Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
Ujka Louie
 zaboravio sam.. ima zivotinjski instinkt, a on nije poluautomatski..
ha ha ha..srbijalov

DakiNS

Ujka Louie kaže:
zaboravio sam.. ima zivotinjski instinkt, a on nije poluautomatski..
ha ha ha..srbijalov
U pravu si kolega ali samo delimično ,pošto si sam napisao da si početnik lovac molim te uzmi malo literaturu pa pročitaj deo o lovačkoj etici i tradiciji, veruj mi mnoge stvari će ti biti jasnije pozdrav DakiNSitanjeikaStari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

LU Aleksandrovo
 Mislim da poluautomat štima kod lova grlica i možda pataka a da neke posebne prednosti u ostalim lovovima nema, lovci ipak nisu kombat jedinice, lepo je kad pucaš jedan metak pa ako treba dupliraš, i onda rasklopiš pušku, pa onako nonšalatno izbaciš čaure, po mogućnosti ekološki u džep.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Neca92

Ujka Louie kaže:
neko rece da je dvocevkom loviti vise ''sportski'' i da se daje sansa divljaci..
bas sam se nasmejao na ovo..
pa cime se brani zivotinja, da nema pancir, neko lakse naoruzanje?
nema.
svejedno joj je da li je to 2 ili 2+1 ili 5 metaka....

Kolega Louie, naravno da se daje sansa divljaci! I naravno da je lovackije i sportski! I stvarno ne vidim sta je tu smesno? Vece sanse su da divljaca prezivi kada se puca sa dvocevkama i jednocevkama, nego PA (cast izuzecima lovcima koji nose 1+1, ili 2+1)! I da, nikako nije isto da li se radi od 2, 2+1 ili 5! Sigurno si video ''lovce'' koji kad poleti fazan (ili bilo koja druga divljac) uperi pusku u prvcu njega, pa rokaj 5 komada prema njemu sto brze mozes, jedan ce ga valjda pogoditi! (ponavljam, cast izuzecima)! To nikako nije sportski, ni eticki, jer u taj lov se ne ide zbog mesa!
Inace, svaka cast tebi i pojedincima koji stvarno vole PA, i u njih stavljaju max 2+1, i ne koriste ih zbog prednosti u broju metaka, vec ih stvarno vole! Nazalost, vas je malo...
pozz
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Neca92
 DakiNS Bravo 2
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

hamerles
 PA je za rat ( daleko bilo ) Sad a dvocevke su za uzivanje u lovu B) vlasnici PA Bye

DakiNS

hamerles kaže:
PA je za rat ( daleko bilo ) Sad a dvocevke su za uzivanje u lovu B) vlasnici PA Bye
Kolega veruj mi to je u ratu vrlo vrlo retko ,osim u posebnim akcijama, ili u odbrani kada sa jednom cevi trebaš iz blizine pokrivati i to brzo veliki prostor.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Znam da je Van teme al da dopunim Dakija, pošto je potpuno u pravu. Za takve je stvari namenjen mitraljez. A i automatska puška je korisnija i upotrebljivija na PA režimu paljbe. Tako i PA sačmarica. Lovci treba da vežbaju i postanu bolji strelci, a ne da to nadoknađuju kapacitetom magacina. Naravno čast uzuzecima koji baš vole PA i poštuju zakonsko ograničenje.
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Sa ovim ratom kolege sam se nasalio ;) znam sta se koristi u ratu upoznat sam sa tim u vojsci

Lala
 Mislim da stvarno već preterujete u natezanju argumentacije protiv PA. Kakav crni rat, ko je ratovao sačmaricama?
Lovačka puška je i položara, i bok, i PA, i pumparica, i kip... Svako koristi ono što mu leži bolje.
Ja koristim PA, jedan gasni, i jedan inercioni. I najpreciznije gadjam sa gasnim, ima manji trzaj. I ne trpam 5 komada u tubularni, šta će mi? Samo teglim u rukama nepotrebnu težinu.
Šta je lovačkije, to je već stvar ukusa. Ne čini vrsta puške nekog 'lovačkijim', ako taj u glavi nema lovačku kulturu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

hamerles
 O ukusima se ne raspravlja Bye iveli ziveli kolege... Lalo u pravu si B) ali ako ne bi komentarisali forum bi bio tU.a ;)

Jank
 Evo i ja da prozborim koju. Na lov gledam više kao sport i hobi...Neko voli PA neko bokericu neko položaru a ja bih najviše voleo da lovim jednocevkom. U mojoj grupi od nas 6 lovaca četvorica nose jednocevke...To je za mene sportski i etički. Kada budem skupio nekih para za koje nezna moja ena kupujem i ja obavezno jednocevku, pa lepo u prirodu sa drugarima i mojim omiljenim pomoćnicima ako nešto ulovim dobro jest ako ne ceo dan u prirodi sa omiljenim likovima to je prava stvar. A to Poluautomat, jedna cev, dve cevi...to je pitanje ukusa pomodarstva i prestiža među lovcima. Neko vozi Mercedes, neko Opel, a neko YUGO..uglavnom svi učestvujemo u saobraćaju....Ma nabaviću ja jednocevku....nemogu bre već me sramota od ovih mojih drugara....kažu...Vidi Jank nemože da pogodi iz prve pa mu treba druga cev...ha ha ha....Stidljiv...evo stidim se...Stidljiv
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

hamerles
 Jednocevke su prave sportske lovacke puske B) pocetkom proslog veka pa cak i do drugog svetskog rata lovilo se ovde po sumadiji a i sire jednocevkama ali kapislarama na crni lovacki barut, koje su se punile dva tri puta u toku lova pa su lovci i sa njima imali pogotke i rezultate... ako je neko tada sa tom puskom mogao da odstreljuje divljac zasto ne bi moglo i sada sa jednocevkom u koju se drugi metak napuni za desetak sekundi u odnosu na nekad davno kada je za drugi metak trebalo desetak minuta ja iskreno volim takav stil lova, a nedavno sam u kalibru citao da se po evropi sve veci broj lovaca vraca tradiciji na crni barut cak se i prave prelepe replike takvih pusaka. I mnogo toga sam cuo o kapislarama kao dete od starih lovaca koji su mi pricali o tim njihovim vremenima... B)

Limun

Lala kaže:
Shock pa šta to uradiste?! Frown
Četiri strane sprdnje ste upisali!
Sniper, pa jel se tako radi, majku mu? I posle treba da gosti portala čitaju ovu zayebanciju, pa šta će da misle o ovom portalu, da su ovde sve sami stručni 'punioci', a ne lovci? To vama proleće udarilo u glavu, hormoni proradili?
Razumem ja povremeno zezanje, ali sad ste baš preterali!
Malo ćemo da redukujemo ovo zezanje, ali neću ja, nego će Sniper, nek sad vadi fleke.
Lalo izvinjavam se ja sam sve zapoceo, mislio sam da se malo nasalimo!Confused
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

LU Aleksandrovo
 U ebo ebo te bog, kad mazneš a ono zadimi a zatim zasmrdi na pokvarena jaja, ima draži mislim zaista ozbiljno, sva čula kod čoveka su zadovoljena. nekih 70 godina su talijani imali bezdimni barut koji je isto imao neki karakterističan miris, danas toga nema.

Sniper Hunter
 Ali treba sa kapislarama ili nabijacama na crni barut da se ide samo po vetrovitom vremenu u lov jer ti treba pola sata da vidis da li si pogodio od dimaGrin ako je mirno vreme

LU Aleksandrovo
 U kad puniš sam džabanu probaj na vr noža da staviš malo crnog na kapislu, pa onda bezdimni, dere puška kao luda.

Sniper Hunter
 Radio sam i to u onim oskudnim 90-tim jer sam imao neku seriju kapisli koje nisu htele da pale zlatiborac pa sam morao da podsipam sa crnim barutom ali odosmo Van teme Laki ce da bude malo nervozanGrin

tomo vrbas
 Ja imam jednocevku iz18 a imam i mp153 sa obe lovim mada nevidim razlog zasto je neko los lovac ako lovi sa PA. Iako sam ljubitelj polozara neznam zasto je nisam kupio,najlepsa mi je kada vidim scenu gde engleski lovac nosi prelomljenu polozaru ispod ruke i kad divljac krene on je nonsanlantno sklapa i puca e to je kultura lova!A za crni barut mi je deda pricao kakav je to bio uzitak lova, on kada se doselio u vrbas 47god,nije imao pravu lovacku nego je koristio nabijacu koju je poneo sa kosova sa kojom je lovio kao momcic pre rata.Za sacmu je koristio glave eksera,kidao deblju zicu na sitno ili kaze kad nadjes gusanu plocu od starog sporeta pa je istucas e onda bi mu svi zavideli.A samo opaljenje je bilo pravi dogadjaj,em sto si kaze morao dobro da nisanis nego si morao i dobro da trcis da bi istrcao iz dima da vidis jel divljac pala, iako je bila inferiorna naspram tadasnjih drotara i od nje je divljac padala i sa njom je u pocetku uspesno lovio i prehranjivao porodicu!

LU Aleksandrovo
 nemam komenta, lov je onda nečemu i služio, sve što si napisao je upravo tako, vremena su se promenila niko ne treba da rani familiju sa divljači, pa čemu onda poluautomat, koliko treba da ubiješ da bi bacio il podelio komšijama, šta sutar, pa i jednocevka je dosta niko od nas nejde sam u lov da ubije i da sa nikim ne deli, pa ako ja ranim i promašim pa tu je kolega a ako ga nema pa ond zdravo divljači do drugog susreta, ne ubija svaki metak i ne treba da ubije.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,141,480 posete www.srbijalov.com