Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
DakiNS
 Bretondžije , iako je prošla lovna sezona , poklonite malo pažnje svojim ljubimcima. Juče dovedoše Žuletu devojku na parenje, pre nego su ušli u dvorište malo pogledam kujicu , i baš sam se razočarao. Iako su im bila usta puna hvale kako je kujica lovna poslušna vredna , umalo da ih ne pustim u dvorište . Kujica zapuštena , grudve zamršene dlake ispod ušiju i na zavesicama na zadnjim nogama, Nađoh i čičak koji je verovatno od zimus tamo. Psi se linjaju uveliko, posebno kod bretona , bitno je da se redovno četkaju ili čak malo i pošišaju na kriičnim mestima. Sad nije više tako hladno pa bi se mogli lepo i okupati , ne toliko zbog izgleda nego zbog njihovog zdravlja. Ispod ušiju stvore se grudve koje znaju da iritiraju kožu pa dođe do zapaljenskih procesa , vidi se po češanju . Još ako je unutar grudve i neki čičak to je neminovno. Sa običnim građevinskim rukavicama onim platnenim presvučenim žutom gumom se jako lepo skida stara dlaka pa samo milovanjem pasa skinemo skoro svu mrtvu dlaku.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Planinko011
 Uh gde bi ti dusa Daki?
Devojka dosla a ti zakeras sto je malo zapustena?
Pa sta bi Zule rekao na to?
Zasluzio bi da te bojkotuje cele sezone.
Neki dan stavljam letnje gume na kola kod vulkanizera u komsiluku a ispred mene zgodna crnka.
Pita me majstor Kako je komso?
Ja uzdahnu pa kazem Crna vremena, da mi je neko rekao da cu da begam 2m od zena a od lepih i 3-4 svasta bi mu rekao.
Smeje se majstor a vidim i snajki milo.
A ja zadrzah socijalnu distancu.

DakiNS
 Ih brate pa nije sa robije došao. Baš je aktivan ovog proleća , ali kad malo razmislim i da je kao Venera zgodna a prljavuša , veliki je rizik.

Grom
 Tko je kod vas jak s bretonima, pouzdan i kvalitetan uzgajivač?? Tražim štene koje je moguće dostaviti u RH. Netko mi je na fb grupi nudio ali ne znam više tko.
Grom

DakiNS
 Prošle godine sam prodao štene u RH , i nikada više. Toliko peripetija oko transporta da sam na kraju odustao.

AcaNik
 и даље радостан када се у лов креће. Нема везе што је већ дошао из једног Smile Брига њега шта доктори кажу. Лови да би живео!
i.ibb.co/jfk7sYk/0-02-05-bb193d6c900abea4d59d8a2f223845b3e75a75d85cee60be2dd13934b224f11c-3d38e248.jpg
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Lepo rečeno Aco "Lovi da bi živeo". Najbolji opis bretona. Koliko je sada star?

AcaNik
 Тек је 10 година напунио у августу. Ко би рекао прошле године када се то десило да ће одловити сезону и дочекати следећу?
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Jučerašnji lov me doveo u nedoumicu . Elem kad imaš psa sa slabim nosem , ako i nađe divljač to je marka na metar dva od divljači , kad je nos osrednji , razmak je 3-7,8 metara. Žule stoji u marki u nekom opasno bodljikavom gustišu , prilazim sa strane i gledam kako kolege tiho prilaze čekajući uzlet , a fazana ugledam 5-6 metara iza gustiša u travi kako nepomično stoji i posmatra , udaljenost od Žuleta bila je između 15 i 20 m . Sledeća situacija pola sata posle toga u zaraslom strnjaku Žule stao u marku , kolege prilaze kao da opkoljavaju , a fazan se podiže na nekoliko metara iza njihovih leđa izvan obruča . Počelo mi je to pomalo stvarati problem jer gde očekivati uzletanje fazana kad može biti na 2 a i na 15 i više metara. Posebno gde je zarastao teren pa se ne može prići direktno iza leđa psa.

kimi
 i.postimg.cc/Gmj7wPWh/20201122-085453.jpg

Frida
iz jučerašnjeg lova na zeca
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

DakiNS
 Današnji lov , vrlo nezgodan , da pokvari psa. Žule nosi aport , ja mu prilazim on staje ali u marku , odjednom kolega puca na nekog drugog fazana , diže se i ovaj fazan meni ispod nogu, Žule ispljune aport odjuri po oborenog fazana , donosi ga i gleda mene u oči kao da pita gde je pao treći. Rukom mu pokazujem pravac , brzo ga pronalazi i donosi . Do kraja lova nisam više imao priliku iako je još dva pronašao ali kolege promašivale.

petarp016
 Kolege,savet jedan,za par dana uzimam od kolege koji ne moze da ide u lov vise bretonca 5 god,ker ima super jaku marku,ali je slab na aport sto meni i nije neki problem,vec je dosta dugacak,tj ide dosta daleko ponekad od lovca,pa rekoh da pitam moze li se nekako skratiti dresurom ili ce takav kako je naucen ostati....
Ruski top - IZ 27

AcaNik
 Ех колико је Ерос струје добио док га нисам скратио. И опет је ишао чим скинеш око са њега.
Оде у три пм и стане у марки. Држи док не дођем. Шта вреди што држи када стигнем нисам био у стању ни да дишем а не да пуцам.

DakiNS
 Zrelog psa od 5 godina jako teško ćeš uspeti skratiti.Pročitaj malo temu , koliko se sećam pisao sam i o uzimanju starijeg psa i o ispravljanju mana , iako to i nije mana, ali psa treba prilagoditi našem načinu lova i potrebama na terenu.

tomo vrbas
 Prvo pokusaj mimo lova da ostvaris kontakt sa njime i da shvati da si mu ti novi gazda,jer ako ga odma odvedes u lov ojadu ce te zabaviti.Znaci ako si u mogucnosti gledaj svaki dan da ga setas prvo na povodcu pa posle par dana ga i pust neka se istrcava.I odma budi ostar ne preterano ali jednostavno da se zna ko je glavni.

petarp016
 A koriscenje teletakta u samom lovu da li je pozeljno ili ne?
Ruski top - IZ 27

tomo vrbas
 Mozes ali ga moras pripremiti jednu ogrlicu koja ce ti biti lazni teletakt, jer veruj mi odrasli kerovi brzo ukapiraju da kad imaju ogrlicu oko vrata da ih ona kaznjava.Tu ogrlicu mora stalno imati oko vrata i kad mu metnes teletakt nju skines,a kad skines teletekt onda mu opet vratis taj lazni.I nemoj previse da ga bijes strujom jer mozes da ga upropastis odnosno kontra efekat da dobijes.

petarp016
 Ma imacu strpljenja s njim samo ako se moze prepraviti tj ako moze nauciti da ne ide daleko,samo mi taj savet ko ima iskustva bio potreban,jer u suprotnom dzaba samo da maltretiram kera ako ne moze da se promeni
Ruski top - IZ 27

arli
 Bretoni su vrh,ali tek posle druge godine možeš da mu veruješ u lovu-Nemac to pegla sve sa 6meseci...Al to je već neka druga tema😀 Volim bretone,bez obzira na sve😁

Vuja

petarp016 kaže:

Kolege,savet jedan,za par dana uzimam od kolege koji ne moze da ide u lov vise bretonca 5 god,ker ima super jaku marku,ali je slab na aport sto meni i nije neki problem,vec je dosta dugacak,tj ide dosta daleko ponekad od lovca,pa rekoh da pitam moze li se nekako skratiti dresurom ili ce takav kako je naucen ostati....

Kolega, ja koristim teletekt ogrlicu godinama, kupio sam je zbog jedne jako tvrdoglave nemice imala je kao i taj tvoj 5 godina veruj mi da od kako sam joj stavio zlata vrednu ogrlicu cela moja grupa se nalovila samo tako nije imao ko da rastera. E sad moj savet kada ode pozovi je i odvali na najjace i cim krene ka tebi pusti taster i nastavi da dozivas plus granula kao nagrada i tako dokle god ne skapira sta tražiš od njega. Jednog dobermana sam odvikao da izlazi na ulicu dobio je jednom ogrlicu preko nosa i vise mu nikad nije palo na pamet da izadje.
Jedan koji hoce uvek je jaci od dvojice koji moraju!! Vojvoda Zivojin Misic!!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,068,375 posete www.srbijalov.com