Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vojno oruzje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vojno oruzje
petar
 Eto, sta je tu je, ima izuzetaka...B)
Just like old times!

eclipse4

aca81 kaže:
Nikad nisam odvajao zatvarac od karabina ali prosle godiNE sto zbog ciscenja sto zbog zakona resio sam da budem ispravan u svakom pogledu i tako ja uvece spremim pusku za sutrasnji lov i odvojim zatvarac ali posto nemam naviku da ga nosim odvojeno zaboravio sam ga kuci pa sam ceo dan nosio pusku bez zatvaraca ali sam morao da cutim da me ne bi zezali,dal nosio pusku ili drvo bilo je isto tog dana,ipak su primetili i jos me zezaju kad se sete...POZ

dobar si,ja sam prosao jos gore!
tog lepog popodneva smo krenuli na srndaca i na rastavnoj tacki ja izvadim pljosku da nazdravimo,moj komsija i nerazdvojni drug,prekrsti se,otvori,namenio svom pokojnom dedi koji je bio isto lovac i iskreno,on nas je i uvukao u ovaj lov,zatim kako dolikuje malo prosuo dole,potego i kako potego tako i ispljunuo......sta se zapravo desilo,mojoj zeni je bilo do zajebancije pa mi prosula rakiju i metnula mi vodu.....ima li vece bruke i sramote od toga??? hehehehe......

Podunavac
 Lično nemam ništa protiv M 48 ako je prepravljena i uređena kako treba. Jedno vreme sam i ja imao takvu. Cev istokarena da nema prelaze i ponovo brunirana , skinuti vojni nišani i stavljeni lovački, ručica zatvarača pomotana prema dole i malo nazad, nov kundak od orahovine sa amortizerom, švenk montaža i optika. Puška da ti pamet stane. Ali avaj. Uvodnik iz sanduka u ležište cevi je predviđen za vojnu šiljatu municiju. Loše je ubacivala i Igman 9,7 gr koja je relativno šiljasta, a tek PPU 12,7 gr katasrofa. O tome bi svako trebao da vodi računa kada kupuje vojnu pušku za potrebe lova. Ista je stvar i sa PASP M 76 koju sad Zastava proizvodi pod imenom LKP M 76.

Jank
 Pravo da vam kažem, nemam Sošku oružje mi je........ gde bi bilo u regalu, radi svake sigurnosti zatvarač sam skinuo i stoji sasvim na drugom mestu....sreća još nisam zaboravan pa ga lako nađem kada mi zatreba....U svakom slučaju iz bezbednosnih razloga sasvim je OK da ZATRARAČ bude dalje od karabina....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Dare_Makedonija
 Prosle nedelje sam ispalio par metaka iz M48 na streliste i bila je dobra. Malo je veci trzaj ali to je to. Inace hteo bih i ja da nabavim jednu vakvu puskicu

Zlocko
 http://pookieweb....ugo_ak.jpg Zanima me dali ovo oruzije moze da se koristi za lov?

stojkuki
 Kalibar?

Kile_
 sta je to m76 ili dragunov?
po meni nije za lov,cak i ako kalibar odgovara
Samo 300 i 4x4

Zlocko
 Ne dragunov,bas taj m76...
Meni se svidja to oruzije...
A takodje me i zanima dali moraju da se vrse neke izmene na njemu,ili moze u svom originalnom stanju da ostane,a ipak da se koristi za lov ? Grin

Zlocko
 Daj pomagajte ljudi.....
Kalibar 8x57

arli
 Sve zavisi koliko si dobar sa ljudima iz SUPa. Mada bi trebalo da skineš skrivač plamena-razbijač zvuka.Izbiješ 2 čivije i odviješ ga... Mislim da ti je ta puška mnogo militari za lov!Sad

DakiNS

marko m kaže:
Daj pomagajte ljudi.....
Kalibar 8x57

Ima ih u originalnoj verziji registrovanih kao lovački karabin a video sa i u kalibru 7,62x39 isto registrovanu kao lovačko oružije, mene jako podseća na rat , i nanosao sam je se tako da mi se baš i ne dopada, mnogo je lepši vitki lovački karabin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Može da se koristi. Čak je i Zastava prodavala jedno vreme ovakve nedorađene PASP pod lovačke puške. Razbijač plamena ne mora da se skida, jer na njega nije moguće postavljanje i ispaljivanje tromblonskih mina, a u zakonu nigde ne stoji da lovačka puška ne sme da ima razbijač plamena, kompenzator odskočnog ugla ili gasnu kočnicu. Postavlja se drugo pitanje: dali okvir mora da se reducira na 5 metaka? Još jedan problem ima kod ove puške. Kad se poluga kočnice postavi između položaja zakočeno i otkočeno PASP M76 može da puca rafalno. Kod modela iz Zastave koji su prodavani civilima kao lovački ovo je onemogućeno, ali kod vojnih modela koji su legalizovani mislim da moraju kod puškara da se ovo doradi.
Međutim potpuno se slažem sa Dakijem. Ovo nije lovačka nego vojnička puška. Ima mnogo lepših PA lovačkih pušaka.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS

marko m kaže:
http://pookieweb....ugo_ak.jpg Zanima me dali ovo oruzije moze da se koristi za lov?

Kolega , nije ti ovo za lov , ima mnogo boljih resenja .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

stojkuki
 Nemoj druze, jes da je lovacki kalibar, ali nije to za lov osim ako neces da lovis ljude. Ipak je to kalasnjikov.
Koliko god da je jeftina treba zaista da razmisljas o tome sta nosis a to ipak nije lovacki karabin.

vlada lovac
 Moze se fino koristiti za pucanje u metu, dosta ljudi je upravo za to koristi, mada se ne moze pohvaliti nekom preteranom preciznoscu, lepo radi sa municijom koja joj je namenjena i lako dostupna, dok lovacki metak ume bas dobro da zagrebe i deformise mu meki vrh. Za lov tU.a ja ne bih, mada sam imao prilike da sretnem par lovaca koji je koriste za lov divljih svinja pogonom, stvar ukusa

canis aureus
 ... za ono zašta je namenjena je ODLIČNA ali za lovSad
Kako Vlada reče, uglavnom svu municiju sa SP zrnima "slabo guta", oštećuje meki vrh prilikom uvođenja metka u cev i samim tim veoma narušava preciznost i grupisanje pogodaka na meti pa čak dovodi do čestih zastoja prilikom uvođenja metka. A sa FMJ zrnima u lovHmmm... No no no
Video sam mnoštvo prepravki na M76 kako bi izgledala kao lovački karabin i ... nije to to!! Robusno, glomazno ... previše "vojno"Frown
Ne može pita od svega i svačega a da bude ukusnaConfused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Zlocko
 Znaci nista od Toga....Sad U svakom slucaju poslusacu savete...Smile

stojkuki
 Dace bog hoces ...

DESPERADOS
 Mozda ce ova lepa i dobra snajperica da zavrsi kod mene .
Nazalost pravi se samo u 308W , mada sam ja hteo .338 lapua ali sta je tu je ...

www.zastava-arms.rs/cms/assets/images/nvo/snajperi/M07/SPM07.jpg
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,581 posete www.srbijalov.com