Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Browning

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Browning
stojkuki
 E eto i ja da spomenem moga Browning-a ...
Posle skoro, ali zaista skoro 30 godina (sledece godine moj BAR puni 30 jer je 1983 godine napravljen), desio se prvi kvar i to ne greskom proizvodjaca ili usled nekog nedostatka vec mojom greskom.
Dok sam sklapao pusku posle ciscenja, posto se spremam u lov, pa reko' ajd da ocistim, proverim optiku ... redovne radnje, dok sam sklapao cilindar i ubacivao oprugu usled dekoncentracije uzrokovane ... mojim malenima ... izlete mi opruga iz ruke sve zajedno sa sipkom i ostatkom mehanizma. Lepo ti ja pokupim srecan sto nije stradalo neko od dece ili u najmanju ruku televizor (neko bi reko lako cemo za decu ali TV Smile ) i pogledam, a ono plasticni bafer koji se nalazi izmedju dve metalne plocice stradao!!! razvrcu se u delice od siline udara.
Posle 30 godina i ko zna koliko ispaljenih metaka... svaka im cast... vec sam se pitao kada ce da skikne.
No, lepo ja danas okrenuh grofa, kaze nema, zovi servis, ja nazovem oni kazu nema, ali kazu ma napravi nije to problem. Lepo nazvah jednog drugara plasticara ... nacrtah mu crtez i poslah i ocekujem da krajem dana dobijem punu saku rezervnih Smile ...
Elem, toliko o BARu posle 30 godina prvi kvar, ako se to tako moze nazvati. A ispalio je brat bratu gepek municije. Svaka cas majstorima iz Belgije.

Ala su ga napravili ... svaka im cast.

Dare_Makedonija
 [img]img84.imageshack.us/img84/9000/r13469e.jpg

Uploaded with ImageShack.us[/img]
[img]img690.imageshack.us/img690/9742/25603876.jpg

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/UR[/img]

Pozdrav kolege. Jel ima neko nekakva iskustva sa ovim Browningom. Inace radi se o Browning BLR Lightweight kalibar 30-06. Interesuje me kako bi se pokazao u pogonu na svinje? Podunavac, Canis, bata Sheki cekam vase mislenje. A i naravno dali ima negde da se kupi ova puska
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

stojkuki
 Mogao bi kod Grofa da je narucis.
Inace lever action kad se naiknrs moze dabude super ...

Danijell
 Kundak mu je mnogo visok,da je malo nizi bio bi idealan za optikuShock

canis aureus
 Indjijanac
... baš naprotiv, kundak mu je prilično nizak pa je zato korišćenje opt.nišana vrlo otežano ... ustvari, to si i hteo da kažeš, zar ne!?!?

Probao sam jedan u .30-06 na strelištu, u lovu nisam imao prilike, i moje mišljenje je da bi mnogo bolji izbor bio u kalibru .308Win zbog kraće čaure i samim tim i kraćeg hoda zatvarača što kod ovog sistema stvarno ima uticaja ... a za pogonski lov, gde se divljač gađa na blizu .308Win(sa najtežim zrnima po mogućstvu) itekako ima dovoljno energije i snage i za kapitalce!
BLR u .30-06 prilično ima jak trzaj i odskok cevi u vis, čemu pored jakog kalibra i oblik kundaka mnogo doprinosi pa tako da i nema mnogo brži drugi hitac od obrtnočepnog karabina ako je strelac dovoljno uvežban a na karabinu ima primeren kundak ... ALI to je više do uvežbanosti strelca!-lično nisam imao previše vremena da bih se uvežbao sa BLR mada zbog navedenih razloga ne dajem mu previše za brzinu.
Inače, funkcioniše odlično! Tog dana ispucasmo više kutija municije različitih proizvođača(doduše najviše PPUa svih konstrukcija zrna) sa raznim konstrukcijama i težinama zrna i nije bilo zastoja ili ikakvih problema.
Preciznost i nije najjača strana s obzirom da smo koristili samo mehaničke nišane ... ali zato na daljinama do 50m brzo spojenih 2-3kom nisu izlazila iz 10tak cm što bi padalo u vitalnu zonu Confused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 ... i još jedna bitnija zamerka ...
za "brzi lov", gde se divljač gađa u pokretu i nije dugo pred nišanom, kao što je pogonski lov trebali bi i neki "brži" nišani tj "vidljiviji" -širi i po mogućnosti u boji -"tricijumske cevčice" i sl
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Canis je već rekao sve što je bitno. Lično nisam ljubitelj ovakvog oružja za lovačke potrebe. Ko što Canis reče, i ja smatram da bi mu mnogo primereniji kalibar bio 308 Win. Mehanizam mu je dobro odrađen, a magacin nije tubularni ispod cevi nego klasični u sanduku. Zato odlično finkcioniše sa svim tipovima zrna i laboracijama. Imao sam prilike da probam klasičnu polužaru Winchester M94 u kalibru 30-30 Win. sa tubularnim magacinom. Puška je bila OK ali je municija slaba i ima veliki pad (premda ovakavo oružje i nije predviđeno za velike daljine). Mislim da je za onoga ko planira jednu pušku sa olučenim cevima bolji izbor obrtno-čepni karabin (ili PA). Dobar bi izbor za lov DS pogonom bila puška Marlin XLR u kalibru 444 Marlin (ali je on kod nas teško dostupan) ili 45-70 Gov. I lep je osećaj pucanje iz polužare u kalibru 22 LR, koje imaju kapacitet 15-18 metaka (zavisno od modela). Ovakvo pucanje iz ovakve puške vraća u detinjstvo uz kaubojske filmove.
Tri prsta 2Kolce

Danijell
 Kundak ne da je nizak nego je prenizak,sigurno skace u vis kao lud tako da ono sto bi trebalo da mu bude jaci adut a to je brzina,sa ovim kundakom nema nikakvog smisla.
kada bi mi brzina bila prioritet uvek bi pre uzeo BAR ili ARGO nego ovo sokocalo!

Srpska Zadruga
 Šta mislite o X-boltu hunter elite 30.06 za 190.000 din?

http://browning.e...NTER+ELITE

DamirKS
 Sta ima tu da se misli, puska jednom Grin ,ali skupa je dosta

stojkuki
 Super je. Samo za te pare .... Mnogo je bre kume. Skoro 2x vise od cene. Onda lepo pare u dzep pa lepo uzmes stayer-a i bog da te vidi ...

vojkan
 Evo i ja se malo podnovio sa Bar-o 30-06 posto ga svi toliko hvale.
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

DakiNS
 OOOO čestitam Vojkane neka ti je dobar pogled i mirna ruka.Bravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

vojkan
 Hvala Daki ali mi nesto sa postavkom slike ne ide kako treba.

vuk71
 kolega Srpska Zadruga evo uskoro sajma pa se nadam da ce i taj model biti izlozen, da mozes uzeti u ruke i osetiti balans oruzija... po izgledu i karakteristikamo cini se fenomenalno, samo na nasim prostorima cena je faktor koji moze biti presudan pri kupovini...cena osnovnog modela x-bolta u Kanadi je 890 kanadskih dolara...

Podunavac
 Vojkane čestitam na ponovi. Neka te dugo i dobro služi.Odobreno
Tri prsta 2Kolce

vojkan
 Hvala Podunavac na cestitkama evo jos uvek se borim da postavim slliku ali mii ne ide,ali sam uporan!

vojkan
 Posle duzeg vremena napokon i slike Browing Bar 30-06.
vojkan priložio:
broving_bar_smanjen.jpg

vojkan
 Slika 2

vojkan
 Slika 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Benelli Argo ili Browning Bar u Kalibru 30-06 KARABINI 68 12.10.2015. 16:39
Browning Cynergy pro sport & Beretta 686 E sport LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 37 02.11.2012. 21:30
Browning BLR KARABINI 7 30.09.2011. 18:02
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,851 posete www.srbijalov.com