Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
canis aureus
 Nisam ni pomislio da ikoga osuđuješ!!
Niti sam ja osuđivao!!-samo nisam ja za tako neštoConfused

Svako ima svoje mišljenje i svoj ukus!-ili što ti reče "svako ima nešto svoje"B)

dalibor
 Naravno. . . ja inace isto nisam za ic....ali imam dvogled i u njemu uzivam navece samo u posmatranju....B)
Hunting is a passion! Pas

Jastreb
 Moje lichno mishljenje je da je kiplauf tip oruzja, kome ne pristaje IC... on je klasika, elegancija, te chitava pricha treba da bude u istom fazonu.

IC bi vishe pristajao na neki poluautomat, sa sintetichkim kundakom...

Ne vezano za tip i nachin lova, vec estetiku

canis aureus
 ovo je onaj isti "nakinđureni"
Oi

canis aureus
 A tek ovaj komad!!?!Shock
iž18mh može i ovako da izgledaConfused

canis aureus
 Što bi neki rekli "ni R od ruskog"
Na ovakvom izgledu mogu i "najpoznatiji" da pozavide ovom Rusu!!
Zar ovo nije savršenstvo oružarstva?!Hmmm

dalibor
 Prelep je.....ali znas nas svako ima svoj ukus tako da mozda se nekome ne svidja, to je tvoja puska>? 
Hunting is a passion! Pas

Boban
 Dobar puskar moze po zelji da izmeni celokupni karabin,naravno po vasoj zelji.Ovaj je lepo odradjen,svaka cast majstoru.

canis aureus

dalibor kaže:
Prelep je.....ali znas nas svako ima svoj ukus tako da mozda se nekome ne svidja, to je tvoja puska>?

Kada sam je video, ucrtala mi se u mozak! Na prvi pogled!Confused
Puška nije mojaCry ali čim mi stigne odobrenje koje čekam(rekoše mi odmah po praznicima!?) kupujem 18ticu u 7,62x54R pa ću malo da poradim na njenom izgledu!-kao što Boban kaže dobar puškar može... e sad samo da odlučim kakav izgled će mi biti "najdostupniji" a majstora imamo dobrih to je sigurno!
-iako izgleda predivno sa "celim" potkundakom(štuc) polako odustajem od te ideje a zbog montiranja fara, koje je mnogo lakše na golu cev nego na potkundak jer bi morao možda i da ga bušim a što bi narušilo izgled... uh nemam pojmaShockConfused

I ovu sam našao na netu!, i sviđa mi se i ovako ne mnogo nalickana!
I radna i paradna!B)

nenadx
 Ma obavezno nalickana,kao ona sa dodatom plocicom na glavi.Naravno umereno,namenski motiv iz lova ili divljac sa srebrnim nitima.Na drvetu radi simetrije stilizovani brsljen(secesionisticki)eventualno riblja krljust na rukohvatu.Skinut mehanicki nisan.Ili jedno ili drugo,ne oba,cak i bez vodjica za remnik.Pa zapalis cigaru i krenes po sumi da ih lovis
Dobar pogodak

Cvele
 Ja znam dobrog majstora za gravuru u drvetu, ali me interesuje, dali neko zna majstora za gravuru na glavi puske, da se odradi neka patka ili fazan... ?! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

draza
 canisaureus druze mozeli malo veca slika od tog
kiplaufa (stuc) na pp ili mail . Videosam ga na izlozbi u originalu strasno je ruzan ali ovako sredjen netrba da se stidi nijednog nemackog kiplaufa

arsa
 Evo i mog ljubimca , ne tako mnogo sredjenog ali opet lepog na svoj nacin. Inace kalibar je 308 win. ( u to vreme kada sam ga kupio nije bio uvezen 243 Win.) ,veoma sam zadovoljan njime i lovim iskljucivo srndaca uz mogucnost da ovim kalibrom pucam bez problema i nekog veprica.

arsa
 Ili ovako

canis aureus
 canisaureus druze mozeli malo veca slika od tog
kiplaufa (stuc)

drazo druže
nemam veću sliku! Probao sam da je uveličam ali bude mutna! Voleo bih i zbog sebe da je imam i tebi bi je rado poslao i svima zainteresovanima!

ARSO fino drvo i lep radB)
-koliko je dugo koristiš?
-jel bilo problema sa izvlakačem?(pošto sam čuo da jedini delić koji otkazuje na 18ci je izvlakač a ostalo je sve super!)
-kakva je preciznost s obzirom da se radi o preciznom kalibru?(imao sam priliku da isprobam u kal.30-06 i 7,62x54R i obe su bile precizne)

arsa
 canisaureus koristim ga dve godine i jako sam zadovoljan njime. Sa izvlakacem nisam imao problema ali sam zato imao problem sa zatvaranjem karabina, naime nisam znao da se igla ne oslobadja dovoljno da moze izvrsiti opaljenje ukoliko se prilikom zatvaranja ne zabravi malo jace ili se poluga ispod branika okidaca kojom se otvara puska rukom ne vrati do kraja dole. Ovo je malo nerazumljivo ali mislim da shvatas o cemu se radi. Ja nisam to shvatio na vreme pa sam jednog jutra cetiri puta "skljocao" na srndaca i onda odustao pomislivsi da je pukla igla. Sto se tice preciznosti,veoma sam zadovoljan a na njemu je montiran Bushnell trophi 3-9x40 i to je to.

Cvele
 Arso, zasto kazes za po neko svinjce, ja mislim da je 308.Win. dobar kalibar za svinje, i da ce bez vecih problema oboriti i kapitalca ? Confused
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

arsa
 Ma znam ja Cvele druze da on moze to nego kod mene nema mnogo svinja pa sam zbog toga rekao" po neko". Inace 308 win. je ozbiljan kalibar i mislim da je jedan od "univerzalnih" (ako takvi postoje).

Boban
 Arso ,lepo odradjen kundak podkundak se nevidi bas najbolje ali je uskladjen.B)

canis aureus
 Arso drago mi je što vidim da si zadovoljan sa svojom "cevkom"Bravo 2
Nisam znao a ni do sad čuo za taj problem što si imao. Možda je razlog nerazrađenosti tj "nove" puškeHmmm
Pitao sam ujaka, vlasnika 18tice u kal. .30-06(3god), i nije imao takvo dešavanje! A ni ja sa onim što sam isprobao!
Kad stigne moja cevka obratiću pažnju na to dešavanje!!

Kalibar .308Win je sasvim dovoljan za uspešan odstrel DSB)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,928 posete www.srbijalov.com