Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 7x57R

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
7x57R
MMilos
 J a sam imao problema sa starim igmanom...nisam mogao da otvorim zatvarač bez dobrog šamaranja.
A za stari PPU imam samo reči hvale...doduše ispucao sam svega par komada...pa i nisam merodavan. ;)

klaja
 Meni se još dešavalo da nemogu prelomiti pusku jer se čaura raširi tj.nabubri pa najviše trpe izvlakači.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

nenad_franc

klaja kaže:
Franc..jedan mali savet. Ako možeš kupi bilo koju municiju a tu staru koju dobijaš uz pušku batali,ovo ti govorim iz ličnog iskustva. Pucao sam pre par dana iz 7x65R,stara ppu municija i desilo se da je posle opaljenja došlo do takve velike temperature na dnu čaure da je pomodrila i ostavila mali ožiljak na glavi puške . Znači poludeo sam. Tako da ću uništiti oko 40kom a i ppu gledat cu da izbegavam. Slično se desilo i kolegi Mb-bb kad smo upucavali njegov karabin. Čaura je pukla od kapisle prema vrhu u dužini oko dva cm. Posle opaljenja gasovi su izbili kroz zatvarač i otišli mu po očima i licu. Na svu sreću nije bilo težih povreda. Da napomene da je Mb levak pa mu zatvarač bliže licu nego dešnjacima . Od tada imam loše mišljenje o ppu a pogotovo još posle moga slučaja.

ma ja sam tu staru ispucao(od 11,2gr) ostalo mi je samo od 9gr i od raznih proizvodjaca po par komada, pa ce oni ostati u kolekciji... e sad bih uzeo jedan od ovih dva od ppu( jbg nema se za drugoConfused ), ali bih voleo da znam kako se grom pokazao u pogonu i da li je bolje da uzmem njega umesto SP...

mb-bb

klaja kaže:
Franc..jedan mali savet. Ako možeš kupi bilo koju municiju a tu staru koju dobijaš uz pušku batali,ovo ti govorim iz ličnog iskustva. Pucao sam pre par dana iz 7x65R,stara ppu municija i desilo se da je posle opaljenja došlo do takve velike temperature na dnu čaure da je pomodrila i ostavila mali ožiljak na glavi puške . Znači poludeo sam. Tako da ću uništiti oko 40kom a i ppu gledat cu da izbegavam. Slično se desilo i kolegi Mb-bb kad smo upucavali njegov karabin. Čaura je pukla od kapisle prema vrhu u dužini oko dva cm. Posle opaljenja gasovi su izbili kroz zatvarač i otišli mu po očima i licu. Na svu sreću nije bilo težih povreda. Da napomene da je Mb levakpa mu zatvarač bliže licu nego dešnjacima . Od tada imam loše mišljenje o ppu a pogotovo još posle moga slučaja.

samo da ja napomenem da kolega Mb nije levak nego levoruk covjek...KissStari
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Cadara
 Igman izbegavaj u širokom luku u kalibru 7X57R a moj ti je savet i u drugim, dešava se u najvećem broju slučajeva laganje metka, i drugi problemi deformacija čaure posle opaljenja (ako uopšte i opali), ni za džabe mi netreba.
Što se tiče PPU-a ja imam relativno dobra iskustva sa ovom municijom, doduše nisam pucao staru već uglavnom novu (3-4 godine zalihe ). Koristim uglavnom SP 11,2gr i ova municija je za ovaj kalibar sasvim dobra za sve situacije. Grom sam probao kupio sam jednu kutiju nešto dao drugarima da probaju. Meni je Grom nosio skoro isto kao 11,2gr SP i nisam morao da prepucavam pušku što je dobro, i nemora da znači za druge serije, čak mi je grom nosio možda 0,5cm-1cm niže na 50m u odnosu na SP i nisam ništa dirao.
Što se tiče efikasnosti nisam još dovoljno istestirao Grom da bi neki konačan zaključak dao, moj kolega je sada uzeo nabavku 60 komada i uzeo sve groma ima tatru 7X57R/16 pa ćemo videti kakve rezultate će imati. Kod mene se uglavnom puca na svinju do nekih 50-60m i jako retko dalje tako da mi je SP za to sasvim OK.

klaja
 Ja opet sa starim igmanom bio prezadovoljan u kalibru 308win.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

canis aureus
 7x57R ... i kravu junicu potepa Selja
canis aureus priložio:
7x57r.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DOK
 Ma jesi'l siguran, prije će biti da je on nju "devetakom" onako izbliza ....... Smeko
Dosta mojih kolega iz grupe ima neku od kombinovanih u ovom kalibru e sad čiju municiju koriste to je individualno ali neki su se dobro nalovili sa njima.

nidzamotocross
 Tri prsta 2 Selja

www.dodaj.rs/f/3Y/7q/1T4ZGum7/114070518713989362482442.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

canis aureus
 Na ovu krizu i nemaštinu ... PPU Grom se pokazao kao vrlo vrloo koristan i efikasan na terenu(u lovu) u ovom kalibru ...
4kom ZH i jedna Kozlica su sa Gromom davale podjednake grupe pogodaka(sa optiĆkim, sedeći i sa naslona) na 100m oko 5-6cm, što je solidna preciznos' za kombinirke
Dim

velja
 dva moja drugara koriste zh komb.jedna je 16/7x57r,druga je 12/7x57r...jedan koristi hirtenberg municiju,drugi ppu puske su prilicno precizne,i imali su dobrih odstrela ds...ali je zimus jednom od njih vepar odneo dva pogotka ppu sp+silver havk...daljina je bila oko 50-ak metara..na pusci je bila montirana red dot norconia.i mislim da je ona bila krivac za los pogodak
8x57jsStari

223rem
 Ja od kako sam probao normu oryx i rws id clasic vise ne menjam.Mada cini mi se da je rws u manjoj prednosti mozda zbog vece tezine od 11.5gr.

canis aureus
 ... i Orix i ID Odobreno
sa ID(TIG) sam dosta lovio i imam samo reči hvale, doduše u 8x57JS ... takođe ga jedan kolega koristi u 7x57R i ne menja ga nikako, probao je dosta toga i pošto najviše lovi DS po njegovom mišljenju i iskustvu ID se najbolje pokazao ... a i njegova ZH kao da je pravljena za to zrno koliko ga dobro/precizno nosi Yes
Zbog krize i nemaštine sam spomen'o GROMa koji je jeftin a dosta solidno rešenje Confused
Dim

nenad_franc

canis aureus kaže:
... i Orix i ID Odobreno
sa ID(TIG) sam dosta lovio i imam samo reči hvale, doduše u 8x57JS ... takođe ga jedan kolega koristi u 7x57R i ne menja ga nikako, probao je dosta toga i pošto najviše lovi DS po njegovom mišljenju i iskustvu ID se najbolje pokazao ... a i njegova ZH kao da je pravljena za to zrno koliko ga dobro/precizno nosi Yes
Zbog krize i nemaštine sam spomen'o GROMa koji je jeftin a dosta solidno rešenje Confused

mislis da je pametnije da uzmem groma, nego SP od 11,2gr? lovio bih svinje sa ceke i pogonom...

nidzamotocross
 RWS Dim

www.dodaj.rs/f/3A/iD/2QCnxByq/59926a47a156a7b9a40e1928.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

223rem
 Canis i moja zh nosi dosta dobro ID od 11.5 i bolje nosi ova teza zrna.Ja sam svoju upucao sa ppu sp 11.2 gr i ID mi je nosila skoro isto da nije bilo potrebe korigovati nesto.Tako da sam ja prezadovoljan jer mogu koristiti dve vrste municije bez upucavanja.Sto se tice norme na 100m nju nosi za 2cm vise od ova dva pomenuta.

Cadara
 Koja je Cijena ID (RWS) ?
Ja u moju ZH sada koristim PPU SP 11,2gr. On sasvim zadovoljava. Pre dve godine sam imao RWS H-mantel 11,2gr, izuzetno precizna, bez prepucavanja odgovara upucanosti PPU 11,2, a na svinjama do 120m sam imao sve izlazne rane sem na jednom vepru kojega sam pucao na 20m udaljenosti.

223rem
 Pre dve godine bio je oko 2.5e metak.Sad gledam na frankonijin sajt kutija 65e sto je i malo skuplje nego ranije.Inace kod nas kada predje carine i sve ti porezi mora biti malo skuplje.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,410 posete www.srbijalov.com