ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
|
mrwa22250 |
Objavljen 03.11.2015. 18:19
|
Lovčina
Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
bogoljub kaže:
Koji su paraziti u pitanju
Ne znam na koje je Daki mislio,ali jedan od najcescih je svakako crveni ili racvasti crv(Syngamus trachea).
Lako se prenosi sa obolelih jedinki na zdrave(voda,hrana),a cesto su izvor zaraze puzevi i gliste koje fazani rado konzumiraju.
Parazit napada disajne puteve,kaci se za zidove dusnika i pluca i odatle sisa krv.Obolele jedinke se prepoznaju po tome sto istezuci vrat i zevajuci pokusavaju da dodju do vazduha,usput sve vreme krkljajuci jer su im disajni organi zapuseni i puni sluzi.
Zaraze su ceste na fazanerijama koje neredovno sprovode mere protiv ovog parazita u svojim volijerama.
dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.11.2015. 19:36
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Upravo tako druže , možeš zamisliti da u kratkom roku po kupovini ugine 160 komada, i na pitanje zašto su im prodali zaražene piliće odgovor je bio - Nismo imali para za lečenje!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 03.11.2015. 20:31
|
Lovčina
|
DakiNS kaže:
Upravo tako druže , možeš zamisliti da u kratkom roku po kupovini ugine 160 komada, i na pitanje zašto su im prodali zaražene piliće odgovor je bio - Nismo imali para za lečenje!
U takvom jatu,velika je sansa da su i preziveli fazancici kliconose odnosno potencijalni prenosioci ovog parazita.Kada se takvi pilici ispuste u loviste,oni koji prezive celog svog veka bice rezervoar zaraze narocito u zimskim mesecima kada se divljac okuplja u velikom broju na hranilistima i na taj nacin predstavljaju opasnost i za fazane iz prirode pa je steta daleko veca od pomenutih 160kom.
Malcice smo na pogresnoj temi,ali je mnogo nepoznanica u prihvatanju i ispustanju fazancica pa nam je i to pored predatora i sve losijih stanista veliki problem.Mnogi ga ignorisu pa se posle cude zastofazana nema ni za lek.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.11.2015. 20:44
|
Admin
|
Preostali pilići su lečeni ali gubici za jedno LD su preveliki.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.11.2015. 16:21
|
Admin
|
"Na zapadu ništa novo"
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...QOZBqZBQTA
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 13.11.2015. 16:46
|
Lovčina
Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Па ово маторо. 2008 година |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.11.2015. 17:27
|
Admin
|
Sve je ostalo isto za (l)ovce
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 14.11.2015. 11:36
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
DakiNS kaže:
Sve je ostalo isto za (l) ovce
Daki, čovek juče ili pre neki dan reče da 90% građana Srbije ne podržava reforme i da čekaju da im padne sa neba. To je i najbolji odgovor za sadašnje stanje u lovstvu, lovačkim asocijacima i udruženjima. Zato nisu podržane promene u LSV koje je predlagao Nikola Jović a kojima ste se ti, Lala i skoro svi članovi Srbijalova iz Vojvodine a i šire, nadali kao nečem nužnom i neophodnom.
Dokle će to tako biti, j.bem li ga?
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 15.11.2015. 20:56
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Xexexe...... jovic.....vucic ....ti to pravis neku paralelu?...do jaja.... al me nagrdi....
Ipak ima razlike...Vucic je uspeo da smanji dnevnice....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.01.2016. 10:06
|
Admin
|
Prođe skoro nedelja dana od kako je uhapšen predsednik skupštine LSV Ferens Irmenji , pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj , a na našoj temi ni slova komentara . Interesantno je to da država štiti selektivno svoje interese ,jer koliko se sećam isti Irmenji je zloupotrebio i položaj predsednika skupštine LSV , kršeći statut. Pošto je pod istragom i nije kriv dok se ne dokaže suprotno , nadam se da će vlast nastaviti sa ovom praksom i okončati ovakve slučajeve osuđujućom pravosnažnom presudom , jer sličnih njemu po mome mišljenju ima poprilično po Lovačkim savezima. Kakav je postupak po statutu LSV kada predsednik skupštine (najbolji među jednakima) , završi u . Da li je u ovom slučaju nadležan barem sud časti ?
|
|
|
|
rk |
Objavljen 02.01.2016. 11:35
|
Stari član
Upisa: 496
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
A zasto bi bio nadlezan sud časti. Kao sto si sam rekao niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno. Jedino treba videti sta se dešava u situaciju kada je neko sprečen da obavlja odredjenu funkciju u LSV, ko u takvim situacija preuzima tu funkciju.
RK
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 02.01.2016. 11:36
|
Veteran
Upisa: 604
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
^ Daki a kad to drazava nije postupala tako ( selektivno) ?
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.01.2016. 11:54
|
Admin
|
rk kaže:
A zasto bi bio nadlezan sud časti. Kao sto si sam rekao niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno. Jedino treba videti sta se dešava u situaciju kada je neko sprečen da obavlja odredjenu funkciju u LSV, ko u takvim situacija preuzima tu funkciju.
Jesam rekao da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno , ali se upravo zbog toga pitam , da li sud časti koji treba da sagleda kompletan karakter osobe? Sa krivičnom prijavom dolazi i do oduzimanja oružija , kakav je to predsednik skupštine koji nema oružije? I koliko će vremena proći dok mu se eventualno isto ne vrati. Smatram da takva ličnost ne samo da nema mesta na položaju predsednika skupštine nego ni u lovstvu kompletno. Treba li lovac u svim segmentima života biti uzoran , ili samo u lovištu? Samo hapšenje i recimo podizanje optužnice po meni je dovoljan razlog za smenu sa mesta predsednika , bez obzira na ishod eventualnog suđenja.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 02.01.2016. 15:10
|
Lovčina
|
O kakvom sudu casti se ovde prica.Istom onom koji nije slova zucnuo kad su Beuk,Pazin&co.silovali budzet,pokenyavsi se po NO,skupstini i istom tom sudu,nazovi casti.
Pa to je presedan u novijoj istoriji da neki UO prekraja budzet a da niko (cast malobrojnim izuzetcima)zuba ne zabeli.Posle su fikusi od delegata i bambusi u NO sa gorepomenutim preCednikom skupstine,dali legitimitet jednoj takvoj,do bola bezobraznoj odluci.
U situaciji kad gotovo sva LU jedva krpe kraj sa krajem,njihovi prvaci odobravaju cascavanje fakulteta,abnormalne dnevnice,NIR-ove....i da ne nabrajam dalje,a da ih niko ili u procentima ispod 2%clanstva upita ko im daje za pravo da se tako nedomacinski ponasaju prema NASEM novcu.
Zbog nezainteresovanosti lovaca,na povrsinu su isplivali ljigavci,dupelisci,lovacki polu ili potpuno nepismeni,moralne i karakterne nule,pa ni ne cudi sto se onaj smrad samoprozvao "bog koji hoda"jer se medju takvima verovatno tako i oseca.On njima omogucava sitne privilegije po koju fotku u "glasniku"i koju srnicu u kobajama,a oni njemu,verovatno neznajuci,debelu ladovinu.
Sve cesce se takve moralne gromade hvataju politike,jer apetiti rastu pa im lovacki dzeparac postaje mali i nije nikakvo cudo kad budu uhvaceni sa rucicama u pekmezu.To samo dokazuje koliko drzavu i malog vuka na njenom celu zabole za lovstvo i lovce(a kao privid brige metnuo ona svoja dva morona na celo saveza),jer ne radi se ovde o visokoumnom kriminalu koji zahteva dug operativni rad,vec o bandi lokalnih djilkosa koji ni ne znaju da sakriju tragove-a zasto bi ih uopste i sakrivali kad niko ni ne trazi
Dobar nam pogled-ne znam vise ni kako bih nas nazvao
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 02.01.2016. 18:25
|
Veteran
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
DakiNS kaže:
rk kaže:
Jesam rekao da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno , ali se upravo zbog toga pitam , da li sud časti koji treba da sagleda kompletan karakter osobe? Sa krivičnom prijavom dolazi i do oduzimanja oružija , kakav je to predsednik skupštine koji nema oružije? I koliko će vremena proći dok mu se eventualno isto ne vrati. Smatram da takva ličnost ne samo da nema mesta na položaju predsednika skupštine nego ni u lovstvu kompletno. Treba li lovac u svim segmentima života biti uzoran , ili samo u lovištu? Samo hapšenje i recimo podizanje optužnice po meni je dovoljan razlog za smenu sa mesta predsednika , bez obzira na ishod eventualnog suđenja.
Delim mišljenje sa kolegom @rk.
Mi lovci treba da budemo iznad politike, pre svega lovci i ljudi.
Čoveka ne poznajem, ali šta sad....treba da se odreknemo lovca, pa iako je hapšenje možda političko?
Jer, sva ova hapšenja u proteklih X godina su politička, ljudi se hapse, pravi se ljaga ljudima na imenu, većina bude oslobođena, a ljaga ostaje!
Hebem ti državu bolesnu!
Možda je čovek i kriv, i ako jeste, onda tek, a pre toga on je naš DRUG LOVAC,
Jedino mišljenje koje ja imam o njemu je da je on pozitivan lik,
na skupštini je sačekao glasanje o vladajućoj garnituri, i podneo ostavku, moralan potez jer se smatrao odgovornim, iako nema izvršnu vlast, već je bio predsednik skupštine, a druga stvar je što mi se jako svidela epizoda Paklene Kuhinje, gde su gostovali u lovačkom restoranu, gde je jedini kuvar sa kojim Saša Mišić nije imao problem i šta da zameri, na kraju je dobio i Kecelju ali i jedini kuvar kojem je Pakleni Saša poklonio NOŽ, i uživao u radu sa njim...
Ako takve saradnike bira, a u državi su nam zahebancije, čovek je nevin dok se ne dokaže da je kriv, a do tada on je jedan od nas, nemojte špansku seriju praviti.... |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.01.2016. 18:44
|
Admin
|
U pravu si Tomash ne treba mešati politiku u lovstvo i mi to nikada nismo radili , na žalost lovci su se počeli mešati u politiku i političari grabiti lovačke fotelje iako mislim da ovaj puta nije politika u pitanju .
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&..._Qzw_V30SA
|
|
|
|
rk |
Objavljen 02.01.2016. 19:07
|
Stari član
|
Ja sam generalno protiv ovakvih idruzenja kava imamo, samim tim i protiv saveza, skupstina i ostalog.
Sud ćasti bilo koje organizacije može da se bavi jedino onim sto je obuhvaćeno delovanjem same organizacije. To kakav je neko u svakodnevnom zivotu mimo lova ne može da bude predmet interesovanja suda casti lovackog udruzenja, saveza...
Sa podnošenjem krivične prijave, ne mora da dodje do oduzimanja oružja.
Konkretno ovog gospodina ne poznajem i on nije predmet nekog mog interesovanja. Medjutim intereaantno mi je da je pokrenuto pitanje njegove podobnostu i njegovog kvaliteta kad se pojavio u crnoj hronici.
Ukoliko je protivno statutu da lice kome je odredjen pritvor bude na nekoj finkciji jasno je onda ga treba smeniti, odnosno njemu po mom mišljenju ex lege prestaje funkcija.
Samo zakona se moramo držati onda isto tako doslovno, pa i onda kad se postavi pitanje korisćnja vojnog poligona u lovne svrhe, bez ikakve transparentne procedure, sa diskriminacijom ogromnog dela populacije. Kao i kad se postavi pitanje troškova izdavanja lovačkih novina itd,itd.....
Inace politicari su uvek bili povezani sa lovom, a isto je u mnogim zemljama i a da nije tako videli bi tek kakve udare bi imali od strane zelenih i ostalih stetocina...
RK
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.01.2016. 22:25
|
Admin
|
Prevideh , ali me teši što nisam jedini , iako i ne opravdava , činjenica je da Irmenji nije predsednik skupštine LSV od izbora .
Opet me postio onaj švaba što sakriva stvari po kući.
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 03.01.2016. 20:54
|
Veteran
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
DakiNS kaže:
Prevideh , ali me teši što nisam jedini , iako i ne opravdava , činjenica je da Irmenji nije predsednik skupštine LSV od izbora .
A čudimo se što nam je stanje u lovstvu ovakvo. Višegodišnji predsednik skupštine LSV-a (a čini mi se da je jedno vreme valjda bio i sekretar ove asocijacije), osumnjičen za krivična dela povezanih sa lovstvom.
Ne treba sumnjati da je isti bez ikakvog osnova priveden radi davanja obaveštenja ili izjave u vezi toga, ako se uzme u obzir činjenica da se na čelu velikog broja Policijskih uprava i Javnih tužilaštva još uvek nalaze pojedinici postavljeni još pre više od četiri godine. Zagorka Dolovac-republički javni tužilac je primer za navedeno ali su se izgleda promenile političke okolnosti-dok se ranije zabranjivalo organima krivičnog gonjenja da se bave svojim poslom, sada se teraju, tako da ako se ne naprave "nenamerni" propusti u istrazi, teško da će gosn. Irmenji izbeći odgovornost, čak i u uslovima kada većinu sudija u Srbiji čine oni postavljeni u onoj čuvenoj "sudskoj reformi".
A da će suđenje trajati, trajaće, jer su advokati čudo, naročito oni koji svoje advokatske nagrade ne retko, dele sa sudijama?
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
rk |
Objavljen 03.01.2016. 23:33
|
Stari član
|
Gedza66 kaže:
DakiNS kaže:
A čudimo se što nam je stanje u lovstvu ovakvo. Višegodišnji predsednik skupštine LSV-a (a čini mi se da je jedno vreme valjda bio i sekretar ove asocijacije), osumnjičen za krivična dela povezanih sa lovstvom.
Ne treba sumnjati da je isti bez ikakvog osnova priveden radi davanja obaveštenja ili izjave u vezi toga, ako se uzme u obzir činjenica da se na čelu velikog broja Policijskih uprava i Javnih tužilaštva još uvek nalaze pojedinici postavljeni još pre više od četiri godine. Zagorka Dolovac-republički javni tužilac je primer za navedeno ali su se izgleda promenile političke okolnosti-dok se ranije zabranjivalo organima krivičnog gonjenja da se bave svojim poslom, sada se teraju, tako da ako se ne naprave "nenamerni" propusti u istrazi, teško da će gosn. Irmenji izbeći odgovornost, čak i u uslovima kada većinu sudija u Srbiji čine oni postavljeni u onoj čuvenoj "sudskoj reformi".
A da će suđenje trajati, trajaće, jer su advokati čudo, naročito oni koji svoje advokatske nagrade ne retko, dele sa sudijama?
RK
|
|
|