2012/2013 = 50.000,oo neto + porez 30.133,oo + PIO 27.393,oo = 207.526,oo + troškak lica angažovanih na obradi očnih sočiva 90.479,oo + materijal 2860,oo dinara = ukupno 300.865,oo dinara
(malo mi se ne slaže računica ali verovatno ja ne znam da sabiram...ne bi drugovi istaknuti pogrešili!)
E sada će kako vidim ova istraživanja finansirati Pokrajinski sekretarijat APV, koji je posao (posle javne nabavke male/ili velike vrednosti) poverio (verovatno) najpovoljnijem ponuđaču, odnosno "Vojvođanskom lovcu" doo.
Ovo znači da će vojvođanski lovci ove godine uštedeti na planiranim rashodima oko 300.000,oo dinara, što otvara vrata povratu dela članarine.
P.S.
Nadam se da Pokrajinski sekretarijat APV nije sa ovo istraživanje prebacio puno više novca od 300.000,oo dinara koliko je isto koštalo prošle godine kada su ga platili vojvođanski lovci.
Kao da sam znao da će i ovde neko da se "ugradi"!
Ali ni sanjao nisam da će to biti DUPLO!!!!
Izvod iz konkursa za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva :
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodeliće u 2013. godini putem ovog konkursa sredstva u iznosu do 31.000.000,00 dinara za realizaciju sledećih aktivnosti:
...
...
2. Naučno-istraživački i stručni rad u ukupnom iznosu do 1.100.000,00 dinara, i to za:
a) istraživanje realnog prirasta zeca u AP Vojvodini za lovnu sezonu 2014/2015 godinu;
Sredstva po tački 2.a) ovog konkursa dodeliće se pravnom licu registrovanom za delatnost lovstva, u iznosu do 600.000,00 dinara.
Samo je još falilo da napišu - "Pravnom licu u kojem je direktor Milenko Zeremski"
Pa dokle više, majku mu....
Kontroliše li neko u ovoj državi (pokrajini) gde odlaze pare građana???
SRAMOTA!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac, mislim da se kanda spremaju izbori u APV, pa ko vele da se na svaki način i na svaki sporedni račun pare iz budžeta APV izvuku "zlu ne trebalo".
Ja znam da postoje i druga pravna lica registrovana za oblast lovstva, a onomad smo se na LORIS-u zakačili sa Oscarom baš objašnjavajući mu monopol i monopolsko ponašanje koje je prouzrokovala "vojvođanska vertikala", a čovek se pravi lood i veruje u deda Mraza.
Mada je vidim sada reterirao i spustio loptu kada je postao "glavni i odgovorni" pa nema više onih čuvenih pitanja koje je postavljao čelnim ljudima iz LSV-a.
"Ruka ruku mije, a lice obadvije".
A glede ove firmice sve je već rečeno nebrojeno puta.
Diskutabilna potreba da se ova firma unutar LSV-a u opšte organizuje, diskutabilno poslovanje, monopolistički položaj u vojvođanskom lovstvu zahvaljujući "vojvođanskoj vertikali" i uplivu političko-tajkunskih lobija u sferu lovstva, korišćenje logistike LSV-a za ostvarivanje ciljeva bez dinara naknade LSV-u i udruženjima koji ga čine, (zlo)upotreba službenih prostorija LSV-a, vozila vlasništvo LSV-a zarad ostvarivanja materijalne dobiti koja se posle toga sigurno ne deli lovcima preko LSV-a nego se zadržava za sebe...itd.
Zrelo za Brankicu Stanković. Imalo bi materijala jedno 5-6 emisija samo o LSV-u da se napravi lagano.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
ficha007 kaže: Sremac, mislim da se kanda spremaju izbori u APV, pa ko vele da se na svaki način i na svaki sporedni račun pare iz budžeta APV izvuku "zlu ne trebalo".Ja znam da postoje i druga pravna lica registrovana za oblast lovstva, a onomad smo se na LORIS-u zakačili sa Oscarom baš objašnjavajući mu monopol i monopolsko ponašanje koje je prouzrokovala "vojvođanska vertikala", a čovek se pravi lood i veruje u deda Mraza.
Mada je vidim sada reterirao i spustio loptu kada je postao "glavni i odgovorni" pa nema više onih čuvenih pitanja koje je postavljao čelnim ljudima iz LSV-a.
"Ruka ruku mije, a lice obadvije".
A glede ove firmice sve je već rečeno nebrojeno puta.
Diskutabilna potreba da se ova firma unutar LSV-a u opšte organizuje, diskutabilno poslovanje, monopolistički položaj u vojvođanskom lovstvu zahvaljujući "vojvođanskoj vertikali" i uplivu političko-tajkunskih lobija u sferu lovstva, korišćenje logistike LSV-a za ostvarivanje ciljeva bez dinara naknade LSV-u i udruženjima koji ga čine, (zlo)upotreba službenih prostorija LSV-a, vozila vlasništvo LSV-a zarad ostvarivanja materijalne dobiti koja se posle toga sigurno ne deli lovcima preko LSV-a nego se zadržava za sebe...itd.
Zrelo za Brankicu Stanković. Imalo bi materijala jedno 5-6 emisija samo o LSV-u da se napravi lagano.
A možda je u tim iznosima sadržana i otpremninaB)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Evo i novci su deljeni...
Vidite samo kakva se lepa ekipa okupila na lovačkom valovu!!!
Pažin, Zeremski, moj kolega Visković sa crvenim satom, Piškać, Stanojev.... neko mi fali
Daaa ...on je pristavio, poslao emisare po pare, i čeka da udari zapršku!
Samo da se neko ne zagrcne!
Još samo kada bismo znali koliko su lovačkih novaca dobili LSV i Vojvođanski lovac doo i za koje namene, to bi bilo sjajno.....
A i šta će LSV-u sredstva iz fonda koji pune lovci kada njega direktno finansiraju lovci?
Da li se to na njih odnosi onaj Naučno Istraživački Rad za koji je po Konkursu odobreno 500.000 dinara?
Nije valda opet o ishrani srneće divljači....koje nema?
Izgleda su se njima jako osladili lovački novci!
A možda je Pažin došao ispred LU Zrenjanin!
A tek g.Milenko... malo šveđani, malo NVO, malo pok.sek. ..... milina!
600.000 dinara za istraživanje realnog prirasta zeca iako je to do sada koštalo duplo manje dok je rađeno u okviru LSV-a!
I onda Pažin meni pominje PRANJE NOVCA...ko da ja ne znam šta je to!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
E gospodine Zeremski i tebi je odzvonilo.
Licencirani lovočuvar (sa nekoliko kolega) osniva agenciju za poslove upravnika lovišta. Pa će biti ti meni - ja tebi Upravnik lovišta Razmeš!!!
Radiće upola jeftinije od vas, kao svi "manageri"
Svi će nositi "bjele majice" sa natpisom "farma lovočuvara i upravnika"
Pa da vidiš kada se oni pojave.
Smejte se vi samo. Al sačekajte još par dana. Pa ondaK razlaz, ili prelazite u LOV-ZAD.
Gospodo iz vojvodjanskog lovca D.O.O. kada ce biti objavljeni podaci o poslovanju ovog privrednog drustva ciji je osnivac LSV???????????//
STa to treba da urade Skupstinski delegati da se poslovanje privrednog drustva nadje u Skupstinskom materijalu za sledecu Skupstinu?????
A sada malo analitike. Da se ne zaboravi. Dali smo Bati ČETIRI pune godine mira da sredi stanje u VL. Ne da nije sredio, nego ga je žednog preko vode preveo. To je uradio i BEUIKU i PAŽINU, pre četiri godine, kada su videli da su forumaši u pravu. Sin BRUT je uradio ono što se od njega i očekivalo. Bata je ispao mnogo naivan, ali nisam mu ja kriv. Nikad analiza poslovanja,nikad završni račun, nikad saldo,nikad opravdanost postojanja.
Nikad analiza poslovanja,nikad završni račun, nikad saldo,nikad opravdanost postojanja.
I eto jos jednog razloga da svi koji su ucestvovali u stvaranju ove nakaze od privrednog drustva,svi koji su kao clanovi UO LSV-a bili ujedno i clanovi skupstine istog,svi koji su aktivno ucestvovali u radu istog pa i oni koji su o njegovom radu mudro cutali zderuci gulase,konacno,jednom zauvek,odu iz lovstva Vojvodine uz jedno domacinsko sutiranje u goozicu.Nisu kao osnivaci i direktni poslodavci pronasli nacin da imaju uvid u poslovanje,ajte molim vas.Zar stvarno neko misli da su lovci bas toliko neuki?Koliko bese po zakonu maksimalna povrsina kojom jedan upravnik moze da upravlja?Koliko tu ima zaposlenih ako "upravljaju na blizu 800 000ha?Ili i to niko nije znao i smeo da pita?
Zbog svega navedenog i jos mnogo toga i dalje tvrdim,da je jadno lovstvo ako ga reformisu Pazin,Beuk,Tomica i njima slicni,visedecenijski saranitelji istog.
Ako smo zaista u situaciji da je to najbolje sto lovacka organizacija ima da ponudi,ko zadnji izadje-neka ugasi svetlo.
Moje je LU za proteklih 8 godina,dok je na celu bio,na srecu sada vec bivsi preCednik,ucestvovalo u zayebanciji drugova odozgo sa oko 5 000 000dinara samo kroz clanski doprinos-CEMU???O cifri placenoj za izradu planskih dokumenata,ne smem ni da mislim,a kamoli da je napisem-a to je samo jedno LU,ciji je preCednik svoju stolicu u UO skupo platio lovackim parama,parama lovaca ciji je predstavnik bio i cije je interese trebao da zastupa.Imate li takvih ili slicnih u svojim LU?Ako imate,metlu u sake i cistite bagru dok jos ima sta da se spasava.Obustavite uplatu clanarine prema svim savezima,pa da vidite kako ce paraziti da se razbeze kad ne bude tkiva na kome tako uspesno decenijama parazitiraju.U suprotnom,ostace oni tu jos dugo,do poslednjeg lovca i poslednjeg zeca u ataru,a zasto i nebi.
Dobar pogled.
Mrvane, slažemo se u svemu. Pa zato sam i aktiirao ovu temu.Četiri godine smo čutali (samo gunđali) očekujući da će Bata nešto uraditi.Šta je uradio, od starog napravio najjačeg kadrovika u LSV. Posle Batinog izbora na čelo LSV (Jović i Zeremski su bili nosioci rada izbornog štaba) prvo su eliminisali Jovića. Da bi Zeremski mogao da radi šta hoće.Onda se Zeremsski pojavio sa (lap-topom) spiskom svojih ljudi za organe LSV. Bata veze nije imao.
Bilo je na Skupštinama redovnim LSV-a delegata koji su postavljali pitanja izveštaja o radu VL. Njima su Bata i zeremski (u četiri oka) obećali da će biti smenjeni u svojim LU. Ti se više nisu pojavljivali na Skupštinama saveza.
Pa vidiš Milana Novkova, beži koliko ga noge nose, iz saveza. A on je jadan jedini imao privilegiju i pravo da ode u luku NS i čeka ceo dan da ga BATA primi.
NOVAK je prvi put bio delegat na skupštini saveza i "izabran" za predsednika LSV. Isto se desilo i sa Batom. Pa oni veze nemaju o radu saveza i tu je onda stručnjak koji ih je tipovao za funkciju. Tako da dragi moji ako ovako nedaj bože ostane izveštaja o radu VL neće biti.
Stalno pišem da je glavno zakuvavanje u "Vojvođanskom Loncu". Po tome glavni kancer lovstva , kako u Vojvodini tako i šire (međusobni odnosi ) izgleda da je Zeremski , e sad gde je sve metastazirao ,a ima ga svuda. Mislim da lukavo instruiše naivne i neuke eksponente koji umesto njega odrađuju njegove zacrtane ciljeve . Lek je utoliko delotvorniji jer je u piotanju jedinka. Eventualni novi izbori u LSV nameće rešenje odstranjivanje kancera , a novoizabrani preCednik , ako opet ne bude njegova marioneta u startu će zadobiti poverenje jednostavnim potezom.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Bato, jede me, moram te pitati: Dali nekada vratiš film,malo unazad. Dali si shvatio kada je počeo da priprema Andrića za preCednika. On je njega polako uvlačio u tvoje du pe.Kad si se probudio on već ispo. Trajalo je to mnogo duže, nego što mi znamo. Oni planiraju da opet 4 godine o radu VL
Doduše Zelenko planira da pređe na Milanovo mesto, a Kunovca i Ivanovića da ostavi u VL, da pokupe svu odgvornost i gnev lovaca za njegove brljotine. Nadam se da mu taj pakleni plan neće uspeti.
Da te pitam dali si imao tu sreću da upoznaš Tetka Natu (Natašu), ili je kriju i od tebe za Zelenka.
Jel gužva oko Zelenkovog "lapića". Oćel biti jedno mestaše za Svetislava iz Lukićeva.Može u komisiji za kulturno-zabavni rad. SMEŠI VAM SE
Jel vam se štuca. Spominjemo vas na drugim temama, a vi se ovde uspavali.
Čujemo diRektore, da si otvorio privatnu kancelariju, (u VL)za prijem stranaka i ogovaranje svojih kolega.
Prostorije LSV -a su namenjene lovcima učlanjenim u LSV,da dolaze i rešavaju svoje probleme. U stručnoj službi i Vojvođanskom lovcu.
Ne možeš ti da primaš svoje prijatelje "vatrogasce", koji dolaze kod tebe, da gase žeđ. Usput da ogovaraš neke rokovodioce LSV. A da tvoji gosti veze nemaju sa LSV.
Jel istina, nedavno kada je visoka delegacija LSV, bila na "uspešnim" pregovorima u LSS, pa kada je Braca čuo da su četvorica iz okoline Zrenjanina ( Zrenjanin,Kikinda,Boka i Barice) uzviknuo: "Pa vi sada kada se budete vraćali kući možete da pevate " ČE;TR KONJA DEBELA".
Direktore, jedan velki prijatelj ti radi iza leđa, čuvaj se.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?