Za Ivicu i Mrwu: bilo bi mi drago kada bi poveli i Vladu sa vama, momak mi deluje totalno OK, perspektivni forumaš u najavi! Nadam se da Bejbi neće imati ništa protiv.
Vrlo rado,momak je prva liga,ali gde da ga povedemo.Jel to ima neko "sigurno"druzenje u najavi,nista nisam cuo.Ko vam je taj Beybi koga stalno pominjete?
Ja posto sam ispucao slobodne dane za ovaj mesec,a sezona mi se zahuktava ne bih mogao da obecam cak i da ima neko "sigurno"druzenje.
Ako negde planirate da se okupite,lepo se provedite
Za Ivicu i Mrwu: bilo bi mi drago kada bi poveli i Vladu sa vama, momak mi deluje totalno OK, perspektivni forumaš u najavi! Nadam se da Bejbi neće imati ništa protiv.
Vrlo rado,momak je prva liga,ali gde da ga povedemo.Jel to ima neko "sigurno"druzenje u najavi,nista nisam cuo.Ko vam je taj Beybi koga stalno pominjete?
Ja posto sam ispucao slobodne dane za ovaj mesec,a sezona mi se zahuktava ne bih mogao da obecam cak i da ima neko "sigurno"druzenje.
Ako negde planirate da se okupite,lepo se provedite
Silos u Ridjici je odložio početak sezone za mesec dana na intervenciju Srbijaov Admin Tima. Proveri kod šefa!
Za one koji će da dodju kod Zokija-Bejbija na hajku u Čelarevo, znaće gde treba da skrenu sa glavnog puta - kad naidju na ovaj znak:
Dobro trpanje, ali ko što kaže narodna....nemerete vi tolko trpati, kolko mi možemo primiti!!!...onaj ko je dvosmislen nek ide na paradu he he...
Uglavnom molio bih one koji žele da dođu u lov na lisicu u Čelarevo da mi se jave ovde ili na pp, najkasnije do SUBOTE, iz razloga što ja u subotu trebam da odnesem meso i ostale potrepštine za ručak?!! Napominjem da je ograničen broj prijava!!
Znači ponavljam
- doručak nosi ko šta hoće (jedemo na terenu),
- ručak košta 300 dinara (svinjski paprikaš),
- piće plaćamo u kafani na kraju po principu...šta popijemo, pa na ravne časti!!
Ko je za, nek podigne ruku...Lala i Daki ne naglo da vas ne ušine he he he....
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
A jel mogu L.U. da povedu malo računa oko termina organizovanja tih hajki....?
Recimo da organizovane hajke, druženja, sabori i slično... budu recimo subotom,
jer većina lovaca koja su članovi u nekom L.U. ili L.D. u februaru imaju obavezne akcije, čijem neodazivanju podležu finansijskoj ili kazni zabrane lova određeni broj nedelja....
Mene je muka uhvatila kada mi je žena dozvolila da idem u Sombor, a nisam mogao zbog akcije u društvu, da mi ne bi zabranili izlazak na dan otvaranja jesenje sezone.....
Znači lepo, hajka subotom, a nedeljom redovne lovne aktivnosti: akcije, prihrana...itd...
Ružno je da članovi nekog L.U./L.D. ne mogu na druženja sa ostalim forumašima....i mi smo ljudi
Da nije nedelja u pitanju došao bi ali ovako nemogu jer i mi lovimo predatore u našem Ld. Vama drugarima želim dobar pogled i uspešno drugo poluvreme.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
E, dragi moji,... Dobio sam cast i zadovoljstvo da vas opet pozovem za zadnji dan februara kada ce se IPAK odrzati jos jedna hajka.
Oni koji su bili znaju - ista meta i isto odstojanje
Cak je i plan i program isti - 300 din upad i kuva se pasulj a i oni tamburasi ce valda opet zice zatezat.
Jedino sto mi je sumnjivo u svemu tome je ko ce proterati onu trsku. To moram dobro da se raspitam. Lisica jos uvek ima naravno gomila, ali treba neko da ih iscera vanka.
Do 28.02. jos ima dosta vremena pa cu vas pomno obavestiti o detaljima.
Jedan predlog organizatorima. Umesto velikog i prevelikog broja lovaca na dočeku , desetak lovaca odmah po prolasku pogona rasporediti na samom početku bare gde su se uglavnom sve preostale lisice izvlačile.I da u pogon ide barem desetak lovaca u čizmama dupetarama.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Čekaj Ivo da prvo odradimo Čelarevo ...znači sutra ujutrou 07,30h na ulazu u Čelarevo iz pravca B.Palanke, očekujem Mrwu,Ivicu i Podunavca, Sremac ću ja predhodno pokupiti!! Materijal za kotlić je predat i sutra oko 14,00 h ga otresamo..Piće imamo tamo, a za doručak ko šta ponese!! Pogon će biti moja malenkost, Mrwa strai lav od parloga i još nekoliko kolega iz Čelareva!! Sve u svemu trebao bi biti lep i uspešan lov, mada za mene je već dovoljno da se mi okupimo i malo družimo!! Žao mi je što nas ovako malen broj dolazi, ali biće bolje neki drugi put!! Vidimo se sutra!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Vidim da su se svi po dolasku kućama uspavali. Niko ni komentar da napiše, a kamoli koju sliku da postavi o druženju u Čelarevu.
Lov je bio uspešan, odstreljen je jedan lisac. Strelac je bio Sremac uz Ivicinu pomoć. Bejbe im ga je naćerao.
Druženje je bilo odlično (kao i uvek) uz obilje smeha i za.ebancije. Drago mi je što sam upoznao kolegu sa foruma IvicaL, koji se odlično uklopio u ekipu zlo.eba.
Nakon uspešnog lova druženje je nastavljeno u kafani uz jelo i piće u odličnoj atmosferi. Isprozivani su i neki koji su odgodili dolazak u zadnji čas.
A ovako je druženje teklo nakon lova. Samo što neki nisu smeli da se slikaju.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ovog mog sestrića Sremac75 ne treba zvati na ove grupne manifestacije i potere ....gde god se pojavi smakne po jednu lisicu...Love se DS on ulovi lisicu...lov na srndaća on opet lisicu....lov na šakala on lisicu....
Ma njega u pozorište da odvedeš on bi opet marnuo lisicu....
Moram da primetim da je poslednja fotografija u upisu moga zeme Podunavca,verovatno oprostajna(za neke koji se nisu setili da se sakriju iza aparata)tako da ce verovatno imati kolekcionarsku vrednost
Jos jedno u nizu extra druzenja,mada su malo falili Mapetovci koji su "opravdano"izostali(jedan insajder proverava da li je bilo opravdano ili su malcice zavrnule nesto drugo ovaj put)
Teren u Celarevu izvanredan,a videlo se u prvom pogonu gde nam se 1 lija izvukla,da se ozbiljno radi na redukciji predatora.Rezultat tog njihovog rada je gomila plemenite divljaci,narocito zeca.Ova druga koju je odstrelio Nestinski Wyat Erp izvlacila se punim trkom uz jedan kanal,ali je docek bio odlicno postavljen i vise nego disciplinovan pa su joj sanse bile minimalne.Pogon koji je vodio moj majkan,alias drug Stari,junacki je odradio posao,a psi su pokrili svaki pedalj sume,tako da cisto sumnjam da je neka lija ostala.
Drugo poluvreme=pishijada,svi smo bili u dobrom stimungu pa su prozivke i zayebancije pljustale na sve strane.Bilo je i ozbiljnih tema ali smo se vise bazirali na salu.Kad je ekipa prava,dan iscuri za cas pa je doslo vreme da se ide kuci.Pogodicete ko je otisao prvi,a bogami je ovaj put imao i konkurenciju,a posto ni jedan ni drugi nisu bili svojim kolima,bila je mrtva trka ko vise kuka da ide kuci
Vec ima kombinacija za nova druzenja pa cemo se valjda jednom i okupiti u punom sastavu,a do tada
Jank kaže:
Ovog mog sestrića Sremac75 ne treba zvati na ove grupne manifestacije i potere ....gde god se pojavi smakne po jednu lisicu...Love se DS on ulovi lisicu...lov na srndaća on opet lisicu....lov na šakala on lisicu....
Ma njega u pozorište da odvedeš on bi opet marnuo lisicu....
Još samo fali da kažu kako je i ovu liju odstrelio kuglom
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?