Zalim sto sam propustio druzenje, isto zalim i sto sa mojima nisam isao u hajku ovde gde su bili vec neki forumasi.
Deset -10 lisica je odstreljeno i jos toliko pobeglo,...
No bice dana za megdana.
Jos jednom zao mi sto nisam bio u Nestinu
Sve je bilo u redu,ali ovaj predsednik sa pevačicom neide nikako.Gura se, a ona ga ne konstatuje. Verovatno misli da je zgodan...
Tu se naravno traže neki drugi kvaliteti.
Pozdrav svim učesnicima dobrog druženja i dobrih promašaja,da dogodine budemo uspešniji!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
za provod i ekipu,a kako je krenulo sa pevaljkama i konobaricama,sve cesce ce se nalaziti izgovori za nedolazakJedino me cudi samo jedna lisica,mada koliko su ih odstrelili u redovnom lovu nije ni cudo.
Verujem da Ranceru nije bilo lako na onom krevetu,ispod onog.....,a to znam iz sopstvenog iskustva.Prosle godine sam ja tu spavao i dok nije svanulo,bio sam ubedjen da me glava boli od,inace odlicnog,Nestinskog crnog.
A pevaljka je............yebem ti shljaku covece
da se i ja upišem..lov odlično organizovan,disciplina učesnika odlična. Kiša je pratila čitav drugi pogon ali to nije omelo pogon da podignu velik broj lija i par šakala. Puno se videlo i pucalo ali samo jedna odstreljena. Dali je opravdanje tezak i gust teren ili je dan bio na strani štetočina to nećemo saznati. Bilo nas je dosta forumaša pa je to podiglo još više atmosferu. Gost iz Krupnja čuveni organizator lova na purpenka imao je priliku da puca šakala,pogodak je bio ali odvukao i nije pronadjen. Nadam se da su svi gosti zadovoljni.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ajd da i ja napisem koju.Odlicno druzenje i dobra organizacija lova.Svaka cast predsedniku mom imenjaku na bezbednosti u lovu i na organizaciji celog skupa. I na muzici naravno.. Malo nas je kisa omela u lovu ali sve ostalo je bilo ok. Za mene jedan odlican dan u prirodi i super druzenje.
Da ne bih pisao na dve teme, i o lovu i o druženju ću ovde.
Do polovine prethodne nedelje vremenska prognoza za jučerašnji dan je bila odlična, ali se nažalost ostvarilo ono što su na svim meteo sajtovima nagoveštavali još od srede: vetar, oblaci, kiša. Od jutra i početka lova pratio nas je izuzetno jak, na momente olujni, vetar, da bi pred kraj prvog pogona počela da pada kiša, koja je prestala taman kad smo završili lov!
U prvom pogonu, na terenima kao stvorenim za šakala (prošle godine u završnom lovu odstreljeno 3 jedinke), pokrenuta je samo jedna lisica, koja je i odstreljena i jedan šakal koji je (verovatno zbog vetra koji je duvao od dočeka ka potesu koji smo lovili) "probio" pogon i vratio se nazad, na sigurno.
Posle pauze, doručka i dogovora, krenuli smo u drugi pogon, širok i razuđen teren, od kojeg smo mnogo očekivali. Pokrenut je jedan šakal (dvojica kolega pucala, šakal ranjen uspeo da se izvuče) i nekoliko lisica koje su imale sreće da izbegnu odstrel, mada sam siguran da je kiša koja je baš tada postigla najjači intezitet kumovala padu koncentracije kod lovaca, pa je nekim kolegama lisica prošla i na 10-15 metara...
Posle ovakvog, za mene razočaravajućeg, ishoda lova, vratili smo se na zborno mesto, sumirali rezultate lova, a zatim ručak, piće, druženje, muzika. Slike su postavili profesionalci, sve je uglavnom viđeno, sem onoga što je cenzurisano. Radovao sam se dolasku kolega sa foruma, ali me je po malo iznenadilo što je deo njih otkazao dolazak iako smo ih računali kao sigurne. Jedina zamerka je prerani odlazak većine forumaša, ali i to je razumljivo: nedelja, sutradan se radi, umor, putovanje...
Sve u svemu, sam lov nije doneo očekivane rezultate, ali je druženje bilo dobro. Pouke su izvučene, dogodine znamo kako ćemo. Šteta što je puno krupnih zveri ostalo u lovištu, što će se neminovno odraziti na brojnost gajenih vrsta divljači. Zahvaljujem se kolegama na odgovornom odnosu prema bezbednosti, lovištu, divljači i ostalim učesnicima ove naše manifestacije. Nadam se novom susretu, lovu i druženju u dogledno vreme.
P.S. Što se tiče upisa kolege Deki Nes zvanog "Kod dve plavuše"), posle duže pauze u pojavljivanju i pisanju na forumu, bolje da je ostao pri tome i da nije ništa pisao...
Mislim da je Apinest suviše samokritičan. Iako nam vreme nije išlo na ruku , lov i druženje bili su dobri. Ja sam se jedva izvukao sa uvrnutom drugom rukom , što niko nije primetio, došao sam na Lalin nagovor, menjao smenu, rizikovao još jednu povredu, i bio skoro rovit kao on. U lovu nisam video ni jednog predatorea, što je na neki način i dobro jer ovako kljakav mogao bih samo da ga rečima gađam. Druženje je počelo kod Sremca , duuuuugim kuvanjem predaka ovdašnje zečije populacije , sreća pa smo ih uz pomoć testere i čekića uspešno sažvakali. Kratko osveženje bio nam je dijetalni Beybe, koga sada treba što češće zvati u goste , nit jede nit pijene ide uz njegov lik. Istina mislim da je razočaran što je Rančer spavao na njemu omiljenom krevetu , ali drugari su oprostiće mu iako mislim da ni kod Rančera stara ljubav zaborava nema Ovako mator , kljakav i skoro ko Lala rovit nisam hteo da im kvarim prosek pa sam prvi zapalio kući . A i da im ne narušim ugled kod one zgodne pevačice.
Postadoh grešan ne pominjući Sremčevo vino i to belo , uživanje vrhunsko!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Da se i ja zahvalim prijateljima na pozivu za ucesce u lovu. Predsednik je jos jednom potvrdio znanje u organizaciji ovakvih manifestacija. Lov na zavidnom nivou, bezbednost 100%, disciplina zacudjujuce odlicna. Izostao je veci odstrel, ali to ne umanjuje uzitak. Druzenje i za..bancija poceli jos za doruckom. Domacini naspremali masala, kad odes u goste moras svasta da jedes. Posle lova uzivancija, ice, pice i za oko, sto se vidi sa slika. Iznenadio me je Mb-bb, covek ima brze ruke, mora da se bavio sibicarenjem, neki su se zbog njega "naljutili", vulkan je cudo. Hvala jos jednom i nadam se novom druzenju, jer ko je vas poznavao.... Pozdrav
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?