Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vabilice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vabilice
nidzamotocross
 Evo moje vabilice za patke.. Kupio sam je na sajmu u Nisu po ceni od 900 din.. Dosta je dobra... Evo nekih saveta: U dozivanju pataka postoji nekoliko vrsta oglasavanja, ovo su nazivi na engleskom, nzm kako je to na srpskom Greeting call, Hail call, Come back call, Feeding call, itd... Kada ugledate patku u daljini, ili visoko, dozivanje treba da se sastoji od nekoliko dugackih KVAAK KVAAAk i kratkih kvak kvak, sto vise bude prilazila, to KVAk treba da bude sve tise i sve krace.. Zvuk Kvak se dobije otvaranjem i zatvaranjem šake na drugom otvoru vabilice... a kada se priblizi skroz, i ako zelite da se spusti treba koristiti Feeding call, odnosno kvakanje patke dok se hrani, a njih ima dve vrste, prva je da se u vabilicu govori DIGA DIGA i to velikom brzinom, a drugi nacin , laksi, je da govorite samo DG DG dok vazduh izmedju glasova pravi zvuk u vabilici, to je vrlo korisno i iz iskustva uvek uspeva... to je iz neke moje prakse, najbolje se uci nekoliko nedelja pred lovnu sezonu, odes u loviste, sa vabilicom, i vabis i vidis da li to radis dobro ili ne... ali treba bas mnogo vezbe, nije to jednostavno duvanje u igracku... Stari Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

nidzamotocross
 ZAboravih sliku.. evo vabilice.. Grin
nidzamotocross priložio:
dsc01094.jpg

Cvele
 nidza, znam tu vabilicu, ima je jedan lovac u mojoj sekciji, ali njegova se mnoooogo slabo cuje, ne znam dali je on lose namestio ili sta vec...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross
 Ova moja se bas lepo cuje, glasno i ostro, sto bi se reklo "s merak"... zvuk zavisi od onoga unutra, na engleskom se zove reed, inace ona plastika koja treperi... takodje ima i gumicu za stelovanje, tako da me bas dobro sluzi, a i imam uspeha uz nju... sve pohvale o njoj... Smile

Zex
 Ako ima gumicu za stelovanje tzv:open reed verovatno mozes da je nastelujes i da imitira ranjenog zekana-probaj mozda dobijes taj zvuk pa da smanjis malo broj predatora.B)
Tri prstaHarmonikaiveli

nidzamotocross
 Ne moze, pokusao sam, samo je tananiji zvuk patke i dublji... Kupicu za liju posebno... ;)

Lala

nidzamotocross kaže:
Evo nekih saveta: U dozivanju pataka postoji nekoliko vrsta oglasavanja, ovo su nazivi na engleskom, nzm kako je to na srpskom Greeting call, Hail call, Come back call, Feeding call, itd...

Na srpskom: oglašavanje za dobrodošlicu, pozdravno oglašavanje, oglašavanje za vraćanje (povratak), oglašavanje za hranjenje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nidzamotocross
 Pa da, jedino nisam znao za Hail.. Grin Samo ime im kaze cemu sluze.. ;)

nidzamotocross
 B)

i53.tinypic.com/9gk0v5.jpg

draganpe
 i56.tinypic.com/30su885.jpg

i52.tinypic.com/2yxqihj.jpg

i55.tinypic.com/30csv4o.jpg

i53.tinypic.com/euq2jc.jpg

Ja koristim ove 4 i odlicne su. Postoji i peta ali ne znam gde mi je slika kao i neke koje su za guske.

Vase predstavljanje u profilu nije dovoljno !
uradite to korektno !
Srbijalov Admin Tim!

i40.tinypic.com/2m6sqb4.jpg

nidzamotocross
 LEpo, samo sto za ove treba malo podublji dzep... A moja jedna zavrsava poso za sve... Jedino ne moze da proizvede zvuk ove trece, jer je pistaljka za krdze i zvizdare, pa zvizdim ustima.... Smile

draganpe

nidzamotocross kaže:
LEpo, samo sto za ove treba malo podublji dzep... A moja jedna zavrsava poso za sve... Jedino ne moze da proizvede zvuk ove trece, jer je pistaljka za krdze i zvizdare, pa zvizdim ustima.... Smile

Treca moze da proizvede tri razlicita zvuka, prva je jaka i glasna za dozivanje na vecim daljinama , druga je oglasavanje zenke sa slabijim i tanjim tonom i cetvrta muzjak sa dubljim tonom. Koriscenje svake zavisi od situacije na terenu ali je i dobro imati ih vise jer pri jakoj zimi usled kondeza hoce na kratko da zalepi jezicak tada se ne duva bas direktno a i ako na kratko zalepi koristite drugu.

INFORMACIJA
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

uradite to korektno !
Srbijalov Admin Tim!

Dalibor89
 nidzamotocross - - ja sam takvu istu vabilicu narucio direktno od Bogija koji ih pravi, za 500 din i postarina je bila 120 pa me je izasla 620din. hubertusove ili neke jos bolje kostaju malo vise.B)

Cvele
 draganpe, ti ove vabilice sigurno nisi kupio u Srbiji...mislim ne verujem da si ih kupio ovde.... a ja evo po ne znam koji put pitam da mi neko kaze gde se moze kupiti u Srbiji vabilica za gusku?! Nidzo, za krdze i zvizdare ? Da nije mozda za gluvare ? Smile

draganpe

Cvele kaže:
draganpe, ti ove vabilice sigurno nisi kupio u Srbiji...mislim ne verujem da si ih kupio ovde.... a ja evo po ne znam koji put pitam da mi neko kaze gde se moze kupiti u Srbiji vabilica za gusku?! Nidzo, za krdze i zvizdare ? Da nije mozda za gluvare ? Smile

Ja kod nas nisam nailazio na dobre vabilice ni za patke a kamo li za guske sto ne znaci da negde ne moze da se nadje ali je cinjenica da je do dobre vabilice tesko doci. zato sam sve sto mi je bilo potrebno nabavio preko Cabelas-a kako za patke tako i za guske

http://www.cabela...t104725980

http://www.cabela...t104725980

Ali i ovde sve ovo nema dobar zvuk pa je najbolje nabaviti proverene vabilice (koje si cuo )

Primos ima neki link secam se gde pored vabilice mozes da jedno 30sek cujes kakav je zvuk to samo treba probrljati na netu ali sigurno postoji jer sam svojevremeno sve precesljao.

A kada ih jednog dana konacno nabavis sledi ono glavno Tehnika Vabljenja

draganpe
 http://www.rntcal...amp;type=3
evo ovde se moze cuti kako zvuci tako da znas sta kupujes

Cvele
 draganpe, imam ja vabilicu za patke, drvenu, kupio sam je u Nisu prosle godine, odlicna je, sto je isprobano na terenu, postavio sam i sliku nje, samo ne znam dali na ovoj temi ili ,,Lov uz pomoc vabilica''. Ali sada trazim jednu za guske, valjda cu je nekad naci Smile

draganpe

Cvele kaže:
draganpe, imam ja vabilicu za patke, drvenu, kupio sam je u Nisu prosle godine, odlicna je, sto je isprobano na terenu, postavio sam i sliku nje, samo ne znam dali na ovoj temi ili ,,Lov uz pomoc vabilica''. Ali sada trazim jednu za guske, valjda cu je nekad naci Smile

Valjda ? Kod nas ce to sigurno ici teze. Preko sigurno lakse, mada i tu treba obratiti paznu na zvuk jer glogovnjaca i lisasta se ne oglasavaju isto, samiim tim jedna vabilica nije dovoljna.

alex

draganpe kaže:
i56.tinypic.com/30su885.jpg

i52.tinypic.com/2yxqihj.jpg

i55.tinypic.com/30csv4o.jpg

i53.tinypic.com/euq2jc.jpg

Ja koristim ove 4 i odlicne su. Postoji i peta ali ne znam gde mi je slika kao i neke koje su za guske.

uradite to korektno !
Srbijalov Admin Tim!

Bas su dobre
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

nidzamotocross

Cvele kaže:

Cvele ova treca je prvenstveno za krdze i zvizdare, jer ima zvizduci zvuk, e sad moze da proizvede i oglasavanje muzjaka gluvare, s tim sto taj zvuk nema toliki ucinak kao oglasavanje zenke... ;)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,032 posete www.srbijalov.com