Odkud to Lalo, pa Zeremski ima apsolutnu slobodu, naravno ako se javi, na primer, Milose piski mi se, moguli u VC, i veruj nikad nije bilo problema, razuman covek uvek ga je pustio.
A Cucica ili kako ga zovete prijatelj Cule predlazem ili u Lovac za direktora ili za sekretara LSV.
A sad ozbiljno, ma da li je moguce da nemamo kadra u Srbiji osim ovih postojecih koji nam sada rade u lovstvu po savezima i da ce bez njih biti potop? Dajte ljudi da uvezemo, tu su nam komsije Rumuni,Madjari,Bugari a imamo i ove nase bivse CG, BRM, Bosna, Hrvatska a nema ni jezicke barijere.
Ko plaćen, šta plaćeno, nešto u Vojvođanskom lovcu, odakle im pare, da zaposle direktora i bar jednog radnika, gde su prostorije i oprema, to samo ovako paralelno upleteno za sada može da postoji. A g. Zeremski nije generalni sekretar kao u komunističkim partijama pa da ima apsolutnu moć, već je samo sekretar u jednom savezu, sa kroz prošlost dokazano, veoma autoritarnim predsednicima.
Baš mi ga je žao!
Posebno kada se setim obuke za ocenjivanje trofeja!
Ili kada se setim "Svetskog prvaka" od 277 poena!
Ili kada se setim, sada već čuvenog, lova u voćnjaku (nešto sam načuo da je i on bio u tom lovu sa sekretarom LSS)!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
posto je g.Beuković kod nas na skupštini pozvao da dodjemo do Novog Sada da nam naprave novi statut i nudio sve vrste stručne pomoći pa da pitam samo kako da znaju ovi iz mog udruženja gde su u LSV ili u VL,jel piše nešto na vratima ili imaju oznake na stolovima ko je ispred koga i u kojoj funkciji,ako neko zna neka mi kaže da znam da upozorim naše predstavnike da znaju kako da se snadju i dali će nas to koštati ili smo to već platili kroz članarinu
To je teško pitanje, kolega!
Možda je recimo, leva polovina stola sekretara rezervisana za LSV, a desna za VL? Znači, prilaziš obavezno sa leve strane!
Moguće je da je slična situacija i kod radnika stručne službe? Vidiš da i oni izgleda pobrkaju pečate pod kojim izdaju planska dokumenta radjena za LU-članove LSV, ali verujem da ne pobrkaju brojeve svojih računa, na koji ležu honorari. Dakle, pazi na pečate, i skreni pažnju na eventualnu grešku.
Velik je to posao i odgovoran, koji oni rade, začas se tu čovek zezne, prosto da ne znaš neki put kad i za koga neko tamo radi? Nije ljudima zameriti, od silnih cifara koje im se motaju po glavi, da se zabune.
Beuković ide po LU i nudi izradu planskih dokumenata, a to izgleda rade i drugi iz LSV.
Šablon u računaru, samo ubaciš osnovne podatke, stisneš CTRL + P, pa ENTER, odštampaš, i Bog da te vidi! A pečat lupiš onaj koji ti se nadje pod rukom? šta ima veze, progutaju LU sve, možda neko i ne primeti!
Ne mogu a da se ne uključim. U ranijem pisanju sam napomenuo da je najveći problem to što mi ( lovci) dobijemo da platimo određeni iznos npr. 1.000,00 din a da ne znamo šta smo platili. Zar je teško navesti za čega novci idu. Ja sam majstor pa kad dajem nekom ponudu za neki posao napišem do detalja specifikaciju materijala i rada. Možda i nije sve to tako kako pišemo po forumu ali nam neobaveštenost daje za pravo da nagađamo ili predpostavljamo.CoNFused
Znam da sigurno u toj hiljadarki nije uključeno osiguranje (u ostalim delovima Srbije, u 600 din. jeeste uključeno). Znam da u tih 1000 dinara nije uključeno ni informisanje, jer ga skoro ni nema. Mislim isto tako, da se izgleda iz LSV pokušavaju prebaciti profitabilni poslovi (lovni turizam, izrada planskih dokumenata, možda i kolektivno osiguranje, koliko se priča), u V.lovac. Šta onda ostaje od LSV? A direktor Vojvodjanskog lovca je istovremeno i sekretar LSV, Milenko Zeremski.
LSV, čini mi se, kao da možda svesno ili nesvesno radi, da od njega ne ostane ništa (to bi bilo totalno nelogično), osim nekog protokolarnog dela, koji lovci treba da plaćaju iz svog džepa?! Ali ovo je tek na nivou mojih razmišljanja i pretpostavki, nemam uvid u papire, da bih mogao da tvrdim. Da li je moguće da bude da se pare od članarine, prebacuju iz LSV u V.Lovac, po osnovu nekih ugovora možda, a da opet na kraju bude moguće da novac završi kod nekih ljudi koji već rade u LSV, u vidu honorara, a koji su istovremeno već plaćeni za stručne poslove u LSV? Gde prestaje LSV, a gde počinje Vojvodjanski lovac? Gde prestaje LSV, a gde počinje pokrajinski sekretarijat? Kako će ići raspodela budžetskih sredstava za razvoj lovstva u pokrajini? Kakva je tu uloga V.Lovca? Da li je sve ovo što sam napisao moguće da se desi?
Savo, treba da se uključiš, i ti i svi drugi. Da li je, ili nije tako kako piše na forumu? Na žalost, izgleda da je moguće da se to desi.
Ima LSV nadzorni odbor, pa neka se i oni pozabave odnosom LSV i V. Lovca, mi smo im ovde dali dovoljno indicija i naznaka, u kom pravcu bi možda trebalo raditi, neka Nadzorni odbor radi svoj posao. A novci su novci, dobro dodju, naročito kad niko previše ne kontroliše trošenje, i kad skupština preko delegata koji ne znam da li ulaze u suštinu problema, daje pokriće za ovakav rad?
Da li je neko od običnih lovaca video finansijski plan LSV za 2011/12 godinu, ako postoji, a mora da postoji? Šta piše tamo, kako će trošiti sredstva od članarine? Ili se radi po proceni i odluci rukovodstva LSV, ad hoc, što ne bi trebalo da bude? Ne znam, nisam video plan.
Finansijski plan U O L S V podnosi na usvajanje Skupštini L S V a nisam čuo da finansijski plan dobijaju udruženja pa makar i ona koja imaju svoje predstavnike u Skupštini L S V . Što je najtužnije u celoj ovoj priči je to da delegati u Skupštini L S V ili L S S ne prikazuju materijal na svojim udruženjima koja bi isti razmatrala i davala svoje predloge i sugestije na isti ili na bilo koju tačku dnevnog reda. Moje lično mišljenje je da te skupštine predstavljaju jedan formalni skup gde je navvažniji ručak koji smo opet mi svi platili. Što se tiče nadzornog odbora i to je jedna formalnost, da bi se zadovoljila zakonska forma, jer da nije tako sve bi drugačije bilo. apogledajte samo ko predlaže nadzorni odbor. Ja sam baš uključen u, skoro, sva zbivanja ali još nisam video finansijski plan. Na sledećoj sednici U O L U Bačka Palanka postaviću pitanje delegatima ispred L U B P u čije su ime bili tamo i šta su diskutovali, odnosno čije su stavove zastupali.
Savo pa zar niste napisali da se povlačite sa svih svojih funkcija u LU-u?? Također kao mlađi kolega moram vam zahvaliti što ste se udostojili da dođete na godišnju skupštinu društva kojega ste član već dugo godina, pa ste i tamo postavili neka pitanja!!! ..po meni kolega bolje je da vi nastavite sa roštiljem, nego da brinete kako ste i sami rekli tuđe bruge!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Podržavam sve drugare koji svojim pisanjem kritikuju LSV,pošto za novac koji plaćamo kao članarinu nedobijemo skoro ništa.Pošto sam sekretar LU mogu da napišem da distribuciju lovnih karata nećete sprovesti preko LSV iiako su i to obećavali,sve morate smi da uradite.Prvobitno smo sva dokumenta dostavljali savezu da bi nam pre par dana rekli da oni nisu u mogućnosti da obezbede lovne karte.Tako da sam sve morao da odradim preko ministarstva i lovne karte smo dobili za dva dana,zasad toliko .
savo bp kaže:
Finansijski plan U O L S V podnosi na usvajanje Skupštini L S V a nisam čuo da finansijski plan dobijaju udruženja pa makar i ona koja imaju svoje predstavnike u Skupštini L S V . Što je najtužnije u celoj ovoj priči je to da delegati u Skupštini L S V ili L S S ne prikazuju materijal na svojim udruženjima koja bi isti razmatrala i davala svoje predloge i sugestije na isti ili na bilo koju tačku dnevnog reda. Moje lično mišljenje je da te skupštine predstavljaju jedan formalni skup gde je navvažniji ručak koji smo opet mi svi platili. Što se tiče nadzornog odbora i to je jedna formalnost, da bi se zadovoljila zakonska forma, jer da nije tako sve bi drugačije bilo. apogledajte samo ko predlaže nadzorni odbor. Ja sam baš uključen u, skoro, sva zbivanja ali još nisam video finansijski plan. Na sledećoj sednici U O L U Bačka Palanka postaviću pitanje delegatima ispred L U B P u čije su ime bili tamo i šta su diskutovali, odnosno čije su stavove zastupali.
O radu delegata u savezu smo dosta toga napisali, a imamo i anketu na naslovnoj strani, gde je 59% onih koji su glasali, reklo da delegati ne informišu nikog u svom LU. Ostalih 33% je reklo da delegati informišu UO LU, a svega 8% je reklo da delegati informišu i lovce članove LU!!! Informisanje? Šta je to?
Dovoljno govore rezultati ankete, i pokazuju na koji način rade neki delegati skupštine saveza. Da li je moguće da rade pro forme? Biće interesantno, kako će ti isti delegati glasati sada, kad se bude birao predsednik LSV u novom mandatu.
Malo o informisanju: Član 7. Statuta LSV:
(1) Rad Lovačkog saveza Vojvodine je javan.
(2) Rad i sednice organa saveza su dostupni javnosti, predstavnicima sredstava javnog informisanja, kao i predstavnicima državnih organa i organizacija.
(3) Savez informiše javnost o svojim aktivnostima, kao i o aktivnostima svojih članova putem sredstava javnog informisanja i svog informativnog glasila, koje izdaje u skladu sa zakonom.
Obratite pažnju, da nigde ne piše da LSV informiše svoje članove, nego javnost!!!! Koje je to javno glasilo koje izdaje LSV? Ja to nisam video, da li je neko video to glasilo? Ili, koja to sredstva javnog informisanja vrše informisanje javnosti o radu LSV? Postoji 'Lovac', ali njega izdaje LSS. Ono što sam ja našao, se svodi na nekoliko pasusa, koje povremeno izadju u nekim (ne svim) novinama, pa ko kupi novine taj broj, pročita, a ko ne kupi, ne pročita, i ne zna! LSV, dakle, bukvalno čitajući statut, nema obavezu da informiše svoje članove, nego javnost, ako se zainteresuje - e, to je žalosno.
Ovaj statut su izglasali isti ti delegati, u avgustu (čini mi se) prošle, 2010. godine. Da li je neko od lovaca video predlog tog statuta, pre usvajanja? Ja nisam. Da li se neko upoznao sa sadržajem, dao neku primedbu? Voleo bih da znam, da li je uopšte bilo rasprave u članstvu LSV, oko predloga statuta, ili su ga samo delegati videli i izglasali?
O čemu mi onda pričamo? Ovakav LSV radi u interesu lovaca? Sudeći po informisanju, teško da je tako!
Možda se ovako radi zato, da bi se izbegla mnoga nezgodna pitanja. Što manje lovci znaju, manje i pitaju - čini mi se da je ta logika na delu?
Predlažem da se u članu 7. tački tri statuta na kraju doda i*ILI PUTEM GOLUBA PISMONOŠE KOG SU SVA LOVAČKA UDRUŽENJA OBAVEZNA DA NABAVE*
u indjiju ima djungla kaže:
Predlažem da se u članu 7. tački tri statuta na kraju doda i*ILI PUTEM GOLUBA PISMONOŠE KOG SU SVA LOVAČKA UDRUŽENJA OBAVEZNA DA NABAVE*
B) ...ali normalno da oni predlože LU koju pasminu da izaberu, jer ovi opet neće znati niti smeti bez njih!!!!tU.a
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Da li se ostvaruje deo naših pretpostavki, da će V.Lovac preko LSV možda
pokušati da ostvari možda dominantnu poziciju na tržištu lovnog turizma, a time i lep profit? Kada se ima u vidu da je M.Zeremski istovremeno sekretar LSV i direktor V.Lovca, sve je moguće. A pare bi se delile možda u uskom krugu ljudi, koji će biti angažovani kao vodiči, organizatori, stručni pratioci itd.
Voleo bih da znam, da li i koliku proviziju za organizaciju turističkog lova naplaćuje V.Lovac, a koliko uzimaju turističke agencije? Da li LU potpisuju neke ugovore o dugoročnoj saradnji sa V.Lovcem, i na šta se obavezuju LU u tim ugovorima? I ko to u V.Lovcu, koji nema zaposlenih, radi tehnički deo posla, i na koji način? Da li su i za ovo možda angažovani ljudi, koji su zaposleni istovremeno u LSV? Ne znam i nemam odgovore na ova pitanja.
Zašto o ovome nema informacija?
Lala kaže:
Da li se ostvaruje deo naših pretpostavki, da će V.Lovac preko LSV možda
pokušati da ostvari možda dominantnu poziciju na tržištu lovnog turizma, a time i lep profit? Kada se ima u vidu da je M.Zeremski istovremeno sekretar LSV i direktor V.Lovca, sve je moguće. A pare bi se delile možda u uskom krugu ljudi, koji će biti angažovani kao vodiči, organizatori, stručni pratioci itd.
Voleo bih da znam, da li i koliku proviziju za organizaciju turističkog lova naplaćuje V.Lovac, a koliko uzimaju turističke agencije? Da li LU potpisuju neke ugovore o dugoročnoj saradnji sa V.Lovcem, i na šta se obavezuju LU u tim ugovorima? I ko to u V.Lovcu, koji nema zaposlenih, radi tehnički deo posla, i na koji način? Da li su i za ovo možda angažovani ljudi, koji su zaposleni istovremeno u LSV? Ne znam i nemam odgovore na ova pitanja.
Zašto o ovome nema informacija?
Evo nekih informacija, ali pravih. Pun naziv "Vojvođanski lovac, privredno društvo za razvoj lovstva D.O.O. Novi Sad" Jovana orđevića broj 4. Društvo je osnovano 04. 01. 2011.- lov traperstvo i odgovarajuće uslužne delatnosti, registrovano za spoljnotrgovinski promet, registrovan za usluge u spoljnotrgovinskom prometu. Članovi društva Vojvođanski lovac su: "Lovački Savez Vojvodine": Direktor Vojvođanskog lovca je gospodin Milenko Zeremski.
I kolega Savo šta vi mislite o tome??? Ima li tu možda sukoba interesa??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
savo bp kaže:
Evo nekih informacija, ali pravih. Pun naziv "Vojvođanski lovac, privredno društvo za razvoj lovstva D.O.O. Novi Sad" Jovana orđevića broj 4. Društvo je osnovano 04. 01. 2011.- lov traperstvo i odgovarajuće uslužne delatnosti, registrovano za spoljnotrgovinski promet, registrovan za usluge u spoljnotrgovinskom prometu. Članovi društva Vojvođanski lovac su: "Lovački Savez Vojvodine": Direktor Vojvođanskog lovca je gospodin Milenko Zeremski.
Da, to su podaci iz registra, to smo videli ranije, i to je poznato.
Evo prošlo je skoro 2 meseca od izbora u LSV.
Izgleda da se nastavlja stara praksa, sa (ne)informisanjem - nema ama baš nikakvih vesti, šta se dogadja. Po mojoj proceni, čak se i manje zna, nego za vreme prethodnog saziva.
Šta ono bi, sa predizbornim obećanjem o informisanju lovaca, izneseno u programu rada kandidata za predsednika?
Nit' ko šta zbori, nit' romori.
Znam samo da se nešto radi u Vojvodini (u Banatu naročito), oko ustanovljenja lovišta, ali vrlo su štura saznanja, dobijena iz treće ruke. Šta i kako se radi, nemam pojma.
Ko je sekretar LSV? Da li je i dalje Zeremski, ili nije? Šta je odlučeno po pitanju osiguranja lovaca?
Sekretar L S V je gospodin Deja Milkov koji je imao protiv kandidata gospodina Grdinića. Gosp. Zeremski je direktor Vojvođanskog lovca. Na prvoj sednici U O L S V biće izabrane komisije.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?