Šta reći za jučerašnje druženje? Zoran se stvarno pobrinuo za prelepu lokaciju i ugođaj. Svaka mu čast. Sve je bilo ekstra. Smeštaj, klopa, pucanje, pecanje, razgledanje divljači, a tek za.ebancija....
Moram da pohvalim mog zemaru Bejbea ne samo za podizanje atmosfere, nego i za odlične rezultate u gađanju. Pogotovo što je pogodio 8 golubova iz četiri ili čak pet različitih pušaka. Bio je bolji od Lale, a isti kao Sremac. Vidno je popravio svoje streljačke sposobnosti. Meni lično je bilo dovoljno 9 pogodaka da budem bolji od ovih zlo.eba, i izvučem se od provokacija na moj račun. Premda su mi neki nacionalisti zamerili na izboru municije.
Domaćin je i u gađanju bio najbolji, ali je na kraju ipak onako fer i domaćinski dozvolio da gost bude prvi. Mrwi sve čestitke na pogođenih 12 golubova iz plastične puške. Neki tvrde da je kineska, ali ja bi ipak rekao da je Ruska.
Lala je pokušao da vara u gađanju pošto je koristio patrone punjene sa 40 i više grama sačme. Ali mu ni to nije pomoglo da ostvari bolji rezultat. Ali sobzirom na njegove godine ni ovo mu nije loše.
Pošto je nekima pofalilo municije ne samo iz torbe, nego i iz cevi od pušaka se nije odvajalo ni prilikom obavljanja fizioloških potreba tj. močanja.
Najbolji strelac i njegova puška, u trenucima predaha između serija.
Popustila petlja od treme!?
Srbijalov Admin Tim
Ovde Sremac objašnjava kako mu se ujutro tresu ruke dok ne popije 2-3 rakijice. Zato je pre gađanja popio nekoliko čašica da razbije tremu.
Moram ovih dana da odem sa fotoaparatom da slikam neke od raskrsnica sa kružnim tokom ovde u NS, da pošeljem slike strelcu Sremcu za njegovu kolekciju - zli jezici kažu da je sve i jedan zrenjaninski kružni tok sinoć obišao! Izgleda da mu se zamanta u glavi od kružnog toka, pa odmah 'vata prvi izlaz, nema veze kuda ga odvede, bitno je samo da je ravno, a oni dušmani zrenjaninski urbanisti postavili tih kružnih tokova na svaki kilometar, 'oće čovek da se zbuni!
Sva sreća pa je sa Sremcem u kolima bio i jedan ličanin Zoki-Bejbi da mu pomogne, ti ličani imaju iskustva sa kružnim tokom, pa umesto u N. Sadu, časkom završe u Kikindi!
DJE ĆE LIKOTA DA SE ORIJENTIŠE KAD NEMA NEKE PLANINČINE NEGO SVE RAVNO?
A lepo smo im dali kamenčiće i rekli da bacaju po putu kako bi znali da se vrate kući! Sremac Ivica i Zoki Marica
Šta reći što nije rečeno .ZORANE MAJSTORE i DOMAĆINE.
Elem ja ću vam ispričati pričicu o Ivici (Sremac ) Marici (Beybe) i Mrvici. Krenuše jedan Ivica fruškogorac i dva gorštaka ličana preko brdovitoga balkana (Banata) od zrenjanina do vršca preko Pančeva , Alibunara , preko brda i planina i jedva stigoše u Vršačke ritove. Bilo mi ih je žao što se skoro izgubiše , jer su tri puta obišli Alibunar da nađu izlaz tako da iznemogli , pregladneli jedva stigoše. Za svaki slučaj nakupio sam kutiju od cipela šljunka (zlu ne trebalo , hleb se poodavno ne baca). To zato da uslučaju da se opet ne izgube na putu u daleeeeeeku Bački Palanku , nego da lepo ostavljaju kamenčiče i nađu put. Druženje kako bilo sa smehom klopom i pićem ( pića je bilo u velikim količinama ali se malo potrošilo) dođe i do kraja. Lala i ja sedosmo u onu moju kutijicu zvanu automobil i polako krenusmo kuću uobičajenom maršrutom ,kada odjednom velikom brzinom sa dugim svetlima projuri Ivicin Mekan Reno. Odjuriše oni a mi polako, sve do ulaska u ZR gde sedosmo da popijemo po kaficu da mi Lala ne kolabira usput. Posle natenane popijene kafice nastavismo put . Odjednom na izlasku iz ZR opet neki Reno MeKan "ambenduje", trubi i obilazi, Mi u čudu jer u njemu sede opet Ivica , Marica , Mrvica i Podunavac. Zvoni telefon i kaže Marica (ako ste zaboravili mi je znamo kao Baybea) kaže zaboraviše kutiju sa kamenčićima, provozaše se do nekog sela Mihajlova , gde i autobus radnim danom okreće a subotom i nedeljom ne vozi. Kad prođoše Mihajlovo skoro naleteše na tablu na kojoj Krupnim crvenim slovima piše KRAJ SVETA. Tek tada shvatiše da su se izgubili na brdovitom Banatu. Pratili smo ih za svaki slučaj do izlaza iz Veternika da se slučajno opet ne izgube do Palanke.
PS. Da li je uz put Ivica trpao Maricu , ili je Marica trpala Ivicu , ne znam ali je trpanje generalno bio glavni razlog lutanja
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Daki, ja mislim da je to bio samo njhov izgovor: Sremac je kao osvedočeni legalista bukvalno shvatio znak obaveznog kružnog toka gde tri strelice pokazuju u krug, pa je jedno vreme sigurno vozio tako i kružio dok im se nije zamantalo svima u glavi (ionako nisu baš sasvim 'čisti' ), a znaš da Sremac ne voli da mu se suflira tokom vožnje, pa je ona ekipa unutra ćutala u strahu da ga podseti da izadje iz raskrsnice.
Sreća pa Reno ima velik rezervoar... Siroma' Reno....
Al izvrtju i podmetju.Istina je sledeca;
Vodja puta ili sto bi se reklo glavni(onaj sa najvecom glavom)prisetio se devize iz sretnih vremena-UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU,DA BI JE VOLEO!!!
Mi smo krenuli iz Sremske Palanke oko 08,00h,a pomenuta ekipa u svojoj crvenoj furiji oko 20,00h prethodnog dana(pauze zbog dremke,a i prostata nije sto je nekad bila).U povratku stize naredjenje iz Komiteta,da se obidje busotina na lokaciji Mihajlovo(radi se o busotini nafte kapaciteta 7,5lit nafte na dan) jer je doslo do pucanja burgije br 4 kojom se busi naftonosna zemlja banatska.Odlazimo tamo,resavamo kvar i ostavljamo jednu burgiju rezerve,a crvena furija nas u medjuvremenu pretekla pa Sremac odlucuje da ,kad ih je opet stigao a u levoj traci bila guzva,pokusa da ih preskoci i naravno u tome uspeva.Ulazimo u NS,ogladnelo se od rada na busotini,Sremac vodi do obliznjeg restorana gde vidi cuda Krajisnici peku jagnjice na raznju.Omlacujemo na brzinu nekih 1,5-2kg jagnjetine,popijemo pice,malo divana sa zemljacima i put pod noge,kad ono ispred nas opet poznate tablice i skoro unikatna karoserija govore da su se nasi dragi,zubom vremena naceti drugari uspeli dokopati svoga mesta stanovanja.Svima pao kamen sa srca(narocito Bejbiju i Sremcu,kome je cak i oko zasuzilo)i zadovoljni krecemo prema Sremskoj palanci,znajuci da i pored onog svabe koji je sedeo na zadnjem sedistu sada tesko mogu promasiti put do kuce.
Podunavac kaže:
Pošto je nekima pofalilo municije ne samo iz torbe, nego i iz cevi od pušaka se nije odvajalo ni prilikom obavljanja fizioloških potreba tj. močanja.
Najbolji strelac i njegova puška, u trenucima predaha između serija.
Popustila petlja od treme!?
Srbijalov Admin Tim
Kako i ne bi popustila petlja kad ste mi sve vreme disali za vratom,toliko blizu da je domacin u jednom momentu predlozio;Ajde brate da pucamo s kuka ovako vise nije u redu
O tome ko usput spava, njonja, ili zapišava branike mislim da nemaju šta pričati!! što se tiče gađanja domaćinima i zemarama svaka čast, za ostale šta reći?? evo npr...Mišo, pa kako da nema dobar rezultat kad ta policija drugo ništa ni neradi nego puca, pa Lala..kako on da nema LOŠ rezulltat kad nikad nije ni znao da puca, jer uvek RANI, Daki ...NO COMENT, za Golfa je to bio dan sa lošom karmom, ali onaj što je imaO PAPIR I OLOVKU, ONAJ KOJI JE DOPISIVAO KAKO JE HTEO...E TAJ NIJE BIO BOLJI OD MENE,I TO SAMO ZATO ŠTO SAM ZADNJI METAK NAMERNO PROMAŠIO DA NEBI TAJ DOTIČNI PAO U NESVEST!!..i da nebi išli peške kući..naravno! ...normalno neki su tu pokušali da me ometaju, pa sam ja morao da dokazujem da pogađam sa 4 različite puške, i sa različitom municijom sumnjivog porekla (punili Sniper i Kelt), ali nije im ni to pomoglo!! Na kraju pojedincima želim više uspeha drugi put!!
..a pošto ja nisam samo od onih koji sede i konzumiraju sve sa stola, potrudio sam se da malo obiđem mesto gde nas je Zoli ugostio i evo par fotografije...uživajte, jer je zaista prelepo!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Druženje je počelo sa Mišinim telefoniranjem Pezejcu i pitanjem: A kude je moj moped? Pardon potkundak. Očekivao čovek neki potkundak da mu naš kolega Pezejac napravi , a potkundak nikako da stigne iako je pre sedam dana napravljen
Onda sam mu objasnio da nešto pošta nije dobro radila i da je potkundak stigao kod mene, kad gle čuda Miša ozbiljan reče: Pa to je potkundak za neku rusku ili zastavinu bokericu a ja imam TOZ 87 PA . Rekoh otkud znam kako izgleda , nego probaj ti ovaj možda će ti ipak odgovarati. Nisam znao da je Miša pomalo kameleon , tako je menjao boje na licu ,ali zbog ozbiljnosti situacije nisam smeo da slikam, da mi se ne bi desilo da sa tim potkundakom sviram kao sa usnom harmonikom ali u ustima. Zamenim smotuljke i rekoh ajde da ovo bacimo kad nikom ne treba, ali oštar lovački pogled Mišin vide razliku u gabaritima smotuljka ili u onoj svadbarskoj mašnici pa skoči ko oparen i uze mi iz ruke umotani potkundak. Nabrzinu ga razmota i gle čuda , samo ga uši spasle od osmeha preko cele glave.
Toliko mu se svideo PEZov rad da ga je naočigled svi zaljubljeno izljubio , samo mu ni to nije bilo dosta pa je pokušao da ga i filmski izljubi, evo i dokaza.
Ps prošli potkundak mu je pukao kada je odstreljenog vepra pokušao da natera da prizna gde su ostale divlje svinje!
Zbog velike ljubavi prema lovu divljih svinja, a i čuo je da se u gateru u reprocentru za divlje svinje nalazi oko 300 komada ove divljači , Miša je poveo i pomoćnika ovog kratkonogog braka da ne bi morao tražiti vepra na stotinak hektara ograđenog gatera.
Naš domaćin Zoran pametan i mudar čovek , znajući kakvi zloyebi mu dolaze u goste, a u blizini tolike divlje svinje , jelenska i srneća divljač lepo se dosetio pa pripremio gomilu glinenih golubova , tako da su svi poneli samo sitnu sačmu (kojom nemogu da naude divljači) Ispostavilo se da kada smo ispalili i poslednju patronu , treba da idemo u obilazak gatera.. Što se tiče pucanja , domaćinski je prepustio Mrvi i njegovoj plastičnoj kineskinji da pobede . Ja sam prezadovoljan rezultatom jer položarom pucam trećinu veka, a i pucao sam samo po jedan metak ( nisam ni poneo municiju jer je i nemam a i nisam mogao po okolnim cevkama, džepovima, torbama i kesama da pronađem više patrona. Svako pucanje u cevki je bila patrona drugog proizvođača,(iako sam siguran da je barem polovina golubova što odleteše bila skoro ranjena)
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?