Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
peda
 Ne želim da branim LSS, ali sva ozbiljna građanska udruženja imaju savez koji za njih obavlja određene poslove. Ma našta bi ličilo da nemamo savez lovaca. Da , da, da, sve svetske lovačke organizacije će da dotrče baš u moje i vaše udruženje i da pošalju svoje lovce u komercijalni lov. Kažem, mi organizaciju lova moramo odraditi po instrukcijama države, i moramo sprovesti sve Zakonske odredbe i sa državom biti dobar partner, sprovesti i ono što nam se nesviđa (Zakon je zakon), pokušati da preživimo i spasemo šta se spasiti može. Koliko ja vidim našim međusobnim svađama i razbijanjem gubimo sve više i više. Na kraju možda neko i namerno ovo radi, ali nikako za račun nas OBIČNIH lovaca.

Lala
 Ako ja razumem dobro, ljudi iz Šumadije i Pomoravlja su odlučili da osnuju svoj savez, koji MOŽE da bude deo LSS. To je po meni neki vid regionalizacije, pa će, valjda, taj novi savez imati sličan odnos sa LSS, kao što LSV ima. Tako sam ja razumeo ovu priču. Pa u celoj državi se već duže vreme priča o decentralizaciji, pa je i ovo možda u tom smislu. Neće valjati, ako sad, posle jake centralizacije, dodje do jake decentralizacije, nikad nije dobro kad se ide iz krajnosti u krajnost. Dobre stvari ovih tendencija su da će regionalni savezi biti bliži lovcima, da će gazdovanje u regionu verovatno biti efikasnije (svaki region ima neke svoje specifičnosti). Moguća loša strana je, da ako u rukovodstvu regionalnih saveza budu birani ljudi koji budu možda gledali i neki svoj lični interes, da se pojave regionalni 'šefovi'. Nadam se da će lovci znati da odaberu prave ljude.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 Leba ti aj mi objasni koje to oni poslove obavljaju za nas, navedi bar jedan ozbiljan koji ae obavljati onog trenutka kad LSS prestane da bude jedinstveni korisnik lovi?ta. Jedino ako ne vrate Acu da ponovo brkovima zanima malu decu sa prieama o zeka peki. A o predstavljanju u svetu da ne prieamo jer pri tome misli? na odlaske na sajmove, razne konferencije tipa neobaveznih, pa ja sam predsednik i Centra za eko-ruralni razvoj i svaki dan dobijam pozive za uee?ae na neeemu i zna? u eemu je problem, ,,male mi elanarine i malo mi elanstvo pa nema love za ta putovanja a o dnevnicama ni da pomi?ljam,,

LU Aleksandrovo

peda ka?e:
Ne ?elim da branim LSS, ali sva ozbiljna gra?anska udru?enja imaju savez koji za njih obavlja odre?ene poslove. Ma na?ta bi lieilo da nemamo savez lovaca. Da , da, da, sve svetske lovaeke organizacije ae da dotree ba? u moje i va?e udru?enje i da po?alju svoje lovce u komercijalni lov. Ka?em, mi organizaciju lova moramo odraditi po instrukcijama dr?ave, i moramo sprovesti sve Zakonske odredbe i sa dr?avom biti dobar partner, sprovesti i ono ?to nam se nesvi?a (Zakon je zakon), poku?ati da pre?ivimo i spasemo ?ta se spasiti mo?e. Koliko ja vidim na?im me?usobnim sva?ama i razbijanjem gubimo sve vi?e i vi?e. Na kraju mo?da neko i namerno ovo radi, ali nikako za raeun nas OBIENIH lovaca.

Pedo brate..... od kad te ovi delegira?e za Beograd, kanda malo si poeeo da vuee? na njinu stranu i da ih brani?, nemoj to da mi radi? kad te molim.

Pepa 75
 Mudro zborite pedo i lalo!

peda
 Lepo sam napisao, nikog ne branim, samo nisam više toliki revolucionar, deca revolucije uvek prava ginu, ja sam dosta ginuo, i na kraju, opet ista stvar, samo sa drugim ljudima. Lepo sam rekao, kao i Pepa što prozbori, DECENTRALIZACIJA, da nama savez bude blizi, a što se tiče delegiranja ja NISAM nikakav delegat niti me to interesuje. Jedini interes je da se moje Udruženje u saradnji sa državom uklopi u novi Zakon, a isto tako smatram i da mi moramo imati predstavnike pa čak i na sajmovima (člana sam ja i pčelarskog udruženja- to je savez za primer)

peda
 Samo da dodam, da ipak smo mi SRBI, i drugi neprijatelji nam netrebaju....

LU Aleksandrovo
 Razumem ja tebe, al ne razumem ?ta to oni nude po pitanju uklapanja, dok se krojio zakon prieali su jedno, sad kad je zakon takav kakav jeste priea je drugaeija, ?ta ae 25 zaposlenih da rade po srbiji pa svako udru?enje je po zakonu du?no da ima struenog radnika, pa valjda taj strueni radnik treba da zna da radi sve poslove ne samo da gleda srndaau u rogove il u ne?to drugo, postoji internet za slanje podataka i njihovu obradu ako za tim ima potrebe, kad se bude raspisivo konkurs za struenog radnika nek se napi?e da se tra?i poznavanje worda, excela, pa neae mu se daje plata valjda samo zbog poznavanja sviranja eoeeka na vabilici za patke.

peda
 Znate li vi koliko Udruženja imaju internet konekciju, xexex pa u centralnoj srbiji pola nemaju, za jug neću ni da komentarišem (koliko članova foruma je iz planinskih udruženje-ne računam članove koji žive na drugim lokacijama). Eeee ko će informisati te ljude, ko će im tumačiti Zakone i davati instrukcije, samo BLIŽI savez (daleko je Beograd), pa komšijsko dogovaranje i saradnja....Iako smo srbi, trebamo misliti malo evropski, a ne da se postavljamo i svet gledamo samo iz našeg sokaka, ponekad treba pogledati i preko granice lovišta u susedno, za dalje da ne pričam

LU Aleksandrovo
 Pa dobro, ajd dok ne u?emo u Brisel nek to jo? uvek odra?uje Beograd, u bogamu to ae potrajati.

peda
 A za 25 radnika, ima posla, samo treba izuti cipele i na noge opanke,,, pa će sve biti jasnije

peda
 Na sastanku, jedan gospodin, iz jednog lepog planinskog lovišta reče, u planinskim lovištima Zakon je teško primenjiv, pa može li grupovođa da vodi lovce u liniji po takvom terenu, u Vojvodini je malo drugačije, mislim, jel tako vojvođani, pa teško je izgubiti lovca u ravnici,, a u planini, jaooo još kad dođe gost koji nezna teren. I da, zaboravih, može li jedan lovočuvar pokriti taj teren, pa nemože dogledom da vidi celo lovište... Nama u centralnoj Srbiji je malo lakše, u vojvodini još lakše, ali zato treba saradnja sličnih Udruženja u pronalaženja rešenja(regionalni savez) uz VELIKU pomoć države, koliko sam razumeo gospodina Acu, za sve konstruktivne predloge Ministarstvo je otvoreno, i to je bar ja mislim put ka boljem lovstvu u Srbiji

Sremac75
 Ukoliko takvi konstruktivni predlozi budu usvajani, onda B)Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

peda
 Sremac75, sastanci regionalnih saveza bi bili verovatno češći, pa bi predstavnici ( predsednici, upravnici) razmenjivali iskustva i podatke, možda čak i pomagali jedni drugima, ma svima je jasno da se brojnost i kvalitet divljači razlikuje od Udruženja do Udruženja,, znači u pitanju je dobro domaćinsko gazdovanje na jednoj strani ili javašluk i nebriga na drugoj strani.

LU Aleksandrovo
 E ono ti je dobro ,,mo?da,, ali struenim radnicima je mesto na terenu a ne na brifinzima, Brisel vi?e nesmem da koristim jel sam bio odmah raskonektovan sa interneta, paz te ljudi ?ta prieate, a ja sad idem u bazu da vidim kako duvaju to je meni bitnije od ovih gore i oni da su pametni silazili bi ponekad u bazu pa ovakvih priea na forumu ne bi ni bilo. Eujemo se.

slavaplana
 Ja sam malo slikao malo vise slusao diskusije imoj utisak da pravog razgovora sa Drzavom od strane LSS nije ni bilo ili ovi zapisnici koji postoje aa na kojima se vidi ko je i kada u ime saveza ucestvovao u odlucivanju sada vise ne vaze!!Problem je nepotrebno nastao sto mozemo videti i po zapisnicima sa upravnih odbora i to poslednja dva na kojima je bio Radosavljevic i diskusije clanova upravnog odbora gde i oni sami kazu da je sada kasno za kukanje i da se sa Drzavom mora saradjivati kako bi se postojeci problemi resili sto pre! Ko je to svatio na vrema svatio je a ko nije i nemora ali neka netera L.U. u sukob sa Drzavom koja tim istim L.U. treba da da lovista na gazdovanje a koja nisu brljala i koja nemaju na desetine prijava i presuda koje pokazuju kako su radili i za cije interese!Interesantno je da zvanicno LSS nikada javno nije objavio ocenu rada za udruzenja koja su u njegovom sastavu i kako su ocenili pojedine ????
Tu je glavni problem jer vecina udruzenja je ocenjena sa ocenom 2i 3 !!!!!!!!!!!!!!ZASTO???????????????????

Jako su slabo radila sto je i rezultat sa trenutnom situacijom sto se tice divljaci na terenu!To niko nepita i neinteresuje se a problem prvo treba resavati u svojoj kuci pa ici dalje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

charuga
 citajuci vase upise zakljucio sam da je potpuno ne potrebno osnivanje šumadijskog saveza.
kao sto je potrebno da se i LSV rasformira.zašto?mi smo nezadovoljni stanjem u našem lovstvu,ali ne zato što nema šumadijskog saveza(postoji LSV,pandan ŠS pa stvari nefunkcionišu!!!)ljudi u LSS su nesposobni,ovo je prevelik zalogaj za te strucnjake..
fali im 10 ljudi.mozes misliti.kolike su im plate?kriza je,pa neka smanje plate a za visak sredstava neka zaposle tih 10 ljudi..
ljudi srbija ima 6.5 miliona stanovnika,manje nego vecina metropola u svetu.a administracije koliko hoceš.KO ĆE SVE TO DA PLATI???platiće se iz clanarina..ali zato će se smanjiti ulaganja u lovstvo na uštrb tih plata..kada budemo svesni koliko smo mali i koliko partijskih,nesposobnjakovića vodi ovu državu tada ćemo krenuti napred.
do tad,mlatimo praznu slamu,i tonemo sve dublje...
..............

peda
 Tako je Slavo, partner Udruženja će biti država, što je Zakonom i predviđeno, ali država neće da nas udružuje u oraganizacije, isto tako do razumne mere neće ni zabraniti rad takvih saveza. Iz svega napisanog i svega što sam čuo na sastanku, mi smo vrlo daleko od idelnog saveza i idelanih Udruženja lovaca, pogotovu što većina Udruženja na polju informisanja vrlo slabo stoji, čak štaviše i neznaju šta se događa i informacije sporo stižu (država nije dužna da obaveštava pojedinačno Udruženja), što je bila prva obaveza Saveza da informativnu delatnos raspodeli podjednako, kao dokaz je i to što većina Udruženja nisu dobili Skupštinski materijal do juče, mada su rekli da ima na internetu (a znamo koliko Udruženja poseduje internet vezu) , još i to sajt im neradi. Ipak relacija Država - Udruženje - Savez je za lovce po mom mišljenju potreba.

peda
 I da , mene jedan obilazak terena košta najmanje 1000 dinara, gorivo 4-5 litra, kukuruz, so ,,, za lovne objekte neću ni da pričam, a sada trebam da kukam za 500 dindži, smešno. Mada za 500 dindži hoću da imam servis primeren jednom normalnom lovcu, da budem informisan i da dobijem pravnu pomoć.

mihailo
 Treba li da postoji savez kao krovna organizacija lovaca?
Treba.
Koje su buduće nadležnosti i poslovi koje će savez obavljati?
Šta će ponuditi budućim zakupcima lovišta da bi postali članovi saveza?
Šta će savez ponuditi lovcima koji nebudu članovi udruženja nakon zakupa lovišta od strane privatnih preduzeća?
Ovo su samo neka od pitanja koja se postavljaju pred članstvo,sve drugo je na savezu koji mora pronaći svoju ulogu i prema tome reorganizovati.
Pomenuste decentralizaciju tj regionalizaciju,osnivanje regionalnih saveza koji bi učinili saradnju između LU i saveza kvalitetnijom.Ovo je samo još jedan od načina kako savez seče granu na kojoj sedi.Formira se još glomaznija organizacija koja će kao takva biti veoma statična,organizacija u kojoj će doći do sukoba interesa.
Čemu poduplavanje nečega što već postoji?
Informisanje članstva je stvar unutrašnje organizacije LU.
Komora preuzima ulogu saveza i sve će ići preko komore.Čim postoji zakonska obaveza članstva lovnih radnika u komori,izdavanje licenci itd jasno je da će država sarađivati sa komorom a preko članova komore ostvarivati svoje ciljeve bilo u lu ili nekog drugog zakupca lovišta.
Modernizacija,kompjuterska pismenost će morati da zažive u udruženjima kako bi u buduće mogla da funkcionišu u suprotnom neće postojati.
Sve što se dešava dovodi u fokus lovca,ko bude nudio bolje uslove lovcu on će postojati.
Kolika će biti cena svega ovoga ostaje da vidimo.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 876 08.12.2024. 16:56
Lovački karabin KARABINI 1745 03.12.2024. 02:19
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,070,345 posete www.srbijalov.com