Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Da li neko zna

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Da li neko zna
Jank
 Nema na čemu, ipak je u pitanju opruga, ako se dugo drži pun magacin municije, pa opruga dugo stoju u zadnjem ekstremno zategnutom položaju takve stvari su moguće, zamor materijala druže moj....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

I Jevtic
 pa cenis sta si mislio da cemo da ti kazemo kada imas samo jedan deo koi direktno utice na pomeranje metaka a to je opruga donosaca izvini mi smo samo hteli mali saljivo da objasnimo pozdravB)

canis aureus
 Hmmm zamor materijala ... godina proizvodnje ili i sam kvalitet materijala ...Hmmm
sjeftiću, preko pp-a ćemo se dogovoriti o eventualnoj saradnji iveli 3
(nema mesta ljutnji niti izvinjenjima jer uvek sam za šalu pa i na moj računOgovaranje ako je dobraOpameti se ...Grin)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS

canis aureus kaže:
Hmmm zamor materijala ... godina proizvodnje ili i sam kvalitet materijala ...Hmmm
sjeftiću, preko pp-a ćemo se dogovoriti o eventualnoj saradnji iveli 3
(nema mesta ljutnji niti izvinjenjima jer uvek sam za šalu pa i na moj računOgovaranje ako je dobraOpameti se ...Grin)
KO ZNA, AH, NIKO NIŠTA NEZNA , KRHKO JE ZNANJE, MOŽDA JE PAO TRAK ISTINE UME , A MOŽDA SU SANJE (D.Cesarić)Smeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus
 Cesariću, oli ti to reći da ...?!?Frown
Ma zna maestro sjeftic!!Yes samo neće da se previše ističeYes

Hmmm ili ti to nešto o mom krhkom znanju?!?Palica

Grin
Dim

DakiNS

canis aureus kaže:
Cesariću, oli ti to reći da ...?!?Frown
Ma zna maestro sjeftic!!Yes samo neće da se previše ističeYes

Hmmm ili ti to nešto o mom krhkom znanju?!?Palica

Grin
Nista zlonamerno jednostavno me naslov setio stihova, a nedaj boze da sam posumnjao u majstor Jeftica, a što se tebe tiče postupio si normalno samo glupan ne pita jer je uveren da sve znaB)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus
 Jaooo e, znao sam!!

(moguće je i da je opruga OK ali donosač metaka zaglavljuje pa ...Hmmm)Grin
Dim

Sniper Hunter
 Momci trudite se da ostanete u okviru teme !Pravila foruma dobro poznajete, nikakvi upisi na osnovu politicke ,verske i nacionalne netrpeljivosti se nece tolerisati!
Srbijalov Admin Tim!

Jank
 Ovo je tema "da li neko zna", pa ko pita ne skita, a za gluposti samo FIK.....mislim i gotovo....Angry

Sniper Hunter
 Tako je Jank a najgore je sto su svi stari clanovi foruma i znaju dobro pravila !

I Jevtic

Jank kaže:
Ovo je tema "da li neko zna", pa ko pita ne skita, a za gluposti samo FIK.....mislim i gotovo....Angry

imamo mi naseg mitra iz dubicaKalanjikov
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Jank

sjeftic kaže:

Jank kaže:

Ovo se traži, da nas malo razvedri i uveseli, a ti jevtiću, vidim da popravljaš puške ali nisam znao da popravljaš i kupaće....ROFL

I Jevtic

Jank kaže:

sjeftic kaže:

Jank kaže:

Ovo se traži, da nas malo razvedri i uveseli, a ti jevtiću, vidim da popravljaš puške ali nisam znao da popravljaš i kupaće....ROFL

to mi je uza specialnost i za to ne naplacujem nista

Momci Van teme,Nazad na temu
Srbijalov Admin Tim!

canis aureus

canis aureus kaže:

... kod Zastavinog lov.karabina M70, M85, M98 i sl gde je magacin za municiju takav kakav je ... e sad, ako se prilikom opaljenja metka i usled trzaja oružja tom prilikom ostala municija koja se nalazi u magacinu ošteti tj ošteti se meki vrh zrna(SP, RN i sl) zbog pomeranja metaka izazvanih trzajem gde municija udara o "zid" magacina i oštećuje se ...
Da li je opruga donosača metaka oslabila pa je to razlog ili je već nešto drugo??
Da li bi se zamenom te opruge otklonila mogućnost navedenog oštećenja?!
hvalaiveli 3

E tako sam ja to tamo pitao i zahvalio se unapred na odgovorima koji bi eventualno uticali na problematiku ...
I ... ma bilo je tu svega! Od "o plot" i "jedan u cev kao kipplauf" ... pa sve do super lepkaYes ZanimljivoConfused (Grin)
... i onda je naš kolega, drug i majstor uvek spreman da pomogne, SJEFTIC, "CityExpresom" iz KGa za BG mi poslao novu oprugu sa sve donosačem metaka NA POKLON(što znači bez novčane nadoknade za gumene amortizere, pocinkovane šrafove i sl), koja mi je danas stigla i koju sam brže bolje već zamenio! Za sad dobro "šljaka" a kad se pripuca, videćemosrbijalov Prilično je jača od zamenjene tako da mislim da je to TO!
Eto, iskoristio bih ovu priliku da se javno zahvalim našem kolegi SJEFTICu zbog učinjenog i da javno pohvalim vid kolegijalnosti i drugarstva ...
MAESTRO iveli 3
Dim

canis aureus
 PITANJE:
u slučaju dugotrajne upotrebe puške sa "paljenim finišem" ... kako obnoviti taj finiš kada vremenom izbledi?!
Čuo sam da može i da se radi ali i takođe da pojedini majstori to odrade "brenerom" pa ne potraje ni jednu čitavu sezonu!

Može li se "odraditi" a da bude dugotrajno??

hvalaiveli 3
Dim

danilop
 U Srbiji ne postoji niko ko će bezbedno da ti odradi reparaciju "paljenog finiša" (color case hardening). Ozbiljni puškari se neće prihvatiti ovog posla, osim ako imaju uslove (opremu: peći za kaljenje, kovačnicu i rokvel (brinel) tester poželjno) kao i znanje za profesionalnu termičku obradu. Sve ostalo je indijanska tehnika koja rezultuje oružjem opasnim po strelca i okolinu.

Proces nije težak ali zahteva veliko iskustvo, pogotovo što se ovim postupkom finišira sanduk (ili ram kod kratkog oružja) tako da svaka aplikacija toplote zahteva izuzetnu pažnju i veoma stručnu, to jest iskusnu osobu.

Problem je u tome što proces zahteva kontrolisano površinsko kaljenje, to jest karbonizaciju niskougljeničkog čelika (od koga se ranije, kada je ovaj proces bio popularan, oružje pravilo - sada je u modi visoko legirani čelik) uz dodavanje materija organskog porekla (ugljenisana koža i životinjske kosti u glavnom - mada ima raznih recepata, od kojih neki sadrže veoma opasne materije kao što je cijanid). Čak i tada, rezultat nije predvidiv i ne važi džaba za ovaj postupak da predstavlja više umetnost nego nauku. Uglavnom se radi o tajnim receptima koje puškarske radionice prenose sa kolena na koleno.

Ako se radi o vrednoj pušci, najbliža adresa gde bi nosio pušku sa paljenim finišom je Austrija ...

www.runniron.com/images/photo-pf13.gif

P.S.
Taj kasapin koji finišira sanduk brenerom treba da bude izbegavan u širokom luku - imaš samo jedan par očiju i samo deset prstiju ... ;)

rades
 Postovane kolege , posedujem TOZ 34 E preko 25 godina , do sada sam vise puta menjao opruge udaraca sa oprugama koje su rucno izradjivane.Posto mi je ponovo pukla opruga molim vas da mi pomognete i uputite me gde bih mogao nabaviti originalne. Hvala.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

I Jevtic

rades kaže:
Postovane kolege , posedujem TOZ 34 E preko 25 godina , do sada sam vise puta menjao opruge udaraca sa oprugama koje su rucno izradjivane.Posto mi je ponovo pukla opruga molim vas da mi pomognete i uputite me gde bih mogao nabaviti originalne. Hvala.

kolega veoma je tesko da se nadju originalne opruge ja jedino mogu da ti pomognem tako sto ti mogu ugraditi pravljene a kada ti puknu da menjamo dokle ne bude okej ali u sustini pravljene su sasvim okej pozdrav

najic
 Sjeftic Aplauz zaista lep gest za kolegu sa foruma

mpeca

canis aureus kaže:
Mis'im, da li neko zna Dim
... kod Zastavinog lov.karabina M70, M85, M98 i sl gde je magacin za municiju takav kakav je ... e sad, ako se prilikom opaljenja metka i usled trzaja oružja tom prilikom ostala municija koja se nalazi u magacinu ošteti tj ošteti se meki vrh zrna(SP, RN i sl) zbog pomeranja metaka izazvanih trzajem gde municija udara o "zid" magacina i oštećuje se ...
Da li je opruga donosača metaka oslabila pa je to razlog ili je već nešto drugo??
Da li bi se zamenom te opruge otklonila mogućnost navedenog oštećenja?!
hvalaiveli 3

To prijatelju moj tesko da ima veze sa oprugom.Prvi put cujem da se zbpg slabe opruge smaknu olovni vrhovi usled trzaja puske od jednog ispaljenog metka. Slaba opruga utice na druge probleme. Uzrok tvog problema su greske koje treba otkloniti a nije samo jedna u pitanju vec nekoliko. Nosi kod majstora!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Da li neko zna ??? ORUŽJE - SVAŠTARA 190 03.08.2024. 23:47
Da li neko zna... ORUŽJE - SVAŠTARA 73 03.09.2015. 22:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,472,543 posete www.srbijalov.com