Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Revolver

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Revolver
petar
 Super izgleda nemeza...B)
Just like old times!

Sniper Hunter
 Lepo nema sta i koja je cena ovako odradjenog kolega nemeza?

nemeza
 Koliko je meni poznato komisija za procenu oružja iz NAOSA procenila ga je na 5.000,00 eura inače revolver je vlaništvo Topoljskog.

Cvele
 Ovaj Topoljski bas voli ove mecke Smile Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

canis aureus
 Nikako da stignem na ovoj temi da "dam doprinos"
Još kao dečak uz kaubojce ... ma revolver čim odrastem- odluka je pala!
Prvi bejaše(a šta drugo) "kragujevački kolt" .357Mag sa cevkom od 4inchaShock toliko problema, kvarova, zastojaShock i muke i popravki ... ma otišao je bud'zašta, samo što dalje!
Zamenio ga je "slavni" Colt Phyton .357Mag sa cevkom od 4 incha;)
pravo zadovoljstvo u odnosu na prvoga! Po svim pitanjima!!(funkcionalnost, kvalitet, "mehanika", sila okidanja, završna obrada, težina, dizajn, ...) ...
Bio je dobar ali zamenio ga je Smith & Wesson Mod.27 .357Mag 6inchaGrin
dokazao je zašto je S&W No.1
preeeciiznoost ShockB)... ali nošenje ... jedino remnik pa preko leđaSmeko
... i poslednjih 10tak godina kao jedino oružje te vrste u arsenalu drži čvrsto svoju poziciju Smith & Wesson Mod.64-3 .38Special 4inchaB)
Sa moje strane samo pohvale!!
Kalibar(.38Spec) je mnogo mekši od .357Mag i pravo je zadovoljstvo koristiti ga na strelištu uz puno više ispucanih serija! Iz svih ovih 357ca može da se koristi .38ca ali ovo je samo 38ca i to je to ...
Kvalitetno oružje! Robusno, čvrsto i jako tako da bez ikakvih problema izdržava i punjenja +P pa tako da ako zatreba išta jače od .38Special tu je .38Special +P(ima ga al neće i da trebaConfused)
I pored fiksnih nišana koji mi nisu ulivali nikakvo poverenje, posle mnoštva ispucanih raznih elaboracija, konstrukcija i težina zrna mogu da tvrdim da je izuzetno precizno oružje!!!! Najbolja grupa pogodaka mi je iznosila 94 kruga/10metaka na 25m a uglavnom su grupe oko 90krugova, sa municijom LRN(lead round nose) težine 10,25g
...
ma ovo je taj Stainless SteelYes
canis aureus priložio:
a_46.jpg

Sniper Hunter
 Lepo ,lepoB)

rk

nemeza kaže:
Koliko je meni poznato komisija za procenu oružja iz NAOSA procenila ga je na 5.000,00 eura inače revolver je vlaništvo Topoljskog.

Voleo bih da znam ko ce da da samo ovu sumu za ovaj revolver inace nije mi jasno sta tacno kosta 5000e ,gravura,osnovni model ili sta.....

Podunavac
 Na slikama se lepo vidi da je dorađen udarač, nišani, cev i korice. Gravaura i dorade vrede tih 5000 (po proceni NAOS-a), pošto sam revolver vredi 100 evra. Lično mislim da je bilo šteta vremena i talenta da se ovako lepo uradi tako loš revover kao što je Zastava M 83. Trebalo je ipak nabaviti bolji revolver za ovakvo sređivanje.
A tu sumu će retko ko da izdvoji i za bolji revolver od ovoga.

nemeza
 U vreme kad je ovaj revolver rađen bio je jedini revolver koji se mogo kupiti u našim prodavnicama. Podunavac slažem se sa tobom iako revolver nije na prodaju. Mogu da se složim da je najveća štete za uloženo vreme (zamisli ovakav ili sličan rad na Coltu,S&W...), ali i za cev možda niste obratili pažnju, koliko znam samo su tri takve cevi otkovane u CZ u Kragujevcu a samo je ova ugledala svetlos dana van fabrike. Nahnadno smo pokušali da pronađemo i otkupimo i ostale dve ali bezuspešno.

vlada lovac
 Na slikama se ne vidi baš naj bolje, spoljašnji izgled cevi je kvadratičnog oblika, naknadno ugradjena u Zastavi

nemeza
 vlada lovac u pravu si cev je spolja pravougaonog oblika i naknadno je ugrađena, mislim da si ti taj revolver video uživo.

Podunavac
 Video sam da je cev rađena i naveo gore na popisu prerada, mada nisam znao da je rađena u Zastavi. Ima li kakve razlike i u materijalu i žlebovima i koraku ili je razlika samo estetskog tipa iz vana? Da lj je nešto rađeno i na unutrašnjem mehanizmu za okidanje i oprugama?

nemeza
 Podunavac znam da su rađene sve tri cevi po narudžbini za tri naša generala koja su igrom slučaja "penzionisana" pre nego su ih podigli slučajno smo za njih saznali od našeg prijatelja koji je u to vreme tamo "radio", tu jednu je Pera izvuko samo on zna kako i preko koga. Jedini podatak koji smo dobili što se tiče materijala je da bolji nema u Zastavi a žlebovi i korak je isti. Na mehanizmu je radio Pera šta neznam (kaže da je izbacio sve što je višak) ali ima mnogo mekše.

nemeza
 Okidanje.

rk
 Video sam i ja pistolj u novom sadu na njihovom standu (NAOS-a)
samo i dalje tvrdim da je procena ne realna,to sto u tri cevi iskovane ne znaci da je zbog toga postao od jednom 20-50x skuplji.
Da je sve to uradjeno na nekom S&W ,Coltu i to da je uradjeno u cast neke posebne licnosti generala,politicara,.... ili nekog dogadjaja mozda bi dostigao neku tako veliku sumu.
Ovde se radi o jednom od losijih revolvera u opste, na kome je promenjena cev i neko ga je gravirao. sve zajedno mislim da je procena ne realna.
Verujem da vlasniku taj revoler vredi mogo vise od bilo koje procenjen sume.
Pre nekog vremena ste imali u oglasima Korth isto unikatno radjen za njegovog vlasnik pa nije nikako moga da postine ni njegovu katalosku vrednost.

nemeza
 "Pre nekog vremena ste imali u oglasima Korth isto unikatno radjen za njegovog vlasnik pa nije nikako moga da postine ni njegovu katalosku vrednost."
Ovo što si naveo je veći problem kod nas nego dali je nešto realno ili nerealno procenjeno. Pozdrav.

Podunavac
 Neki se komadi oružja ni ne gledaju kao oružje, nego kao umetničko delo. Tako vrhunski ukrašeni primerci oružja obično nikada ne ispale ni metka, nego stoje u luksuznim kutijama ili pod staklom. Kada se uzimaju u ruke nose se rukavice i posle pregledanja obavezno prebrišu. Ovo je nešto slično, premda se slažem da je bio loš izbor modela. Ali kolege Nemeza je pojasnio da u vreme kada je rađen kod nas nije bilo moguće nabaviti bolji.

rk
 Ne sporim da neka oruzja imaju i pored upotrebne vrednosti i neku da kazemo umetnicku vrednost ali mislim,ovaj pistolj to nema on moze da ima vrednosr za svog vlasnika i to je to.

"Sto se grbo rodi vrijeme ne ispravi" ,moglo bi da se primeni u ovom nasem slucaju.

Kad se daje procena potrebno je posebno naglasiti o sta se sve procenjuje zato i kazem da mi nije jasno kako su dosli do te cene .
Da li su vrednovali rad po kojoj ceni ,cinjenicu da su napravljene tri cevi.

U pravu si nemeza kada kazes da je veci problem ovo kod nas,nego da li je realno nesto procenjeno ali tu i jeste problem posto su oni procenu pravili kod nas znajuci kakve su cene na nasem trzistu kako samog oruzja tako i graviranja tako i rada zastavinih oruzara....

hercegovac
 Evo da osvježim temu. Moj revolver S&W 686PLUS, cijev 3 inča, kapacitt 7 metaka.
hercegovac priložio:
19052011185.jpg

hercegovac
 Desna strana
hercegovac priložio:
19052011186.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,472,526 posete www.srbijalov.com