Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srneći gulaš

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srneći gulaš
Dare_Makedonija
 Nego momci da vam posaljem koju flasu makedonsko vino. Ko to nije pio taj ne zna sta je dobro vino

DakiNS
 Znao sam Rođo da ćeš nešto da izvrneš
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac

DakiNS kaže:
Znao sam Rođo da ćeš nešto da izvrneš

Rođo ja sam mislio da ti i Sremac to znate kao stari špriceraši. Al dobro, mani teoriju bitna je praksa. Znam ja da ste vas dvojica dobro ispraksani u šrpriceranju.Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
Nego momci da vam posaljem koju flasu makedonsko vino. Ko to nije pio taj ne zna sta je dobro vino

Dare makedonsko vino je B). Imam prijatelje koji su poreklom iz Strumice, pa kad idu tamo donesu vina. Al je dobra i rakija, baš sam je pre dva dana pio.B)
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija

Podunavac kaže:

Dare_Makedonija kaže:

Dare makedonsko vino je B). Imam prijatelje koji su poreklom iz Strumice, pa kad idu tamo donesu vina. Al je dobra i rakija, baš sam je pre dva dana pio.B)

Podunavac druze jesu li ti strumicani nekad doneli mastiku? U Strumica se proizvodi najbolja mastika u Makedoniji. Za oni koji ne znaju to je nesto kao uzo ali mekse i plemenitijeg ukusa. Od danas kod mene pocinje pivofest pa bice veselo. Pozdrav kolege

Podunavac
 Jesu Dare. Ali mastiku sam prvi put pio u vojsci. Jedan drugar iz voda bio iz Makedonije, pa sa odsustva kad se vraćao doneo mastiku. Ubili smo se od nje, malo je falilo da zaglavimo u pritvor.
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 ja je licno ne pijem. preterao sam jednom sa uzo i od tada ne mogu ni da je pomirisem

DakiNS
 E sada da se vratimo ponovo na temu. Srnetinu prvo dan dva držim u pacu ili kako već zovete smesu bibera soli vina lorbera luka peršuna šargarepe . Na dve kg srnetine stavim skoro kilo luka i to ga moja draga ena prvo sitno izmiksa luk se dinsta na malo ulja dok skoro ne nestane zatim se stavlja isečena srnetina (veprovina, zečetina, junetina, svinjetina)da se prvo zaprži. Pre toga prokuva se koji svinjski papak i repić da se odvaja od kosti pa se to sitno isecka i doda srnetini.koliko imate koju svežu baburu i paradajz i njega isecite i krknite u kotlić ako ne malo kuvanog paradajza. Primetili smo da je poprilično gulaš ukusniji ako se dan ranije potopi u vodu jedan Alevin dodatak za riblju čorbu ili gulaš tako da preko noći upije vodu, tako da se ta kaša doda u već dobri izdinstanu ili zaprženu srnetinu , doda se malo čokolade za kuvanje,i onaj pac gde je stnetina odmarala, zatim se to još sat vremena krčka a onada navali narode, da li dodatak rezanci ili hleb neznam šta ko voli ali zalivanje obavezno sa svim dostupnim alkoholima, Nisam zaboravio ljutinu . Moj vulkan dodaje svako sebi pa bira stepen preznojavanja. Mi to ovako ako neko drugačije nek izvoliGladan

bela
 daki nešto si zaboravio ????jednu kašiku pekmeza od šipka ili kajsije.
li možda to još nisi praktikovao . probaj videćeš nećeš se pokajati.ika
vižlan i terier

DakiNS

bela kaže:
Malo me strah takvog eksperimenta ali kada budem sa Lalom dolazioSmekoGladan probaćemo i to

bela

DakiNS kaže:

bela kaže:
Malo me strah takvog eksperimenta ali kada budem sa Lalom dolazioSmekoGladan probaćemo i to
može komotno kad god ja sam uvek za . RotiljiveliKafaKolce
vižlan i terier

Podunavac
 Rođo ako može čokolada, ne vidim zašto ne bi mogao i pekmez. Slatko je slatko. A zbog čega se stavlja čokolada i pekmez? Za takav recept još nisam čuo.
Tri prsta 2Kolce

Milorad
 Moze i pekmez umesto cokolade
ili ako nemate cokoladu ili pekmeze samo dodajte vise sargarepe jednom sam dosta stavio i bas je imalo malo sladji ukus
ili cak moze i neko vino sladje penusavo

DakiNS

Podunavac kaže:
Rođo ako može čokolada, ne vidim zašto ne bi mogao i pekmez. Slatko je slatko. A zbog čega se stavlja čokolada i pekmez? Za takav recept još nisam čuo.
Francuska skola Rodjo, sala mala, ali neverovatno koliko kocke crne cokolade doprinosi ukusu gulasa, kada su mi to rekli smejao sam im se a kada sam probao tek onda sam se obradovaoSmekoGladan

Dare_Makedonija
 Imenjace jel ova ta tvoja ljutina? [img<script src='http://img809.imageshack.us/shareable/?i=piperki.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img809.imageshack.us/img809/3203/piperki.jpg</noscript>][/img]

Probacu da nadjem bar kolko a ih posadim u saksiji onako za probu. A mozda i za punjenje municije. Pozdrav iz Makedonije

Dare_Makedonija
 I kako bi se ova pokazala u kombinaciji sa mesom divljaci?

DakiNS
 Ako je na slici Jolokija but to je najljuca paprika na svetu ima oko milion kapsicina po jedinici mere, imam i nju ali najvise koristim jednu tajlandsku, inace momentalno imam seme dvanaest najljucuh paprika na svetu, sve onako po hijerarhijiStidljiv

Dare_Makedonija
 To je ta paprika

DakiNS
 Imenjace momentalno nudim kolegama tajlandsku koja je deset puta slabija od indijske jolokije pa placu sta da im dam jolokiju onda bi pored plakanja i vristali

Podunavac
 Rođo za tu papriku treba nabavna dozvola za sejanje, oružni list za posedovanje i zaključani kofer za transport. A nuđenje za konzumaciju se smatra pokušajem ubistva sa predumišljajem.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bolesti kod srneće divljači! DIVLJAČ 40 31.12.2017. 01:08
Uzgojni odstrel srneće divljači LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 337 27.01.2017. 09:25
Brojnost i trofejnost srneće divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 13.07.2016. 21:56
Srneći kalibri MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 119 12.03.2015. 21:04
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,620 posete www.srbijalov.com