Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
optika
DakiNS
 oja je razlika između red dota i kolimatorskog nišana
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Nikakva. I Red dot je kolimatorski nišan. Kolimatorski nišani su optičke sprave bez uvećanja koje projeciraju tačku ili krstić na staklu objektiva. Intenzitet osvetljenosti se može štelovati po potrebi. Prednost je u brzom nišanjenju a mana što nemaju uvećanje. Tako da su dobri za kraće distance i pogotovo za divljač u pokretu. Jednostavniji su od mehaničkih nišana jer imaju samo jednu tačku za poklapanje, a ne dve prednji nišan (mušica) i zadnji nišan. Prednost je i što se nišani sa oba oka pa je veće i vidno polje.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS

Podunavac kaže:
Nikakva. I Red dot je kolimatorski nišan. Kolimatorski nišani su optičke sprave bez uvećanja koje projeciraju tačku ili krstić na staklu objektiva. Intenzitet osvetljenosti se može štelovati po potrebi. Prednost je u brzom nišanjenju a mana što nemaju uvećanje. Tako da su dobri za kraće distance i pogotovo za divljač u pokretu. Jednostavniji su od mehaničkih nišana jer imaju samo jednu tačku za poklapanje, a ne dve prednji nišan (mušica) i zadnji nišan. Prednost je i što se nišani sa oba oka pa je veće i vidno polje.
Ma znam Rođo nego brate milion naziva za jednu te istu stvar. Svojevremeno je Zrak Teslić imao dosta povoljnu ponudu ali mislim da je bio slab odziv. Moj drugar je neko vreme imao taj nišan montiran na biksu ali ga je brzo skinuo.

Podunavac
 Pa on naj bolje paše za lov DS u pogonu. Za ostale lovne situacije po mom mišljenu nije. Oni su u stvari napravljeni za vojne puške za uslove bliske borbe, zbog veće brzine nišanjenja i većeg vidnog polja vojnika.
Tri prsta 2Kolce

LM
 Browning Bar sa crvenom tačkom je bombona za pogon svinja, i tamo gdje se love u gustišima, bolje kombinacije po meni nema, možda dvokuglara sa crvenom tačkom, ali to je već stvar ukusa...

Dalibor89

vlada lovac kaže:
Nije to baš neko rešenje za lov lisica, nema uvećanja, osim kod nekih modela 2x, a lisica nece uvek da pridje baš blizu, bolji je neki opt.nišan. Još kad bi znali koji kalibar je u pitanju mogao bi neko da preporuči nešto konkretnoConfused

pa najverovatnije 223 Rem ili 243 win. neznam josHmmm

DakiNS

Dalibor89 kaže:

vlada lovac kaže:
Nije to baš neko rešenje za lov lisica, nema uvećanja, osim kod nekih modela 2x, a lisica nece uvek da pridje baš blizu, bolji je neki opt.nišan. Još kad bi znali koji kalibar je u pitanju mogao bi neko da preporuči nešto konkretnoConfused

pa najverovatnije 223 Rem ili 243 win. neznam josHmmm
Zastava je neko vreme prodavala 223 pod nazivom Fox

aca81
 Sta moze biti kod optike ako se cuje lupkanje u prednjem delu Hmmm ili je to mozda normalno
DOBAR POGLED

ohotnik

aca81 kaže:
Sta moze biti kod optike ako se cuje lupkanje u prednjem delu Hmmm ili je to mozda normalno
Nije normalno verovatno se cuju sociva.

canis aureus

aca81 kaže:

Nije normalno da se išta čuje i sigurno je neispravna!!
-možeš misliti kako dihtuje i koliko je vodonepropusnaConfused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

aca81
 Danas je servisiramFrownimam par optika pa je vreme da naucim zanat ionako mi ne sluze nicemuConfused
DOBAR POGLED

Indjijanac

nenadx kaže:
Da pomenemo i ruski ON.Pre dvadesetak godina su se pojavili na buvljacima,pored raznih IC,dvogleda,odece za lov....Cena tada smesnih stotinak maraka,pa su ga uzimali skoro svi i kome treba i kome netreba.Cim se uzme u ruke,zapaza se istocni finis.Medjutim,nailazilo se na odlicne komade.Optika je bila sa plavim ili crvenim premazom,Iako relativno mali objektiv u sumrak je davao odlicnu sliku.Cak i pri padovima i udarcima,drzao je preciznost.Naravno po neki je bio katastrofa,ali je posluzio za pregledavanje delova i sklopova i43.tinypic.com/sdzf41.jpg

može li mi neko reći gde ima informacija o ovoj optici imam istu ovakvu pa me zanimaPravilo
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

nidzamotocross
 Da li neko poseduje optiku AimPoint, i kakva su iskustva s njom... Pozdrav... Bye
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac
 AimPoint nije klasična optika, nego kolimatorski ili refleksni nišan, u americi poznati kao red dot sight. Namenjeni su za brzo nišanjenje sa oba oka na malim daljinama, i veoma pogodni za gađanje pokretnih meta. Nemaju uvećanje pa se mogu koristiti samo na manjim i srednjim daljinama kao i mehanički nišani i nemaju kalsičnu končanicu, nego crvenu tačku. Firma AimPointa je jedna od kvalitetnijih na tržištu, pa ako si već zainteresovan za ovakvu vrstu nišana, bila bi ti dobar izbor.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Hvala kolega Podunavac... Ima jedan moj drug, ali ga je "strah" da podje sa njom u lov... A meni se svidja, i kad budem dobio oruzje, prvo cu takvu optiku da uzmem.. Smile

Cvele
 Haha nidzo, ta optika je pogodna za lov divljih svinja pogonom, u gustisima, smesno mi je to sto si napisao da kad budes dobio oruzje prvo ces nju da uzmes, nije ona losa, ali ja je ne bi' montirao na karabin koji je ,,univerzalan'' Smile pozzz
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

aca81
 Zavisi gde covek lovi i kakoConfused ali po novom zakonu sve ce vise u modi biti optike i nocni nisaniSad
DOBAR POGLED

nidzamotocross

Cvele kaže:
Haha nidzo, ta optika je pogodna za lov divljih svinja pogonom, u gustisima, smesno mi je to sto si napisao da kad budes dobio oruzje prvo ces nju da uzmes, nije ona losa, ali ja je ne bi' montirao na karabin koji je ,,univerzalan'' Smile pozzz

hehe, Cvele, imao sam prilike da gledam kroz nju, i kroz ovu "normalnu"... Naravno nije prava optika, ali za moj teren, za moje loviste, nema bolje, jer je takav teren, puno gustisa, nigde neces naci otvorenu povrsinu vecu od 100 metra... Tako da ja ipak ostajem pri tome... Grin

petar
 [xhide]A sto lepo ne uzmes nidzo Leupold 2-7x33 i da te vidi Bog, sta ce ti ovo...Sad B)[/xhide]
Just like old times!

Podunavac
 Petre mnogo se lakše i brže nišani sa kolimatorskim nišanom, nego sa klasičnom optikom. I velika je prednost što se nišani sa oba oka otvorena, pa je mnogo veće vidno polje. Ja inače nisam ljubitelj takvih nišana (više volim klasične mehaničke) ali treba biti realan i priznati prednosti.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 69 25.08.2020. 23:34
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Adekvatna optika OPTIKE I MONTAŽE 399 21.09.2018. 22:32
Optika Sutter OPTIKE I MONTAŽE 70 26.10.2017. 14:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,069,561 posete www.srbijalov.com