Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Varaličarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Varaličarenje
Nemanja Djurovic

Sniper Hunter kaže:
Bravo nemanja lep ulov daj malo podataka koja je reka u pitanju?

Drzava:Crna Gora
Grad: Danilovgrad nadomak podgorice
Rijeka:Zeta(formira se u Niksicu zatim se uliva u moracu pa moraca u bojanu pa bojana u skadarsko jezero,inace dosta bogata ribom ne kao prije 20 god jer je krivolov tolko zastupljen da nemozete vjerovat obicno ima skobalja pastrmke i sitne ribe,ima i ljegulje ako znate sta je to?

Cvele
 Ljegulja ili jegulja ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Nemanja Djurovic
 bijelo ili belo? Smile

sala naravno sve jedno uglavnom znas nasta se misli

Cvele
 Znam, uhvatio sam na Dunavu jedan primerak jegulje kada sam bio na pecanju smudja tehnikom ,,povlacenje'' ili ,,muvanje''. Bacio sam malo stap na cek, posto me je zabolela ruka, i kad eto ti udarca, bije kao blesava, ja joj odgovorim kontrom, nisam ni mislio da je jegulja, reko' to je smudj, kad je dosla do povrsine, i proviri ,,zmijska'' glava iz koje viri moja struna bilo mi je malo cudno. Jos je bio i mrak pa se ne vidi bas najbolje... Srecom bio je jos jedan ribolovac pored mene i mog oca tu koji je znao kako da postupi s' njom, uhvatio je strunu i ubacio u camac iznad kofe, i samo otresao u kofu. Cudio sam se kako to da tako lako pukne struna 0.40mm, kad mi je on ispricao da ona ima otrovnu krv, i da ne sme da se dodiruje rukama... naravno vezao sam drugu udicu i nastavio dalje s' pecanjem.... toliko o tome! Grin

Nemanja Djurovic

Cvele kaže:
Znam, uhvatio sam na Dunavu jedan primerak jegulje kada sam bio na pecanju smudja tehnikom ,,povlacenje'' ili ,,muvanje''. Bacio sam malo stap na cek, posto me je zabolela ruka, i kad eto ti udarca, bije kao blesava, ja joj odgovorim kontrom, nisam ni mislio da je jegulja, reko' to je smudj, kad je dosla do povrsine, i proviri ,,zmijska'' glava iz koje viri moja struna bilo mi je malo cudno. Jos je bio i mrak pa se ne vidi bas najbolje... Srecom bio je jos jedan ribolovac pored mene i mog oca tu koji je znao kako da postupi s' njom, uhvatio je strunu i ubacio u camac iznad kofe, i samo otresao u kofu. Cudio sam se kako to da tako lako pukne struna 0.40mm, kad mi je on ispricao da ona ima otrovnu krv, i da ne sme da se dodiruje rukama... naravno vezao sam drugu udicu i nastavio dalje s' pecanjem.... toliko o tome! Grin

otrovnu krv......jojjjjjjjjjjj
xaxaxaxaax mozda....xaxaxaaxSmile
obicno kad zagrize zagrze i ona od 300g zalupa kao luda nama vecinom proguta udicu pa moramo da kidam i vezemo novu,cim je ulovimo odma joj kidamo glavu jer moze da ujede ako je velika ako je mala onda samo joj zabodemo noz na pocetak kicme da se smiri,jegulja bez glave se mrda i po 5 sati

Nemanja Djurovic
 meso od jegulje je pravi delikates masno ali bas dbr Ukusno
inace mi je lovimo na cekanje ljeti i zimi vese ljeti po mraku na strunu 0.30 veliku udicu i mamac glista,lovi se jos i na parnice na sitnu ribicu koju zovemo sara

Lala
 Tačno je, jegulja ima otrovnu krv. Pošto su glavni krvni sudovi oni u glavi, oko škrga, preporučuje se obavezno odsecanje glave.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 Otrovna nego sta.Iskuvavanjem na preko 58 stepeni se gubi toksicnost.Treba paziti da nedodje i u dodir sa sluzokozom oka.U Dunavu i nekim pritokama se ranije cesce hvatala
Dobar pogodak

Nemanja Djurovic
 E izvinjavam se onda.Nisam znao da ima otrovnu krv mi joj vecinom odsecemo glavu i odmah je cistimo....

Cvele
 Pa eto, znam da ima... ;)

Sniper Hunter
 Lovac 74 na gostovanju u CH i zajednicki dan na pecanju u Italiji rezultati
i56.tinypic.com/2e651r4.jpg
i56.tinypic.com/anm2pd.jpg
i53.tinypic.com/wrki0g.jpg
i55.tinypic.com/2566zgj.jpg
i53.tinypic.com/9h5g9h.jpg
i52.tinypic.com/2efninm.jpg
Jezero u Italiji puno pastrmke

nenadx
 Al ih pobiste.Bravo 2
Dobar pogodak

Nemanja Djurovic
 svaka cast,prekrasni primjerci

Sniper Hunter
 Hvala kolegeSmile

DakiNS
 Lako je uloviti ribu tamo gde je ima i gde se redovno poribljava. Kod nas u NS pre neku godinu novogodišnja emisija kao tradicionalno spaljivanje mreža na obali Dunava, a u pozadini dva ribara razapela mrežu i vuku čamcima što je zabranjeno. Imam na Ribarcu splav , nekada sam sa splava mogao upecati skoro sve vrste riba koliko je potrebno recimo za jedan ručak,trava je rasla skroz uz obalu , bilo je lokvanja koji su prekrasno cvetali. Sada nema skoro ni kauglera trave samo na obali a Matijević kupio Ribarac i pustio kanalizaciju u dunavac. Retko idem do splava a sve ređe i pecam pošto od nobelovaca i tesli ne možeš doći na red, profesionalni ribari su posebna priča uvek im na usnama vidiš psovku u smislu vi se dosađujete a ja od toga živim, dok krivolovci noću sa bar 10- 20 mreža ispregrađuju dunavac, sutradan su normalno sa ribočuvarima u kafani dele plen

Podunavac
 Lov ribe na varalicu ili blinkerisanje kako se kaže u Slavoniji, je i moj omiljeni način ribolova. Naj češće lovim Štuku i Bandara (Grgeča). Evo nekih starijih slika sa lepim ulovom.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 I još jedna.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Lepi trofeji kolega Podunavac a i lep nacin pecanja na varalicu ja veceras izvara jednu na mepsa3 sa promenjenom udicom stavio sam manju udicu jer kalfe imaju manja usta od potocne
i55.tinypic.com/2pzbe5s.jpg

Podunavac
 Meps Aglia, broj 3, beli mi je bio omiljena varalica godinama. Na svaki sam vezao malo crvene vune na udicu i štuke su na njega išle kao lude. Leptir može lepo da se vodi i kroz plićak a 3-ojka je taman i po težini, može da se daleko izbaci a lepo se kontroliše. Imao sam lepih primeraka štuke, ali sam se retko kada setio aparata. Naj veća je bila preko 8 kila. A kod mene su odlični tereni video sam ulove i po 12 kila, prave ajkule.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Sa 0,16 strunom ide 3-ojka ko metak a sto kazes da se vodi i po plicaku je super a ako hoces dublje samo ulaganis i brzo propada i ja nisam slikao puno ranije ali u zadnih 5-6g slikam puno pgotovu od kad izasli telefoni sa kamerom daju super slike ova je slikana telefonom jbg telefon 12 mega kao canon samo nije za dalje a za sve do 10m je super jedina zeiss optika koju imamGrin

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,081,516 posete www.srbijalov.com