Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dešavanja iz svakodnevnice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dešavanja iz svakodnevnice
Kile_
 e kolege da se pohvalim postao sam strucni pratioc sa licencom Smile
i dobio sam dozvolu za odstrel 3 srne na moje ime,a meso za lovacku veceru Smile sreca sreca radost Grin

Čestitamo!
Srbijalov Admin Tim

Samo 300 i 4x4

Milan J
 Moja nedeljna svakodnevnica!;)Pozdrav
Milan J priložio:
125_1399.jpg

milan j
Lisica

Kile_
 kolege da li neko ide 7.nov u jarkovac opstina secanj u organizovani lov na zeca???
Samo 300 i 4x4

Jank
 Kile kako to da saznamo, da li se plaća kotizacija ili je to komercijalni lov...bilo bi lepo da saznamo više o tome....Opameti se
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Kile_
 pa ja sam pozvan i icicu 99%
evo sta mi je covek rekao

"Sada u nedelju je po promo ceni lov...
Lovi se u selu Jarkovac, lovishte je odlicno ima dosta zeca, ja sam proshle godine tamo lovi i bilo je ko u filmu. od prilike lov traje 2-3 sata.
Lovi se kapijama, zatvaranje polja, u proseku jedan kapija je 1 km, sa 3 km. i na skakih 40 metara je lovac.....
Lovi se dok se ne ispuni bonus a to je svaki lovac da ima po zeca ali uvek bude do 50 posto vishe... to je na 40 lovaca 70 zeceva min....
Mozesh da ostrelish koliko hocesh, sve dok se lov ne prekine....
Cena je sa ulaskom i jednim zecom kojeg nosish kuci, organizacija, rucak 3000 din....
Sto je extra cena sobzirom da je jedan zec 33 eura, ogranizacija lova i ulazak u lovishte i do 30 eura po lovackim drushtviam.....
Ako treba josh nesto ti se javi, a prijave su do petka naj kasnije do 12h.... "

za prijhave i informacije blize i dalje mogu da vam dam br mobilnog od marka pa ga zovite
Samo 300 i 4x4

Jank
 Hvala kile verujem da će biti dobro ali ja imam neke druge obaveze ....u svakom slučaju možda će se još neko pridružiti...iveli
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lovac Stari
 img822.imageshack.us/img822/5089/sken.jpg
Dobar pogled.

Indjijanac
 Pre par dana sam boraveći na godišnjem odmoru bio svedok i akter nesvakidašnjeg dogadjaja.U Šušnju pored Bara na Crnogorskom primorju na plaži se odjednom pojavila morska kornjača,za čudo bila je izuzetno mirna i dozvoljavala je ljudima da je dodiruju u vodi,pošto smo pokušali da je vratimo u malo dublju vodu(50 metara od obale),ona je ponovo doplivala do obale.Shvatili smo da nešto nije u redu i pozvali u pomoć,naš poziv je prosledjen na pravo mesto.Institut za biologiju mora iz Kotora je odmah uputio 2 stručnjaka,koji su stigli u rekordnom roku.Dr Aleksandar Joksimović direktor instituta i Dr Ana Pešić ihtiolog su odmah pristupili pregledu i utvrdili sledeće,morska kornjača težine oko 35 kg,bez vidljivih ozleda,ali verovatno dezorijentisana,posedovala je marker koji je postavljen u Albanskom mestu Vlora.predpostavka je da je negde bilo nekih podvodnih eksplozija koje su dovele do njene dezorijentacije,i neuobičajenog ponašanja.posle par neuspelih pokušaja da se kornjači pomogne da ispliva sa plaže,donešena je odluka da se kornjača pedalinom izveze na otvoreno more,gde bi trebalo da normalno pliva,obzirom da u dubini voda verovatno ima nižu temperaturu .Da posao naučnika nije nimalo lak pokazuje i ova slika gde Dr Ana Pešić pošta kornjaču nazad u vodu posle pregleda.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Indjijanac
 pošto smo nabavili prevozno sredstvo kornjača je utovarena na pedalinu i izvezena na otvoreno more

ficha007
 Pa da Indjijanac, kud baš Ti da se od sve dece na plaži nađeš???Siroma

Sad ćeš još jedan orden da dobiješMedalja .Dovoljna je jedna druže. To se stiče godinama, a ti bi sad odmah u godinu dana dve. Polako. Vreme radi za tebe, još si mlad...

A vidim i doktoricu si stigao da slikašUps Možda ovo čita tvoja lepša polovina pa će da padne jedno "pesničko veče"Palica il možda Preki Sud
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Indjijanac
 kroz razgovor sa pomenutim stručnjacima konstatovali smo jednu stvar,a to je da iz ovakvih situacija se nameće problem centra za prihvat i lečenje životinja koga u Crnoj gori za potrebe morskih životinja nema.Ovakve situacije nameći potrebu za takvim centrima gde bi se recimo ovakvi slučajevi mogli zadržati do zakonskog rroka za pružanje pomoći,ovim bi se dobila i zaštita ugroženih vrsta,jer u ovom slučaju ishod je bio dobar,a mogla je kornjača i dalje da pluta i bude prepuštena stihiji,ili da se pristupi ispitivanju uzroka takvog ponašanja i njegovom korigovanju.Ideju da se napravi ovakav centar su podržali i dvoje stručnjaka učesnika ovog dogadjaja i dodali da bi bilo idealno da takav centar bude u sklopu njihovog instituta zbog još par stručnjaka koji su na njemu zaposleni,a koji mogu dosta pomoći u ispitivanju uzroka bolesti i njenom sprečavanju.Isti problem se nlazi u svim oblastima,ne samo kod morskih životinja,nego i kod sve ostale divljači.Vrlo često se dešava da divljač usled nekog problema nepreživi,jednostavno samo zbog toga što nije imala priliku na zaštitu i lečenje.zbog toga smatram da su nam centri za prihvat i lečenje životinja itekako potrebni.
Indjijanac priložio:
doktori.jpg

Lala
 Pa što nisi pozvao ljude da se učlane na forum?
I kako baš tebi da zapadne razgovor sa doktoricom? Mora da si kenjao najstrašnije! Grin
Mogu da te zamislim kako filozofiraš.... Smeko
Ali imaš opravdanje - žena je vrlo atraktivna!Odobreno
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 al si Lalo dvosmislen,ja sam samo bio skoncentrisan na spasavanje kornjače,i sav razgovor je bio u cilju dobrobiti životinjaYes

što se tiče učlanjivanja na forum to će oni verovatno odlučiti,a inače su otvarali stranice da pogledaju vesti,a što se tiče pomenutog centra za prihvat i lečenje morskih životinja i tu inicijativu su pokrenuli jer šta se dešava kada se ranjena ili bolesna,iznemogla životinja nadje u ljudskom okruženju?Ako je pustimo takvu nazad u prirodu,najverovatnije neće preživeti,a možda joj treba samo malo mira i pažnje?
Pre desetak godina jedan drugar ,alas sa dunava me pozvao i rekao da je kod njega iznemogao labud,pošto je bila strašna zima i dunav je bio zaledjen,napolju danima temperatura preko -10 i sve je smrznuto,labud nije mogao do hrane.Upalio sam auto i otišao po labuda kod njega,odakle smo ga odneli u zoovrt u Indjiji,gde nas je dočekao Slavko Popović,vlasnik zoo vrta i veliki ljubitelj i poznavalac životinja.Sa osmehom je rekao da je labud 90%spasen,a onda ga je stavio u jednu prostoriju gde je doneo korito i sipao vode u njega,a po površini vode je bacio malo hleba i žita.Tada nam je dao najprostiji odgovor za iznemoglost labuda.Labudovi se hrane tako što hranu uzimaju sa površine vode i neznaju da kljucaju hranu sa zemlje kao druge ptice.Znači poznavanje životinja i njihovog načina života vrlo često pomaže njihovom spasavanju u raznim situacijama.Labud se posle nekog vremena oporavio i odleteo iz ispusta koji se nalazio u zoovrtu.

ej,počeo sam da pričam bajke,nemoj da me mesto ace zooteke zovu u emisiju da zabavljam decuHaHaHa

Indjijanac
 naravno i slika transporta kornjače na pedalini

Bajkela
 Pre neki dan sam kod jednog cicice video zanimljiv privezak od prazne patrone. S obzirom da sam zaljubljenik u patrone, bilo pune ili prazne, jako mi se svideo. Odmah sam napravio i sebi jedan da imam Grin .
Indjijanac
Lisica

ficha007
 Pošto je na nekim drugim temama bilo reči o "SrBstvu i SrBovanju" od strane istaknutih lovnih radnika i pošto je bilo govora kako su oni "osvetlali obraz Srbima i Srbiji" svojim maliganskim ispadima, a ja sam otkomentarisao: Sačuvaj me Bože takvih Srba ovde želim da sa članovima ovog foruma podelim jedan tekst koji po meni na najbolji mogući način govori o tome ko su i šta su Srbi i kako ovi " današnji" nemaju pojma šta je to srpstvo, čojstvo i junaštvo:

Tekst protestantskog nemačkog sveštenika, pastora Fridriha Grisendorfa koju je ovaj izrekao 1945. godine u selu Everburgu, kraj Osnabrika i koji je kazivao o žrtvama koje su Srbi podneli u Drugom svetskom ratu.

"...Naša otadžbina je izgubila rat. Pobedili su Englezi, Amerikanci, Rusi. Možda su imali bolji materijal, više vojske, bolje vojskovođe. No to je ustvari izrazito materijalna pobeda. Tu pobedu su odneli oni.

Međutim, ima ovde među nama jedan narod koji je od svih pobednika izvojevao jednu mnogo lepšu, drugačiju pobedu. Pobedu duše, pobedu srca, pobedu mira i hrišćanske ljubavi.

Taj narod su Srbi.

Mi smo ih ranije samo površno poznavali.Ali smo takođe dobro znali šta smo mi činili u njihovoj otadžbini. Ubijali smo na stotine Srba, koji su branili zemlju za jednog našeg ubijenog vojnika, koji je inače predstavljao vlast okupatora-nasilnika. Pa ne samo da smo to činili, već smo sa blagonaklonošću posmatrali kako tamo na Srbe pucaju sa svih strana: i Hrvati i Italijani, Arnauti, Mađari, Bugari...

A znali smo da se ovde među nama nalazi 5.000 Srba, oficira koji su nekada predstavljali društvenu elitu u svojoj zemlji, a sada su ličili na žive kosture, malaksali i iznemogli od gladi.

Znali smo da kod Srba živi verovanje da "ko se ne osveti - taj se ne posveti", i mi smo se zaista plašili osvete tih srpskih mučenika.Bojali smo se da će oni posle kapitulacije naše zemlje činiti sa nama ono što smo mi njima činili. Živo smo zamišljali tu dramu, i već smo u mašti gledali našu decu kako plove niz kanalizaciju, ili ih peku u gradskoj pekari. Zamišljali smo ubijanje naših ljudi, silovanje naših žena, rušenje i razaranje naših domova.

Međutim, kako je bilo? Kad su pokidane logorske žice, i kada se 5.000 živih srpskih kostura rasulo slobodno po našoj zemlji, oni su milovali našu decu poklanjajući im bonbone, mirno razgovarali sa nama.

Srbi su dakle milovali decu onih koji su njihovu otadžbinu u crnoj zavili.

Tek sada razumemo zašto je naš veliki pesnik Gete učio srpski jezik.

Sada tek shvatamo zašto Bizmarkova poslednja reč na samrtnoj postelji beše Srbija!

Ta pobeda je veća i uzvišenija od svake materijalne pobede! Takvu pobedu čini mi se, mogli su izvojevati i zadobiti samo Srbi, odgajeni u njihovom svetosavskom duhu i junačkim srpskim pesmama koje je naš Gete tako mnogo voleo.

Ova pobeda će vekovima živeti u dušama Nemaca, a toj pobedi i Srbima koji su je izvojevali, želeo sam da posvetim ovu moju poslednju svešteničku propoved...".

E to je po meni Srpstvo sa velikim "S" a ne psovati u "maliganskom" stanju pripadnike druge nacionalnosti i vere.

Kada Srbi budu ovakvi, kao iz ovog govora, onda ću da skinem kapu. Do tada ide ona čuvena Ćopićeva: "Znam ja nas. Jebo ja nas!!!!"

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

lovac junior
 stvarno ne znam gde ovo da postavim,pa ajd ovde Smile moja prva pistaljka za pse,mislim prva koju sam sam napravio

Kolega ovo nije igraonica, za sve postoji tema , ako nije kojim slučajem otvorena ti predloži otvaranje. Poštuj malo kolege sa foruma.

Srbijalov Admin Tim

Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Podunavac

ficha007 kaže:
Pošto je na nekim drugim temama bilo reči o "SrBstvu i SrBovanju" od strane istaknutih lovnih radnika i pošto je bilo govora kako su oni "osvetlali obraz Srbima i Srbiji" svojim maliganskim ispadima, a ja sam otkomentarisao: Sačuvaj me Bože takvih Srba ovde želim da sa članovima ovog foruma podelim jedan tekst koji po meni na najbolji mogući način govori o tome ko su i šta su Srbi i kako ovi " današnji" nemaju pojma šta je to srpstvo, čojstvo i junaštvo:

Tekst protestantskog nemačkog sveštenika, pastora Fridriha Grisendorfa koju je ovaj izrekao 1945. godine u selu Everburgu, kraj Osnabrika i koji je kazivao o žrtvama koje su Srbi podneli u Drugom svetskom ratu.

"...Naša otadžbina je izgubila rat. Pobedili su Englezi, Amerikanci, Rusi. Možda su imali bolji materijal, više vojske, bolje vojskovođe. No to je ustvari izrazito materijalna pobeda. Tu pobedu su odneli oni.

Međutim, ima ovde među nama jedan narod koji je od svih pobednika izvojevao jednu mnogo lepšu, drugačiju pobedu. Pobedu duše, pobedu srca, pobedu mira i hrišćanske ljubavi.

Taj narod su Srbi.

Mi smo ih ranije samo površno poznavali.Ali smo takođe dobro znali šta smo mi činili u njihovoj otadžbini. Ubijali smo na stotine Srba, koji su branili zemlju za jednog našeg ubijenog vojnika, koji je inače predstavljao vlast okupatora-nasilnika. Pa ne samo da smo to činili, već smo sa blagonaklonošću posmatrali kako tamo na Srbe pucaju sa svih strana: i Hrvati i Italijani, Arnauti, Mađari, Bugari...

A znali smo da se ovde među nama nalazi 5.000 Srba, oficira koji su nekada predstavljali društvenu elitu u svojoj zemlji, a sada su ličili na žive kosture, malaksali i iznemogli od gladi.

Znali smo da kod Srba živi verovanje da "ko se ne osveti - taj se ne posveti", i mi smo se zaista plašili osvete tih srpskih mučenika.Bojali smo se da će oni posle kapitulacije naše zemlje činiti sa nama ono što smo mi njima činili. Živo smo zamišljali tu dramu, i već smo u mašti gledali našu decu kako plove niz kanalizaciju, ili ih peku u gradskoj pekari. Zamišljali smo ubijanje naših ljudi, silovanje naših žena, rušenje i razaranje naših domova.

Međutim, kako je bilo? Kad su pokidane logorske žice, i kada se 5.000 živih srpskih kostura rasulo slobodno po našoj zemlji, oni su milovali našu decu poklanjajući im bonbone, mirno razgovarali sa nama.

Srbi su dakle milovali decu onih koji su njihovu otadžbinu u crnoj zavili.

Tek sada razumemo zašto je naš veliki pesnik Gete učio srpski jezik.

Sada tek shvatamo zašto Bizmarkova poslednja reč na samrtnoj postelji beše Srbija!

Ta pobeda je veća i uzvišenija od svake materijalne pobede! Takvu pobedu čini mi se, mogli su izvojevati i zadobiti samo Srbi, odgajeni u njihovom svetosavskom duhu i junačkim srpskim pesmama koje je naš Gete tako mnogo voleo.

Ova pobeda će vekovima živeti u dušama Nemaca, a toj pobedi i Srbima koji su je izvojevali, želeo sam da posvetim ovu moju poslednju svešteničku propoved...".

E to je po meni Srpstvo sa velikim "S" a ne psovati u "maliganskom" stanju pripadnike druge nacionalnosti i vere.

Kada Srbi budu ovakvi, kao iz ovog govora, onda ću da skinem kapu. Do tada ide ona čuvena Ćopićeva: "Znam ja nas. Jebo ja nas!!!!"

Lepo je ovo Fićo brate ali su nemci zaboravili ovu velikodušnost srpskih oficira i ponovo udarili po Srbiji i srpstvu svim mogućim sredstvima. Za mene je ipak lepša pobeda kada je srpska vojska probila Solunski front i rešila ishod II Svetskog rata koji je pre toga bio u pat poziciji. Kada su srpski vojnici osetili da mogu kroz neprijateljske redove da stignu nazad u svoju otadžbinu, onda više francuska konjica nije mogla da stigne srpsku pešadiju. Razbili su i bugare i nemce i austro-ugare i nikome se nisu svetili premda si i te kako imali razloga za osvetu. A onda su u tome žaru borbe oslobodili i one koji su nam to nakon samo 20-ak godina vratili mačem i ognjem. Na srpskoj pobedi u I Svetskom ratu se zasniva državnost i nezavisnost nekoliko novonastalih država nakon raspada Jugoslavije. A koji nikada države imali nisu.
Tri prsta 2Kolce

ficha007
 Apsolutno si u pravu Podunavac. Istorijska greška posle I sv. rata je Aleksandrova ideja o jugoslovenstvu, spajanju nespojivog u jednoj državi što mu se kasnije obilo o glavu u Marselju.

Bitno da je Apisa u montiranom solunskom procesu maknuo jer ga se plašio, a nije zarezivao ni najsposobnijeg vojskovođu onda - Živojina Mišića. Šteta. Sve je moglo drugačije da se reši samo da je na vreme poslušao Mišića.

Podunavac
 Ni Pašić nije bio oduševljen Aleksandrovom politikom, ali nije mogao da ga spreči. Pokazalo se da su svi bili u pravu. A grešku je platio narod. I još je plaća.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Pravilnik o uslovima za stavljanje u promet i načinu obeležavanja ulovljene divljači i trofeja di PROPISI O LOVU 5 13.03.2012. 07:37
NAČIN OGLAŠAVANJA KUPUJEM 1 14.01.2011. 22:02
NAČIN OGLAŠAVANJA PRODAJEM 1 14.01.2011. 21:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,964,223 posete www.srbijalov.com