LU "SREM" Šid
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 06:18
|
Lovčina
Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Sa druge strane niko ovde ne komentariše lovce koji se kao i u drugim lu skoro pa da i ne pitaju ništa, a da ne govorim o njhovom informisanju. Ovde se u većini slučajeva komentariše rad stručne službe i pojedinaca koji samo nose naziv lovci a daleko su jako od tog pojma. Jer kao što sam rekao lov nije samo okačiti pušku na rame.
Veruj mi da mi u opšte nije namera neko "čepljenje" po organima sekcije ili udruženja nego samo želja da dobronamernom sugestijom pomognem ustrojavanju sistema koji će onda kvalitetnim radom i zalaganjem dati rezultat. Ali isto tako da se i kritički osvrnem na rad pojedinaca koji su odgovorni i odgovarali su pred zakonom, koji su prouyrokovali i prouzrokuju štete udruženju koju svi mi moramo da plaćamo.
Ja sam u celosti izmirio svoje obaveze prema lu i hoću i imam pravo da pita o svemu što se u lu događa.
A da se stara praksa nastavlja je tipičan primer sekretara koji odbija podelu lovnih karata lovcima koji su ih uredno platili. Ko je aminovao takvu zabranu i da li upravnica i predsednik to podržavaju. Vidiš kako jedan pojedinac može da dovede u pitanje ugled lu a naročito upravnice koja bi prva morala da spreči takve zloupotrebe. Jer ako ih ne sprečiš tebe će lovci kao odgovorno lice kriviti. Jesam li u pravu kolega Wolf? |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 07:08
|
Lovčina
|
Ili hajde ovako: zaboravimo prekršajne prijave, zaboravimo komercijlu u Ceriju, zaboravimo ukvareno meso 5 DS.
Hajde da istaknemo par autogolova koje je udruženje samo sebi dalo od održavanja skupštine u Vašici do današnjeg dana, uz napomenu da velika većina lovaca još nije opalila niti jedan metak iz puške.
Autogolovi poređani onako iz glave, bez reda:
1. protivzakonito odbijanje sekretara da podeli lovne karte lovcima koji su ih platili
2. protivno statutu lu srem odluka uo o kažnjavanju lovaca koji do 15.05.2012. godine nisu izmirili 10.000 dinara članarine sa još po 5.000 dinara
3. ako je tačno - disciplinski postupak protiv predsednika sekcije Morović zbog razgovora sa Jamenom i Višnjićevom o izvajanju što je protivno Zakonu o udruženjima jer smo svi mi ovde na DOBROVOLJNOJ bazi i niko nema prava da sprečava drugog da napusti udruženje
4. predlog uo lu srem da predsednik, članovi uo, delegati skupštine imaju naknadu za rad u radnim telima i organima udruženja
Ako se uzme da je skupština lu srem bila krajem februara a sada je 18.05.2012. ispada da su za tri meseca dali sebi i svome članstvu samo takve autogolove, od kojih neke i protivzakonite
Dakle kolega Wolf da li misliš da je sve ovo što sam pobrojao dovoljan razlog da se članovi pitaju ko ih to i kako vodi? Odakle im pravo da ovakvim odlukama urušavaju ugled udruženja?
Čak i da im zakon daje za pravo da kažnjavaju pojedince, predsednike sekcija ( a ne daje jer pravilnik o Disciplinsoj odgovornosti je prepisan sa sajta LSS i ja ga dobro poznajem ) da li je mudro ići tim putem i na taj način otvoreno "pucati sebi u nogu"
Vidiš da nisam ništa rekao o ranijem periodu. Sve je to novijeg datuma, faktički nova lovna sezona. I kako mi to startujemo? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.05.2012. 07:10
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
ficha007 kaže:
A da se stara praksa nastavlja je tipičan primer sekretara koji odbija podelu lovnih karata lovcima koji su ih uredno platili. Ko je aminovao takvu zabranu i da li upravnica i predsednik to podržavaju. Vidiš kako jedan pojedinac može da dovede u pitanje ugled lu a naročito upravnice koja bi prva morala da spreči takve zloupotrebe. Jer ako ih ne sprečiš tebe će lovci kao odgovorno lice kriviti. Jesam li u pravu kolega Wolf?
Ne sme niko da odbije podelu lovnih karata lovcima koji su ih platili, i koji ispunjavaju uslove da ih dobiju. Time im uskraćuje osnovno pravo lovaca - pravo na lov. Jesu li lovne karte zaista stigle u LU?
Kazne za preršaje su paprene. Pa zar vam treba (mislim na LU) da neko uputi žalbu ili predstavku lovnom inspektoru oko tih lovnih karata, pa da sevne prijava, opet će kaznu platiti LU, tj. lovci!
I bićete u još težoj situaciji.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 07:11
|
Lovčina
|
Jer sam dosta puta čuo kako se uprava lu srem pere da je to sve iz perioda vladavine BB-a.
E PA NIJE!!!!!
Ovo što sam gore naveo je novijeg datuma. Nastalo za vreme "vladavine" nove uprave udruženja. |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 07:17
|
Lovčina
|
Lalo na zadnjem UO ULD Šid sam od našeg sekretara, momka u koga zaista ne sumnjam i koji je ok lik čuo da je bio u udruženju i pitao sekretara lu srem šta je sa lovnim kartama?
Odgovor je: prvo članarina pa onda lovne karte!???!!!!!
Ako on laže, lažem i ja. I mogu ti reći da je diskusija pojedinaca bila veoma žustra jer prošle godine kada je predsednik sekcije LD Šid tako postupio i odbio da podeli karte članovima sekcije dok se sekciji ne refundira članarina koja je plaćena za sve lovce u udruženje, predsednik Gutić i isti taj sekretar oštro su reagovali i naveli upravo ono što i ti kažeš: niko nema pravo da uskrati lovcu koji je platio lovnu kartu da je i dobije jer time krši zakon
I šta je sada ovo?
Da ne pričam da je traženo od mene da kontaktiram sa Anđelkom Lazarovim za koga znaš ko je i kakvu funkciju obavlja, na konto toga da je ocu bio šef i da se i danas čuju i razmenjuju iskustva.
Ja ga još nisam zvao jer želim da kanališem sukob i pošto znam da gospoda iz LU Srem ovo čitaju, da ih upozorim da se ne igraju sa lovcima koji ih plaćaju. |
|
|
|
Srem |
Objavljen 18.05.2012. 07:17
|
Član
Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
Jel " moze jos malko objasnjenja u vezi " Pausala " u Ceriju ...
Jel" to kanda bilo trofeja " Kljovanera " posto je neko pomenuo trofejne listove ili ja nisam dobro ukapirao celu pricu .
Pozdrav |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 07:26
|
Lovčina
|
Kolega Srem, pošto ja izgleda nisam dovoljno informisan, a dozvoljavam mogućnost da nisam u pravu da se obratiš upravi udruženja da ti da na uvid svu dokumentaciju vezanu za tu komercijalu ( dozvolu za lov, izveštaj upravnice, lovočuvarske dnevnike, da li je u celosti lov naplaćen, dokaz da su pare legle na račun udruženja...)
Ne želim da me neko neosnovano proziva jer papire ja nisam lično video, a voleo bih. |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 07:51
|
Lovčina
|
Srem, moraćeš da se obratiš predsedniku za dodatne informacije. Onome što koristi politiku pokušavajući da me smeni.
"Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečoveštvom" reče Vladika P.P. Njegoš.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
Srem |
Objavljen 18.05.2012. 08:54
|
Član
|
ficha007 kaže:
Kolega Srem, pošto ja izgleda nisam dovoljno informisan, a dozvoljavam mogućnost da nisam u pravu da se obratiš upravi udruženja da ti da na uvid svu dokumentaciju vezanu za tu komercijalu ( dozvolu za lov, izveštaj upravnice, lovočuvarske dnevnike, da li je u celosti lov naplaćen, dokaz da su pare legle na račun udruženja...)
Ne želim da me neko neosnovano proziva jer papire ja nisam lično video, a voleo bih.
Zahvaljujem na odgovoru , mada nisam ja bas tebi direktno postavio
pitanje , cisto onako , ako je neko bio prisutan naravno .
Pomenuti " pausal " mi deluje povoljno sto bi se reklo ,
a posto volim tu vrstu lova na divlje svinje nije na odmet
da priupitam .
A to da pitam upravu , hvala ti na savetu .
Veruj mi brojim dane do konkursa za loviste da docekam da
LU " Kulina " Erdevik konkurise i nadam se dobije loviste na gazdovanje .
Nadam se iskreno da ce tako i biti . |
|
|
|
Srem |
Objavljen 18.05.2012. 09:40
|
Član
|
Ficho vidim da si postavio sliku Vizle , da li si se to ponovio
ili tek planiras da uzmes vizlu ? |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 10:01
|
Lovčina
|
Srem, planiram ali ne znam ko na teritoriji šidske opštine ima štence vižle. Vižla mi je onako, lep pas, a kod mene u grupi Sale Petrović i Karan Goran imaju vižle pa mi se sviđaju.
A i klinac će sad 4 godine pa bih da mu nabavim štene da ga odgaja, i da radimo o računa o njemu oboje, pa da raste uz njega.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
Srem |
Objavljen 18.05.2012. 10:12
|
Član
|
ficha007 kaže:
Srem, planiram ali ne znam ko na teritoriji šidske opštine ima štence vižle. Vižla mi je onako, lep pas, a kod mene u grupi Sale Petrović i Karan Goran imaju vižle pa mi se sviđaju.
A i klinac će sad 4 godine pa bih da mu nabavim štene da ga odgaja, i da radimo o računa o njemu oboje, pa da raste uz njega.
Ima u nasoj opstini leglo vizla . I to dobrog porekla .
Kod naseg clana iz " Kuline " .
Samo da vidimo da li ima slobodih ili su svi " Bezecovani "
Posto ovo prati dosta lovac iz nase opstine sad ce vec neko to da proveri pa ce da javi .
Ajde momci da se to prover i javi Fichi brzo .......
Pozdrav |
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 18.05.2012. 10:18
|
Lovčina
|
ficha007 kaže:
Da se razumemo ne sviđaju mi se Goran Karan i Sale Petrović, daleko bilo, nego njihove vižle
Da neko ne shvati pogrešno.
I da klinac i ja vodimo računa o njemu. Pogrešan upis.
|
|
|
|
Srem |
Objavljen 18.05.2012. 10:34
|
Član
|
Ha , ha ......Ma sve jasno ....
Dobar fazon ..
Pozdrav |
|
|
|
dekierdevik |
Objavljen 18.05.2012. 14:13
|
Mlađi član
Upisa: 43
Pristupio: 13.12.2010. 19:28
|
Srem kaže:
ficha007 kaže:
Ne želim da me neko neosnovano proziva jer papire ja nisam lično video, a voleo bih.
da priupitam .
Nadam se iskreno da ce tako i biti .
dejan
|
|
|
|
dekierdevik |
Objavljen 18.05.2012. 14:16
|
Mlađi član
|
dekierdevik kaže:
Srem kaže:
ficha007 kaže:
da priupitam .
Nadam se iskreno da ce tako i biti . pozdrav prijatelji pokusacu da objasnim taj lov u cerju je bio koliko sam ja saznao zakupljen lov od strane jednog lovca iz nase opstine i bio je pausalni ja sam bio obavesten o tom lovu ali nisam imao mogucnost da dodjem posto i ja volim pausalne lovove a lovim i u drugim drzavama pa sto nebi i kod nas
dejan
|
|
|
|
moharac |
Objavljen 18.05.2012. 14:26
|
Član
Upisa: 149
Pristupio: 13.04.2012. 16:08
|
Jesi li ti prespavao ove dane kad se nisi javljao dosada. |
|
|
|
moharac |
Objavljen 18.05.2012. 14:27
|
Član
|
Deki Kulenijada je 02.06. u Erdeviku jel dolaziš ? |
|
|
|
dekierdevik |
Objavljen 18.05.2012. 16:17
|
Mlađi član
|
pozz.nemogu da dodjem radim i dan i noc a imam i takmicenja skoro svaki vikend u glinenim golubovima
dejan
|
|
|
|
moharac |
Objavljen 18.05.2012. 18:25
|
Član
|