Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov u Austriji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov u Austriji
Lala
 Kile = expert za istočnjačke filozofije! Opaaa Grin
Još jedan expert na forumu, lepo, lepo! A ja još treba da objašnjavam ljudima šta je internet.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Kile_
 ne,ja sam Veteran tako pise ispod avatara Smile)
mora covek sve da zna i da razume.
a isao bih na Tibet,da lovis lokalne zivotinjke Smile)
Samo 300 i 4x4

Sremac75

kile_ kaže:

Budisticka molitva koja ublazuje bol...
i ne znam kakve ima veze sa lovom u Austriji ? Confused

Ali ima sa bolom!Ups
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

temudjin

kile_ kaže:
ne,ja sam Veteran tako pise ispod avatara Smile)
mora covek sve da zna i da razume.
a isao bih na Tibet,da lovis lokalne zivotinjke Smile)

Pozdrav veteranu. Preporucujem Kirgistan ali u jesenje vreme. Pozdrav.. a da može i Mongolija...

Kile_
 Ne bih ja sebe nazvao veteranom,jos uvek sam mladjan Smile)
To su surovi tereni i vrlo tezak lov s obzirom da su suvi tereni,stepe..
ali zasto da ne!
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 Kile ti si veteran , veteran drugarstva i covecnosti i druzenja onog neiskvarenog pravog a ne onog pokvarenog iz koristi e u tome si veteran druze mojiveli 3

Kile_
 VELIKO TI HVALA Sniper,puno mi znaci!!! iveli 3

Samo 300 i 4x4

Metak
 Da li neko moze da predstavi najociglednije razlike u lovackoj kulturi AUT i SRB.

Metak

Metak kaže:
Da li neko moze da predstavi najociglednije razlike u lovackoj kulturi AUT i SRB.

Zar niko ?

Lala
 Možda da vidiš sa temudjinom, on je nešto pokušao na tu temu... 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 Metak,postavio si pitanje,ali bi se moglo prvo popricati o njegovoj sustini.Naime ono se samo po sebi moze tumaciti na par nacina,pa bi mozda bilo dobro malo ga razjasniti.U osnovnom znacenju lovnu kulturu imaju svi narodi,grupe,pojedinci Poznata su plemena koja pre ili posle lova odrzavaju odredjene rituale,a ovo se primecuje I u takozvanim civilizovanim sredinama, sto ce svako ko se bavi proucavanjem naroda ,tradicuijanazvati kulturom tog naroda,pa samim tim I te vrste delatnosti..Naravno moze se sa sadasnjeg nivoa ljudske svesti pricati o ispravnosti,svrsishodnostiistih,pa poticao on iz Austrije, Australije SAD, ili prasuma Brazila..ali karakteristican obrazac ponasanja postoji svidjao se on kao takav nekome ili ne. Tako da je pitanje koje su to vrednosti koje podrazumevaju lovnu kulturu.Moderna globalna teznja prihvatanja unificiranih vrednosti,koje su negde zacrtane kao bezuslovno ispravne, ce ugasiti bogatstvo kultura-pa I lovnih, ali to je tema za sebe.
Pitanje trazi odgovor,ali sustinski I jedno I drugo imaju krajnji cilj.Ovde je cilj verovatno poredjenje postovanja zakona,odnosa prema prirodi,divljaci,kolegama islNaravno zakljucak ce na prvu loptu biti vec otrcan-da smo kao I u vecini drugih u zaostatku.Ali da li je sve bas tako,o tome mozemo pricati I traziti odgovor I isustinu ,mozda nesto odbacimo ili prihvatimo kao prihvatljivo I poucno za nas.Pa hajde,

Dobar pogodak

Podunavac
 Nenadx Bravo 2. Svaka čast za odgovor kolega. Premda lično ipak smatram da Austrijanci imaju veću lovačku kulturu od nas (barem od pojedinaca), već mi je dop...ilo da se sve naše potcenjuje a tuđe veliča. Kad smo mi imali razvijenu kulturu, zakone i državu mnogi su "napredni" o tome mogli samo da sanjaju. Da je Evropa prošla loše kao mi u zadnjih 600-700 godina, voleo bi da vidim kako bi danas izgledala.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Metak je zakon uteruje gde stigne, gori je od Djevrije
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nenadx
 Ma pretrpeli su I oni svasta,ali su I naucili svaki put ponesto.Podunavac slazemo se,nikako nesmemo dozvoliti da umanjujemo nase vrednosti,dosta to rade drugi.Naravno ako nedostatke neuocavamo sami I neispravljamo - dzaba nam sve...Samo budimo iskreni-realni,bez kafanskih emocija(naravno u kafani moze).Po obicaju mi lako detektujemo problem ali nastavimo da ga resavamo uz gusle
Lovacka kultura je u savremenom dobu kombinacija tradicije I zakonske izvrsne(nisam dobar u tome).Da skratim,evo par razmisljanja na tu temu.Ako zelimo da menjamo nesto,treba krenuti iz osnova.Germani efikasni u svemu su u startu rekli zelimo najveci moguci broj jestivih vrsta divljaci.Sistemski nemenjajuci nista dugo.dugo uspeli su da dostignu cilj.Ako bismo poredili na taj nacin,zakljucili bismo da imaju visestruko vise recimo papkara (davno apsolvirano) sa druge strane visestruko manje zveri(posebno velikih carnivore)pa se po tom pitanju moze razgovarati o selektivnoj kulturi odnosa prema divljaci,(pa sam ironicno prethodno rekao jestive vrste)Znaci znaju sta hoce I sistematski rade na tome,sto je odlika koju moramo prihvatiti I istrajati u tome.
Postovanje zakona je posebno pitanje,koje zahteva malo zalazenje u istoriju-ne radi pravdanja vec objektivnijeg sagledavanja. U pitanju su sire vrednosti drustva a nikako samo lovnih - one su njihova refleksija,koja je debelo poremecena 90,tih,a nastavljena 2000.tih u vrtlogu mentalno-socijalnih kanona na kojima su izgradjivane nove vrednosti.Nazalost moracemo izgleda ponovo po ko zna koji put u nasoj istoriji kretati iz pocetka,umesto da se postupno nadogradjujemo..itd itd,a svakako su ispred nas to nemoze niko negirati I nema razloga za to.Samo da vidimo kako da ih stignemo I prestignemo-za to ima razloga.Pozdrav

Dobar pogodak

dreger
 ajde ako neko zna da mi odgovori kako u Austriji love lisice dali lovac moze da ide sam ili u grupi od najmanje tri lovca sa vodjom grupe ili strucnim pratiocem kao kod nas po novom nakaradnom zakonu.

Lovac Stari
 Moze i sam i sa grupom i sa zamkama!
Dobar pogled.

Indjijanac
 mogu i zamke?pa kod nas bi to odma zloupotrebili
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lovac Stari

u indjiju ima djungla kaže:
mogu i zamke?pa kod nas bi to odma zloupotrebili

Iskljucivo samo zamke za hvatanje grabljivica(krznasica).
Zamke koje su obezbedjene i nemogu nikoga i nista da povrede osim predatora. Znaci kavezi,kiste i slicno.
To je isto i u Nemackoj dozvoljeno. E sad sto je nasa svest na ovim prostorima jos uvek!!!
Dobar pogled.

nenadx
 Nasi lovci bi zamke koristili odlicno,imali smo tradiciju u tome,Vece je pitanje koliko su primerene savremenom shvatanju lovstva.Ali i tu se vidi koliko neke zemlje drže do tradicije iako neprimereno.A svest ako je u pitanju kolektivna,nam je sasvim OK,ne vidim zasto je stalno spominjemo i umanjujemo-hByeoce li neko to da razjasni.
Dobar pogodak

nenadx
 Imam potrebu da dodam jos samo ovo,pa vas neko vreme necu smarati.Malo malo pa neko kaže-Svest nam je na takvom nivouMi nemamo svest,Nizak nivo svesti. Takva stanja svesti(kako se namece da je nase) su takodje prosli,prolaze I proci ce oni koji nam namecu svoju percepciju života. Predlažem da probamo da to pojasnimo,jer olako umanjujemo mnogo sire stanje ljudskog I kolektivnog uma.Kolektivnu svest je svojevremeno pokusavalo da shvati I tumaci vise autoriteta,a evo ukratko sta se kaže o tome-
Svest je unutrašnja iskra ili unutrasnja karika u nama, koja povezuje nas najvisi -najprosvetljeniji deo sa nasim najnižim - najneprosvetljenijim delom. Obicna ljudska svest ce nas povezati jedino sa necim veoma ogranicenim, a istovremeno i prolaznim. Ljudska svest je sacinjena pre svega od ogranicenja, nesavrsenosti,sputavanja i neznanja I upotpunjuje je realno- ovozemaljsko.
U kolektivnoj svesti se uvek nalazi proslost,a stvara se spoznajom sveukupnog znanja, kroz procese života.Ta kolektivna svest se prenosi preko potomstva i može se ponekada doživeti ako se u njoj potraže događaji koji su se ranije odigrali.
Kolektivna svest zatvorenoga sistema je potrosacka i ne ume da stvara vec samo da kopira na osnovu osvojenog znanja I ima ogranicenu trajnost . Moze da nestane a moze se povezati sa univerzalnom svescu,te da se obnovi.
Mi kao I ostali reagujemo iskustveno,a kolektivna svest nas je održala I naravno da je vekovima zacrtavana duboko u nama.Tudja se nemože prestampati,vec procesom sjediniti u uslovno receno univezalnu za ljudski rod. Tek ako mi jednog dana svi stanemo ispod jedne sljive,dokazace se da postoji neka losa strana nase percepcije culnih opažanja,sto ce opet obrni okreni biti bar nas doprinos covecanstvu. Ustvari posmatrajuci zivot kao proces možemo videti isti obrazac na toj tamo kultivisanoj strain.ciji su prethodni citati.
E sad ako svest posmatramo kroz niz delovanja ogranicavajucih, kontrolisucihprocesa, mogli bi ne daj Bože da zakljucimo da ona kao prirodni oblik bitisanja gubi smisao.Pa nam lepo, neko kaze vi niste za kljusa ,prigusivace,gas. zloupotrebicete,a mi poverujemo - E nazdravlje nam bilo.

Dobar pogodak

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
GAZDOVANJE ZECOM U AUSTRIJI STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 6 23.10.2014. 19:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,441,211 posete www.srbijalov.com