da radim posao koji treba da radi onaj ko je odabran za to (sekretar saveza, Komisija za informisanje...), ali znam neke detalje, pa pitajte u savezu šta je ko od funkcionera tražio da udje u izmenjen ZODL, šta je ko predlagao, i sa kojim ciljem. Sastanku u Upravi za šume prethodne srede su prisustvovali ispred LSV predsednik MIlovančev i Milenko Zeremski, ispred LSS Šormaz, a ispred LSCS predsednik Tomica Radosavljević, preds. Skupštine LSCS Uroš DJoković i sekretar Guberinić. Ispred Uprave za šume bio je direktor Uprave Stamatović, šef odseka za unapredjenje lovstva Aca Radosavljević i radnik Uprave za šume Ćirović.
Zašto savezi ne informišu lovce šta se dešava i šta rade? Znam štošta, neke informacije, nešto mogu da naslutim, ali se priča vrti oko toga kako SVE lovce i SVA udruženja na neki način uvrstiti u članstvo saveza, na način koji nije direktna prinuda, ali indirektni pritisak jeste - kao mala ilustracija pritiska je recimo odbijanje saveza da PRODA I NAPLATI obrasce koji se koriste u radu LU (dozvole za lov, izveštaji, itd.) onima koji nisu članovi saveza?!? Gde je logika? Zašto to rade? Pa milion malih štamparija ima koje mogu odštampati za neko LU ili više LU potrebne obrasce. Opet LSV nečijim hirom sam sebi 'puca u nogu' i stvara lošu sliku o sebi, a usput se lišava prihoda od prodaje obrazaca!

Ja NEĆU da pišem o tome šta je ko tražio i traži u novom zakonu i šta piše u radnom predlogu. Raspitajte se vi, kolege malo, pitajte svoje predstavnike u vašim savezima. Pitajte i da li je i dalje jedinstvo izmedju 'krovnog' i regionalnih saveza? Pitajte ko šta hoće da ugrabi u novoj podeli nadležnosti, ko koga podržava, i ko kome hoće da.... Ključna stvar za sada, po mojim informacijama su LOVNE KARTE - izdavanje, naplata i distribucija.
Serija sastanaka se nastavlja, danas su u LSS opet predstavnici Uprave za šume, a po mojim informacijama sutra je opet zakazan veliki sastanak (sa predstavnicima svih saveza)... Ubrzano rade momci, ali ništa ne govore u javnosti. Stičem utisak da se nekom jaaakoooo žuri da ceo posao oko izmena završi što pre, možda već do kraja ove lovne godine?
Ali i pored ćutanja funkcionera lovci kao lovci, sve saznaju još dok se kafa funkcionerska nije ohladila! Smile

Ma dosta sam vam rekao. Ostalo saznajte sami preko ljudi koje ste birali u organe saveza, šta se predlaže, o čemu se sastanči, koji su zvanični predlozi svakog od saveza, ako uopšte imaju takav predlog, i sve ostalo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

milenko0609
 Sa lovnim kartama mogu da se pozdrave Premijer im neće dati cca 60miliona,da oni razvlače i dele donacije podobnim i poslušnim.
Bio je u petak sticajem okolnosti Šormaz u mom selu i baš u lovačkom domu, do duše povod nije bio lovački, ali je sa mojim upravnikom pričao o lovu, da će granice lovišta biti katastarska opština, na šta mu je moj upravnik skrenuo pažnju da kod nas ima još ha koji recimo pripadaju k.o. banatskoj strani, pa šta treba da mi prelazimo preko tise u banat o oni ovamo, pa našta će izgledati ti lovovi i kako će se odlovljavati??
Kaže dotični da su to pojedinačni slučajevi i da to nije učestalo, pa na komentar da je LU novi bečej došao do čuruške crkve sa svojim lovištem jel i to normalno?
Žao mi je što nisam prisustvovao......
I da pohvalio se Šormaz da mu je LSV prebacio parice za 13 hiljada članova članarinu.......

Cadara
 Juče sam gledao emisiju Brazde ili tako nešto poljoprivredna emisija, i tem ajednog priloga je bila da je donet nov zakon o šumama i da je u narednom periodu u što kraćem roku plan da se donese izmena i dopuna zakona o lovstvu koji se eto 3 godine primenjuje, i tu se pojavljuje u prilogu predsednik LSS-a i govori da će u novom predlogu Zakona kako je dogovoreno granice lovišta biti katastarske granice, nema tu prirodne, putevi, reke već katastarske granice koje postoje i znaju se tačno za svako mesto. Bilo je posle u tom prilogu predstavnici Zaštitara kako je pobijeno 150.000 ptica, uglavnom grlice, balkanska mafija i trgovina pticama, niko nije odgovarao (već poznata priča), zatim neki predstavnici lovaca koji kažu da je problem lovokrađe problem pojedinačnih slučejeva itd, itd, uglavnom u tom prilogu se moglo čuti:
1. granice lovišta će se formirati po katastarskim granicama.
2. jaz između zaštitnika životinja i lovaca kako da se to prevaziđe i da rade svi u interesu očuvanja i održivog razvoja (lovni turizam, ptice, ptičja mafija...)
3. veterinarski propisi koji se primenjuju u oblasti lovstva
..... i to niko živ ne obaveštava lovačkiu javnost šta se iza brda valja, opet će neki nekompetentni i nestručni doneti neke propise koji se u praksi neće moći sprovoditi.... bar ja tako mislim.
u isti koš se stavljaju uređena ograđena lovišta i način upravljanja i gazdovanja istim i otvorena prirodna lovišta u kojima gazduju lovačka udruženja, u Vojvodini se opet eksperimentalno primenjuje Zakon o lovu dok se u Srbiji (nisu ustanovljena lovišta) isti taj zakon ne primenjuje u mnogo tačaka i odrednica a naročito u delu ustanovljavanja i dodele lovišta....
pa me interesuje jeli Vojvodina Srbija ili je Vojvodina austrougarska monarhija ili šta već
Ako se donosi Zakon jedinstven za celu državu onda se mora i primenjivati isto u celoj državi, ili neka kao u Austriji na primer svaka pokrajina ili region ima svoj Zakon o lovstvu, pa onda neka Vojvođani donesu svoj Zakon i lepo ga primenjuju...

DakiNS
 Zabrazdile Brazde.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...wHAXXPqbng

Bacvanin55
 Poštovani lovci!
Poslednjih godina LU i LD su izgradila velik broj PRIHVATILIŠTA za fazane i velika količina novca je uložena u uzgoj fazanske divljači ali još se taj uloženi novac ne vraća kroz komercijalni lov. Ali pojavio se velik broj šteta na fazanima koji se uzgajaju u prihvatilištima. Podaci kojima ja raspolažem da je u Somboru,(nemam podatak koliko je sradalo fazančića) Pivnicama(24) najnovije u B. Maliću(oko 150). To su velike štete i treba nešto preduzeti da se štete smanje ili svedu na neznatan boj . Pitanje KAKO?
Pošto je večina prihvatilišta rađena po projektima prof Ristića ili projektima firme " LOVAC" a radi se o krovu koji je od plastičnih mreža po projektu, Uglavnom ulaz štetočina je bio kroz otvore napravljene na plastičnim mrežama( u Pivnica je tvor progrizao tu mrežu i ušao u prihvatilište), da se stručni radnici iz LSS i LSV kao i profesori koji su radili te projekte pozabave ovim problemom i da reše problem. Tako da u narednim projektima koji će se raditi ovaj problem bude izbegnut a nama da predlože šta da radimo sa plastičnim mrežama, ako nije bila dobra metalna žica za krov, nije dobra ni plastika. Sigurno da postoji bolje rešenje i o tome treba pisati i izbeći štete koje su velike naročito na odraslim fazanima.
D O B R P O G L E D!

milenko0609

Bacvanin55 kaže:
Poštovani lovci!
Poslednjih godina LU i LD su izgradila velik broj PRIHVATILIŠTA za fazane i velika količina novca je uložena u uzgoj fazanske divljači ali još se taj uloženi novac ne vraća kroz komercijalni lov. Ali pojavio se velik broj šteta na fazanima koji se uzgajaju u prihvatilištima. Podaci kojima ja raspolažem da je u Somboru,(nemam podatak koliko je sradalo fazančića) Pivnicama(24) najnovije u B. Maliću(oko 150). To su velike štete i treba nešto preduzeti da se štete smanje ili svedu na neznatan boj . Pitanje KAKO?
Pošto je večina prihvatilišta rađena po projektima prof Ristića ili projektima firme " LOVAC" a radi se o krovu koji je od plastičnih mreža po projektu, Uglavnom ulaz štetočina je bio kroz otvore napravljene na plastičnim mrežama( u Pivnica je tvor progrizao tu mrežu i ušao u prihvatilište), da se stručni radnici iz LSS i LSV kao i profesori koji su radili te projekte pozabave ovim problemom i da reše problem. Tako da u narednim projektima koji će se raditi ovaj problem bude izbegnut a nama da predlože šta da radimo sa plastičnim mrežama, ako nije bila dobra metalna žica za krov, nije dobra ni plastika. Sigurno da postoji bolje rešenje i o tome treba pisati i izbeći štete koje su velike naročito na odraslim fazanima.
D O B R P O G L E D!

Uvaženi gsn Bačvanin,

Da su se kojim slučajem ozbiljnije pozabavili pitanjem unosa fazanske divljači u lovišta za svoje članove, dotični su mogli da rade objedinjenu nabavku fazana po unapred utvrdjenoj kategorizaciji za svako lu, pa sa tako objedinjenom nabavkom traziti ponudu od svih fazanerija u Srbiji, ubedjen sam da bi cena fazana bila mnogo jeftinija nego da je kupuje svako LU posebno???

Takva vrsta nabavke snizila bi cenu koštanja fazana, što znali da bi LU ostajalo više novca na raspolaganju od planiranog rashoda, to je jedna od svrha postojanja LSV, ovako pojedinačni i ad hook radovi/projekti koje rade ispada da teraju LU u dodatni trošak???

DakiNS
 Po navedenim rezultatima vidi se i znanje i iskustvo! Pojavio se još jedan problem koje perjanice lovstva nisu uvidele na vreme niti poslali cirkularno pismo po Lu , a to je pojava parazita kod pojedinih fazanerija koje su prodavale zaražene fazančiće što je rezultiralo velikim brojem uginuća.

dzudzubajac
 Bio sam pre nekih mesec dana na nekoj prezentaciji gde su se ljudi iz Iriga i Bgda žalili na to što Daki kaže...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

bogoljub
 Koji su paraziti u pitanju
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,705 posete www.srbijalov.com