Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
vojkan
 Nikola alal ti puska,svaka cast na odstrelu!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

Podunavac
 Nikola svaka čast na brzini.Bravo 2 Premda me ipak zanima koliki je bio vremenski razmak između nailaska svinja?
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

canis aureus kaže:

Nikola Vojinovic kaže:
Resio da dokazem sebi i ostalima da je sve moguce!

Lov pogonom sa psima, ja na doceku, jedna poranjena i dve oborene, pogodci skolski, vrat i plecka...

Ostali ucesnici iznenadjeni brzinom pucanja i rezultatom...

img827.imageshack.us/img827/4166/minicevo5.jpg

... ma di može to sa tu puškicu!?!JaoooGrin
Svaka čast Nidžo!Bravo 2 to je pravi uspeh!!!
...
i46.tinypic.com/14wdn42.jpg

ja prič'o al neki neverne Tome ...Confused
iveli 3

Šta hoćeš da kažeš sa ovim upisom Canise? Da je kip lauf pravi izbor za lov DS pogonom? Pogotovo za lovce početnike koji se dvoume kakvu pušku (prvu) da kupe. I sam znaš da su ovakve situacije retke, i da lovac treba da bude dobro ispraksan u prepunjavanju da bi stigao da odstreli više od jednog komada. Ili da je vremenski razmak između nadolazeće divljači veći. Kad DS idu jedna za drugom (u punom trku) 3-4 komada, na pokrivenom terenu, koliko komada realno može da se odstreli sa kip laufom?
Tri prsta 2Kolce

270
 Što sam karabinom promašio prvim, promašio sam i drugim metkom!
Samo jedan put sam uspeo da odstrelim 2 komada brzo jedan za drugim, a 2-3 puta sam drugim metkom karabina dotuko ranjenu divljač i tad u opšte nisam žurio u prepunjavanju! !Bilo je situacija kada sam kao mlad lovac, ne na krdo, nego na jednu divljač u trku uspeo da pucam i 3 puta i sva tri promašim! ( sada se posle prvog promašaja zaustavljam)!
A daleko da sam od početnika! I ceo lovački staž od 22 godine od kojih se zadnjih 15 više družim sa karabinom nego sačmarom, koristio sam isključivo obrtno čepne karabine, ne zbog bržeg prepunjavanja nad jednometnim nego zbog većeg izbora proizvođača, manje cene i nekih drugih njihovih tehničkih karakteristika!
U magacin nikad, ali baš nikad nisam stavljao više od 3 metka a drug sa kojim sam najviše lovio svoj karabin je punio samo jednim eventualno i izuzetno retko (samo na moje prebacivanje) sa 2 metka i nikada mu nije odbegla ranjena divljač i kada se, mada veoma retko, desi da ne padne od prvog uvek je stizao da u karabin ubaci drugi metak i dotuče divljač!
Jednom, kada sam ga pitao zašto nikad ne puni okvir karabina odgovorio mi je "Kad mi prvi put bude zatrebalo više metaka u karabinu kupiću štapove i prelazim na pecanje jer za lov više nisam"!
Preciznost je majka, prvi je odlučujići!
Sad, ja ne idem u velike organizovane pogonske lovove gde se puca na više komada divljači u krdu i više puta u toku dana na više krda, ne znam, ovakav vid lova mi ne pričinjava zadovoljstvo, više mi liči na vašar nego lov, ali nemam ništa protiv onih koji love na ovakav način dok god ima neke etike, a ne samo biznis, daj da se odstreli i naplati što više, većina lovaca smatra neetičnim pucanje na više od 2 svinje iz istog krda, mene lično u potpunosti zadovoljava odstrel samo jedne pa gledano sa tog aspekta i predhodno svega napisanog, zašto onda ne i Kiplauf i za pogonski lov!
Ili da sve ovo napisano skupim u čuvenu rečenicu iz kultnog filma "Lovac na jelene"!
"One shut, one kill!"
Pozz... Bye

Nikola Vojinovic
 Canise, lepo se kaze "ko umije njemu dvije"!

Ako nije eticki loviti jednim metkom, a biti dovoljno smiren i precizan da stignes i otpucas vise komada iz krda, za mene je to izazov i pravo vitestvo!

Kolega 270 prezirem lovove u ogradi gde se svinje po ceo dan vijaju u krug da bi neko imao prilike da puca sto vise, iskljucivo lovim u otvorenim lovistima i sa gonicima, lov u kome sam ucestvovao je organizovan za goste...

Kad smo vec ko "one shot one kill" ja to postujem 100% da ne mislim tako, nosio bi poluautomat! Mislim da sam ovim ulovom zadao domaci za vlasnike kip laufa!
Ceo lov je detaljno opisan na temi lov divlje svinje...

img39.imageshack.us/img39/6459/koritnjak4.jpg

img195.imageshack.us/img195/6071/koritnjak2.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Nikola Vojinovic

Nikola Vojinovic kaže:
Canise, lepo se kaze "ko umije njemu dvije"!

Ako nije eticki loviti jednim metkom, a biti dovoljno smiren i precizan da stignes i otpucas vise komada iz krda, za mene je to izazov i pravo vitestvo!

Kolega 270 prezirem lovove u ogradi gde se svinje po ceo dan vijaju u krug da bi neko imao prilike da puca sto vise, iskljucivo lovim u otvorenim lovistima i sa gonicima, lov u kome sam ucestvovao je organizovan za goste...

Kad smo vec ko "one shot one kill" ja to postujem 100% da ne mislim tako, nosio bi poluautomat! Mislim da sam ovim ulovom zadao domaci za vlasnike kip laufa!
Ceo lov je detaljno opisan na temi lov divlje svinje...

img39.imageshack.us/img39/6459/koritnjak4.jpg

i45.tinypic.com/91c4cx.jpg

Priroda, kerovi i lov!

canis aureus

Podunavac kaže:

canis aureus kaže:

Nikola Vojinovic kaže:
Resio da dokazem sebi i ostalima da je sve moguce!

Lov pogonom sa psima, ja na doceku, jedna poranjena i dve oborene, pogodci skolski, vrat i plecka...

Ostali ucesnici iznenadjeni brzinom pucanja i rezultatom...

img827.imageshack.us/img827/4166/minicevo5.jpg

... ma di može to sa tu puškicu!?!JaoooGrin
Svaka čast Nidžo!Bravo 2 to je pravi uspeh!!!
...
i46.tinypic.com/14wdn42.jpg

ja prič'o al neki neverne Tome ...Confused
iveli 3

Šta hoćeš da kažeš sa ovim upisom Canise? Da je kip lauf pravi izbor za lov DS pogonom? Pogotovo za lovce početnike koji se dvoume kakvu pušku (prvu) da kupe. I sam znaš da su ovakve situacije retke, i da lovac treba da bude dobro ispraksan u prepunjavanju da bi stigao da odstreli više od jednog komada. Ili da je vremenski razmak između nadolazeće divljači veći. Kad DS idu jedna za drugom (u punom trku) 3-4 komada, na pokrivenom terenu, koliko komada realno može da se odstreli sa kip laufom?

... šta ono 'tedo reći?!Jaooo
Već sam pisao na "tu" temu pa ne bih da se ponavljam te koga interesuje nek si pronađe si upis ... a ni onomad nije bila preporuka za pogon baš k'o ni sadE
Jes, treba praXe ali ako imadeš oružje bilo bi poželjno i da ga što bolje "upoznaš", zar ne?
...
I da, ko zna ZNA!!StariYes
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

arsa
 Nidzo brate ove svinje crvene k'o da su od DUROKA 'bem ti zivotGrin
lovac Joca i Luka srbijalov

Podunavac
 Na žalost u poslednje vreme nemam često priliku da pucam na DS zbog politike koju je država vodila prema lovačkim društvima, a pogotovo prema onima na teritoriji bivše Krajine. Sve šume su date na raspolaganje državnom preduzeću "Hrvatske šume" dok su lovcima ostali goli atari. Međutim imam dosta iskustva u lovu DS pogonom iz nekih prošlih vremena. Iako sam imao prilike da isprobam nekoliko kip-laufa u različitim kalibrima i dopali su mi se, nisam ih nikada koristio u lovu DS pogonom. Nema sumnje da mogu da posluže, ali da su pogodni kao namensko oružje za ovu vrstu lova, to nikako nisu. DS sam lovio isključivo karabinima obrtno-čepnog sistema. Premda sam imao karabine u 4 različita kalibra, skoro sve što sam odstrelio je bilo sa kalibrom 8x57 IS. Smatram sebe dobrim strelcem, pogotovo puškama sa olučenim cevima, ali se u pogonskom lovu dešavalo da moram divljač dostreliti drugim metkom. Isto tako se znalo desiti da izađe više komada svinja pa da odstrelim 2-3 komada, gde je brzina opaljenja sledećeg metka, kao i kapacitet magacina i te kako bitna. Jednom prilikom (ratnih godina) sam odstrelio 4 komada DS. Imao sam kod sebe prepravljeni Mauser K98. Ispalio sam 5 metaka koji su bili u magacinu, prepunio pušku klipom (nosačem) metaka sa još 5 komada i ispalio šesti metak. Dva komada je palo od prvog metka, a na dva komada sam ispalio po dva metka. I ova druga dva su bila tako pogođena da nebi daleko odnela, ali nisam hteo da rizikujem gubljenje divljači, nego sam ih dostrelio da ostanu na mestu. E sad da nebi bilo govora o kodeksu, već sam rekao da su bile ratne godine, pa je ovo meso poslužilo i za moju jedinicu na položaju i za ljude koji su izbegli iz svojih kuća sa najlon kesama u rukama (a i ja sam tako prošao), pa su bili i gladni (nažalost) dok se nisu snašli i skućili. Iako sam imao PASP M76 i PAP M59/66 nije mi padalo na pamet da lovim sa ovim oružjem. Poenta je u ovome. Svakome ko lovi DS pogonom može da se desi da mora da dostreljuje divljač, da je nebi posle tražio ili ostao bez nje. Te priče "One shot, one kill" mogu da prođu kod odstrela čekanjem kad se ima vremena za dobro plasiran hitac, ali kod lova pogonom ne piju vode. Kod lova jelenske divljači se ni ne puca u trku, nego samo kad divljač stoji (i po kodeksu i po zakonu). I taj termin je vojnog porekla i koristi se za snajperiste, pa ga nebi ni trebalo povezivati sa lovom. Onaj ko kaže da se nalovio DS pogonom i da mu je sve ostajalo na mestu od prvog metka, ili je super strelac ili je super lažov (a pre će da bude ovo drugo).
Što se tiče kip laufa nemam ništa protiv takvih pušaka. Zgodne su i lagane, precizne a mogu da budu i veoma lepe i kvalitetne. Međutim po mom mišljenju one su namenjene prvenstveno za lov dočekom. Poštujem lovce koji love ovakvom vrstom oružja i to jeste viteški lov. Međutim viteštvo ne leži u oružju nego u glavi (ili srcu). I sa obrtno-čepnim karabinom može da se lovi viteški, ako se stavi jedan metak u pušku, ili ako lovac neće da puca više od jednog metka. A viteški može da bude i sa PA karabinom ako se lovac odrekne nekontrolisanog pucanja po divljači. Lovci koji su dobro izverzirani u korištenju svojih kip-lauf pušaka mogu uspešno da ih koriste u pogonskim lovovima (kao kolega Nikola), ali nikako lovcu početniku nebi preporučio ovakvu vrstu oružja za pogonski lov.
Tri prsta 2Kolce

golf071

Podunavac kaže:
Na žalost u poslednje vreme nemam često priliku da pucam na DS zbog politike koju je država vodila prema lovačkim društvima, a pogotovo prema onima na teritoriji bivše Krajine. Sve šume su date na raspolaganje državnom preduzeću "Hrvatske šume" dok su lovcima ostali goli atari. Međutim imam dosta iskustva u lovu DS pogonom iz nekih prošlih vremena. Iako sam imao prilike da isprobam nekoliko kip-laufa u različitim kalibrima i dopali su mi se, nisam ih nikada koristio u lovu DS pogonom. Nema sumnje da mogu da posluže, ali da su pogodni kao namensko oružje za ovu vrstu lova, to nikako nisu. DS sam lovio isključivo karabinima obrtno-čepnog sistema. Premda sam imao karabine u 4 različita kalibra, skoro sve što sam odstrelio je bilo sa kalibrom 8x57 IS. Smatram sebe dobrim strelcem, pogotovo puškama sa olučenim cevima, ali se u pogonskom lovu dešavalo da moram divljač dostreliti drugim metkom. Isto tako se znalo desiti da izađe više komada svinja pa da odstrelim 2-3 komada, gde je brzina opaljenja sledećeg metka, kao i kapacitet magacina i te kako bitna. Jednom prilikom (ratnih godina) sam odstrelio 4 komada DS. Imao sam kod sebe prepravljeni Mauser K98. Ispalio sam 5 metaka koji su bili u magacinu, prepunio pušku klipom (nosačem) metaka sa još 5 komada i ispalio šesti metak. Dva komada je palo od prvog metka, a na dva komada sam ispalio po dva metka. I ova druga dva su bila tako pogođena da nebi daleko odnela, ali nisam hteo da rizikujem gubljenje divljači, nego sam ih dostrelio da ostanu na mestu. E sad da nebi bilo govora o kodeksu, već sam rekao da su bile ratne godine, pa je ovo meso poslužilo i za moju jedinicu na položaju i za ljude koji su izbegli iz svojih kuća sa najlon kesama u rukama (a i ja sam tako prošao), pa su bili i gladni (nažalost) dok se nisu snašli i skućili. Iako sam imao PASP M76 i PAP M59/66 nije mi padalo na pamet da lovim sa ovim oružjem. Poenta je u ovome. Svakome ko lovi DS pogonom može da se desi da mora da dostreljuje divljač, da je nebi posle tražio ili ostao bez nje. Te priče "One shot, one kill" mogu da prođu kod odstrela čekanjem kad se ima vremena za dobro plasiran hitac, ali kod lova pogonom ne piju vode. Kod lova jelenske divljači se ni ne puca u trku, nego samo kad divljač stoji (i po kodeksu i po zakonu). I taj termin je vojnog porekla i koristi se za snajperiste, pa ga nebi ni trebalo povezivati sa lovom. Onaj ko kaže da se nalovio DS pogonom i da mu je sve ostajalo na mestu od prvog metka, ili je super strelac ili je super lažov (a pre će da bude ovo drugo).
Što se tiče kip laufa nemam ništa protiv takvih pušaka. Zgodne su i lagane, precizne a mogu da budu i veoma lepe i kvalitetne. Međutim po mom mišljenju one su namenjene prvenstveno za lov dočekom. Poštujem lovce koji love ovakvom vrstom oružja i to jeste viteški lov. Međutim viteštvo ne leži u oružju nego u glavi (ili srcu). I sa obrtno-čepnim karabinom može da se lovi viteški, ako se stavi jedan metak u pušku, ili ako lovac neće da puca više od jednog metka. A viteški može da bude i sa PA karabinom ako se lovac odrekne nekontrolisanog pucanja po divljači. Lovci koji su dobro izverzirani u korištenju svojih kip-lauf pušaka mogu uspešno da ih koriste u pogonskim lovovima (kao kolega Nikola), ali nikako lovcu početniku nebi preporučio ovakvu vrstu oružja za pogonski lov.
OdobrenoBravo 2
Novine

Nikola Vojinovic
 Kolega Podunavac, prilicno cemo otici od teme, ali gledacu da sustina bude kip lauf...

Kao prvo, slazem se sa tobom da treba biti utreniran za lov kip laufom, pa zar ne treba da je tako sa svakim oruzjem?
Takodje se slazem, da u lovu pogonom, fali jos jedan metak! Bas iz razloga koji si naveo, mogu da navedem primer iz zadnja dva lova, gde bi u prvom lovu dopucao jos jednu ranjenu svinju i odstrelio jos jednu...
Takodje smatram da je prvenstvena namena ovakve puske za jedan ali dobar pogodak!
E sad sto se vitestva tice, tu se ne slazem i nedozvoljavam da na bilo koji nacin omalovazavas neciji izbor da u vreme poluatomata i ostalih masina, poredis lovca koji lovi kip laufom sa bilo kojim oruzjem...

Ovakva puska svakako nije za mladog i neiskusnog lovca, ali nije do puske! Potrebno je savladati adrenalin, ostati hladan i priseban, za prepunjavanje ovakve puske navescu operacije koje MORA da obavi lovac sa dve ruke, 1.prelamanje, 2.vadjenje caure, 3.vadjenje punog metka iz futrole, 4.kocenje oruzja, 5. punjenje, 6.zatvaranje, 7. otkocivanje, 8.nisanjenje i pucanje... Opet primer iz zadnjeg lova, gde je decko sa poluautomatom sedeo na stolicici, a na njega je izaslo celo krdo!!! Decko je u soku (verovatno od adrenalina) ostao nepokretan da sedi, trebao je samo da obavi dve funkcije! 1. otkoci, 2. nisani i puca...

Ostale stvari oko kalibra i iskustva ne bi da komentarisem, jer smatram i vidim da na ovoj temi diskutuju ljudi sa prilicno iskustva u lovu! ika
Priroda, kerovi i lov!

Podunavac

Nikola Vojinovic kaže:
E sad sto se vitestva tice, tu se ne slazem i nedozvoljavam da na bilo koji nacin omalovazavas neciji izbor da u vreme poluatomata i ostalih masina, poredis lovca koji lovi kip laufom sa bilo kojim oruzjem...

Ne vidim kolega iz kojeg dela mog upisa si ti uspeo da izvedeš zaključak da ja omalovažavam nečiji izbor oružja, konkretno kipplauf?
Što se tiče kip laufa nemam ništa protiv takvih pušaka. Zgodne su i lagane, precizne a mogu da budu i veoma lepe i kvalitetne. Međutim po mom mišljenju one su namenjene prvenstveno za lov dočekom. Poštujem lovce koji love ovakvom vrstom oružja i to jeste viteški lov. Međutim viteštvo ne leži u oružju nego u glavi (ili srcu).
Kako si ti iz ovoga upisa uspeo da izvučeš takav zaključak? Ni meni se ne sviđa stav da su lovci koji love obrtno-čepnim karabinima manje lovci ili poštovaoci lova i divljači. Ni ja nisam preterani ljubitelj PA pušaka, ali ne smatram da su kolege koji ih koriste mesari ili po bilo kom drugom osnovu manje lovci i ljudi. I sa kipplaufom može da se postupa nelovački, ako se ne poštuje kodeks, zakon, lovostaj, izbor kalibra za određenu divljač i još što šta. Lovca ne čini puška nego njegovo ponašanje i način razmišljanja.
Nisam imao ni najmanju nameru da uvredim nekoga ko lovi kipplaufom, i ako je to neko tako shvatio ja mu se izvinjavam. Ali mi je krivo što si stekao takav pogrešan utisak o mom upisu i mišljenju.
Tri prsta 2Kolce

Nikola Vojinovic

Podunavac kaže:
I sa obrtno-čepnim karabinom može da se lovi viteški, ako se stavi jedan metak u pušku, ili ako lovac neće da puca više od jednog metka. A viteški može da bude i sa PA karabinom ako se lovac odrekne nekontrolisanog pucanja po divljači.

Podunavac kaže:
Ni meni se ne sviđa stav da su lovci koji love obrtno-čepnim karabinima manje lovci ili poštovaoci lova i divljači.
Lovca ne čini puška nego njegovo ponašanje i način razmišljanja.

Iskreno primetio sam to i da mi ne priznas!
Pogodilo me to sto sam ja pomenuo vitestvo zbog lova sa jednim metkom, smeta mi poredjenje sa obrtnocepnim ili PA puskama, jer da je taj ko nosi takvu pusku hteo jedan metak, sigurno bi nosio kip, a ne nesto drugo, pa je zato tvoj komentar bio omalovazavanje...

Inace se slazem da je sve u mozgu i u srcu...
Priroda, kerovi i lov!

Podunavac
 Nikola u današnja vreme loše ekonomske situacije mnogi lovci ne mogu sebi da priušte ono što žele, nego se snalaze sa onim što imaju. Ili jednostavno više vole obrtno-čepni sistem oružja, ali se ipak trude da maksimalno ispoštuju divljač i sva pravila (pisana i nepisana) koja su vezana za lov. Ne treba ni njih omalovažavati. A tačno jeste da onaj ko si kupi kipplauf (većina) razmišlja na jedan pozitivan način, jer da ne razmišlja tako izabrao bi oružje drugačijeg sistema. Premda opet kažem, čovek je onaj koji zloupotrebljava oružje i prirodu, jer ni jedna puška ne puca sama.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 bas zbog lose ekonomske situacije mnogi lovci danas kupuju iz-18 jer je verovatno najjeftinija olucena cevka na trzistu(tako ga i ja uzeh pre sest god.)sad je bar izbor kalibara malo bolji (tad bese samo 30-06 bar tu gde sam ja pazario).a sto se vitestva tice svako je od nas prica za sebe bez obzira kojom cevkom raspolaze.tebi Nikola svaka cast na ulovu pa taman i da je sa poluautomatomOdobreno

lovac_ika
 Interesuje me da li ovaj Kipl-lauf iz 18 mh ima ijektore za izbacivanje caura?
one shot one hitLovac 1

darkon
 Nema.

dalibor
 Nema kolega. iveli
Hunting is a passion! Pas

srpko1
 .
srpko1 priložio:
2191025.jpg

srpko1
 .
srpko1 priložio:
2191030.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,137,097 posete www.srbijalov.com