savo bp kaže:
Sekretar L S V je gospodin Deja Milkov koji je imao protiv kandidata gospodina Grdinića. Gosp. Zeremski je direktor Vojvođanskog lovca. Na prvoj sednici U O L S V biće izabrane komisije.
Pa kako je onda imenovan sekretar LSV, ako kažeš da će na prvoj sednici biti izabrane komisije?? Zar nije do sada, za 2 meseca, bio održan neki OU?
Savo, gde je to objavljeno, mislim na izbor sekretara g.Milkova? Da li je izabran kao volonter, ili kao zaposleno lice? Znam da je g.Milkov, (ili kako ga zovu lovci 'deda Deja' ) predsednik LU u Futogu, i da tamo po pričama koje sam ja čuo, dosta uspešno radi, a da je i dugo godina u rukovodstvu LSV.
Na izbornoj skupštini je bilo rečeno da će odluku o osiguranju lovaca doneti novo rukovodstvo. Prošlo je 2 meseca, ponavljam, a ne znam da li je nešto odlučeno? A prošlo je i pola kalendarske godine...
Na sednici U O L S V koja je održana 7. ili 9. juna tajnim glasanjem između dva kandidata / Dejan Milkov i Slobodan Grdinić/ sa 11 glasova za sekretara je izabran Dejan Milkov. U gornjem upisu sam zaboravio da upišem " na narednoj sednici U O L S V će biti izabrane komisije". Što se tiče toga da li je Deja volonter ili u stalnom radnom odnosu ne znam ali znam da je penzioner. U razgovoru sa Dejom nazire se da će se uneti neko novine pa čak i nove komisije a sve u znaku unapređenja lovstva, ali otom potom.
Opet sam zaboravio /stariji čovek/ . Što se tiče osiguranja lovaca - svim lovcima je prestalo osiguranje 1. 4. 2011. god. Samo su lovci Kanjiže sami sebe osigurali. Na pomenutoj sednici U O L S V donešena je odluka da se formira radna grupa koja će prikupiti ponude od osiguravajućih društava da bi se na narednoj sednici U O L S V donela odluka o osiguranju lovaca tj. koja će kuća osigurati lovce Vojvodine i pod kojim uslovima.
Svaka čast, Savo, na informisanosti. Mogli bi ovi iz LSV da te postave za portparola, ili PR menadžera, neku vajdicu da i ti vidiš od saveza Ili imaš nekog svog insajdera, koji te obaveštava? U svakom slučaju, dobro je da se sazna nešto. Pozdravi deda Deju, koga znam iz vidjenja, a što se novina tiče, da ne zaboravi informisanje
Eto, zar je teško da se odluke UO, koje su bitne za lovce, na neki način objave? Ili moramo opet da se dernjamo na forumu, da bi iskukali neku informaciju, pa da posle opet nekima smeta, i da prave scene.
Imam ja još nekih pitanja, ali neću da davim sad odjednom, na manje porcije ću podeliti.
Kada se neke stvari rade a javnost je sa tim malo ili nikako upoznata onda se dešavaju nagađanja. Lično ću se založiti, koliko bude u mojoj moći, da se zapisnici ili odluke U O L S V objavljuju na sajtu L S V. Jedino, kako bi novi političari kazali, transparentnošću, u radu neće biti dilema i nagađanja. Lalo , sve odluke U O L S V su bitne za lovce samo su neke manje a neke više važne.
E Savo, pa tu i jeste problem: LSV nema svoj sajt pa nemaju ni gde da objave!
A kada bi objavljivali svoje odluke, i kada bi bilo informacija o radu uprave LSV, i kada bi prihvatali sugestije i mišljenja koja se tu i tamo pojave na ovom i sličnim forumima, i kada ne bi kritiku shvatali kao uvredu, kladim se da bi im ugled bio daleko, daleko veći! Valjda će biti dovoljno pameti, da se to shvati, a ne da se radi daleko od očiju javnosti. Na kraju krajeva, informisanje članova im je obaveza po Statutu.
E Savo, pa tu i jeste problem: LSV nema svoj sajt pa nemaju ni gde da objave!
A kada bi objavljivali svoje odluke, i kada bi bilo informacija o radu uprave LSV, i kada bi prihvatali sugestije i mišljenja koja se tu i tamo pojave na ovom i sličnim forumima, i kada ne bi kritiku shvatali kao uvredu, kladim se da bi im ugled bio daleko, daleko veći! Valjda će biti dovoljno pameti, da se to shvati, a ne da se radi daleko od očiju javnosti. Na kraju krajeva, informisanje članova im je obaveza po Statutu.
Tačno je da L S V nema svoj sajt ali ima LSS te se na njemu iznose neka, kažem neka dešavanja u L S V, Ne razumem šta je smetnja da LSV ima sajt kada danas može da ima sajt i najmanja zanatska radionica ili pojedinac. Sama ta činjenica govori da se tu nešto dešava što treba da je podalje od očiju javnosti tj. lovaca. Nadam se da će nova uprava L S V doprineti da rad U O L S V bude što transparentniji i da nemoramo izvlačiti informacije kao što ih ja izvlačim a to činim iz najboljih namera. Svako L U može i treba da uputi pismenim putem pitanja od značaja za lovstvo ili konkretno za to L U-
U O L S V i da pismenim putem dobije odgovor. Po mom dubokom ubeđenju L S V treba da ima neku prepisku sa lovcima sličnu ovom forum gde bi lovci mogli direktno postavljati pitanja odgovornim iz L S V, a ovi bi na ta pitanja odgovarali. Pokrenuću inicijativu u L S V da se tako nešto učini. Pozdrav svima.
Pa nije normalno, i nije u skladu sa vremenom u kojem živimo, da jedna regionalna organizacija sa 20 000 lovaca, kakva je LSV, bude bez svoje zvanične prezentacije na internetu. Koristiti sajt LSS, u situaciji kada LSV skoro potpuno autonomno postoji i radi (nisu mi jasne trenutne relacije LSS-LSV), smatram da je besmisleno. Na kraju krajeva, niti je pravljenje sajta neki velik trošak, niti je hostovanje skupo (svega par hiljada dinara godišnje), niti je održavanje skupo, naprotiv! Znači, potrebna je samo volja, koje do sada nije bilo.
Kako nas vide onda drugi, kad hoće da se informišu, a nema sajta? To se u savremenom svetu smatra vrlo velikim minusom, i nedostatkom smisla za poslovnost. Ali da ne pričamo o drugima: siguran sam, prvenstveno, da mnogo lovaca u Vojvodini podržava ideju da se konačno napravi taj sajt.
Zašto ga nema, to bi bolje znali da odogovore ljudi iz prethodne garniture. A o razlozima možemo samo da nagadjamo.
Jedno je jasno - treba pratiti duh vremena. Galamdžijsko-retorički stil, upražnjavan u prethodnom periodu, više govori o onima koji tako nastupaju, nego o onima koji su meta.
Lalo ne cudim se sto nemaju sajt a ne daj boze forum, tada bi neko morao odgovarati na nezgodna pitanja.Recimo pitanja vezana za angazman LSV kod izrade novog zakona o lovstvu koji cini mi se nije primeren vremenu, zatim o trosenju sredstava, a verujem ima ih jos mnogo , o osnivanju kamora udomljavanju ispusenih mustikli i slicno, a najteze bi bilo odgovoriti gde su sredstva iz prethodnog perioda.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Da nebude da uvek kudim kolegu Savbp, evo javno u moje ime zahvaljujem mu na želji i trudu da nas informiše i barem koliko toliko drži u nekom toku zbivanja oko NAŠEG SAVEZA!!!! Hvala kolega Savo B), a tu ekipu može i dalje da bude sram za bezobrazluk i bezobzirnost prema onima koje bi trebali da predstavljaju i radi kojih je u principu savez i osnovan!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Mi smo imali UO udruženja i naš predsednik nas je izvestio da je postao član UO LSV,da su imali sednicu i da je doneta odluka da vojvodjanski lovci imaju osiguranje koje ulazi u onu iljadarku
Sto manje lovci nesto cuju i znaju bolje je za ove iz oba saveza koji najvise vole da love po selima gde nema ni struje i vode ali ima jece i pice i uvek ponesu ulov a da ga neplate je su oni gosti!!!
Kad bi mogli oni bi i ovaj forum ugasili jer im je trn u oku !!
LOPINE!!!!!!
Milioni su u igri a vi kukate jos da Vas neko informise kako trosi pare na dnevnice i kola ,goriva,ruckove!
SVASTA!!!
I Vi lovci izvoljevate mnogo!!Kakav sajt kakvi bakraci!!!!
M R A K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali Demokratski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ako se slažete sa mnon - sekretar L S V i njegovo tumačenje je ispred članova U O L S V. Predsednik gorepomenutog udruženja nije na svom U O mogao da kaže to što je napisao kolega iz Inđije jer to nije tačno. Sednica na kojoj će biti birane komisije i kuća koja će i pod kojim uslovima osiguravati Vojvođanske lovce biće održana do 20. 7. 2011. To su reči sekretara LSV Dejana Milkova koga ja izuzetno cenim.
savo bp kaže:
Ako se slažete sa mnon - sekretar L S V i njegovo tumačenje je ispred članova U O L S V. Predsednik gorepomenutog udruženja nije na svom U O mogao da kaže to što je napisao kolega iz Inđije jer to nije tačno. Sednica na kojoj će biti birane komisije i kuća koja će i pod kojim uslovima osiguravati Vojvođanske lovce biće održana do 20. 7. 2011. To su reči sekretara LSV Dejana Milkova koga ja izuzetno cenim.
Savo nadam se da je takav kako ga opisujes pa da cemo ga i mi ceniti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ja bih samo da podsetim kolege, na programe rada koje su kandidati na izborima za predsednika LSV izneli: oba kandidata su kao jednu od najvažnijih tačaka programa imali informisanje. Obzirom da je novoizabrani predsednik LSV g.Pažin na glasu kao korektan (barem ga tako opisuju neki ljudi koji ga poznaju), onda očekujem da svoju reč iznetu u programu rada i održi. Na samom početku je već napravljen propust, pa lovci iz Vojvodine nisu informisani da je deda Deja imenovan za sekretara, što je po mom mišljenju krupna greška (nedostatak informacije). Isto tako, nema ni slovca o tome, da se u nekim lovištima Vojvodine vrši premer, da se možda crtaju nove granice... Krupne stvari se dešavaju, a iz našeg saveza (valjda je naš, još uvek?) nema ni jedne reči upućene lovačkoj javnosti - opet sve ostaje u uskom krugu, pa ko je dobar sa njima i ko ih poznaje, možda nešto i sazna, a ko nije, sam je kriv što nema info, jel tako?
Valjda ćemo dočekati dan, da na ekranima kompjutera otvorimo sajt LSV, pa da pročitamo da je na UO odlučeno to-i-to, rešeno ovo-i-ono, kad već nema štampanog zvaničnog glasila... a ne da kao ćorava koka pabirčimo informacije. Ili moramo da se pretplaćujemo na neke novine, da bi saznali šta naš savez radi, ako uopšte i ima informacija po novinama.
Mora da se radi transparentno, i da se informiše na vreme, to je i statutarna obaveza! Džaba i dobre volje, i rada, i rezultata (ako ih bude), ako se o tome ćuti.
Evo, trudimo se da pišemo bez dizanja tenzija i bez velike oštrine, u nadi da će novo rukovodstvo razumeti sve ovo što pišemo, i uraditi nešto povodom toga.
savo bp kaže:
lično sam prisustvovao u sredu uveče na sastanku kada nas je pod tačkom razno predsednik LU*FRUŠKA GORA*Indjija Dragan Došen informisao o donošenju odluke o osiguranju,ja sam samo preneo ono što je čovek rekao
Da malo dopunim i sebe i kolegu iz Inđije. U onih 1.000,00 dinara ulazi osiguranje ali samo od nesretnog slučaja i tu se sutra otvaraju koverte da se vide ponuđači i njihovi uslovi. Od tih 1.000,00 dinara samo 100,00 dinara je namenjeno za osiguranje. Međutim osiguranje materijalno tj. od štete koju nanese divljač, od saobraćajnih nesreća i sve ono što spada u materijalno osiguranje nemamo i najverovatnije nećemo imati za ovu godinu pa bi najbolje bilo da svako udruženje nađe osiguravajuću kuću koja će izvršiti materijalno osiguranje sve dotle dok se to ne uradi na nivou L S V. U O L S V će na sledećoj sednici formirati komisije a biće formirana i nama jedva čekana komisija za informisanje. Ta komisija će u saradnji sa sekretarom LSV najverovatnije izdati neku vrstu biltena a što je najvažnije jedan od prioriteta sekretara LSV koji jeste penzioner ali neće tamo biti pro forme je izrada internet stranice LSV.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Hajde da dočekamo i da vidimo i to čudo: internet prezentaciju LSV! I da vidimo, da se objavljuju relevantne informacije na sajtu, a ne hvalospevi.
Bilten će, pretpostavljam, slati faxom (dok ne naprave sajt) preko LU, obzirom na ažurnost uprava LU, teško da će lovci videti informacije koje budu objavljivane na taj način - ako budu radili tako, to će biti slab doprinos informisanju.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?