Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
Podunavac

DakiNS kaže:
Perkone ala si ti brz i neiskusan, Brunir ne kupuješ u radnji to je složen postupak a preskup za jednu staru vazdušaru. U bilo kojoj gvožđari koja ima u asortimanu i delove za bicikle imaš kožicu , baš tu koju si pomenuo , ali ti je ona manja briga od onog dihtunga na početku cevi puške gde se naslanja na rupu kroz koju izlazi vazduh iz cilindra.

Može rođo da se kupi preparat za hladno bruniranje, ali nije baš dobar za velike površine. On je više namenjen manjim popravkama. A koliko sam uspeo da procenim stanje ove puške bolja bi solucija bila nabavka nove (ili polovne u dobrom stanju).
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Znam ja to rođo ali kolega je neiskusan pa sam prećutao da ga ne bacam u trošak a vajde nikakve. Kao klinac sam imao jednu staru zastvinu vazdušaru isto izrđalu, a klinja kao klija ofarbao je crni uljanim lakom , za mene poslužilo iako je više ličila na igračku. Ali to mu je najmanji problem , neće njome loviti po svakojakim vremenskim uslovima, a neću da ponavljam koji mu je najveći problem. Izgled manje više.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Cev je oštećena iznutra od korozije, što se odražava na preciznost. Možda i sam cilindar iznutra ima risove ili jamice (od korozije) pa kožica i ako je ispravna ne može dobro da dihtuje. Spoj cilindra i cevi pitanje u kakvom je stanju i dali propušta vazduh. Sve u svemu zrela za rashod i nabavku druge. A onda malo više pažnje i održavanja.
Tri prsta 2Kolce

Perkone
 Nisam iskusan, priznajem a i vidi se iz postova Smile. Volim da gadjam i to stoji. Ali se nisam nikada nesto posvetio vise ovome.
Ako je tako, kako novodite, onda nije ni iskljuceno da mozda i kupim neku novu. Videcu sta mogu da uradim sa ovom, nigde se ne zurim ali bi voleo da imam dobru vazdusnu.
Polovnu da uzimam sa nedostatkom iskustva i nije pametno.

Vidim da najvise spominjete hatsan 125 i Gamo Shadow 1000. Jel moze jos neka da udje u konkurenciju oko te cene a kako vidim to su puske do nekih 250e. Kolko kosta neka bolja optika? Servis i delovi jesu obezbedjeni u Srbiji? I ako moze na pm od radnji koje imaju povoljne cene. Ovo sada sve informativno pitam. Inace dozvolu posedujem.

DakiNS
 Kolega nemoj da ti bude leno vrati se na početak teme , mnogo smo pisali o tome , da se ne ponavljamo.

aca81
 Kolege ima li neko iskustvo sa modelima B3,aktuelne su po oglasima a cena im je oko 120e......poz.
DOBAR POGLED

nidzamotocross
 Danas sam malo isprobavao razne dijabole. Pucao sam iz ruke u stojecem stavu, meta je bila A4 papir sa iscrtanom crnom tackom, na 30m. Vazdusna puska Gamo CF-30 4,5mm, mehanicki nisan.

Ovo su neke kineske "Target".
www.dodaj.rs/f/2S/PS/33sw6aUx/img20130215140233.jpg

Zaostala kutija, "Jelen" Zagreb.
www.dodaj.rs/f/1a/wO/2Z797JHc/img20130215140202.jpg

A ovo je Gamo Expander
www.dodaj.rs/f/3X/pu/39jDWWO8/img20130215140218.jpg

Takodje neke jos "kineskije", na kutiji stoji neki kineski naziv Grin
www.dodaj.rs/f/C/lX/1HRyk4Kb/img20130215140151.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

aca81
 Sta se smatra dobrom grupom pogodaka na 15m Smile
DOBAR POGLED

PEZ

aca81 kaže:
Sta se smatra dobrom grupom pogodaka na 15m Smile

Mus
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

aca81
 Ne razumem tu meru Smile moze li u cm ili mm,da li je to 1,5;2 ili 3cm sa nekom solidnom puskom Confused
DOBAR POGLED

vlada lovac
 na 15m sve u crno, ili zatvarac od coca-cole, uslovno da su dobre dijabole

Podunavac
 Može i u čep od piva. Otvoriš pivo, namestiš čep na 15 m, popiješ pivo i pogodiš čep. I tako sve dok vidiš čep na 15 m.Grin
Tri prsta 2Kolce

aca81
 Onda bolje cep od piva, takvih meta svakodnevno imam za celo streljacko drustvo Smeko drugari hvala na odgovorima iveli ali odmah da kazem da sam ja od tog rezultata veoma daleko Vreme iz razloga sto jos uvek nisam podesio nisane kako bih mogao da gadjam tako malu metu a i objasnicu usput na kakve sam sve probleme nailazio i sta sam sve uradio,za pocetak dobro je to sto imam grupu ali je lose sto ta grupa menja poziciju iz istog stava i istih dijabola Hmmm pa sam zakljucio da ili je lose namontiran kundak ili nisani se pomeraju a razloga ima podosta jer je to china shangaj b3 ali krenimo redom kako bi i ja dobio neke odgovore a i kako bi ubuduce ostali clanovi znali sta mogu da ocekuju od ove puske posto sam proso sve nase forume pa i forume nasih bratskih republika pa i ove sa zapada ali konkretnih odgovora nema nigde Shock
DOBAR POGLED

aca81
 Prvo zasto ta puska? Ovo mi je prva vazdusna puska i od pocetka nisam znao sa cime se srecem i sta mogu da ocekujem pa sam prvo imao problema sa montazom cevi i kundaka jer nije bilo zavrtnja uz pusku pa sam morao sam da merim i kupujem naknadno Angry s mukom sam naso odgovarajuce imbuse i nekako je sastavio.
DOBAR POGLED

aca81
 Posle toga sam je onako povrsno pregledao i video da nema nekih vidljivih ostecenja i da opticki nisan koji ide uz pusku nije za ozbiljniju upotrebu Ne odoravam
DOBAR POGLED

aca81
 Znao sam da nista neznam (o pusci) pa sam narucio preko 1000 dijabola,od najjeftinijih do najskupljih od razlicitih proizvodjaca i zabava je mogla da pocne.....
DOBAR POGLED

aca81
 Sledece sta nije valjalo je gumica ili dihtung na klipu (neznam delove i nazive pa ne zamerite ili pojasnite o cemu se radi ako pogresim),tu gumicu sam resio kombinovanjem gumica za ko zna sta i lepljenjem istih ali je ispalo uspesno, bar mislim...uradio sam test (sa prstom na usta cevi) koji sam procitao ovde na forumu.
DOBAR POGLED

PEZ
 Kolega Aco taj dihtung (gumica, mada mi je malo neobicno da je od gume jer se obicno pravi od presovane koze, mozda i zato sto je Chinez) moze biti uzrok "sejanja" pogodaka.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

DakiNS
 Lepo je rekao kolega Pez za gumicu . Iskreno ni ja nisam čuo. Na puškama se stavljalo ili plastična kapa izgleda korpice čiji rubovi su okrenuti prema cevi ili koža. Nekada sam stavljao debelu goveđu kožu kao sa đona kožne cipele, ali se jako dobro pokazala koža koja se koristi na pumpi za bicikl. S tim što se dobro podmaže da lepo klizi i dihtuje jer time bolje sabija vazduh. Možda ti je ta gumica oštećena pa propušta vazduh pri sabijanju te tako menja sliku pogodaka.

ssekir75
 batice, ispravi onaj post 414... ne navlaci sebi bedu na vrat ;)

Ispravljenoiveli
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,479,020 posete www.srbijalov.com