Moje omiljeno jelo
|
misa 71 |
Objavljen 17.02.2011. 20:23
|
Veteran
Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Ma drustvo nisu losi ni oni morski plodovi:
Lignje ,
Dagnje,
Jagnje ,
A naravno i domaca kuhinja :
Sarma sa pomesanim svinjskim mesom i srnetinom
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 17.02.2011. 20:57
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
I ja sam za 4S...
Samo
Sarma
Srbina
Spašava
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 17.02.2011. 21:40
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Malo zebu noge od kupusa. Al ako se posle zalije vinom i rakijom onda već može da se izdrži.
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 17.02.2011. 22:27
|
Veteran
Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Podunavac i moje omiljeno jelo je podvarak (kupus) ali spremljen sa dimljenim šaranima, kad bude gotovo šarane možeš i da baciš kerovima a u kupusu se udaviš, zato sam na vodećoj poziciji u klubu 100+.
zoranp i u mom kraju se pravi "basa" (kod nas je zovemo vurda) samo je mi pravimo krajem septembra i izmešamo sa svežom paprikom i ostavimo mesec dana da prevri, pa uz rakijicu i suvo mesce cele zime |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 18.02.2011. 00:15
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Supa, sos, meso!
Nedeljni vojvođanski ručak!
Supa se pristavi oko 07h.
U supu ide junetina (po mogućnosti močung od plećke), šargarepa, krompir, celer, peršun, paštrnak, pečeni luk (na plotni), ili malo piletine ali je bolji juneći močung (ribić).
Kuva se do pola 1, u 1 je ručak...najkasnije!
U međuvremenu se skuva sos od kuvanog paradajza.
Prvo se jede supa sa domaćim rezancima (dugačkom i tankim)!
Onda se onaj kuvani močung iz supe (sav se raspadne) pomeša sa svim onim povrćem i prelije paradajz sosom!
I posle ovoga meni ništa ne treba, ali po pravilu ide pohovana svinjetina ili piletina sa pire krompirom!
I tako svake nedelje od kada sam se rodio!!!!
(jedino kada je lovna sezona ručam malo kasnije)
105+
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 19.02.2011. 12:30
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Sremac75 kaže:
Supa, sos, meso!
Nedeljni vojvođanski ručak!
Supa se pristavi oko 07h.
U supu ide junetina (po mogućnosti močung od plećke), šargarepa, krompir, celer, peršun, paštrnak, pečeni luk (na plotni), ili malo piletine ali je bolji juneći močung (ribić).
Kuva se do pola 1, u 1 je ručak...najkasnije!
U međuvremenu se skuva sos od kuvanog paradajza.
Prvo se jede supa sa domaćim rezancima (dugačkom i tankim)!
Onda se onaj kuvani močung iz supe (sav se raspadne) pomeša sa svim onim povrćem i prelije paradajz sosom!
I posle ovoga meni ništa ne treba, ali po pravilu ide pohovana svinjetina ili piletina sa pire krompirom!
I tako svake nedelje od kada sam se rodio!!!!
(jedino kada je lovna sezona ručam malo kasnije)
105+
Sutra u nedelju ako mi moja sve ovo ne napravi moraću da je...ClAQue..zato idem odmah u nabavku da jedan vikend i ja uživam na sremački način.....
A posle malo prilegnem i ---ako bude raspoložena.....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 19.02.2011. 14:34
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Moje najdraže jelo je ..
, a drugo koje deli prvo mesto sa ovim lepoticama na gradelama je ..peferiram janjetinu ili jaretinu ..moramo da mislimo na zdravlje!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 20.02.2011. 00:09
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
zoranp kaže:
Moje najdraže jelo je ..
, a drugo koje deli prvo mesto sa ovim lepoticama na gradelama je ..peferiram janjetinu ili jaretinu ..moramo da mislimo na zdravlje!!
Ma da!
Daj mi još jednog sa 130kg i sve od gradela!!!!
Cvrc Milojka!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 20.02.2011. 00:10
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Jank kaže:
Sutra u nedelju ako mi moja sve ovo ne napravi moraću da je...ClAQue..zato idem odmah u nabavku da jedan vikend i ja uživam na sremački način.....
A posle malo prilegnem i ---ako bude raspoložena.....
Brate Jank sa ovim nema greške!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 20.02.2011. 15:45
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Pa šta se Sremac odma buniš nije svako za supicu ko ti...iako i tebi supica dobre kalorije ima kad si i ti natukao 100+...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 20.02.2011. 19:26
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Nemaš pojma!
Supica je samo da otvori apetit!
A onda, sos, meso kuvano, meso pohovano.......
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 20.02.2011. 21:39
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
..pa meni riba prvo otvori apetit i to ide redom ..lignje, dagnje, jagnje..itd..itd..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 21.02.2011. 19:20
|
Veteran
Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Riblja corba
Potrebni sastojci:
5 razlicitih vrsta Moravske ribe
5 razlicitih vrsta povrca
So
Biber
Lovorov list
i ostali zacini, sto vise njih
Nacin pripreme:
Poredjamo parcice ribe u kotlic, dodamo povrce i zacine, nalijemo vodom i stavimo da se krcka!
Kada se dobro ukrcka skinemo kotlic sa vatre, prospemo ga i odemo u najblizu kafanu na vrucu jagnjetinu!
Pravo u centar!
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 23.02.2011. 12:53
|
Veteran
Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Browning pa da ti kažem druže mnogo mi se svidja ovaj tvoj recept B)
evo jedne moje fotografije sa odmora na Zlatoboru i uživanja u roštiljanju . Malo za promenu
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 23.02.2011. 21:06
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Čim nosi ovo ime , mora da je zajebant....po difoltu
Ja bih vam dao recept za pihtije, ali neznam ako neko izrazi želju ja ću rado napisati..........
imenjačeB)
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 23.02.2011. 21:11
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Sremac75 kaže:
Jank kaže:
Sutra u nedelju ako mi moja sve ovo ne napravi moraću da je...ClAQue..zato idem odmah u nabavku da jedan vikend i ja uživam na sremački način.....
A posle malo prilegnem i ---ako bude raspoložena.....
Brate Jank sa ovim nema greške!
Sokole Sremac nisam čekao nedelju pao je sremski ručak u subotu, samo što sam morao da platim u naturi...ha ha ha...
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 23.02.2011. 23:51
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
E to ti je Sremački desert!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 24.02.2011. 01:06
|
Veteran
Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
misa 71 kaže:
Browning pa da ti kažem druže mnogo mi se svidja ovaj tvoj recept B)
evo jedne moje fotografije sa odmora na Zlatoboru i uživanja u roštiljanju . Malo za promenu
Dobar je, a ni ovaj tvoj rostilj ne zaostaje!
Nikad nisam probao ovako nesto ali rado bih!
Pravo u centar!
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 24.02.2011. 01:17
|
Veteran
Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Jank kaže:
Čim nosi ovo ime , mora da je zajebant....po difoltu
Ja bih vam dao recept za pihtije, ali neznam ako neko izrazi želju ja ću rado napisati.... ... ...
imenjačeB)
Pisi imenjace, mozda se tvoje pihtije nekom od nas dopadnu!
Inace ja pihtije obozavam uz vrucu proju i sir!
Pravo u centar!
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 25.02.2011. 18:56
|
Veteran
Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Evo jodnog divljeg nazimca na ražnju , izuzetno ukusno a tek kad se zalilo sa belo presečeno muskat otoneli , šta reći
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
|
|
|