Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Benelli Argo ili Browning Bar u Kalibru 30-06

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Benelli Argo ili Browning Bar u Kalibru 30-06
nemeza
 Uz svo dužno poštovanje Srbijalov Admin timu ali kakvo pitanje takav odgovor, u rubrici za predstavljanje se kolega predstavio kao "specijalac", a ovakva pitanja...

DakiNS
 Nemeza itanjetemu predstavljanjeGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac

duktor kaže:
zdravo svima. Juce sam uzeo nov argo 30- 06 i posto sam pocetnik zamolio bih vas poiskusni da mi kazete na kolko metara dalina smejem da pucam na koza. pozz

Inače su lovačke daljine gađanja (sa klasičnom lovačkom optikom) do 200 metara. Naravno da može i dalje, ali to zavisi o sklopu puška-optika i sposobnosti i iskustvu strelca. Odstrel divokoze (pretpostavljam) se obično vrši na većim distancama zbog nepristupačnosti terena na kojima se lovi i opreza ovih životinja. Međutim krajnja granica nikako ne bi smela da bude veća od 300 metara (mnogima je i to previše) i to sa optikom predviđenom za gađanje na različitim distancama (končanica sa više podeoka). Međutim za ovakav lov i na ovim distancama izbor PA puške (Benelli Argo) sa relativno kratkom cevi nije baš najbolji izbor, kao ni izbor kalibra (30-06 Spr.). Za ovakvu vrstu lova je bolji izbor obrtno-čepni karabin u kalibru 6,5x68, 7 mm Rem. mag i slično.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Da je puska kvalitetna - jeste, i sam bi se dvoumio sta uzeti izmedju Benelli i Browning, ali da nije bas naj adekvatnije resenje za lov divokoza i to stoji, nego kad je vec kupljena nema nazad, cak ni optika nece biti gabaritno i estetski uskladjena sa puskom jer za te namene bi trebala nesto jaca a ona je obicno sa vecim objektivom pa opet nesklad

Podunavac
 Nisam ni rekao da puška ne valja, nego da nije adekvatan izbor za lov divokoza u planinskim lovištima. Da me neko ne shvati pogrešno (ne Vlada). Po mom ličnom mišljenju Benelli Argo je trenutno najbolji PA karabin u toj cenovnoj klasi (a možda i šire).
Tri prsta 2Kolce

cokoladni
 Beneli argo-E,je proglasen najboljim karabinom u evropi prosao je sve najteze testove nato testiranja.Imam novinu o tome
priroda i drustvo

Baki58

cokoladni kaže:
Beneli argo-E,je proglasen najboljim karabinom u evropi prosao je sve najteze testove nato testiranja.Imam novinu o tome
Mozda je najbolji ali sta ima nato sa time to nije vojno oruzje vec namenjeno za lov
Branislav

cokoladni
 Pa nato postavlja kriterijume testova po kojima ocenjuje izdrzljivost oruzija.
priroda i drustvo

Podunavac
 Benelli je prošao NATO test da dokaže izdržljivost i sigurnost svog mehanizma, bez obzira što on nema veze sa lovačkim oružjem. U svakom slučaju ovo mu je veliki plus. Uz dobru ergonomiju, lep izgled i realnu cenu, ovo ga stavlja na visoko mesto kod lovačkih PA karabina.
Tri prsta 2Kolce

slavko75
 i1078.photobucket.com/albums/w486/soko1975/P6240873.jpg

ja bih prednost dao benelliu, kad sam kupovao u velikoj sam bio nedoumici sta kupiti ipak sam se odlucio za benellia i uopste se nekajem ,masina je vrh
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

stojkuki

cokoladni kaže:

Samo mi nije jasno u kom je to testu proglasen najboljim karabinom, odnosno koja je konkurencija ... Zivo me zanima kako je prosao pored sauer-a 303 ili heklera, pa da se ne lazemo i pored BARa a o merkelu i da ne pricamo. Tleda i ja neke testove ... Nigde nie bio ni bliz najboljeg.

No. Beneli je dobra puska. U Klasi do 2000 eur. I to je to. Vrlo vrlo solidna puska. I moje skromno misljenje je da nikako nije namenjen za divokozu i slicne planinske lovove. Za to su puske sa duzim cevima.
30-06 je ok kalibar i za tu namenu. Ima sasvim ok balistiku. Vise je to stvar optike.
Za tako nesto se traze optike sa uvecanjem ...ah ... Pa Bar 16x, da bi se sa sredinom od oko 8 do 10 imali najbolj rezultati. Mene su tako ucili ... Uvecanje na sredinu. Ima. Neke logike ....

Jos nesto, 7rem mag je zaista sjajan kalibar za tu namenu, ali puska je kupljena, pa nema dlje.
Pogon divlje svinje. Sumsk lov .... Odlicno!

Ako gresim, ... Izvinte me

Podunavac

slavko75 kaže:

ja bih prednost dao benelliu, kad sam kupovao u velikoj sam bio nedoumici sta kupiti ipak sam se odlucio za benellia i uopste se nekajem ,masina je vrh

Mirko odličan izbor i puške i optike. A lepa ti i pločica i majica.Odobreno Međutim prednji deo montaže ti je okrenut obratno. Jel to namerno sa nekim razlogom ili slučajno?
Tri prsta 2Kolce

slavko75

Podunavac kaže:

slavko75 kaže:

Mirko odličan izbor i puške i optike. A lepa ti i pločica i majica.Odobreno Međutim prednji deo montaže ti je okrenut obratno. Jel to namerno sa nekim razlogom ili slučajno?

namerno druze radi prstena i zbog rastojanja optike i oka,a plocica je do jaja nisam je skidao nikako

Jank

slavko75 kaže:

Podunavac kaže:

slavko75 kaže:

namerno druze radi prstena i zbog rastojanja optike i oka,a plocica je do jaja nisam je skidao nikako

Lepo lepo, oružje, optika, pločica. moj sestrić....Kiss
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

sheytan

stojkuki kaže:

cokoladni kaže:

Samo mi nije jasno u kom je to testu proglasen najboljim karabinom, odnosno koja je konkurencija ... Zivo me zanima kako je prosao pored sauer-a 303 ili heklera, pa da se ne lazemo i pored BARa a o merkelu i da ne pricamo. Tleda i ja neke testove ... Nigde nie bio ni bliz najboljeg.

Ovde nije bash najbolji, ali je najblizi ovome 4.000e sqpljem:

http://sauer.de/c...1_2009.pdf

A kad Shvaburine vako pishedu, ondak - Ko mu nadje manu... Grin

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

slavko75

sheytan kaže:

stojkuki kaže:

cokoladni kaže:

Ovde nije bash najbolji, ali je najblizi ovome 4.000e sqpljem:

http://sauer.de/c...1_2009.pdf

A kad Shvaburine vako pishedu, ondak - Ko mu nadje manu... Grin

iveli 3

najbolje opisano do sada sto sam mogao da procitam i u potpunosti se slazem sa ovom tabelomBravo 2Odobreno

cokoladni
 Upravo sam nasao novinu sa testom benelia i skenirao sam,na francuskom je ali se vidi po kojim testovima je proglasen najsigurnijim a ako trba prevod vi kazite pa cu ja da vam prevedem.A sto se tice cene svim karabinima je pocetna cena priblizna posle cenu menja finicija i kuju klasu drveta hocemo.
priroda i drustvo

cokoladni
 Evo i kopije
cokoladni priložio:
009_2.jpg

priroda i drustvo

cokoladni
 I druga strana
cokoladni priložio:
010.jpg

priroda i drustvo

Podunavac
 Evo ovde može da se vidi test Benelli Argo E.
http://youtu.be/L...
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Browning KARABINI 124 03.08.2022. 22:13
Benelli LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 55 29.10.2019. 12:02
Browning Cynergy pro sport & Beretta 686 E sport LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 37 02.11.2012. 21:30
Browning BLR KARABINI 7 30.09.2011. 18:02
Benelli super 90 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 23 28.04.2011. 21:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,915 posete www.srbijalov.com