Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Porez na oružje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Porez na oružje
mirko knezevic
 Bas tako i ja mislim vesko da ce biti...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Jank

veskokv kaže:
Moj cale ima lovacku pusku,a nije lovac. I do sada nije placao porez na istu jer nisu trazili! Ako uvedu porez ja se nadam, uvesce ga za ljude koji neuplacuju lov i nisu lovci!

Neverujem da će neko selektivno naplaćivati porez, oni koji su učlanjeni u neko LU na plaćaju porez a svi ostali plaćaju....Mislim da ovo ne pije vodu, pa ko će da im sredi spiskove ljudi koji su članovi po Lovačkim Udruženjima, oni vole sve na gotovo ili će svi plaćati porez ili niko...Nego meni se čini da se porez ne plaća samo za po jednu Olučenu i jednu neolučenu cev po pojedincu a za sve ostale cevi se mora platiti porez....Eto neka se izjasne kolege koji imaju po nekoliko lovačkih pušaka....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

arnotije
 Treba se buniti dok ga ne donesu, a kad ga donesu i ti platis, onda ti je dzabe da vrecis do besvesti.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Sniper Hunter

arnotije kaže:
Treba se buniti dok ga ne donesu, a kad ga donesu i ti platis, onda ti je dzabe da vrecis do besvesti.

Slazem se sa tobom arnotije jer kad stigne resenje onda ce biti kasno da se bilo sta promeni ili plati ili daj na unistenje, a to ce i da im bude cilj da nas razoruzaju malkice jer evropejcima ne odgovara naoruzan narod u Srbiji ! a nasi podrepasi brze bolje uz put i da namaknu neku kintu ,ako su hteli da nas razoruzaju mogli su lepo da organizuju pregled oruzija pa onda sta je izraubovano i sta ne valja ili u trofejno ili na unistenje a ne ovako na kvarno i ne pricaju nista,izemti demokratijuAngry

ohotnik

Lala kaže:

ohotnik kaže:

kelt kaže:
naso sam ga to je bio OHOTNIK on nam pusti buvu za porez, e kad ga samo stignem Palica
Kolega ja bih najvise voleo da nisam u pravu jer imam prilicno cevki Tu smo zajedno na foruma u septembru cemo opet razgovarati o ovome Jer po mojim informacijama do tada ce biti uneseni podaci u poreskoj sluzbi koja se preuzima od mupa.

Podaci o oružju za ličnu bezbednost su odavno preuzeti, i rešenja o porezu na oružje se već nekoliko godina šalju obveznicima na osnovu tih podataka.
Znam ja to odlicno nisam toliko glup jer vec godinama placam na cetri oruzja Ovde pisem o drugome lovackim puskama i karabinima A oni nisu uvedeni u poresku evidenciju I uopste me neinteresuje da li ce biti ili nece Ja licno nemogu nista da promenem Jedino da se odselim iz ove drzave o cemu vec razmisljam.

aleksa
 Na sastanku svoje sekcije sam cuo da od novembra tekuce godine stupa na snagu odredba zakona po kojoj ce se placati porez na poluautomatsko lovacko oruzje i to u iznosu od oko 4000 dinara na godisnjem nivou.Posto posedujem MP-153, ne gine mi placanje jer mi ne pada na pamet da prvu svoju pusku u cijoj kupovini su ucestvovali 3 clana moje porodice prodam.
Iako je informacija neproverena, smatram da ce pre ili kasnije porezom biti obuhvaceno svo oruzje.Jednostavno,morace da se plati cena drzanja tolikog oruzja jer su lovci trenutno najnaoruzanija (dez)organizacija u drzavi.

mihailo
 LSS,LSV bi trebalo da reguju ako je tačno da je porez uveden.

DakiNS

mihailo kaže:
Pošto postadosmo pi.ke po karakteru kao država nije ni čudo, a zaboravljaju da time se povećeva oružana sila jedne države i to sila koja poznaje svoje naoružanje i može dati golem doprinos odbrani zemlje. JBG neki izjaviše da Srbija više neće ratovati znači da ćemo se odmah predati po njihovom ubeđenju
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac

DakiNS kaže:

mihailo kaže:
Pošto postadosmo pi.ke po karakteru kao država nije ni čudo, a zaboravljaju da time se povećeva oružana sila jedne države i to sila koja poznaje svoje naoružanje i može dati golem doprinos odbrani zemlje. JBG neki izjaviše da Srbija više neće ratovati znači da ćemo se odmah predati po njihovom ubeđenju

Rođo pogrešno si razumeo. Pošto smo sada dobri sa amerikancima, braniće nas NATO pakt.Grin Branili su oni već nas od Miloševića i nas samih, ali smo mi to pogrešno razumeli.puc puc Ali sada više nemamo sa kime ni da ratujemo, kad se naš Cenzurisanopredsednik svima izvinio (više puta i od srca) i sa svima svojski izljubio.Love

Podunavac, lakše malo!No no no
Srbijalov Admin Tim

Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic

aleksa kaže:
Na sastanku svoje sekcije sam cuo da od novembra tekuce godine stupa na snagu odredba zakona po kojoj ce se placati porez na poluautomatsko lovacko oruzje i to u iznosu od oko 4000 dinara na godisnjem nivou.Posto posedujem MP-153, ne gine mi placanje jer mi ne pada na pamet da prvu svoju pusku u cijoj kupovini su ucestvovali 3 clana moje porodice prodam.
Iako je informacija neproverena, smatram da ce pre ili kasnije porezom biti obuhvaceno svo oruzje.Jednostavno,morace da se plati cena drzanja tolikog oruzja jer su lovci trenutno najnaoruzanija (dez)organizacija u drzavi.

Ako i uvedu porez na oruzje placace ga svi i oni koji imaju PA i oni sa bokericama i polozarama,tako isto to ceka i njih,,te sto su culi da ce se placati samo na PA,kazi im da se ne raduju prerano jer ako toga bude verovatno nece biti izostavljeni iz tog zakona...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

mihailo
 Zna država gde ima para i šta će narod da plaća pa tu razrezuje porez.
Plati za nabavnu dozvolu za oružije
Plati oružani list
Kada se kupi oružje platimo PDV
Plati dozvolu za nabavku municije(olučene cevi)
Kupi municiju bilo patron bilo bojevi,državi se plati PDV
Plati članarinu LU,LSS/LSV,država naplati PDV
Plati taksu za držanje psa(kod mene u Valjevu će verovatno i lovačke pse računati kao kućne ljubimce)
Kupi granule za kucu,vakcine itd,Država naplati PDV
Plati porez na oružije (ako uvedu)
I verovatno sam nešto zaboravio,pa što je mnogo mnogo je,preteralo sve mere i granice.
Od lovaca i bez poreza na oružje država ubira dost novca.

Sniper Hunter
 Samo je vazduh ostao nenabrojen kolega mihailo ali kako je krenulo i on ce na spisak pa ako zivis van grada onda placas 50% veci porez zato sto je manje zagadjen!!!!

mihailo

Sniper Hunter kaže:
Samo je vazduh ostao nenabrojen kolega mihailo ali kako je krenulo i on ce na spisak pa ako zivis van grada onda placas 50% veci porez zato sto je manje zagadjen!!!!

Nisam zaboravio vazduh,mi građani Grada Valjeva od 2010god.plaćamo ekološku taksu či je iznos ako me nevara pamćenje oko 1400rsd,verovatno je tu uračunat vazduh.

Sniper Hunter
 Neka nam je i taj oporezovani vazduh nazdravlje!!!

canis aureus

DakiNS kaže:Pošto postadosmo pi.ke po karakteru kao država nije ni čudo, a zaboravljaju da time se povećeva oružana sila jedne države i to sila koja poznaje svoje naoružanje i može dati golem doprinos odbrani zemlje. JBG neki izjaviše da Srbija više neće ratovati znači da ćemo se odmah predati po njihovom ubeđenju

DakiBravo 2
svaka čast na ovome!!!B)
-napisao si moju misaoBravo 2

nemeza
 Ima rešenja za sve, ostaviš jednu pušku i jedan karabin regularno registrovano a ostalo sve u trofejno, a kad pođeš u lov ko gleda sa kojom ideš dali sa trofejnom ili regularnom. Ovo kažem jer više nemaju pravo zalivanja cevi i skidanja udarnih igala, platiš 700 dinara i eto trofeja. Jedina loša strana je nemogućnost kupovine karabinske municije (legalno). Pozdrav. Bye

nemeza
 Clan 3.
1)
2)
3)
4) trofejno oružje, koje cine vatreno i hladno oružje, koje se cuva iz ustanaka i oslobodilackih ratova ili koje predstavlja licni ili porodicni trofej vlasnika;
5)
6)

Sniper Hunter
 Pa da li ce da prihvate da registrujes u trofejno browning BAR?

canis aureus
 Hoće Sniperu sigurnoYes ali samo ako dokažeš da je nekoga oslobađao u ratuDim ili da je ustaničkiKalanjikov

Sniper Hunter
 JBG ja nemam kremenjace i fitiljace a u ustancima nisam ucestvovao ali se nikad nezna Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,960,793 posete www.srbijalov.com