Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Afrika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Afrika
Lovac1
 Mozambique

Lovac1
 Mozambique

Lovac1
 Mozambique

Lala
 Lovac 1, odlične slike! Bilo bi lepo kad bi napisao koje oružje se koristi u takvim lovovima, koji kalibri i tako neke detalje.
A 'hotel' i smeštaj (ako je to na slikama) su, vidi se odmah, extra Frown
Čistih 5 zvezdica, kakav Hayat ili Hollyday Inn, ovde si mogao i iz kolibe da gadjaš divljač, sa kreveta Grin
Mada, nisam siguran da bih imao petlju da se vrzmam po terenu sa gomilom klinaca koji nose AK47, a traže lovu...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac1
 Kad jednom dođeš na lice mjesta onda je gotovo, a neznaš točno detalje što te čeka.
Noću i danju smo imali oružanu pratnju, ali što je bitno ni njima nije za vjerovat.
Ja sam lovio sa 375 HH mag. i to je kalibar ispod kojega se ne puca na bivola. Ali po manjm kravama možeš i sa manjim cal. Vegetacija je bujna pošto je Zambezi blizu, pa je i otežano kretanje.
Ali uvjek idu 3 crna tragača napred i čiste prolaz, iza njih ide PH pa tek sam ja zadnji.
Spavali smo u kolibama ili kućicama , pakleno vruče i sparno i po danu i po noći.
Jedne noći nam se leopard šetao oko koliba gde smo spavali.

Lovac1

Lovac Stari kaže:
kile_
Zimbabve je malo nesiguran poslednjih godina zbog rasne i verske netrpeljivosti. Gomila belih farmera je likvidirana u poslednje vreme! Ne kazem da nije za lov, divljaci ima u izobilju ali koliko vidim vise Svabe idu u Namibiju,Keniju i Juzno Africku republiku. Mislim ne kosta nas nista da sanjamo malo e sada pitanje dali ce da dosanjamo za 50 rodjendan. Jeste da ce me kostati ali sam resio da povedem i gospodju, ako nista drugo za svaki slucaj. Mozda jurne neki Lav pa bolje nju neka smaze nego mene Grin.

Kad je zimbabve u pitanju prenjet ću iskustva dvojice prijatelja lovaca iz slavonije koji su lovili u toj divljoj državi.Svaki je imao paket od po
30 000 eura, gdja je bilo od bivola. leoparda , Krokija slona i svega drugog. Vratili su se sa bivolom, trag od slona nisu ni vidjeli a kamoli slona.
Tamo svako selo ima svog Komesara koji ti uzme reket. Njima su oteli pasoše i svu lovu i jedva se živi vratili kući. Mugabe je protjero sve bjelce, oni koji nisu išli milom dobili su metak. Tamo bjelačka glava vredi 10 pišljivih dolara.
Ima lovaca koji su prošli dobro , ali su rijetki kojima je Mugabe ostao u dobrom sječanju.
To je izazovna zemlja sa prekrasnim šumama i savanama i može se loviti bez žice , što u JARu i Namibiji baš nije slučaj.
Ako vodiš ženu sa sobom , mogu ti dati kontakt tel. od jednog prijatelja iz Pretorije koji ima svoju agenciju , On te preuzme i vodi te cele dana, na odvaja se od tebe. On je poljak i živi tamo 30 godina.

petar

Lovac1 kaže:

Lovac Stari kaže:
kile_
Zimbabve je malo nesiguran poslednjih godina zbog rasne i verske netrpeljivosti. Gomila belih farmera je likvidirana u poslednje vreme! Ne kazem da nije za lov, divljaci ima u izobilju ali koliko vidim vise Svabe idu u Namibiju,Keniju i Juzno Africku republiku. Mislim ne kosta nas nista da sanjamo malo e sada pitanje dali ce da dosanjamo za 50 rodjendan. Jeste da ce me kostati ali sam resio da povedem i gospodju, ako nista drugo za svaki slucaj. Mozda jurne neki Lav pa bolje nju neka smaze nego mene Grin.

Kad je zimbabve u pitanju prenjet ću iskustva dvojice prijatelja lovaca iz slavonije koji su lovili u toj divljoj državi.Svaki je imao paket od po
30 000 eura, gdja je bilo od bivola. leoparda , Krokija slona i svega drugog. Vratili su se sa bivolom, trag od slona nisu ni vidjeli a kamoli slona.
Tamo svako selo ima svog Komesara koji ti uzme reket. Njima su oteli pasoše i svu lovu i jedva se živi vratili kući. Mugabe je protjero sve bjelce, oni koji nisu išli milom dobili su metak. Tamo bjelačka glava vredi 10 pišljivih dolara.
Ima lovaca koji su prošli dobro , ali su rijetki kojima je Mugabe ostao u dobrom sječanju.
To je izazovna zemlja sa prekrasnim šumama i savanama i može se loviti bez žice , što u JARu i Namibiji baš nije slučaj.
Ako vodiš ženu sa sobom , mogu ti dati kontakt tel. od jednog prijatelja iz Pretorije koji ima svoju agenciju , On te preuzme i vodi te cele dana, na odvaja se od tebe. On je poljak i živi tamo 30 godina.

Nisam nikada lovio u zimbabveu niti znam nekoga ko jeste, ali sam citao dosta o tome i gledao puno emisija. Naime po tim emisijama se u zambiji i namibiji lovi mnogo bolje nego u zimbabveu, kazu da su tamo zbog siromastva mnogobrojne lovokradice koje love da bi se prehranili, jer nemaju sta da jedu. I kaze da je zbog lovokradje Kudu antilopa istrebljena u zimbabveu, a u zambiji i namibiji su vecinom ogradjena lovista u kojima mozes sve da lovis ako platis. Jer te zivotinje tamo se gaje da bi bile ubijane, nesto kao farma. Imaju npr povrsinu od 100-500 ha na kojima su ogradjeni samo lavovi i hrane ih mesom, kao u kavezima, dozivljaj lova je jako izvestacen. Ali ima i slucajeva da su ta ogradjena lovista ili kao bih ja nazvo koncentracioni logori za zivotinje imaju dobru stranu. To je primer nosoroga koji bi u namibiji bio istrebljen da ga lovci nisu stavili u ta lovista pod ogradom i spasili od istrebljenja, naravno spasili su ga samo da bi mogli da ga love. To sto sam napisao se sve kaze u toj emisiji, nista nisam izmislio...Smile

pozdrav

Cvele
 Lovac1, sta si odstreljivao u Africi? I jer si uspeo da preneses trofeje do svoje zemlje... ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

SUMO
 Afrika. Veciti izazov.
Lepi lovovi, prica u beskrak.
I bre Nenade, ali je ovaj cika S bio mlad i mrsav u Bocvani......

Ja dodjoh nedavno iz Juzne Afrike. Lovilo se blizu granice sa Bocvanom.
pozzz

DakiNS
 Sumo brate s tobom više ne divanim samo mi praviš frku i budiš zavist a nikad Afriku sem na TV videti neću. Velika čestitka
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

SUMO
 Ja rek`o da ti pravim zazubice, kao ovom macanu..... Smile

DakiNS
 Za inat neću da ti odgovorimSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

SUMO

DakiNS kaže:
Za inat neću da ti odgovorimSmeko

nemoj, ni vecih se nisam plasioBye

Cvele
 Vlado, svaka cast, skidam kapu! Daj opisi nam malo kako je bilo, sta si lovio, cime i sve to, verujem da bi' svi rado citali! Osmeh Grin

kelt
 kuku SUMOFrown, sreca tvoja da tamo iza tebe nije bio neki bik, pa da te pocese rogicima po prslukuGrin
B)jel to bio beli nosorog
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

slavaplana
 Cik stani ispred LALE ovako?????????

beauceron
 Cestitke Sumo dobar oriks evo jednog mog
www.shrani.si/f/16/KG/5oO6QSQ/1/dsc04198.jpg

Podunavac
 Svaka čast kolega Bauceron. Sa koliko metara si ga pogodio i koliko je otišao sa mesta nastrela?
Tri prsta 2Kolce

beauceron

Podunavac kaže:
Svaka čast kolega Bauceron. Sa koliko metara si ga pogodio i koliko je otišao sa mesta nastrela?

Pucao sam na 25 metara a isao je oko 50 metara malo sam vec zaboravio,moram iduce godine ponovitiSmile

Cvele
 Dajte opisite nam malo te lovove... nemojte sve da zadrzavate za sebe Cry Angry Grin

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,441,202 posete www.srbijalov.com