Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
zoranp
 Nemogu se savezi na taj način bojkotovati, jer preko 90% udruženja ima ljude na čelu koji su verni sektaši tih saveza!! Oni i dalje vode 90% lovaca, koje nezanima ništa drugo osim ubiti, napraviti kobasicu i pojesti nešto u, i oko lova!! Matematika jednostavna, ovce bleje, a vukovi viju..opet kažem svaka čast gospodinu Zeremskom, Beukoviću, pa i ovim kao novijim he he...zamisli novijim...ma joojjjj..vrati nam se Tito mamu ti j....
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS
 Naizgled opet kod LoSoVa ništa novo ili ima . Davno je počelo kao grudva snega na vrhu planine , istina sporo ali bitno je da se kreće. Krajem meseca održaće se sastanak UO LSV u Novom Bečeju. Po još neproverenim informacijama biće plasiran predlog o smanjenju članarine na 800 dinara. Krajem marta na skupštini će se odlučivati o tom predlogu. Mislim da će Milovančev imati priliku da pokaže da li je stvarno predsednik LSV ili je samo figura to jest zavesa za radnje kreatora svih zbivanja u LSV poslednjih godina (Kuvar).
Mišljenja smo da je daljnje osipanje članstva ( ove godine - 6 LU ) nateralo LoSoVe da malo trezvenije razmišljaju , ili barem deo njih. Gledajući strukturu članarine izgleda da će konačno biti skinut sa valova Vojvođanski LONAC, a moguće i glasilo ( Jeremija). Tako da bi možda struktura izgledala ovako : 500 za savez , 100 za osiguranje i 200 za LoSoSe ( nedaj bože da nam konobar ostane bez bakšiša).
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Ne bi bilo loše podsetiti se da je prošle godine, pre izbora u LSV, tadašnji predsednik Milan Pažin predlagao da se članarina sa 1.400 dinara spusti na 700 dinara, ali taj njegov predlog na sednici UO LSV u Futogu nije prošao - članovi UO su smatrali da je tih 700 dinara nedovoljno (?) za funkcionisanje saveza, pa je ostala ista članarina i to je Skupština LSV usvojila, pa je novom predsedniku Milovančevu to ostalo u amanet - nije mogao da menja odluku skupštine, iako je u predizbornom svom programu visinu članarine označio kao neprimerenu.
Imajući u vidu da je sastav UO LSV u velikoj većini ostao načinjen od istih ljudi koji su odbili prošle godine predlog o smanjenju članarine, biće zanimljivo videti kako će sada reagovati na ovaj novi predlog.
Valjda im neće pasti na pamet da kupe još jednu Škodu Octaviu, u tom slučaju nema šanse da se smanji članarina. Smile
A videćemo koliko su LU i lovci spremni i dalje da žestoko plaćaju savez, i da li će i koliko još LU prestati sa plaćanjem ako se članarina ne smanji.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

rk
 Treba na svim nivoima raditi na ukidanju drustava a posebno saveza. Klasicni paraziti. Uvesti kao u Hrvatskoj zakupce i gotova stvar. Znace se red. Siguran sam da ni tada lov nece biti preskup, a imace sta da se lovi i ljufi koji su zakupci( to mogu da budu i dosadasnji clanovi drustava) itekako ce imati razlog da brinu o divljaci.
Ove fore skupstine, predsednici, foliranje to je proslost. Kad mi kazu da nece mnogi moci da love mislim da su to budalastine treba da se ugledamo na zemlje u kojima je to uveliko zaživelo. Na kraju moramo da budemo iskreni i prema sebi svaki hobi je skup, a lov posebno, nasa zemlja je jedna od retkih gde je lov zabava sirotinje i to mora da prestane da bude. Po selima isti ti kradu sumu, nema sanse da oproste zeca srndaca, srnu..... Ponova kad ja hocu da platim to sto ti kradu ja placam po cenovniku.
RK

Lala
 Evo malo novosti iz LSV koje sam saznao nezvaničnim kanalima:
Održana je sednica UO na kojoj je prošao predlog da članski doprinos za 2016/17 bude ukupno 800 dinara po lovcu. Vrlo zanimljiva odluka, imajući u vidu da je sastav UO LSV otprilike 2/3 istog sastava kao u prethodnom sazivu. Dakle, isti ljudi su sada rešili da visinu članarine maltene prepolove u odnosu na prethodnih astronomskih 1400 dinara. Znači, i pored odliva LU koja su prestala da plaćaju članarinu, i pored evidentnog odliva članstva, uprava LSV je ovom odlukom praktično potvrdila da su zahvatanja u prethodnom mandatu bila prevelika, o čemu smo godinama trubili, ali nije imao ko da čuje! I sada isti ljudi koji su ranije dizali dva prsta za enormnu visinu članarine uz obrazloženje da ne može jeftinije (lično sam slušao takva obrazloženja od nekih članova rukovodstva!), sada dakle ti isti svojom najnovijom odlukom indirektno priznaju da su ranije bili neumereni u svojim zahtevima!
Kako saznajem, sva je prilika da će se LU Senta vratiti u članstvo LSV, jer je visina članskog doprinosa drastično smanjena.
Struktura članskog doprinosa je najverovatnije sledeća: od 800 dinara po lovcu, 100 dinara odlazi na osiguranje; 200 dinara je doprinos za LSS, a ostatak od 500 dinara je ono što ide LSV-u za funkcionisanje. Moram da kažem da sam ja lično upravo ovu cifru od 500 dinara jednom prilikom u prostorijama saveza predočio kao maximalnu za rad saveza (bili su prisutni ex sekretar Milkov, i zamenik Beuković). Tada mi je jedan od njih onako demonstrativno, dok sam ja napadao iznos od tadašnjih 1400 dinara, rekao nešto u stilu 'evo ti papiri pa ti sedi i pogledaj pa izračunaj i videćeš da ne može manje od 1400', što mi je i tada i sada bilo smešno kao tvrdnja. I eto posle par godina UO LSV predlaže upravo ono što sam ja još pre tri godine predlagao i tvrdio. Brzo razmišljaju, nema šta! Grin Trebao je valjda da se desi ovaj popriličan odliv članstva da bi gospodi sinula lampica da su preterali sve mere i granice u zahtevima!
Po svemu sudeći, iz članarine je konačno isključena obaveza kupovine glasila saveza (šta će sada tužni Jeremija?), a izgleda da je i ono čedo (čudo) 'Vojvodjanski lovac' doo dobio ispraćaj sa obavezne apanaže iz članarine. U vezi sa tim, treba videti da li je VL ispunio sve svoje obaveze koje su mu plaćene, ili će, kako neke glasine kruže, ta firma 'uložiti trud da ispuni plaćeno', možda uz dopunsku potvrdu rečima 'majke mi...'.

Novost je da će, po svemu sudeći, doći do izmena u sastavu Nadzornog odbora, pošto dva člana (predstavnici LU Sr. Mitrovica i, čini mi se, Alibunar) neće više obavljati tu dužnost člana NO, jer njihova LU nisu platila članarinu savezu. U vezi sa tim, osnovano je postaviti pitanje kakva je sudbina zamenika predsednika LSS, Milana KOvačevića, člana LU iz Sr.Mitrovice, koji je vojvodjanski delegat u LSS - ako LU iz Sr. Mitrovice nije platilo članarinu za LSV, moguća su dva scenarija: ili je time Kovačević izgubio 'bazu', ili je možda njegovo LU na neki način platilo članarinu direktno LSS-u. Nemam podataka o tome.

Nešto što nije bilo na UO LSV, a što je meni palo na pamet: odlukom UO LSV iz novembra 2015., odlučeno je da glasilo saveza bude do kraja lovne godine finansirano iz članarine (dakle do 01.aprila 2016), a da se štampanje i izdavanje poveri agenciji 'Lorist' i Jeremiji Trifunoviću. Tom prilikom je utvrdjena i dinamika izlaska brojeva, pa je prema izveštaju sa sednice UO odlučeno sledeće (citiram):
'Upravni odbor je doneo odluku da se nastavi sa izlaženjem lista Vojvođanski lovački magazin sa dinamikom, do kraja novembra prvi broj, drugi do 15 januara, treći do kraja februara, četvrti početkom aprila i peti polovinom maja.' (izvor: http://www.lovack...DFs/13.pdf )
Evo prodje i februar, a od sednice UO LSV, koliko je poznato, izašao je samo jedan broj glasila saveza, i to u 2015. godini. A šta je sa ostalim brojevima? Šta je sa januarskim i februarskim brojem, gde su? Nema ih na sajtu LSV! Da li su lovačke pare uplaćene perjanici Jeremiji, a on svoju obavezu nije izvršio? I kako uopšte misli da izvrši uredjivanje, pripremu, štampu i distirbuciju nedostajućih brojeva glasila saveza do kraja marta 2016.? Ne bi bilo zgoreg podsetiti da je prošle godine jedan (februarski) broj glasila saveza došao do lovaca tek negde krajem juna ili početkom jula meseca 2015. godine, dakle, nije Jeremiji ovo prvi put da se igra sa rokovima i da ne poštuje odluke saveza koji ga plaća za (ne)obavljeni posao ili neuredno obavljeni posao...
Ako su moje informacije tačne (do sada su bile!), i ako odluka Skupštine LSV bude da prihvati predlog UO i da 'skine' sa članarine obaveznu kupovinu glasila (a nema razloga da sumnjamo da će Skupština aminovati predlog UO), onda Jeremija dobija prostor da eventuano razvlači rokove i dalje, jer neće imati direktni interes da poštuje bilo šta, pošto neće morati da vodi računa o sledećim ugovorima za štampu glasila - nema više moranja!

Sremac75

Lala kaže:

Evo malo novosti iz LSV koje sam saznao nezvaničnim kanalima:
Održana je sednica UO na kojoj je prošao predlog da članski doprinos za 2016/17 bude ukupno 800 dinara po lovcu. Vrlo zanimljiva odluka, imajući u vidu da je sastav UO LSV otprilike 2/3 istog sastava kao u prethodnom sazivu. Dakle, isti ljudi su sada rešili da visinu članarine maltene prepolove u odnosu na prethodnih astronomskih 1400 dinara. Znači, i pored odliva LU koja su prestala da plaćaju članarinu, i pored evidentnog odliva članstva, uprava LSV je ovom odlukom praktično potvrdila da su zahvatanja u prethodnom mandatu bila prevelika, o čemu smo godinama trubili, ali nije imao ko da čuje! I sada isti ljudi koji su ranije dizali dva prsta za enormnu visinu članarine uz obrazloženje da ne može jeftinije (lično sam slušao takva obrazloženja od nekih članova rukovodstva!), sada dakle ti isti svojom najnovijom odlukom indirektno priznaju da su ranije bili neumereni u svojim zahtevima!

Ја не мислим да ово представља било какво смањење чланарине, из разлога што је само престала обавеза плаћања новина и обавеза плаћања услуга "Војвођанског ловца" доо кроз чланарину.
ЛСВ се није ничега одрекао... 500 динара по ловцу је било и раније и биће и у будуће.
Пре бих рекао да се ради о замазивању очију....

Оваква одлука, међутим, отвара нека питања...

1. Како ће ЛСВ убудуће спроводити своју законску и статутарну обавезу информисања чланства о раду Савеза???
Не би било добро да одговор буде "преко представника у органима и телима"....
Можда ће за информисање бити задужен Сајт ЛСВ, али би исти морао да буде много ажурнији...морала би се наћи нека средства у оних 500 динара по ловцу за финансирање ажурног администрирања сајта.....

2. Да ли су ЛУ обавештена да ће услугу израде планских докумената морати ове године ПОСЕБНО ДА ПЛАТЕ?

3. Да ли ће "Војвођански ловац" доо израдити ловне основе за сва ловишта без додатних плаћања или ће то ЛУ морати ове године ПОСЕБНО ДА ПЛАТЕ?

Иде Скупштина, реците делегатима да питају....

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Nisam ni očekivao neki pošten i korektan predlog , nego samo na kvarno što se i pokazalo. Suviše im se osladili lovački novci da bi se odrekli kojeg dinara.

mrwa22250

Sremac75 kaže:

3. Да ли ће "Војвођански ловац" доо израдити ловне основе за сва ловишта без додатних плаћања или ће то ЛУ морати ове године ПОСЕБНО ДА ПЛАТЕ?

Obzirom da smo mi placali svake godine 180 000 dinara za izradu planskih dokumenata(a preCednik trazio i dodatno da se platiJaooo),valjda je ostalo nekog viska barem za jedan GPGL.Lovna osnova uradjena prosle godine i po toj nekoj racunici kosta nas kao da je radila NASA za neki revir na Saturnu.
Vojvodjanski lovac d.o.o. u startu je bio porez na budale i to nije video samo ko nije hteo.Na primeru mog LU vidi se koliko para je ostajalo za dzeparac nasim perjanicama.Sad kad se nakrckala poprilicna zaliha,sad mogu da rade po trzisnim cenama,a nama(budalama)odobrice valjda neki popust od 0,004%Glavu o zid

Sremac75 kaže:

Иде Скупштина, реците делегатима да питају....

E druze jesi vickast,pa mi ni ne znamo ko su nam delegatiBravo
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala
 Hajdemo još malo o LSV, odnosno o nekim dešavanjima u i oko saveza (sve informacije su nezvanične). Svake godine pred redovno skupštinsko zasedanje bude raznih priča, probnih balona, intriga, a bogami i priča koje za koje se kasnije ispostavi da imaju dobru zaledjinu. Tako je i ove godine, samo što su sada priče dosta konkretnije.
Kako saznajem, izgleda da su čelnici dva saveza (LSS i LSV) Šormaz i Milovančev našli zajednički jezik barem po nekim pitanjima. Tako je, na primer, izgleda uskladjen stav u vezi statusa zamenika predsednika LSS Milana Kovačevića, koji je predstavnik vojvodjana u UO LSS, i njegova sudbina i ostanak na tom mestu je diskutabilan jer Kovačevićevo matično LU iz Sr.Mitrovice nije platilo članarinu za LSV, pa je time doveden u pitanju legalitet Kovačevićevog obavljanja funkcije u LSS kao predstavnika vojvodjana. U spasavanju položaja Kovačevića je, kako se nezvanično saznaje, uskočio Milan Gutić, predsednik LU Šid i predsednik Skupštine LSV, koji je ponudio Kovačeviću da ga učlani u šidsko LU, kako ne bi izgubio funkciju u LSS.
Inače, kako saznajem, sva je prilika da će zasedanje Skupštine vojvodjanskog saveza biti 12. marta, gost će najverovatnije biti Šormaz, a očekuju se izgleda i neke kadrovske promene u organima i telima LSV. Pored već izvesnih promena u sastavu NO LSV (dva člana će biti promenjena zbog neplaćanja članarine za savez od strane njihovih LU), počela je da kruži priča o nezadovoljstvu oko pojedinih funkcionera, pa postoji mogućnost da će još neki ljudi najverovatnije morati da odu ili da se sklone: pominje se Ferenc Irmenji, predsednik Komisije LSV za medjunarodnu saradnju i predsednik Skupšitne Lovačke komore Srbije, koji je nedavno bio privodjen u policijskoj akciji 'Rezač' (kada je uhapšeno i privodjeno preko 80 ljudi) zbog nekih stvari oko kredita za izgradnje mosta na Tisi; zatim se pominje nezadovoljstvo u vezi jednog člana UO LSV iz južnog Banata koji je prošle godine od strane policije bio uhvaćen sa plenom (divlja svinja) koji je bio rezultat krivolova; u toku procesa je dotični izgleda priznao delo i nagodio se sa tužilaštvom da se primeni princip oportuniteta (plati se odredjena suma u dobrotvorne svrhe, namiri se naneta šteta, a krivično gonjenje se odlaže); dalje, pominje se još uvek nerazjašnjena uloga predsednika LU iz Novog Kneževca i člana UO LSS Steve Marjanova u teškom ranjavanju jednog lovca tokom lova (slučaj je u fazi veštačenja, oružje je, koliko znam, oduzeto svim učesnicima tog lova).
Dakle, od tri vojvodjanska predstavnika u UO LSS jedino je mandat predsendika LSV Milovančeva neupitan (on je po funkciji predsednika LSV involviran u UO LSS), dok su ostala dvojica (Kovačević i Marjanov) pod znakom pitanja. Videćemo kako će se stvari odvijati.
Kako čujem, postoji odredjeno nezadovoljstvo u vrhovima oba saveza oko uloge Milenka Zeremskog, direktora ćerke firme LSV 'Vojvodjanskog lovca' doo, pošto je izgleda nekim ljudima postalo jasno da je Zeremski na neki način postao 'siva eminencija' vojvodjanskog lovstva, i da indirektno a i direktno utiče na mnoga dogadjanja i pravac kretanja vojvodjanskog lovstva, što naravno može vrlo lako da zasmeta onima koji po funkciji moraju da vode računa o tome.
Dakle, ovo su sve nezvanična saznanja i treba ih primiti sa odredjenom dozom rezerve, ali kako kažu 'gde ima dima, ima i vatre', pa se ne treba iznenaditi ako se nešto od gore napisanog i desi.

mrwa22250
 Neke stare"dobre"navike se ipak zadrzavaju pa ce opet skupstina saveza biti odrzana pre skupstina LU i LD.Samim tim,ostaje da se na skupstinama LU samo aminuju vec donesene odluke uz neizbezno:"Gospodo delegati,da se gulas ne ohladi...."Jaooo
Kolko ce zaista biti umanjenje clanskog doprinosa,videce se posle skupstine gde ce bitipredlozeno kako informisati clanstvo(i po kojoj ceni,a ima loodih kombinacija) i sta ce se desit sa gomilama novca koji je na ime planskih dokumenata uplacen V.L.d.o.o.
Bilo kako bilo,opet smo vestim manevrom vrhuske onemoguceni da ucestvujemo preko svojih delegata u radu skupstine,a samim tim sacuvace sebe od nezgodnih pitanja tipa,zasto je opet clanski doprinos u Vojvodini duplo veci od doprinosa u drugim delovima ove,valjda jos uvek iste drzave.
Sto bi rekli momci iz Wu tang-a:The motherfucking saga continuesDim

Lala
 Na sajtu LSV nema ni pomena, ni reči jedne o aktuelnim dešavanjima u savezu.
Tako nema uopšte informacija o tome šta je odlučeno na sednici UO LSV, ni rečce jedne o promeni članskog doprinosa, nema ni govora o terminu održavanja redovne godišnje Skupštine LSV, a da ne govorim o nekim drugim, manje važnim informacijama.
Takodje, nije zaživela dobra ideja o informacijama po LU članicama saveza, treba neko malo informatički pismen ko bi hteo da ažurira te informacije. Čak ni LU članice saveza odakle stižu članovi UO LSV nisu se potrudili da na sajt saveza postave osnovne informacije o svojim udruženjima, lovištima, ponudi za lovni turizam, itd. Pa šta onda da se očekujeod ostalih?

Ko je uopšte zadužen za održavanje i ažurnost informacija na sajtu saveza? Jedno vreme je to bio posao glavnog urednika glasila LSV, Jeremije Trifunovića. Da nije možda on u štrajku već duže vreme, ili je neko drugi to trebao da uradi, a nije odradio posao? Jel ima LSV sekretara koji bi u praksi trebao da se operativno stara o sprovodjenju politike i odluka organa saveza? Mnogi ljudi kažu da ima, ali je novi sekretar izgleda 'stealth'-nevidljiv za lovačku javnost.

Tuga od informisanja. E pa kad oni nisu u stanju godinama da čestito i celovito informišu članstvo onda su nama odrešene ruke da iznosimo svoja neformalna saznanja, uz sav rizik da nešto napišemo pogrešno.
Ništa se u LSV ne menja, isti stil bez obzira ko je na čelu saveza. Ista ili slična garnitura već godinama, garnitura koja jednostavno ne želi da se bilo šta od okoštalog načina rada promeni. Ako meni ne verujete, evo pitajte Nikolu Jovića, on je sa takvima izdržao čitava 3 meseca pre nego što je rezgniran digao ruke od ćoravog posla i dao ostavku.

ficha007
 Lalo, samo jedan demanti.

Nije Milan Gutić predsednik UO LU "Srem" i Skupštine LSV nego Dragan Gutić.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Ipak vezano i za LSV
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_191674

Sremac75
 Хехехехе.... код Јеремије то неколико пута путује од дупета до главе....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Стигао скупштински материјал .... 5 дана пре седнице Скупштине .... делегати су се бацили на читање ....
PraviloPraviloPravilo
Palica

mrwa22250

Sremac75 kaže:

.... делегати су се бацили на читање ....

Narocito se zacitali sta ce biti da se zdere i loce.Sta ce biti razlog za prekid eventualne neugodne rasprave(sta ce da se ohladi ako rasprava potraje).
Imamo li kojeg delegata ovde na forumu da nam prosledi materijal pa da i mi malo onanisemoIznenadjen

Sremac75
 Мислим да НЕМАМО (један за којег се знало је побегао главом без обзира), али материјал ћемо вероватно добити...
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Naravnoda ćemo objaviti skupštinski materijal, mada bi bilo mnogo bolje i pametnije da je to LSV uradio na svom sajtu. Pošto je rad svakog udruženja po zakonu JAVAN, a materijal nije objavio onaj ko je trebao, onda ćemo ga objaviti mi, nije problem, da pomognemo svom savezu u ostvarivanju zakonske obaveze o javnosti rada, i zakonske obaveze o informisanju članstva. Smile
U materijalu je i finansijski izveštaj sa obrazloženjem, izveštaj o radu saveza, izveštaj o radu Nadzornog odbora i Suda časti LSV.
Takodje, i ove godine je u skupštinski materijal ubačeno desetak strana stručnog rada (neki kažu: naučnog!) iz pera Zorana Ristića, predsednika Komisije LSV za uzgoj divljači, iako je prošle godine za skupštinskom govornicom jasno i nedvosmisleno rečeno da se u materijal za skupštinsko zasedanje ne stavljaju stvari koje nisu deo dnevnog reda zasedanja. Izgleda da se slabo zarezuju takva upozorenja najvišeg organa saveza, a i što bi kad nema sankcija za one koji se tako ponašaju.

Evo link za celokupan skupštinski materijal:

http://www.srbijalov.com/download/LSV...032016.pdf

Bacvanin55
 DOKLE IDE BEZOBZIRNO PONAŠANJE U LSV???
Poštovani lovci, čekao sam do danas, DA NEBI OPET BILO, OPET NEKA TEORIJA ZAVERE.
DO DANAS NISAM DOBIO POZIV NA SEDNICU SKUPŠTINE LSV, koja je zakazana pre dvadeset dana, iako sam član NADZORNOG ODBORA LSV i po statutu SVI ČLANOVI NO I SUDA ČASTI PRISUSTVUJU SEDNICI SKUPŠTINE; oni su organ te Skupštine i za svoj rad odgovaraju Skupštini. Svi ostali članovi No su dobili pozive i materijal, kada sam to proverio izvestio sam predsednike Skupštine i NO da ja nisam dobio poziv. Ne bih voleo da odgovor bude da je kriva gos. Milena ili poštar.
Jer je očigledno da je neko to odlučio, pa bih voleo da sutra kada budem pitao za govornicom KOJE TAJ KOJE ODLUČIO DA SE MENI NE UPUTI POZIV ZA SEDNICU. TA OSOBA USTANE I KAŽE JA SAM TAJ KOJI JE ZABRANIO DA SE TEBI UPUTI POZIV: Napominjen da već godinu dana traje tiha BORBA PROTIV MENE od dela ljudi iz LSV i moga udruženja. a sve radi toga što ukazujem na propuste u radu LSV i dela ljudi koji rade protiv STATUTA LSV i protiv lovaca.
Pitam se: DOKLE ĆE LOVCI TRPETI OVU SAMOVOLJU POJEDINACA IZ LSV, DOKLE?????

Lala

Bacvanin55 kaže:

... Svi ostali članovi No su dobili pozive i materijal, kada sam to proverio izvestio sam predsednike Skupštine i NO da ja nisam dobio poziv...

Poštovani kolega, pored pored predsednika Skupštine LSV i predsednika NO LSV, mislim da si trebao obavestiti i predsednika LSV, jer on odgovara za zakonitost i statutarnost rada saveza izmedju dva zasedanja.
Ovako, obavetavajući samo predsednika Skupštine i predsednika NO LSV, neka eventualna reakcija će biti 'post festum', naknadna, umesto da se neke stvari reše pre nego što bude kasno.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,117,713 posete www.srbijalov.com