Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Predlozi za izmene zakona o oružju i municiji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Predlozi za izmene zakona o oružju i municiji
tomo vrbas
 I ovaj trgovac ili nije cist ili se toliko paralisao od straha mesto da ga je pustio da udje unutra i da mu neda da izadje on ga vuce,a grama snage nema i onom palicom ga lupa ko ta paje prasinu sa njega!

rk
 Jeziv snimak.
Drago mi je da ovaj covek nije nastradao ali smatram da je napravio nevidjenu glupost sto je usao u sukob sa lopovom.
Ne postoji ništa dovoljno vredno da na ovaj način rizikuješ zivot.
RK

Tomash
 I bolje sto ga nije mlatnuo onom palicom kako valja....po ovom nasem zakonu bi prodavac otisao na robiju...ovako samo do urgentnog centra.

Mada kada bih bio u sitaciji da biram da me iz prodavnice iznose cetvorica ili odvode dvojica...uvek ovo drugo!

ssekir75
 боље ја на робију а он под земљу него обрнуто!Stari
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...Zmtg8Dypyw
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ssekir75
 тачно то, него ме мрзело да тражимNamigivanje
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Planinko011
 U Loznici pre nekoliko godina probudi obijanje njegovog automobila u njegovom dvoristu i on opali metak u vazduh iz pistolja sa terase. Na nesrecu lopov imao srcani problem pa kad ga policija odnela u bolnicu ovom oduzeli oruzje i pokrenut postupak za izazivanje opasnosti.

Ovih dana cuh od prijatelja da ce izgleda MUP opstruirati punjenje karabinske i pistoljske municije, nedonosenjem pravilnika ili propisivanjem nemogucih uslova za fizika licaHmmm.
Mene bi licno zadovoljilo omogucavanjem kupovine bez odobrenja i povecanjem asortimana trgovcima.
Cujem da i uvoznici oni imaju teske uslove za uvoz municije tipa koriscenje posebnih vozila za transport plus ne moze da se zajedno voze barut i kapisle (tako rekose nekako) i sl pa zato i ne cudi sto je dosada municija bila jednolicna po prodavnicama RWS i S&B najvise pored PPUa. Sada je vec bolje ali ne jos dovoljno dobro.

AcaNik
 Изгледа да им није прошло да само муп и њихови пензионери буду ти који ће издавати сертификате за пуњење муниције па би да сада то упропасте.

dzudzubajac
 Eh a ja već napravio tumbler za čišćenje čaura
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

AcaNik
 Након свих ових дешавања у Паризу задњих дана, Европска комисија је 18. новембра 2015 усвојила пакет мера за строжија правила набавке и поседовања ватреног оружја у Европској унији, о чему се почело размишљати почетком текуће године, након јануарских дешавања у Паризу. Већ у априлу је урађен нацрт мера који се кувао све до пре неки дан, тачније јуче је угледао светлост дана.
http://europa.eu/...110_en.htm

Између осталог, дефинисано је да се успоставе строга правила о забрани одређених врста полуаутоматског ватреног оружја, које неће, ни под којим околностима, бити дозвољено да буду у поседу физичких лица, чак и ако су трајно онеспособљена.

С тим у вези, покренута је велика међународна петиција на нивоу ЕУ, од стране власника оружја у легалном поседу (спортских и рекреативних стрелаца, ловаца, колекционара, итд), "ЕУ : You cannot stop terrorism by restricting legal gun ownership", која је упућена Савету ЕУ, са циљем да се покупи 50.000 потписа подршке, што би натерало парламентарце да промене своје ставове, те да се овако рестриктивне мере ставе ван снаге.
До сада се истој придрузило висе од 40.000 људи.
Овде можете све прочитати и евентуално се укључити у "битку" за права и слободу...
https://www.chang...e_petition

AcaNik
 Альберт Андиев
7 сати
У Паризу, у једном од кафића у који су улетели терористи са намером да побију народ који су затекли на лицу места, исти терористи су били ликвидирани од стране тројице колумбијских наркодилера, наоружаних пиштољима, који су пили кафу у том кафићу. Још један доказ тога на шта је способан наоружани народ. Овде у Србији полиција има као дужност да нас штити од свих и свачега, али кад нас неко опљачка или нам убије драгог нам човека онда за дивно чудо та иста полиција не сноси одговорност за оно што је њој дужност. У исто време је народу одузето право на активну самоодбрану примањем на снагу свакаквих рестриктивних закона о оружју и муницији, који законопослушном грађанину забрањују ношење пиштоља што је на руку само криминалцима и терористима јер њима за то дозвола није потребна, а сазнање да обичан народ нема оружје уз себе даје ветар у крила свакој врсти олоша.

http://ren.tv/nov...avtomatami

ssekir75
 или да нацртамо

AcaNik
 Курт Расел Smile
http://www.hollyw...llguns.mp3

AcaNik
 https://www.youtu...h-glZ2YSnk

ssekir75
 баш тако...Bravo 2

kimi
 Od marta kreće primena novog zakona... Hoće li važiti stara uverenja o položenoj obuci za rukovanje vatrenim oružjem?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Tomash
 Zasto ne bi vazila. Uverenje je ostalo kao uslov, samo su dodati jos neki uslovi, kao taj famozni psiholoski pregled koji tek treba da vidimo na sta ce da lici...

AcaNik
 Ово је Јеремија избацио на свој сајту.
http://lorist.co....isam-znao/

IvicaL
 Neki dan sam citao taj novi zakon. Ima tu jedna stvar koja mi nije jasna.
Gde pise kako se propisno u kuci cuva oruzije - neki kazu da mora biti metalni ormaric a neki da je samo pod kljucem itd itd

Drugo
Cini mi se da sam procitao da vlasnici neolucenih cevi (sacmare) moraju da podnesu zahtev za novi oruzni list u roku od 6 meseci a za olucene cevi ili ti karabine ima se 4 godine

Molim ipak neko ozbiljnije tumacenje ovoga ako je neko od nasih pravnika upoznat
lala, pa sta

AcaNik
 Биће регулисано подзаконским актима који још увек нису донесени.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,629 posete www.srbijalov.com