Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
ivanfox
 Ma ja kažem hobi i zanimacija jer i dan danas slušam priče starijih lovaca kad kažu da je pre municija bila skupa pa se zato punilo.A kad pomenem nekom od njih da bi sada voleo da punim i eksperimentišem oni kažu "ti si lud,sad da puniš kad imaš ovoliki izbor municije"

vlada lovac

Sniper Hunter kaže:
Hobi ili potreba za boljom municijom koju prilagodjavas svojim potrebama ,ja sam skoro izbacio kupovnu iz upotrebe ,imam jos neke super magnum ,kada to ispucam vise ne kupujem nista od sacmene municije

A ako uskoro odobre punjenje karabinske municijeMolitva

Scorpion Hunter

ivanfox kaže:
Malo sam se spetljao oko upisa kolega Scorpion jer mi malo gužva na poslu.Inače sam hteo da kažem da sada to kolege čisto iz hobija,zanimacije pune municiju.

Sto se tice hobija i zanimacije sa tim se slazem u potpunosti.
;)

Sniper Hunter

vlada lovac kaže:

Sniper Hunter kaže:
Hobi ili potreba za boljom municijom koju prilagodjavas svojim potrebama ,ja sam skoro izbacio kupovnu iz upotrebe ,imam jos neke super magnum ,kada to ispucam vise ne kupujem nista od sacmene municije

A ako uskoro odobre punjenje karabinske municijeMolitva

Daj Boze!Grin

Scorpion Hunter

ivanfox kaže:
Ma ja kažem hobi i zanimacija jer i dan danas slušam priče starijih lovaca kad kažu da je pre municija bila skupa pa se zato punilo.A kad pomenem nekom od njih da bi sada voleo da punim i eksperimentišem oni kažu "ti si lud,sad da puniš kad imaš ovoliki izbor municije"

Slazem se sa njima.

Sniper Hunter
 [xhide]Nateraste me da racunam i evo moje racunice
Barut sam placao 600 din 250 g kada je1 =100din olovo 2,5 ili 250 din
1.verzija sa starom caurom
prosek za jedan metak
kolicina cena
barut 1,7g 4,1din
olovo 35g 8, 75din
kapisla 1 3din
cep1 kom 2din
ukupno 17.85din 1 metak
Uz napomenu da je cep marke gualandi ili B&P

2.Verzija nova caura Fiocci T3 kapislirana sa kapislom fiocci 616 u IT cena 1000kom69na 2000 kom kupljenih
kolicina cena
1caura+kapisla 7 din kupljeno u Italiji
barut1,7g 4.1din
olovo 35g 8,75din
cep 1 kom 2din
ukupno 21.85 din1 metak

3. verzija sa starom caurom i olovom iz sopstvene proizvodnje neka bude potrosnja struje i ostali troskovi (pice za drustvo Grin koje mi donosi olovo) neka bude pola od kupovne cene 175 din za kg ali je sigurno manja!!!
kolicina cena
barut 1,75 g 4.1 din
olovo 35 g 4.3 din
kapisla1kom 3din
cep 1kom 2din
ukupno 13,4din1 metak

Za cepove sam uzeo prosek od 2 din mada sam neke nabavljao i jeftinije a neke skuplje ali su tu oko 2 din pogledajte cene na SIARM-u
To su moje kalkulacije kad me nateraste da racunam mada zadovoljstvo nema cenu

Ne racunam ulozeno u materija i masine jer to ostaje i masinu za livenje racunam da isplatim ove godine naravno kroz izliveno olovo kolicinski e sada vi procenite sta se isplati a sta ne ,samo da napomenem da sam kod nas kupovao na veliko (preko 1000kom )caure sa kapislom po 10 din kada su bile 15 din barut je bio 700 din ja za 600 isto kao i olovo i zato na veliko kazem da se isplati na duzi vremenski period i na kolicinu ako koristis 50 metaka za sezonu onda ti se ne isplati ako gledamo samo finansijsku stranu-

Da ne bih racunao postavio sam moj stari post,meni su cene i dalje ove jer imam zalihe ,jer sam kupovao na veliko,a vi znate cene u prodavnicama bolje od mene pa procenite i sami sta je jeftinije ,ja znam sta je jeftinije i bolje za mene a ne zalim se ni na kvalitetiveli 3[/xhide]

Scorpion Hunter
 Kolega Sniper Hunter bez ljutnje druze vidi se da odavno nisi kupovao po nasim prodavnicama cene su mnogo vece...
Barut je od 900 do 1000 din kutija(Zlatiborac 250g)
Kapisle su 10 din komad ima ih i od 12 dinara. Naj jeftinije su winchester 9 din.
Olovo je oko 400 i nesto din 1kg.
Prazne caure neznam koliko su ali nikako ne mogu biti 12 din ako samo kapisla toliko kosta. Cepove takodje nisam video dugo ali znam da su sve cene skocile...
Dok original municiju kupujem po cenama od 24dinara,28din. do 35 dinaramax. u zavisnosti sta pucam... I original municija mi je jeftinija nego da punim sam. Verovao ili ne takve su cene ovde u srbiji. E sad ko se snadje da nadje nesto jeftinije njemu se mozda i isplati...
Hobi je hobi ali ja nekako vise volim da radim sa kerom i da idem na pecanje nego da punim patrone koji me kostaju skuplje nego original... ;)

Sniper Hunter

Skorpion kaže:
Kolega Sniper Hunter bez ljutnje druze vidi se da odavno nisi kupovao po nasim prodavnicama cene su mnogo vece...
Barut je od 900 do 1000 din kutija(Zlatiborac 250g)
Kapisle su 10 din komad ima ih i od 12 dinara. Naj jeftinije su winchester 9 din.
Olovo je oko 400 i nesto din 1kg.
Prazne caure neznam koliko su ali nikako ne mogu biti 12 din ako samo kapisla toliko kosta. Cepove takodje nisam video dugo ali znam da su sve cene skocile...
Dok original municiju kupujem po cenama od 24dinara,28din. do 35 dinaramax. u zavisnosti sta pucam... I original municija mi je jeftinija nego da punim sam. Verovao ili ne takve su cene ovde u srbiji. E sad ko se snadje da nadje nesto jeftinije njemu se mozda i isplati...
Hobi je hobi ali ja nekako vise volim da radim sa kerom i da idem na pecanje nego da punim patrone koji me kostaju skuplje nego original... ;)

Kolega nema ljutnje ne vidim razloge B) kazem svako ima svoju racunicu
http://www.magnumserbia.rs/index.php?...odoblast=0
evo cena u magnumu (kapisle 7din)ja sam kupovao na veliko
i sada barut na veliko moze da se nadje za 750-800din ,caure i kapisle isto na veliko
niko ti nece dati popust na 50 caura kutiju baruta i 1kg olova
olovo na veliko je i dalje po ceni od 250-300din svako radi ono sto mu se isplati najvise iveli 3

Scorpion Hunter
 Svako ima svoj hobi to si u pravu iveli 3
Po ovim cenama iz magnuma:

Barut 250g kosta 850din otprilike dovoljno za 145 patrona...

145 caura kapisliranih je 2175 dinara...

145 cepova je oko 380 dinara...

Za 145 patrona po 30g sacme potrebno je 4640g olova olovo kosta oko 400 dinara to je nesto oko 2000 dinara za olovo...

Bez racunice za kupovinu masina za punjenje vagice i ostalog pribora to ostavljamo po strani!

Rucno napunjenih 145 patrona kosta: oko 5405 din!

Za te pare imam u Prodavnici da kupim 155 patrona od 35din komad i 193 patrona od 28 dinara komad.
225 patrona od 24 dinara komad...

Nisam neki matematicar ali ovo otprilike ovako izgleda bez masina za punjenje i ostalog pribora...
Zanci po mom misljenju je to ipak samo hobi a da je nesto jeftinije nebih reko...

Sto se tice popusta na vecu kolicinu on vazi i za kupovinu orginalne municije iveli 3

Scorpion Hunter
 Zaboravio sam gore da napisem da rucno napunjen patron izlazi oko 37 dinara komad Confused
Belom municija na kojoj smo temi krece se nesto oko 30 dinara komad...Confused

Sniper Hunter
 Svako se snalazi kako ume ja sam se snasao na moj nacin i moja racunica je gore i ne planiram ko sto rekoh da u dogledno vreme kupujem municiju u prodavnici ,punim elaboracije koje ja hocu i pronalazim tip municije koji mi najvise odgovara i ne mislim da li je dobra ili nije ,uradis probno punjenje i znas na cemu si pre pocetka lova ,kupis u prodavnici i sta radis ako ti nije dobra vratis je ?

PS .domace cepove imas po 1,5 dinara kod proizvodjaca

stevin
 Ko lije svoju sacmu,itekako se isplati!mene metak kosta oko 14din.34gr,sa kojim lovim patke,fazane,zeca!a i uzivam kada punim ili lijem!
Lisica

Predator
 http://www.srbijalov.com/forum/viewth...start=1880
Nazad na temu

Sasvim prirodno

sheytan
 Skorpion, za cal. 12 se uglavnom koriste "polovne" chaure, poqpljene na strelishtu i sl, tako da slobodno rachunicu spoosti za 6rsd po metq, a i za koji dinar za chep... I sachma se moze natji jeftinije, itd, itd... Tako da JESTE neshto jeftinije nego fabrichka. Nije poono, ali bitno da nije sqplje! B)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

vlada lovac
 Odlicna zanimacija za one koji imaju viska slobodnog vremena, pogotovu ako to rade iz volje a ne da bi se ustedelo i dobio jeftiniji metak, onaj ko ume moze i malo eksperimentisati. Ne moramo bas sve stavljati na papir ali po meni se moze na taj nacin dobiti dobar lovacki metak po svom ukusu i potrebama, a po ceni sportskog trap ili skit metka

Sniper Hunter

vlada lovac kaže:
Odlicna zanimacija za one koji imaju viska slobodnog vremena, pogotovu ako to rade iz volje a ne da bi se ustedelo i dobio jeftiniji metak, onaj ko ume moze i malo eksperimentisati. Ne moramo bas sve stavljati na papir ali po meni se moze na taj nacin dobiti dobar lovacki metak po svom ukusu i potrebama, a po ceni sportskog trap ili skit metka

Vlado ,svaka ti je na mestu,ima jos nekih malih prednosti ali da ne kvarimo temu,o belomu od koga rado koristim....ispaljene providne caure od trap municije B)

bturjane
 Ipak ima i neke dobre strane Belom municijaROFL
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Scorpion Hunter
 Nemoje neko pogresno da me shvati nemam nista protiv rucnog punjenja municije...
Sheytane i da koristimo polovne caure sa cenama komponenti koje su kod mene kao naprimer barut 1000din i olovo 500 dinara i racunica je bila za sacmeno punjenje od 30g ne od 35-36.

Moze da se ustedi ako se lije sacma otkupna cena skart olova je 100 dinara 1kg stari akumulatori su 50din po kg otkup tako moze da se napravi zaliha olova. Ili ko koristi filcane cepove ne kostaju ga nista. Sve to skupa kad se sabere nije original metakFrown tako da ne vidim sebe u tomeBye
Ko puni sam svaka cast pozdravljamBye

Sniper Hunter

Skorpion kaže:
Nemoje neko pogresno da me shvati nemam nista protiv rucnog punjenja municije...
Sheytane i da koristimo polovne caure sa cenama komponenti koje su kod mene kao naprimer barut 1000din i olovo 500 dinara i racunica je bila za sacmeno punjenje od 30g ne od 35-36.

Moze da se ustedi ako se lije sacma otkupna cena skart olova je 100 dinara 1kg stari akumulatori su 50din po kg otkup tako moze da se napravi zaliha olova. Ili ko koristi filcane cepove ne kostaju ga nista. Sve to skupa kad se sabere nije original metakFrown tako da ne vidim sebe u tomeBye
Ko puni sam svaka cast pozdravljamBye

Ti u svakom postu podizes cene, gori si nego trgovci nasi u prodavnicama Grin o kom gradu je rec? Cak i u BG su cene nize ,i nema govora o tim cenama to mogu da ti potvrde svi koji kupuju na veliko tj po 30-40 kg sacme kupjuju po 250-300din za kg,1000 caura kapisliranih ako kupis mozes naci za 12din a kapisle se nalaze od 5-7 din , cepovi korpice jutros mi drugar iz BG javio da mogu da se nadju po 1,2-1,5 din ....ne moras kupovati u tim prodavnicama koje su najskuplje ,nisi upucen u te vode druze tako da za mene to sto tvrdis ne vazi ,moras zvati telefonom pitati i kupiti gde je najpovoljnije ,imati drugare prijatelje ,pa se skupite zajedno narucite i onda bude jeftinije,a o orginal metku bolja je od mnogih originala punjena municija sa modernim komponentama necu vise o tome da se zamaram ...a i van teme smo ohohoiveli 3

sheytan
 Jesmo van teme, ali zbog ostalih kolega moram da korigujem Skorpiona.

DakleM, računica sa polovnim čahurama:

1. kapisla 5rsd(nije "na veliko")
2. barut 850rsd(može i jeftinije, ako bi bilo "na veliko")
3. PVC čep sa čašicom ili bez 1.5rsd/kom("na veliko")
4. sačma 300rsd(na "srednje" Grin).

Znači, 1 metak od 33g= 5 + 5.5 + 1.5 + 10 = ?

Hvala lepo i dovidjenja! ika
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,154,417 posete www.srbijalov.com