Pošto vidim da se ovde prepričava više verzija našeg putešestvija do Vršačkih ritova i nazad do Sramske Palanke (bivše Bačke Palanke), moram da objasnim kako je sve bilo. Ali da krenem od početka.
U subotu ujutro ustanem u 04,30 časova i odma upalim kompjuter da vidim ima li kakva poruka na Srbijalov. Neugodno se iznenadih. Burazer Klaja mi napisao da su Robija i Rančer odustali od puta, i da on pošto nema prevoz ide u Neštin na čekanje. Ja sam imao dogovor o zajedničkom putovanju sa Rančerom, pošto Sremac uvek žuri kući, jer mu slavonka (žena) daje izlaz samo do večernjeg dnevnika u 19,30 časova. Čim sam prešao granicu u 06,00 časova stavljam u mobitel Telenor karticu i zovem redom da vidim o čemu se radi. Zovem prvo burazera Klaju. On se javlja sa čeke u Neštinu i šapće. Predao se unapred kao italijan i odustao od puta jer je mislio danema prevoz. Onda zovem Rančera. Čovek mi objasni lepo zašto je sprečen, ali da ipak dođem kod njega da pokupim štene za Mišu i glinene golubove. Oko 06,15 časova zovem Sremca. On se jedva javlja, sav bunovan i nešta mrmlja kako je rano. Kažem mu šta se desilo i da dolazim kod njega ranije od dogovoreno, čim pokupim kuče i golubove. Kad sam već stigao kod Rančera (nakon nekih pola sata) Sremac šalje poruku: kakvo kuče i kakvi golubovi? Nije mu mnogo trebalo da shvati šta sam mu rekao. Zovem Lalu i nudim se da dođem svojim kolima po njega i Dakija (da se ne voze u pola auta, nego u celom) i da pokupim Klaju. Lala to spremno odbija jer se dogovorio već sa Dakijem a jedva su i taj dogovor zapamtili pa da ne prave drugi rano ujutro. Pitam ga da povezu Klaju a on mi reče da Daki ima samo dva sedišta u kolima. Premda je daki ubacio zadnje pre 15-ak dana, možda i više. Ili je Lala senilniji nego što se misli, ili je namerno sabotirao Klaju (zbog patke penjačice). Od Rančera uzimam štene i golubove i dolazim kod Sremca. On neće ni da čuje. Velika kerusina da mu dahće i piša u kolima i golubovi da mu guču celim putem. Kad je shvatio da je u pitanju malo štene i glineni golubovi pristaje da ih utovari u gepek. Ostavljam moja kola kod Sremca i krećemo kod Bejbea gde nas čekaju on i Mrwa. Kupimo njih dvojicu i princez krofne. Ponovo problem. Kako će štene i kolači zajedno u gepek? Nekako se potovarismo i krećemo. Prvi je plan bio da idemo u N. Sad gde nas čekaju Lala i Daki i da idemo zajedno. Međutim Sremac reče da neće da se vozi za Dakijevim tosterom pošto on ne može brže od 60 km na čas. Zovem ponovo Lalu i kažem mu da krenu odma a mi ćemo ih stići. Na izlasku iz Zrenjanina zovemo Lalu i kažemo mu da smo otišli prema Pančevu (iako smo bili na pravom putu). Lala se ubi od objašnjavanja koji je pravi put. Tražio nam je na karti rezervnu maršutu ali je na kraju ipak rekao da se vratimo u ZR. Mi u kolima umiremo od smeha. Stižemo u Vršačke ritover par minuta posle njih sa živim štenetom i čitavim kolačima.
Što se tiče povratka ovako je to bilo.
Krenusmo iz Vršačkih ritova nekih pola sata posle Lale i Dakija. Čuli smo da kod Zrenjanina (prema Mihajlovu) ima naftna bušotina. Odlučili smo da se provozamo donde i vidimo kako to izgleda. Srbija će za par godina zahvaljujući toj bušotini da bude kao Saudijska Arabija, a Vučić šeik od Srbije. Pre nego što smo se odvojili prema bušotini obišli smo Lalu i Dakija u tosteru. Dok smo se mi divili čudu srpske privrede i naftne industrije oni su prošli od Zrenjanina premo N. Sadu. Kada smo se nagledali ovog privrednog čuda krenusmo nazad. Između Zrenjenina i N. Sada ponovo stižemo dvojac u tosteru. Sremac im se približi i poče da svira i blica. Lala pomisli da su to rukovodioci LSV-a i da pokušavaju da ih izguraju sa ceste (kao Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali) pa naredi Dakiju da ubrza. Daki nas je iznenadio sa svojom friziranom mašinom (rađenom za potrebe carine) i brzinom od oko 160 km na čas (možda i više) brzo ode ispred nas. Pošto je Lala imao pušku u kolima uplašili smo se da ne stanu negde kraj ceste i postave nam sačekušu, pa smo im javili na mobitel da smo to mi i da se ne plaše. Daki je onda ponovo prešao na mirnodobsku brzinu pa smo ih ponovo obišli. Od sve ove trke,uzbuđenja i adrenalina Sremac je ogladneo, pa je odlučio da nas vodi na janjetinu kod Travice u N. Sad. Travica je naravno krajišnik pa nas trojica nismo mogli da odbijemo ponuda da večeramo kod našeg zeme. Malo smo se tamo založili jedući gomile janjetine i razne salate pa smo onda nastavili put. Međutim u Sremskoj Palanki novo iznenađenje. Dolazimo kod Bejbea pred kuću, počnemo da istovaramo stvari, kad stiže taxi. Sremac je ujutro Bejbeovoj maci (ženi) rekao da puška koju Bejbe planira da kupi košta 700 evra. Mrwa i ja smo dodali da mu treba još 300 evra za papire i doradu. Žena se naljutila i odlučila da istera Bejbea iz kuće. Pozvala mu i taxi. I to karavan da mu stanu i koza i jarići sa njim. Jedva je namolismo da se predomisli i da ga primi nazad. Kada sam uzeo moja kola još sam od sve muke morao da svratim do Rančera na jedno pivo, da se povratim od šoka, jer nisam bio u stanju da u takvom nervnom rastrojstvu prelazim državnu granicu.
Hteo bi još da kažem da ne samo da sam uživao u gostoprimstvu i izobilju jela i pića kod Zollija, i druženju sa kolegama forumašima, nego sam uživao i u samom putu. Sremac, Bejbe i Mrwa su odlično društvo i saputnici. Mogao bi sa njima na put oko sveta. Sremac se nije ni žurio kući kao inače, što mi je odgovaralo. A osim što nas je vozio toliki put tamo i nazad još nas je i počastio večerom. Ja mu se još jednom zahvaljujem.
Podunavac kaže:
Sremac se nije ni žurio kući kao inače, što mi je odgovaralo. A osim što nas je vozio toliki put tamo i nazad još nas je i počastio večerom. Ja mu se još jednom zahvaljujem.
E ovo si u pravu zemo,jos dva tri druzenja i napravicemo mi od njega momcinu i po.Pored toga kad kaze sa kakvim ozbiljnim ljudima planira da provede dan,pitanje vremena povratka je naravno suvisno.
E vec ono za put oko sveta ,Sremac,ti i ja bi mozda izdrzali ali Bejbi sa onakvim grejanjem sedista,tesko,vrlo tesko
Stvarno zaboravi na sedište..ma jeste vi videli, đe mi upali grijače na sjedalu??....ja jadan sve mi se noge smrzle, a guzica gori, pa reko sam sebi šta je ovo, kaka je ovo nestabiolnost organizma??...Sreća njegova, pa nas obradova onom janjetinom kod Travice (inače dalmatincom i dobrim prijateljem moga ćaće) i zahvaljujemo Sremcu na toj stvarno velikodušnoj časti...mada opet je morao pitati..pa zar vas i ovde ima???...inače i u Vršcu nas je posetio moj burazer Gugi isto član foruma, pa su se neke neverne Tome ujele za jezik, pošto meni nisu verovali da mojije svađe ima !!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Evo da i ja upisem koju , vrlo mi je bila cast da ugostim drage kolege i zaista su jedna neprevazidjena i neponovljiva druzina . Izuzetna atmosfera koja bi i mrtvog nasmejala i pridigla , jednostavno predivno druzenje u prelepom anbijentu sa predivnim ljudima .
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Што се тиче она два матора провокатора, заборавили су да кажу да су морали мало да прилегну после ручка (цариник се не види од Лалиних великих леђа)
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lepo druženje sa već proverenom ekipom u kojoj sam i ja trebao biti. Nažalost isprečili su se neki vanredni poslovi. Ovom prilikom se zahvaljujem Zoranu na pozivu i ujedno se izvinjavam što nisam bio u mogućnosti da dođem na druženje. Kako vidim bilo vam je izuzetno lepo, čestitam svima na lepom druženju i domaćinu na gostoprimstvu...
Sremac75 kaže:
Што се тиче она два матора провокатора, заборавили су да кажу да су морали мало да прилегну после ручка (цариник се не види од Лалиних великих леђа)
Koliko se sećam to su trenuci odmora gde ste ti i Lala zajedno spavali u Vlasotincu
Provaljen si Ivice, ili su to Maricina leđa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Podunavac kaže:
...Od sve ove trke,uzbuđenja i adrenalina Sremac je ogladneo, pa je odlučio da nas vodi na janjetinu kod Travice u N. Sad. Travica je naravno krajišnik pa nas trojica nismo mogli da odbijemo ponuda da večeramo kod našeg zeme. Malo smo se tamo založili jedući gomile janjetine i razne salate ...
Hteli ste da pozovete mene i Dakija na večeru, ali pošto ste znali da mi nismo gladni u 22h, a i sigurno ne bi sa vama hteli više ni piće popiti (o svom trošku), onda ste odlučili da ipak onako *ederski odete sami
Podunavac kaže:
...Od sve ove trke,uzbuđenja i adrenalina Sremac je ogladneo, pa je odlučio da nas vodi na janjetinu kod Travice u N. Sad. Travica je naravno krajišnik pa nas trojica nismo mogli da odbijemo ponuda da večeramo kod našeg zeme. Malo smo se tamo založili jedući gomile janjetine i razne salate ...
Hteli ste da pozovete mene i Dakija na večeru, ali pošto ste znali da mi nismo gladni u 22h, a i sigurno ne bi sa vama hteli više ni piće popiti (o svom trošku), onda ste odlučili da ipak onako *ederski odete sami
U redu je!
Opravdanja nema,ali je ideja postojala dok nismo culi da je ostalo poslednjih 2 kg janjetine.Braca po tanjiru iz Sremske palanke samo se pogledase i zakljucise;ma oni su vec stigli kuci,a mi moramo jos voziti
Zoran Zoli kaže:
Imenjace ti si pravi covek , dje tebe nema treba te posejati
Ma reko vam ja da je zemara unikat,jos je u pocetku bio suzdrzan jer nije znao kakvi su ti madjarski obicaji.Kad je video da nema neke bitne razlike-ONE MAN SHOW je mogao da pocne
Podunavac kaže:
U redu je!
Opravdanja nema,ali je ideja postojala dok nismo culi da je ostalo poslednjih 2 kg janjetine.Braca po tanjiru iz Sremske palanke samo se pogledase i zakljucise;ma oni su vec stigli kuci,a mi moramo jos voziti
Znao sam ja odmah da su one dve životinje palanačke to smislili! Oprošteno im je samo i isključivo zbog Macinih princes krofni! A onom Mišku dabogda ga slavonka janjećom nogicom gadjala, izjelica!
Restoran 'Travica' je oko 2 km od Dakijeve kuće... A od 'Travice' do Palanke ima pola sata vožnje. Džukci bre... Kao nisu mogli da izdrže gladni, uvenuće? MRŠ!!!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?