Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
Cvele
 I ja danas takodje uzeh ovu (Police 20000W), takodje imam Nextorch T9(sa obicnom sijalicom a ne led diodom) i cini mi se kako sam je sada po danu probao da jace baca ova koju sam danas kupio, samo treba malo da se preradi tj stavi mikroprekidac i pucka Grin
Cvele priložio:
1_175.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DamirKS

Cvele kaže:
I ja danas takodje uzeh ovu (Police 20000W), takodje imam Nextorch T9(sa obicnom sijalicom a ne led diodom) i cini mi se kako sam je sada po danu probao da jace baca ova koju sam danas kupio, samo treba malo da se preradi tj stavi mikroprekidac i pucka Grin

Imam i ja takvu lampu, svidja mi se taj usmerivac svetla, kada stavim u kocku da baca odlican je za karabine, samo ne mogu da nadjem mikroprekidac za nju.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Cvele
 Mikroprekidac se napravi za 70din... ;)

aca81
 Ima za te lampe da se kupi original poklopac sa mikroprekidacem,kupio sam prosle godine na kupindo ali se ne secam tacno koliko para
DOBAR POGLED

Cvele
 I kako palis Aco, odma' na najjaci mod ili mora prvo da trepti, pa slabo pa onda jako ?

aca81
 Ne znam coveka licno ali ime na kupindo je lukas11....izuzetan covek za saradnju,cak mi je poslao dva kompleta lampe sa baterijama da izaberem sta mi odgovara a ostalo da vratim bez ikakve prethodne uplate ili nadoknade......njegovo ime je Boban i ako nije promenio broj je 0628258313 Odobreno
DOBAR POGLED

aca81
 Resena je savrseno.....pali na najjaci mod i posle nije bitni da li si stigo do 3. ili 4. posle 30 sekundi opet se resetuje i pali najjaci mod
DOBAR POGLED

aca81
 Evo neko prodaje takvu lampu,novu sa punjacem za 980,ostalo je jos 38min.
http://www.limund...O/24743269
DOBAR POGLED

Neca92

aca81 kaže:
Resena je savrseno.....pali na najjaci mod i posle nije bitni da li si stigo do 3. ili 4. posle 30 sekundi opet se resetuje i pali najjaci mod

Морам да те исправим пошто имам идентичну (чак сам је и наручио по твојој препоруци), за око 10ак секунди се ресетује. Odobreno
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

aca81
 Grin neznam odakle mi onda 30 sec. jeste da sam samo jednom izaso prosle godine na ceku ali pretpostavljam da sam je pre toga testirao pa sam nekako doso do tih 30 sec. Confused moram da vidim gde je lampa i onaj nastavak pa da proverim mozda tako radi sa mikroprekidacem Smile inace Neco kako si zadovoljan sa lampom....poz.
DOBAR POGLED

Uca
 Zimus sam nabavio lampu Ultrafire-C8- XML-T6 sa svim delovima: punjač 220V, autopunjač, mikroprekidač (funkcija tastera i funkcija prekidača) i naravno nosač lampe. Međutim ovaj nosač lampe koji sam nabavio za bokericu ne odgovara jer lampa ima glavu velikog prečnika (4,5cm) pa kad se držač zateže na cevi onda glava lampe udara u cev i pobada snop svetlosti u odnosu na nišansku liniju jer je rastojanje između držača cevi i držača lampe veoma malo.
Zato sam zavrnuo rukave i odradio držač od plastike koji završava posao.
i59.tinypic.com/izavc6.jpg

i62.tinypic.com/j9nbyv.jpg
Ova lampa vredi svaku paru, a plaćena je 1900 dinara.

Pri kupovini lampe nemojte samo da se rukovodite cenom već pogledajte šta je u ponudi. Ne nude svi prodavci isti komplet - negde nema autopunjača, negde se ne nudi dodatni nosač.... NAJVIŠE OBRATITI PAŽNJU na to što ista lampa tzv. ULTRAFIRE C8 može biti sa T6 i sa Q5 diodom. Lampa sa Q5 je nešto jeftinija ali ima nešto slabiji svetlosni snop. Ono što se mini najviše dopada kod ove lampe je što nema zum već daju dva snopa svetlosti - jedan centralni koji sija ''u tačku'' i drugi širok ali slabiji. U praktičnom lovu onaj ko poseduje lampu sa zumom može podesiti ili jedan ili drugi svetlosni snop. Ono što je još dobro je to što imate mogućnost biranja lampe sa jednim ili više modova rada. npr: jaki, srednji, slabiji, srobmod i SOS mod. Ja sam lično izabrao samo sa jednim najjačim modom jer mi treba samo za pušku ali je dobra varijanta i sa više modova jer kad uključite i isključite lampu ona kod sledećeg paljenja zadržava poslednje birani mod - ima tzv. memorijsku funkciju što druge lampe nemaju nego morate da vrtite u krug da bi došli do željenog moda. . Pored toga moram reći da je lampa izuzetno čvrsta jer je urađena od metala - nije plastikaner.

Cvele
 Sve je to OK Uco, ali meni se to postavljanje lampe(za bokericu i PA) ne svidja, znam da nema druge mogucnosti, ali pri nisanjenju je kao sto znamo potrebno poravnati sinu, a u losim svetlosnim uslovima je to jos gore, po meni za lovacku pusku je daleko bolji onaj "far" koji se montira odozgo, i ima mali odliv svetlosti i ka sini, a i samim tim kada je montiran odozgo obasjava sinu... probao sam da lovim tako kao sto je tvoja lampa montirana, samo sto ja imam PA(trebalo bi da je jos bolje jer imam jednu cev) ali nikako se nije vid'lo, i onda sam od oca uz'o njegov stari Ruski prozektor a njemu dao Nextorch za karabin, sad' kada i ja imam karabin kupih jos jednu lampu, pri vrhu ove strane postavljenu koja stvarno extra svetli...

Uca
 Cvele, naprava je postavljena i funkcioniše odlično. Kad upalim lampu snop je tako podešen da bije tačno onamo gde mušica bije. Ona se odlično vidi, za razliku kad se stavlja na položaru. Ispred cevi je svetlost, tako da se mušica (kakva god bila) jasno vidi na osvetljenoj pozadini i ne mora da se osvetljava odozgo kao što si objasnio sa upotrebom fara. Veruj mi da nema greške. Kad se stavlja na položaru onda se stvara tzv. ''V'' senka i muššica se uopšte ne vidi iako se na položaru stavlja sa strane. Ja sam u potpunosti zadovoljan, a u mrklom mraku na čekanju šotki obasjava pola neba. Već isprobano!

nidzamotocross
 Imam sličnu takvu i ja Učo i potpuno se slažem sa tobom. Montirao sam je i na poluautomat i na bokericu i na karabin i na položaru. Ono što si rekao za položaru jeste tačno, mada je moj deda odstrelio dva lisca i sa ''V'' senkom, jer ako lovcu puške leži saliveno, onda nema nikakvih problema, sve što treba je da se bolje vidi divljač u lošijim svetlosnim uslovima, ili ako stane u senku, itd...

Za bokericu smo sa ćaletom morali da ustružemo malo jedan deo nosača jer nije mogao celom svojom površinom da legne na donju cev. I ćale je odstrelio par lisica i kuna.

Za karabin samo stavim parče gume, a za poluautomat već nema nikakvih problema, a u pitanju je onaj standardni nosač, već sam ga postavljao na temi.

Ja odstrelih zimus lisicu sa lampom bez problema, a još jednu bez lampe, samo po mesečini, gde opet kažem da je došlo do izražaja dobro ležanje puške u ramenu.

Izvukao sam joj mikroprekidač, u vidu kabla i jednog dugmeta od običnog VHS video plejera. Tako da ceo sklop sasvim lepo radi.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

golf071

nidzamotocross kaže:
Imam sličnu takvu i ja Učo i potpuno se slažem sa tobom. Montirao sam je i na poluautomat i na bokericu i na karabin i na položaru. Ono što si rekao za položaru jeste tačno, mada je moj deda odstrelio dva lisca i sa ''V'' senkom, jer ako lovcu puške leži saliveno, onda nema nikakvih problema, sve što treba je da se bolje vidi divljač u lošijim svetlosnim uslovima, ili ako stane u senku, itd...

Za bokericu smo sa ćaletom morali da ustružemo malo jedan deo nosača jer nije mogao celom svojom površinom da legne na donju cev. I ćale je odstrelio par lisica i kuna.

Za karabin samo stavim parče gume, a za poluautomat već nema nikakvih problema, a u pitanju je onaj standardni nosač, već sam ga postavljao na temi.

Ja odstrelih zimus lisicu sa lampom bez problema, a još jednu bez lampe, samo po mesečini, gde opet kažem da je došlo do izražaja dobro ležanje puške u ramenu.

Izvukao sam joj mikroprekidač, u vidu kabla i jednog dugmeta od običnog VHS video plejera. Tako da ceo sklop sasvim lepo radi.
Nidzo kako je postavis na polozaru? Ako imas neku sliku postavi.
Novine

DamirKS
 https://www.kupuj...id=5368412

Ima li neko ovu lampu, i kako se pokazala, planiram da je kupim.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

nidzamotocross
 Golf, druže, obuhvatim jednu cev, u mom slučaju desnu. Ošmirglao sam krajeve tako da ne dodiruje šinu uopšte i plus legne celom površinom na cev. Na kraju stoji sa strane cevi. Znači kao lad bi okrenuo bokericu horizontalno.

Nadam se da sam ti približio, jer nisam pri kompu trenutno. Kada budem, pokušaću da ti nađem neku sličnu sa neta, a ako ne, kad odem kući namontiraću i slikati pa ću postaviti.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

golf071

nidzamotocross kaže:
Golf, druže, obuhvatim jednu cev, u mom slučaju desnu. Ošmirglao sam krajeve tako da ne dodiruje šinu uopšte i plus legne celom površinom na cev. Na kraju stoji sa strane cevi. Znači kao lad bi okrenuo bokericu horizontalno.

Nadam se da sam ti približio, jer nisam pri kompu trenutno. Kada budem, pokušaću da ti nađem neku sličnu sa neta, a ako ne, kad odem kući namontiraću i slikati pa ću postaviti.
Vazi druze, hvala.iveli
Novine

Neca92

aca81 kaže:
Grin neznam odakle mi onda 30 sec. jeste da sam samo jednom izaso prosle godine na ceku ali pretpostavljam da sam je pre toga testirao pa sam nekako doso do tih 30 sec. Confused moram da vidim gde je lampa i onaj nastavak pa da proverim mozda tako radi sa mikroprekidacem Smile inace Neco kako si zadovoljan sa lampom....poz.

Па овако... Кад сам је први пут монтирао и користио у лову на патке, нисам имао осећај колико јако треба да стегнем шраф (иако сам заштитио цев изолир траком) па сам је после пар метака ''из домаће радионости'' Smean = мало растрес'о! Grin Није опасно, и даље све нормално функионише. Шта знам, за те паре (2000дин) није лоше решење. На карабин сам је монтирао, све је оно лепо, али никако да ми се посрећи да је крстим нечим конкретним. До 100 метра се солидно види...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Uca

DamirKS kaže:
https://www.kupuj...id=5368412

Ima li neko ovu lampu, i kako se pokazala, planiram da je kupim.

Nećeš pogrešiti. Lično sam video kod drugara koliko baca svetlost. Jedina moja zamerka je što je malo duža od ostalih. Jel si ti iz Kruševca? Zaključujem jer ti nick name sadrži KŠ. Ako si iz Kruševca, imaš je na buvljaku na 4. tezgi pri kraju sa leve strane - ulaz od vrtića.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,158,098 posete www.srbijalov.com