Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
nidzamotocross
 Pez, kod mene su iskljucivo to dijabole. Moja Gamo CF-30 je dosta kvalitetno izradjena. A grupisanje mi zavisi samo od dijabola. Gore se vidi da svake dijabole razlicito rasipaju mada sam ja pucao sa vece udaljenosti.

Mada kod kolege Ace je to u samom mehanizmu, jer je od pocetka imao problema. Ja moju imam oko 5 godina i jos nisam imao potrebu da je otvaram, jer i dalje radi kao sat a ispucala je mnogooo mnogo, dijabola. Malo sam razocaran jedino nisanima jer se usled jakog trzaja mogu malo pomeriti, ali sam i to resio. Obelezio sam zavrtnje na nisanima tako da odmah vidim ako se je zavrtanj malo pomerio, posle pucanja. Vec sam ti pricao o njoj. Iako su Truglo, ovi nisani i nisu bas nesto kvalitetni samim tim sto su plasticni i podlozni pomeranju usled nekog manjeg udarca. Na caletovoj Slaviji su bili duplo bolji nisani. Frown

Da se vratim na Acin problem. Mozda su i tu nisani u pitanju. Ne mora da znaci ali moze da bude jedan od cinioca rasipanja pogodaka. Na toj pusci su koliko znam obicni gvozdeni nisani. Ali mozda se pomeraju usled pucanja.

Aco, da li je ta guma bele boje? Drugar je imao neku slicnu pusku, mozda je i ista. I znam da je u roku od godinu dana promenio bar 20-tak tih gumica jer su pucale i krivile se.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

aca81
 Gumica je bele boje i konusna,mislim da je u pitanju neka plastika ili silikon Confused
DOBAR POGLED

aca81

ssekir75 kaže:
batice, ispravi onaj post 414... ne navlaci sebi bedu na vrat ;)

Ispravljenoiveli

Ma nije problem ali hvala u svakom slucaju iveli
DOBAR POGLED

aca81

pez kaže:
Kolega Aco taj dihtung (gumica, mada mi je malo neobicno da je od gume jer se obicno pravi od presovane koze, mozda i zato sto je Chinez) moze biti uzrok "sejanja" pogodaka.

Meni vise lici na plastiku-silikon ali je u startu odmah bio pokidan taj prsten na vrhu gumice pa je to bio vec drugi problem a jos nisam ni dijabolu ispalio Angry
DOBAR POGLED

aca81

DakiNS kaže:
Lepo je rekao kolega Pez za gumicu . Iskreno ni ja nisam čuo. Na puškama se stavljalo ili plastična kapa izgleda korpice čiji rubovi su okrenuti prema cevi ili koža. Nekada sam stavljao debelu goveđu kožu kao sa đona kožne cipele, ali se jako dobro pokazala koža koja se koristi na pumpi za bicikl. S tim što se dobro podmaže da lepo klizi i dihtuje jer time bolje sabija vazduh. Možda ti je ta gumica oštećena pa propušta vazduh pri sabijanju te tako menja sliku pogodaka.

I to je verovatno jedan od razloga za razlicite slike pogodaka jer sam primetio da gumica koju sam stavio polako se ostecuje i menja oblik kako bi se prilagodila lezitu dijabole i klipu pa tako menja i sliku pogodaka ali pogodci budu koliko toliko grupisani i kontam da gumica moze da zadrzi isti oblik bar na dvadesetak dijabola pa onda zbog ostecenja i pohabanosti da promeni grupu pogodaka........ali se kasnije desavalo da iz istog stava ispalim 4 dijabole pa budu dve vezane koje se dodiruju na 15m i na deset cm jos dve koje se dodiruju Confused ali prvo da opisem sve probleme i zapazanja pa se vracam na rezervne delove ako mi mozete pomoci oko toga Smile
DOBAR POGLED

aca81
 Sledeci problem je nastao kada sam ispalio prve dijabole.....iz cevi je dimilo kao iz odzaka pa sam ispalio stotinak dijabola dok se nisam setio da ocistim cev jer je verovatno bila konzervirana Oi i dalje je dimilo i sada dimi ali ne u tolikoj meri a razloge i dalje neznam kao i vecinu toga Smeko
DOBAR POGLED

aca81
 Mislio sam da je puska spremna za ozbiljnije pucanje pa sam se i ja mao edukovao o tehnikama pucanja vazdusnom puskom mada je dosta toga isto kao i sa karabinom ali me je posebno iznenadilo saznanje da treba sto laganije drzati pusku i bez ikakvog stezanja iz razloga sto se desi trzaj puske posle pucanja a doijabola jos uvek nije napustila cev zbog male brzine pa nikada ne treba stezati vazdusnu pusku jer nikada stisak nemoze biti iste jacine Bravo 2
DOBAR POGLED

DakiNS
 Aco seti se šta je uljni metak kod karabina, kod vazdušne puške daje još gori efekat. Posmatraj malo stavove strelaca na takmičenjima naročito držanje podkundaka. A kupi u gvožđari kožu za pumpu od biciklai stavi je na klip, očisti dobro pušku iznutra. Jednostavno začepi sa jedne strane cev i naspi unutra benzin da otopi stvrdnuto ulje, a može i nafta , posle toga je očisti jer i ona ima verovatno naslage olova ako je stara i korištena. Proveri da li se mušica i nišan klimaju, pa po završetku reparacije upucaj pušku i za svaki slučaj na klimave delove kapni kap superlepka kada je sve sređeno. Za vežbanje će biti sasvim dovoljno.I proveri da li se kada je puška preklopljena cev klima , ukoliko se klima onda onaj osovinski šraf malo dotegni.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Ako su ovakve, onda nisu ni za sta. Bas ovakve je drugar imao na tavanu puno, i sve izdeformisane. Kasnije je prodao tu pusku, ne znam sta je bilo. Ali kao sto kaze Daki, promeni prvo nju. Stavi kozicu, to bar mozes da nadjes lako, ako lepo upasujes onda neces imati problema sto se toga tice. Onda ces videti sta dalje.
nidzamotocross priložio:
b3_air_gun_breech_seals.jpg

aca81
 E to su bas te Nidzo,imali negde da se gube takvog oblika ali boljeg materijala....poz.
DOBAR POGLED

aca81

DakiNS kaže:
Aco seti se šta je uljni metak kod karabina, kod vazdušne puške daje još gori efekat. Posmatraj malo stavove strelaca na takmičenjima naročito držanje podkundaka. A kupi u gvožđari kožu za pumpu od biciklai stavi je na klip, očisti dobro pušku iznutra. Jednostavno začepi sa jedne strane cev i naspi unutra benzin da otopi stvrdnuto ulje, a može i nafta , posle toga je očisti jer i ona ima verovatno naslage olova ako je stara i korištena. Proveri da li se mušica i nišan klimaju, pa po završetku reparacije upucaj pušku i za svaki slučaj na klimave delove kapni kap superlepka kada je sve sređeno. Za vežbanje će biti sasvim dovoljno.I proveri da li se kada je puška preklopljena cev klima , ukoliko se klima onda onaj osovinski šraf malo dotegni.

Sve je tAkooo....Kada sam poceo da pucam primetio sam da su nisani plasticni pa zadnji nisan (koji ima za stelovanje po horizontali i vertikali) stalno bezi,vise se pomera po vertikali nego po horizontali ali sam za svaki slucaj zalepio oba,nisam hteo superlepkom jer mozda treba opet da se steluje vec nekim obicnim koji vise sluzi kao dihtung da se ne pomeraju ali i lepi pomalo.
DOBAR POGLED

aca81
 Kada sam sredio nisane i mislio da Je sve OK nestalo mi je dijbola pa sam narucio novu turu,uzeo sam RWS SUPERDOME i GAMO EXPANDER,pre toga sam imao vise vrsta da ih sad ne nabrajam ali su se teze dijabole nebitnog izgleda i proizvodjaca bolje pokazale od laksih,dok RWS i GAMO imaju slicnu grupu pogodaka ali EXPANDER vecu probojnu moc.....ako ja uopste mogu da govorim o dobrim grupama sa ovakvom puskom koja svakodnevno menja svoje performanse Smeko
DOBAR POGLED

aca81
 Taman sam pomislio da je sve uradjeno dobro od sklapanje puske pa do vrhunskih dijabola i da mogu da pucam malo ozbiljnije vec na prvoj meti od cetri ispaljenih dijabola na15m dobio sam "grupu" od dve dijabole koje se dodiruju i na desetak cm jos dve koje se dodiruju....odmah sam ukapirao da su se nisani pomerili,medjutim stajali su bas kako treba i nisu mrdnuli zbog lepka Hmmm nastavio sam da pucam i grupe ponekad budu 2+3 3+2 3+1 ili opet 2+2 Angry Hmmm i onda sam primetio da se razlabavio podkundak pa je mozda to razlog,mogo sam samo da pritegnem zavrtnje ali sam primetio da i moja pravljena gumica malo ostecena pa nisam hteo vise da pucam dok i nju ne sredim.....juce nisam imao vremena ali bi trebalo danas da se opet malo bakcem sa tom puskom,inace je puska 5,5mm i cev je fiksna sa sipkom na natezanje koja se nalazi ispod cevi,slikacu je ovih dana kada bude,ako bude sve gotovo....poz.
DOBAR POGLED

nidzamotocross
 Aco i moja CF-30 je sa fixnom cevi. Mislim da su ove puske manje podlozne rasklimavanju cevi i gubljenju gasova. A za gumice da li ima negde da se kupe, ne bih znao da ti kazem. Preporucujem ti da sam napravis od kozice nekei da probas kako ce funkcionisati, trebalo bi da bude dobro.

aca81
 Juce sam se uverio koliko preciznost vazdusna puske zavisi od gumice ili dihtunga i da na malo vecim daljinama ipak RWS SUPERDOME dosta bolji od GAMO EXPANDERA Smile stavio sam neku gumicu kao dihtung i na 15m pogotci su bili jedan do drugog i tako jedno 50-ak dijabola dok se gumica nije upresovala i ostetila pa onda opet vece grupe pogodaka sa stalnim menjanjem pozicije......dakle puska i nije tako losa za vezbanje u dvoristu,naravno sa nekim prepravkama oko nisana i dihtunga Smile
DOBAR POGLED

vlada lovac
 Znaci ipak je bilo 50-tak komada u zatvarac od pivaBravo 2

DakiNS
 Aco sada kada si se uverio da od gumenih dihtunga nema ništa idi kod nekog obućara i uzmi komadić što deblje kože oko 3mm . Kada dođeš kući nakvasi kožu i stavi je preko drvene oblice promera klipa slično kao kada se stavlja celofan na flaše. Uveži dobro gumicama bez preteranog rastezanja kože i ostavi tako da se koža osuši .Poprimiće oblik čašice. Tada proseci središnju rupu a rubove čašice ostavi duže od potrebnog promera za 2-3 mm. Dobiti ćeš perfektan dihtung koji suv stavljaj na klip i tek kada sve montiraš naspi ulje u cilindar i ostavi preko noći da dobro upije. Trajaće ti barem nekoliko godina i perfektno dihtati jer sabijanjem vazduha u cilindru vazduh "širi" rubove čašice i koža još bolje dihtuje. I da ne zaboravim čašica treba da je okrenuta prema cevi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kestenovac77
 Zdravo drustvo. Da doprinesem temi. Imao sam problem sa Cenzurisanooko kuce. Bog im dao hektare prostora, a one nece tamo vec pod prozor. Onda je dosla slavia 634 lux kalibra 4,5mm i izlazne brzine dijabole od 240m/s. Potvrdjenih odstrijela 6 Cenzurisano i nekoliko otjeranih Cenzurisano koje se vise nisu vracale. Bilo je sivih i crnih Cenzurisano Veoma efikasna puska. Nisam zagovornik lova sa vazdusnim puskama ali za odbranu domacinstva od raznih stetocina da. Necu valjda sa bokericom senluciti oko kuce. Kad "kuja stigne zeca" doci ce na red i dijana 460 magnum u kalibru 4,5mm. Odoh izvesti posavku u setnju, uzdravlje.

Kolega obrati pažnju na to šta pišeš u odnosu na zakon o dobrobiti životinja i zakon o lovstvu!

Srbijalov Admin Tim

aca81

vlada lovac kaže:
Znaci ipak je bilo 50-tak komada u zatvarac od pivaBravo 2

Grin Grin Grin pa dobro nije bilo bas tako,ali je bilo dosta pogodaka u zatvarac od negaziranih " NA EKS " sokova Smeko
DOBAR POGLED

aca81

DakiNS kaže:
Aco sada kada si se uverio da od gumenih dihtunga nema ništa idi kod nekog obućara i uzmi komadić što deblje kože oko 3mm . Kada dođeš kući nakvasi kožu i stavi je preko drvene oblice promera klipa slično kao kada se stavlja celofan na flaše. Uveži dobro gumicama bez preteranog rastezanja kože i ostavi tako da se koža osuši .Poprimiće oblik čašice. Tada proseci središnju rupu a rubove čašice ostavi duže od potrebnog promera za 2-3 mm. Dobiti ćeš perfektan dihtung koji suv stavljaj na klip i tek kada sve montiraš naspi ulje u cilindar i ostavi preko noći da dobro upije. Trajaće ti barem nekoliko godina i perfektno dihtati jer sabijanjem vazduha u cilindru vazduh "širi" rubove čašice i koža još bolje dihtuje. I da ne zaboravim čašica treba da je okrenuta prema cevi.

Daki hvala ti puno na pomoci iveli samo nije mi bas jasno kako da stavim casicu Hmmm slikacu ovih dana klip i leziste dijabole kako bi te bolje razumeo oko montaze a shvatio sam kako da napravim dihtung Stidljiv do tad evo slika puske i dihtunga koje sam napravio od koze ali ih nisam jos probao jer sam ispucao sve dijabole,do sada preko 2000 puc puc
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,479,020 posete www.srbijalov.com